Априлчета се раждат вече - всяка мама чака своето човече!

• 36 048
  • 617
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте,
чета ви още от първата тема и най-накрая се престраших да се включа. Честити рожби на всички Hug
А сега да се похваля, на 24.04 в 00:20 ч. се роди дъщеря ми Ева, 3500гр., 50 см., нормално раждане

# 511
Момичета, похвал - на мен лохиите ми спряха Party
Днес съм на преглед при моята лекарка и може пък да ни разреши секс Whistling
Някоя от вас вече да се престрашила? Thinking Да сподели как е...

# 512
  • Sydney
Sachita Честито Simple Smile
ivetoloop Честито и на теб Simple Smile
samm защо не направиш пробно кърмене? така със сигурност ще знаеш дали й стига... или да изцедиш? за ръмженето и извиването -същата работа... ако може и "мост" ще направи  Laughing много хубаво за лохиите - аз взех да се отчайвам, че цял живот ще ми текат Sad
mo_ni ще ни се похвалиш скоро, чакаме   Praynig Hug
fisholina Честито Simple Smile
Вчера това дете ни влуди... рева, рева, рева - защо никой не знае... по едно време си мислех, че е от "супер" Луната....  Crazy
Хубав ден Simple Smile

# 513
  • Пазарджик
mimsat, точно такива техники прилагам: всяка вечер под душа разтривам областта, а докато бебчо суче извършвам кръгоообразни движения, като гърдата е надолу, за да може да се използва гравитацията. Нямам болка и се надявам да се справя с проблема. Надявам се, че се касае за нещо ординарно по време на кърмене, защото не съм усещала това преди. Чудя се дали може да е в резултат на по-стегнатия сутиен за кърмачки, с който бях един ден в болницата, а това подуване се появи на следващия ден, като беше болезнено, тъй като кърмата слезе.

Здравей, iasdre!

Напълно е възможно да е от по-стегнат сутиен. По принцип е добре да се избягва каквото и да е механично притискане върху гърдите, за да се предотврати евентуално възпрепятстване потока на млякото (стегнато бельо, впиващи се банели, тежка чанта с дръжка през тялото, дори и поза при спане).

Ти си много подготвена и това, което си предприела като мерки е чудесно. Като идея - понякога смяната на позата и насочване на бебето така, че брадичката му да е към уплатнението, може да подпомогне по-доброто дрениране. Във вашия случай вероятно поза футбулна топка може да има добър ефект - евентуално малко по-полегнала назад.

...
Още нещо - взе от вчера да яде през час-два Shocked Дали е защото не й стига, или защото времето е по-топло и може би така си набавя вода...
Ако може ЛЛЛ да кажат нещичко по въпроса?

...

samm,

възможно е в момента детето да минава през скок в растежа, когато има нужда от повече калории и си ги набавя с по-често сучене, като по този начин стимулира и организма ти да започне да произвежда повече, за да отговори на нарасналите ѝ нужди. Напълно е възможно да иска да суче по-често и поради по-топлото време - с кърмата бебчетата си набавят и нужната им вода.

И в двете ситуации е чудесно е, че ѝ даваш да суче толкова често, колкото иска. Така може да си сигурна, че отговаряш на моментните ѝ нужди. Много добре си се ориентирала да следиш пеленките - те могат да са добър знак за това колко поема детето в момента.  Wink

# 514
Няма да повтарям samm, Г-ца Димитрова,  Silence    - при нас положението е абсолютно същото - ПРЕЗ ДЕНЯ НЕ СЕ СПИ - направо откачам - какви са тези митове и легенди, че пеленаче спи през по-голямата част от денонощието - реване и гърчене нон-стоп - аз вече съм почти сигурна, че не са колики......яко гушкане и  носене донякъде помага, донякъде, а привечер кагото бебетата са по-нервини не искам да ви описвам.................. Shocked Shocked нищо не помага.
Тъй като на мен ми  е второ дете и както казвам аз, с този бизнес  - бременност и пеленачета приключвам, явно в този живот нямам да имам не ревящо бебе - но здраве да имаме. Ще мине щом и първия път мина Crazy Да не говорим, че мъжът ми явно дава повече на късо от мен и стават едни ситуации из нас не за пред хора.....Стига с оплакването!

Честит имен ден на всички празнували вчера, сещам се за сина на Не Съм, dvav - да са ни живи и здрави именниците и Св. Георги да ги пази!!!

Да ви разкажа набързо за вчерашния супер уморителен ден при нас - ставане, цокане, реване - аз на бегом приготвям нещата за погачата и от там бегом към църквата за Чиста молитва - реването е непрекъснато. Отчет прочете чистата молитва на фона на хоровото реване на Герка и обратно към нас. Моите приятелки беха заковали точно в 11ч. и се оказа, че ни чакат. В първия момент малко се почувствах неудобно, но всъщност стана по-добре - вместо ги изчаквам те ни чакаха в 11:10.
Пълна лудница 25 човека - гушкаха, гледаха, галиха, люляха, намачкаха бебка едно хубаво - разчупиха питата, както си е редът, и сложихме кърпата нанай-високото място в къщата.
Познайте - Герка беше най-доброто бебе - нито гък. Моми четат си тръгнаха към 13ч, цокане, естествено реване около 2 часа до 15ч., сън до 17 и от там като се почна рев до 22ч.- ние стигнахме до развод с мъжът ми.Той като категорично отказва да я носи и гушка, защото ни манипулирала Crossing Arms - това добре, но поне като не иска това да помогне в домакинството и това не иска!!!! А да не ви казвам след 25 човека какво остава - но както беше писала една мама "Който го е страх не ходи в гората, еле пък 2 пъти!"
Само едно се убедих, женската орисия е по-тежката!
Независимо от всичко - аз съм много щастлива от събитието - Молитва, Погача, Имен ден - да, трудничка беше ама си заслужаваше!А и аз доста се разнообразих - кога иначе всичките ми приятелки успяваме да се съберем, а сега стана Laughing
Дано не Ви натоварих!

# 515
Добро утро  Hug

Днес голямото ми момиче става на 40 дни.  Grinning
Няма да стане с плана ми за чиста молитва в събота в манастира Св. Мина, трябвало точно на деня да се прочете. Сега звъних да запазя в час за събота и ми казаха, че не може.  Naughty Тръгвам да търся в квартала питка и ще я водя тук на църква.

За секс, още преди 2 седмици пробвахме, но доста болеше. Има си хас, след 9 мес въздържание  Rolling Eyes
А и таз умора и нерви, желанието никакво го няма. Embarassed

Hadji, да голям мит е това "спи като бебе".  Laughing Лелее 25 човека, на каква лудница си се подложила вчера, герой си, евала.   bouquet 

Хубав и спокоен ден на всички  Hug

# 516
Пуснах анкета за новата тема - ГЛАСУВАЙТЕ!

# 517
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Здравейте!  Hug

Честит имен ден с малко закъснение на всички имали вчера!  Hug
 Мерси за пожеланията и за моето голямо момче!  Hug

Ние нямахме интернет вчера, ама сами си бяхме виновни, понеже както обикновено сме забравили да го платим.  ooooh!

Иначе за празника зарадвахме батковците и мъжа ми и направихме Мая най-малкия посетител във военно историческия музей. Много хубаво беше, Георги не искаше да си тръгва, къде ли не се катери, Стоян търча като изтърван м/у експонатите, а Мая сука на войнишко столче!  Laughing

Иначе и тя е като останалите - по цял ден и цяла нощ се пъне, гъне и реве. Взехме и инфакол за газовете - е няма такава отвратена физиономия, все едно и давам някаква невероятна гадост, много е смешна!  hahaha То ясно, че няма да я успокои съвсем, но поне малко да и облекчи корема, че доста я мъчи, пък и с това напъване пъпът и понякога доста кърви.

Балонеса, успех с погачата, аз още не съм проверила кога се пада нашата, ама ако е през седмицата не знам как ще успеем да я направим.

Хаджи, браво на теб, толкова гости и толкова емоции - герой си! Радвам се, че всичко е минало добре, а най-важното е, че ти си доволна!  Peace

Еми имам още да пиша, ама малката мъцла блее, та е време да я взема.  Mr. Green

# 518
Hadji, тази ситуация, която си описала подробно в детайли, я преживях с големия син. С първо дете, жега и постоянно мрънкане - това са характеристиките на нашето съжителство в първите месеци. Бях откачила, а мъжа ми исках да го утрепя в момента. в който се върнеше от работа. Той доста помагаше - гушкаше го при коликите, готвеше, че аз в началото се бях оборудвала и с епизиотомия, но когато останахме сами с бебчо ми се разказа играта. Имам спомен от дълги дни на лудост, в които нямах време да си измия лицето, а сутиен за кърмачки се използваше по-скоро за реклама на функционалнните му копчета в разкопчано състояние. Сешоарът работеше на макс в най-големите жеги и бебо спеше "под хипноза" - т.е. спреш ли сешоара се почваше рев и гърчене. така до към 3 месец....започна да спи през нощта и нямаше колики. Определено се бяях шашнала, че това бебе не спи по цял ден и го споделих с педиатъра. Чудех се как ще порасте като не спи.
Бебо сега е по-кротък, но пак си има колики, които или ми се струват по-леки или детето не е толкова радразнен като баателно върху батко си. Поносимо е - мрънка си, гушкам го и се разнасяме, но определено не като първия път. Установила съм, че нервността на майката влияе отрицателно и бебето е неспокойно и ревливо. Ама де да го знаех и първия път. Просто трябва да си търпелива до към 3 месец, знаеш как е.

# 519
Какъв секс бе  Crazy Тва пък какво беше  Thinking
Не стига, че съм като заклана (и като гледам поне още месец не ми мърда, че няма никакви признаци скоро да спира..).. да не говорим за 9те месеца без.. ами и квото ме е шубе с тия шевове усещам как ще откараме поне до на мъжо РДто (септември).. пък може и до Коледа  Thinking (поне лесно ще мина с подаръка  Joy)
Аз съм мега нервна и крива (пак да кажа - мразя гостита) .. та ще ми трябват няколко дни да вляза в час..
На всичкото отгоре тва само спи, а циците меки и като не ще да ги смуче няма и да се напълнят. Ако ще. Само се филмирам още повече  ooooh! Като не иска да яде, да си седи бебе  Naughty

И на консултация сме днеска, а идея нямам как ще идем (че ще съм и с батко,и без количка - ама за количката се заинатих, че не я щъ, щото.. щото там ме изби  Twisted Evil)
Айде стига съм се оплаквала, да остане и за после  Crazy

# 520
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Оооо за секса, кой знае кога ще ме огрее. На мен лохиите ми продължават дъъългооо.  Tired А ми се ще, ама нямааа. То и да можеше щеше да е сложно с тия 2 деца при нас.  Crazy

А това за спокойствието не е съвсем така - аз съм много спокойна, но Мая си има колики и си реве много, Стоян пък беше ужасно ревливо бебе, само Георги беше образцово бебе.  Grinning Май разликата е по-скоро в усещанията на майката, аз като съм спокойна просто по-леко ги приемам нещата, ако бях по-нервна щях да се побъркам сигурно с тия 2 бебета.  Crazy

Духи-пухи, нямаш ли слинг или кенгуро за консултацията?

# 521
Не съм, ти и преди пита за слинг...На мен ми подариха...Ама нещо ми е къс и не мога да го вържа Rolling Eyes newsm78

Благодаря, mimsat!

# 522
Духи-пухи, нямаш ли слинг или кенгуро за консултацията?
Имам ама не се диша от жега тука  ooooh! Вчера  я носих малко така и бая прегря милата Sad
Аз намерих вариант, ама то тва бял кахър Simple Smile
Само да ми мине смотаното настроение  Tired

Айде кажете ми какво е това - от 6 сутринта не е яла.. Аз бутам, тя смукне точно 3 пъти и заспи.. и няма будене..
И си спи..  Rolling Eyes

# 523
Здравейте  Hug

Аз пък да си похваля кроткото и послушно бебе , пу-пу...случихме ние на бебе този път  Grinning, за разлика от първия Simple Smile че баткото беше много ревлив, ауу само като си спомня...Та Еличка си е голяма кротушанка, спинка, папка и пълни пелените.Ама и аз този път не се съобразявам с никакви режими, да чакам аз 3 часа да минат, онова ми ти бебе да реве, абее лудница беше. Сега когато тя иска си хапва, по цяла нощ се кърмим в легнало положение и всички вкъщи спим спокойно Simple Smile за първия месец качи 1 кг. и 4 см. е порастнала. Сякаш много по-спокойно я карам отколкото предния път.За коликите - има сякаш, но слаба работа, напъва се, ръмжи по малко и попръцква... По цял ден сме навън по разходки, че баткото до скоро беше и той вкъщи с нас. От днес го пуснах вече на градина, при все че в групата му имат варицела, та сега ми е малко притеснено, заради Ели, дали няма да я зарази...

# 524
  • Елин Пелин
Здравейте и от мен! Дойде и моят ред макар със закъснение на 29.04.2012 се роди моят момък (който през цялата бременност изглеждаше на великите лекари кат за женски пол) 3300 49см. казва се Самуил, но да ми е жив и здрав! А аз след някак си се възстановявам т.к. съм със спукано ребро вследствие от секцио! Честито на всички родили   

Общи условия

Активация на акаунт