Априлчета се раждат вече - всяка мама чака своето човече!

• 36 157
  • 617
  •   1
Отговори
# 450
И аз съм с въпрос към ЛЛЛ.
Бебчо е на една седмица и сме на кърма, но не от гърда, а се цедя, защото той не суче, а ми използва гърдата за биберон. Смуче по около час и пак е гладен. Като се изцедя и му дам от шише яде и после спинка около два часа и пак се събужда за ядене. Само, че на мен от вчера кърмата ми намаля, преди бликаше от гърдите ми. Та въпросът ми е има ли някакъв сти улант за кърма? Малко ми идва нанагорно да цедя 60-70 грама около час  Sad

wood-nymph   Hug,
Привет! Разбирам притесненията ти Hug Дали можеш да ми разкажеш как е организирането кърменето при вас - колко често, имате ли нощно кърмене, ползва ли залъгалка/биберон, пие ли вода/чай, брой наакани/мокри пеленки, колко изпива от шише?
Обикновено биберонът/шишето объркват повечето бебета, защото начините на сучене са различават от времето, в което бебето е на гърда. Споменаваш, че ползва гърдата ти за биберон - случва се от това объркване, а и от лошо поемане на зърното, бебето да не може да суче активно и да си набави млякото, което му е нужно. От друга страна така и стимулацията на гърдите е по-малка и кърмата може да намалее. Липсата на нощно кърмене може да е друга причина Peace
Признаците, че е добре поставено на гърдата и суче ефективно са - широко отворени устнички, брадичката на бебето е допряна до гърдата, бебето засуква зърното и част от ареолата, чува се как то преглъща. Ето тук по-подробно е показано и обяснено:
Как да разположим бебето за кърмене?
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=403
Как да поставяме бебето на гърдата
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=14870
Ако се опиташ да намерите поза, в която да ви е удобно и бебчо да суче, така че да преглъща, може кърмата да се регулира според неговите нужди постепенно и да отпадне цеденето и даването на шише.Има много майки, при които определени храни влият върху кърмата, но понеже всичко е силно индивидуално и относително, режим на хранене, който е разнообразен и добре балансиран е напълно достатъчен Peace
Ще чакам да ми пишеш как са нещата при вас Hug

# 451
  • Бургас
Здравейте, от известно време нямам възможност да чета темичката  - малкият Ицко поглъща изцяло вниманието ми. Плаче ден и нощ - свива крачета и ръчички и почервенява целия, отчаяна съм вече - опитахме всякакви неща, за да му облекчим болката. Пиша ви с надежда да ме посъветвате нещо, което не сме изпробвали.
За информация - кърмя го изцяло, не пие вода по свое желание, пълни памперси по около 5 на денонощие и пишка доста,  даваме му еспумизан и му загряваме корема с торбичка от костилки, правя му масажче, но нищо не помага. Снощи плака в истерия и направо съм със свит корем тази нощ как ще е.
Когато му идва най-силната болка се настървява и започва да суче като луд, снощи сука часове и се притесних да не му се пръсне стомахчето, а нищо друго не го усмирява. Според майка ми, която извиках спешно на помощ, може да остава гладен, но пък в такъв случай възможно ли е да пълни памперсите и то доста обилно. Също и доста пръцка. Не знам какво да правя, моля ви дайте съвет, не съм спала вече 1 седмица, а и бебчо се вижда, че му се спи, но явно от болката задрямва и се събужда с вик.
Иначе преди седмица бяхме на консултация и ми казаха, че бил добре, наддал беше за 2 седмици около 400 грама. Споделете мнения и за капките Колиев. Мисля да ги изпробваме тази нощ, защото друго нищо не се сещам.

# 452
Здравейте, от известно време нямам възможност да чета темичката  - малкият Ицко поглъща изцяло вниманието ми. Плаче ден и нощ - свива крачета и ръчички и почервенява целия, отчаяна съм вече - опитахме всякакви неща, за да му облекчим болката. Пиша ви с надежда да ме посъветвате нещо, което не сме изпробвали.
За информация - кърмя го изцяло, не пие вода по свое желание, пълни памперси по около 5 на денонощие и пишка доста,  даваме му еспумизан и му загряваме корема с торбичка от костилки, правя му масажче, но нищо не помага. Снощи плака в истерия и направо съм със свит корем тази нощ как ще е.
Когато му идва най-силната болка се настървява и започва да суче като луд, снощи сука часове и се притесних да не му се пръсне стомахчето, а нищо друго не го усмирява. Според майка ми, която извиках спешно на помощ, може да остава гладен, но пък в такъв случай възможно ли е да пълни памперсите и то доста обилно. Също и доста пръцка. Не знам какво да правя, моля ви дайте съвет, не съм спала вече 1 седмица, а и бебчо се вижда, че му се спи, но явно от болката задрямва и се събужда с вик.
Иначе преди седмица бяхме на консултация и ми казаха, че бил добре, наддал беше за 2 седмици около 400 грама. Споделете мнения и за капките Колиев. Мисля да ги изпробваме тази нощ, защото друго нищо не се сещам.
Така както пишеш още веднъж се убеждавам, че Еспумизана (Саб Симплекс и от сорта) никак не са добър избор на капки.. даже още повече влошават нещата Sad
Колийф и Биогая от всичко, което съм изчела, са в пъти по-подходящи според мен  Peace

# 453
  • sofia
Нашето беб тази нощ също много се дра...и той много настървено се нахвърля върху цицката, когато има колики Confused
Ние имаме колииф - но аз избягвам да ги давам освен в краен случай...Още повече, че имам чувството, че става още по-поспалив от тях и затова през деня въобще спрях да давам, че не можем да се храним така. Peace От саб симплекса имам чувството, че повръща повече и по-обилно, може и да си внушавам...Но с колийф и без - коликите си ги има, само че с капките са в по-лек вариант, тип напъване. Simple Smile
Бени, мерси, че писа за болежките след секциото! Hug
За питката на 40 ден - трябва да попрочета какво се прави и да решим дали ще правим изобщо! Peace
Оф и аз като бени имам проблем с количката - към 15 кила е сумарно. Tired И ние сме на трети етаж и въпреки, че кооперацията е нова, асансьорът е все в ремонт...тази седмица пак...И сме се закрепостили в нас и ми е много тъпо.. Tired

Аз пак да ви питам - съхранявате ли кърма във фризера за "черни дни"? Понеже аз още нищо не съм запазвала, понеже рядко изцеждам, а и гърдите ми са ок...та незнам...

# 454
Здравейте и от мен.
На 29.04. в 23.30 родих дъщеря си Гергана - 3135 гр. и 50 см. Чувстваме се отлично. Раждането беше доста болезнено, но страшно бързо. В 19.20 ми изтекоха водите, в 22.00 ми включиха окситоцин и след час и половина се появи бебка.
Раждах в окръжна, доволна съм, почти нямам забележки. Там се засякохме и с biberon81 от форума. И тя има дъщеричка, но нека оставя на нея да се похвали с подробностите:)
Хубав ден мамчета!

# 455
  • Пловдив
Зравейте и от мен - остана ми малко време да ви прочета и аз ...
Честито на dvav за бебе Гергана, както и на Биберон81 и на arete - ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ МАЛКИТЕ СЛЪНЦА  baby_neutral
Да попитам, така като гледам някой махнал ли е едното нощното хранене от кърмачките и дали смята да го прави, както и как най-лесно и "безболезнено" може да се махне? Всички май са като мен - дават да се цока на поискване и през ноща, без ограничения  newsm78
Mo_ni - стискам палци, дано скоро и ти се похвалиш с едно малко злато  Hug
На мен нещо това пране - гладене взе да ми омръзва на моменти  #2gunfire

# 456
  • sofia
KRASI1982, и аз давам нощем и си мисля, че май е рано да се маха. Rolling Eyes
Ще се радвам някоя по-опитна мама да се изкаже по темата кога и как се маха нощното хранене.  bouquet

# 457
  • Sydney
Silence не съм от опитните, но детето само ще си го махне (според мен)  Peace
samm прибрахте ли се преди да завали по-силно?

# 458
Нищо не смятам да махам нито през деня, нито през ноща Simple Smile
Баткото ядеше главно вечер, като гледам и момата и тя е така..
По-лесно от това да бутнеш цица като се размърда няма  Crazy

# 459
  • sofia
На мен нощното ставане ми е много трудно Tired Едвам си държа очите отворени...пробвах да се кърмим легнали, но нещо май и на двете не ни е удобно или аз не нацелвам позата... Laughing

# 460
И аз нищо няма да махам докато бебчо не реши да си махне сам. Особено пък нощното кърмене. Каката беше пристрастено кърмаче и откара така 2г. и 4 м. Аз междувременно станах пристрастена кърмачка  Mr. Green и сега искам да дам и на това си дете, каквото и колкото съм дала на първото.
Нощем се кърмим легнали, без проблем, но не спим заедно - като се нацока го връщам в кошарата му. Не ми е проблем ставането, а и не мога да го оставя с мен на спалнята, защото сега спя с каката, а тя е много буйна докато спи и се страхувам, че ще го нарани.

Пропуснах да напиша за количките. И моята си става тежка с коша за новородено, с багаж и самото новородено Simple Smile. Към 14.5 кг. идва, но му хванах цаката на сваляне и качване по стълби на задни гуми и така се справям. В старата квартира бяхме на втори етаж без асансьор и нямах избор. В началото, понеже се страхувах да свалям и качвам така количката с бебето в нея, бебето го слагах в слинг и свалях количката. После го поставях вътре. На прибиране - обратното.

# 461
  • Sydney
Mia66 и аз съм го чувала това с "на задни колела", но и това не става... еми, ще излизаме като мога да я вдигам... пък като не мога ще купя кенгуру и така - скок-подскок ще си ходим на вън  Laughing Mr. Green

# 462
Ох, малката ме побърка днес. От сутринта до сега (17 часа) не е спала и мирнала и за миг! С изключение на 15-тина мин., в които се разходихме с Бенита преди да се развихри някаква мнима буря Rolling Eyes

Бени, прибрахме се Wink Накрая спринт малко, ама Laughing

Silence, аз имам 3 пликчета, разбира се не пълни, замразена кърма. Когато в началото ми бяха напрегнати гърдите и изцеждах по малко след като я нахраня го сипвах в пликче и хайде в камерата. Нека има, макар че е доста малко.

dvav, честита радост! Бъдете здрави! Честито и на Биберон81 и на arete!!!

KRASI1982, аз не мисля, че е време за махане още. Но на мен не ми тежи толкова, както казах ние ядем в 20, 23, 2, 5, 8 часа. Така че реално по-тежко е в 2 и 5. Като не ги спазваме по часовник часовете, понякога се буди на по-дълги или къси интервали, вариращи от 30 мин. до час. Но повече от 2 пъти на нощ май не ставаме.
Аз съм я хранила легнала, получава ни се, но я взимам при мен само в критични ситуации - когато не се успокоява. Иначе я кърмя седнала и после хайде в креватчето й.
Мен повече ме притеснява, че почна да повръща. И го прави на второто нощно хранене - в 5. Направо изтръпвам вече като дойде тоя момент. Повръща на фонтан и не иска после да заспи. Снощи час съм я друскала и люляла и пак се събуди, та стана баща й и разгеле я приспа, защото аз вече не издържах Rolling Eyes

Аз количката си я свалям така - на задни колела, но качване не става. Затова махам коша за новородено, оставям го горе, качвам рамката и пак го закачам. Само това ми е вариантът. Но аз имам стълби само между входа и асансьора, едва 5-6 стъпала. Ако говорехме за етажи щеше да е трудно Rolling Eyes

# 463
Уф, по-омотан от нашия режим няма.. Цял ден спи, спи ама спи! Няма будене - цокне 3 пъти и пак се отвее..
И цяла нощ яде.. ама яко яде.. То тогава и най-фул циците, та доволно напълва корема..
Съвсем обърната работа  ooooh!

# 464
Привет!
Гледам обсъждате коликите и капките.
Препоръчаха ни био-гая (не я ползваме обаче), ентерокинд- за сега са ок и са хомеопатични.  Peace
Третите са карминативум бейбинос (че има и мехлем за коремче), също се водят хомеопатични.
За тях има доста добри отзиви в нета, но стари, не знам дали се продават още.  Confused

При нас сешоара действа много добре  Mr. Green

Честито на arete, dvav и Биберон81!   bouquet

Последна редакция: пт, 04 май 2012, 19:26 от Satori

Общи условия

Активация на акаунт