Априлчета се раждат вече - всяка мама чака своето човече!

• 36 043
  • 617
  •   1
Отговори
# 555
  • София
т.к. съм със спукано ребро вследствие от секцио!

cvety_cholakova, да ти е жив и здрав юнака! Аз също май съм със спукано ребро, макар че нищо не ми казаха в болницата, ама много ме боли и си мисля че е това. На теб казаха ли ти да правиш нещо и ако да - моля сподели. 

# 556
Да питам мамите, които дават Биогая - давате ли и друг медикамент?
само това давам, много съм доволна  Peace но тя се оригва много добре и не е с тежки колики

Хайде и аз в клуба на следродилната депресия, постоянно мисля лоши неща и плача, а и мъжът ми се държи дистанцирано, баткото само по него тича, гушка го и го целува, а от мен бяга, дано е нещо временно и мине скоро.  Cry Снощи ми вика "Мамо, защо като се ядосваш ти спира млякото?", много ме учуди, че е чул и е запомнил това.   Simple Smile
Иначе май млеко-добива се подобри, вчера пих доста чай, ядох жито с много орехи и канела, а на вечеря месо. Забелязах, че най-голям дебит има след похапване на пържоли и здрав сън.  Wink

Май ще вали днес, супер време за мързелуване на дивана с книжка, но дали ще ме огрее, мечтии  Laughing

# 557
  • sofia
Добро утро!!!  bouquet

Аз да се включа във връзка с обличането - май съм прегряла детето... Confused
Гледам цялото му личице в едни дребни пъпчици, че и под косичката има, също и отзад на вратлето... Confused
Предполагам, че е от прегряване, защото доста го обличах. Вече вкъщи сме само по боди с къс ръкав и чорапки, но обривът не минава - отначало си мислех, че е бебешко акне, но защо тогава има и отзад на вратлето... TiredА може да има и акне и да е прегряло, но е много опъпчено милото. По телцето няма за щастие..Мия му личицето с физиологичен разтвор, но не се махат пъпчиците. Утре сме на док, дано не е късно... Praynig

# 558
  • София
Да се похваля - днес в сайта на НОИ болничния ми (06.03-19.04) вече е със стаус изплатен - с дата на ведомост 10.05. Дано превода не се забави много  Praynig, че вече  Twisted Evil

По повод коликите - давам Лефакс и доста облекчава. Та в тази връзка - поръчах от Германия 4х50мл, мъжът ми и той поръчал ... та сега си имаме голям запас. Ако някой има спешна нужда, пишете на лични.

# 559
  • Sydney
ReniM кога ти е занесен в НОИ болничния... моя е от по-ранна дата - но пари - нямам  Rolling Eyes

# 560
  • Пазарджик
...
Въпрос към ЛЛЛ:
Последвах съвета да пробвам да го кърмя легнал - не гълта явно хубаво защото му се стича кърма по устата и често се дави а с компресията почна да повръща. Пробвах да се изцедя от гърда изкарах 40мл. и после давам добавка. Но от няколко дни вечер яде много малко и когато го отпусне корема и заспива, после цял ден реве ии само иска да яде. Притеснявам се че така му става още по тежко на коремчето.[/color]

Здравей, bib4o81,

дали можеш да споделиш малко повече за позата, при която си пробвала да го кърмиш? Казваш "легнал" - дали може да опишеш малко по-подробно?

Повръщането може да е неприятно. Можеш ли да ми кажеш кога точно повръща и как?

Правилно ли разбирам, че се притесняваш честото хранене през деня да не натоварва стомахчето? Колко често иска да суче? Кога даваш добавка - след всяко кърмене или в определени моменти?

Ще се радвам, ако можеш да ми отговориш на тези въпроси, за да мога възможно най-добре да разбера ситуацията ви.

# 561
Maya Dobreva, мерси за информацията, ще се пробвам да я разсаблека малко и дано да не се е изнежила вече с тези много дрехи Crazy
За коликите на нас от самото начало ни изписаха Био гайа и Инфакол заедно. Не че много ни помагат, но поне Ева почти не плаче, а само се гъне като гасеничка.

# 562
  • София
ReniM кога ти е занесен в НОИ болничния... моя е от по-ранна дата - но пари - нямам  Rolling Eyes

Na 19.04. Pone taka pishe na saita im

# 563
  • София
Здравейте и от мен  Hug
Samm,  и аз пия от същия чай по съвет на една приятелка, че се отразявал добре на бебето - или  наистина е така, или моето момиче за сега не са го подгонили колики. Пия го предимно вечер, че тогава и млекодобива намалява, а тя е като залепена от 19-20 часа до към 22 все иска да суче. Не знам увеличава ли ми се кърмата от него, но поне съм по-спокойна, че правя нещо..
Silence, и при Ива има пъпчици, не само по лицето (беше покрито цялото, вече почти минаха), ами и отзад на вратлето под косичката и тук-таме на вратлето, каквито ти ги описваш. Аз го отдавам на бебешкото акне, първо също мислех, че е претопляне, но продължиха да излизат и след по-малко обличане, вече отминават, но май стояха поне седмица... Не се притеснявай, нали утре сте на консултация.
За носенето в слинг и аз имам въпрос към по-опитните мами - трудно ми е да я сложа добре в поза за кърмене при кръстосано връзване. Тя поне е много спокойна, явно и харесва и не мрънка, направо ми съдейства, но долната презрамка ми остава някак хлабава, а и циците ми са малки и ако не я придържам малко все изпуска, иначе мълчи и се гуши милото. А кърмя все още със силиконови зърна, та цирка е пълен. Връзвам ето така: http://---reklamen-spam---/%D0%B2%D1%80%D1%8A%D0%B7%D0%B2%D0%B0% … %B0/#.T6o4QFL5_U4 , използвам дълъг слинг шал.
Maya Dobreva, тук http: //---reklamen-spam---/%D0%B2%D1%80%D1%8A%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5/#.T6pONFL5_U4 има описани доста начини, но най-добре някой по-опитен да те посъветва.
И накрая да попитам някой навит за разходка в Южния парк?
пп: линковете не излизат, така че на baby sling - bg . com (без интервалите) има начини на връзване и картинки.

Последна редакция: ср, 09 май 2012, 14:03 от kika555

# 564
Честито на последните родили мами! Да са ви живи и здрави дечицата.
Ние също имаме пъпчици, както и другите описват. Уж било от прегряване, ама не било сигурно и ни предписаха Джин джира. Дано помогне, защото вече много време сме с пъпчици.
Малката през деня много не иска да спи и затова малко рядко влизам да пиша.
Лек ден на всички.

# 565
  • Sydney
ReniM мерси... днес гледах картата има някакви пари, но много малко да са от болничен, пък знам ли  Rolling Eyes
kika555 ти къде си горе-долу, понеже на мен ми трябват поне 40 мин. за Южния (минавам по велоалеята на Г. Делчев, че най-малко е разбит пътя)
виа а поне нощем спи ли? аз съм навита да не спи през деня, а нощем като легне, та чак сутринта  Grinning

# 566
 newsm07  За нощното спане - буди се два пъти и хапва по малко ( около 2 и 5 часа), но заспива бързо. Въпроса е да заспи вечер и след това и аз успявам да си поспя.
Излизаме и с количката  1strollerно спи по час и после у дома. Казаха  ни да излизаме сутринта или по-късния следобяд  да не е в жегите и да не я пече слънцето.

# 567
kika555benitabeni, аз също съм на близо до Южния парк (20-30 мин. пеша по ул. Нишава). Ако се разберете за разходка, ще се присъединя. Нямам проблем да кърмя навън, затова съм на линия Simple Smile

# 568
Ехо мами,
виждам че ставаме една голяма група от района. Аз съм на ул. Ворино - пряка на Дойран и вървя също по велоалеята на Г. Делчев. Мисля, че можем да си спретнем заедно едно ходене до Южния парк.

# 569
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Здравейте!  Hug

За кърменето в слинга - на мен понеже са ми огромни гърдите (а и меки) и като я наглася малката ме е страх да не я удуша, та и изваждам главичката навън като подгъвам плата под вратлето и при тила, така, че да и държи главата, а я попокривам с с долната кръстоска и предната част на плата. Малко трудно е за обяснение, ама толкоз мога...
 Кика, можеш да пробваш да връзваш слинга по-стегнато и да слагаш бебето по-високо, то по принцип трябва да е горе-долу на нивото на гърдите ти. А и като си с по-малки гърди би могла да пробваш да кърмиш и в поза жабче с по-отпуснат слинг и леко накланяш бебето настрани. Просто пробвай различни варианти - пробвай да си подгъваш или отпускаш плата на различни места, в зависимост от това къде искаш да пуснеш или вдигнеш бебето нагоре-надолу, все ще откриеш най-удачния за вас вариант.  Peace

За коликите - за момента на Мая и помага Инфакола, е няма как да спре коликите, но поне и облекчава и сега основно се пъне и пръцка, ще и вземем и био-гая да видим как ще ѝ подейства.  Peace Ако бебето страда основно от газове всички капки със симетикон ще помагат (инфакол, саб симплекс, еспумизан, лефакс и тн), но за другите екстри (дискомфорта, по-трудна адаптация, нуждата от близост и тн) няма лекарство.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт