Бързам, бързам аз - да завърша ПЪРВИ клас 2011/2012г.

• 66 804
  • 779
  •   1
Отговори
# 345
Алекс, на пък ми е интересно защо момчето  търси топката от вас? Нали и други деца са играли.

Шунка
как така учебници са ви дали за втори клас? Много странно. newsm78
Ето това е много хубаво за ваканцията: Какво знам в края на 1. клас
Комплект тестови задачи за годишна проверка на постиженията по Български език и литература, Математика, Роден край

Класната каза ,че ще препоръча сборник по математика.Аз също издирвам такстови задачи, имам на булвест и на просвета сборници.
Ако някой се интересува ще дам линкове към тях.

Задачи по математика за бързоуспяващи ученици за 1. клас

Сборник задачи по математика ЗИП и СИП за 1. клас

Последна редакция: ср, 16 май 2012, 22:40 от Тя

# 346
  • Sofia
Чак сега като ме питаш и се сещам, че всъщност втори клас по-късно завършват и не би трябвало да са върнали учебниците още.  Thinking

# 347
  • Пловдив
Ето и нашата препоръчителна литература:

1. Елисавета Багряна - стихотворения за деца
2. Дора Габе - стихотворения за деца
3. Ран Босилек - "Неродена мома"
4. Ангел Каралийчев - "Приказки"
5. Константин Константинов - "Приказки за тебе"
6. Български народни приказки
7. Йордан Радичков - "Ние, врабчетата"
8. Джани Родари - "Приказки по телефона"
9. Ханс Кристиан Андерсен - "Приказки"
10. Братя Грим - "Приказки"
11. Езоп - "Басни"
12. Астрид Линдгрен - "Пипи Дългото чорапче"
13. Хю Лофтинг - "Доктор Дулитъл"
14. Алън Милн - "Мечо Пух"

# 348
Тя, и ние получихме вече учебниците за втори клас. Миналата седмица децата ги получиха от второкласниците в училище. Бройката е по 1 учебник . Някой са много добре запазени все едно не са отваряни.

# 349
  • Страната на чудесата
Някой назад беше питал за раница-ние избрахме за първи клас ето тази
До момента не е мръднала, доста е светла, но не е и много замърсена-за пролетната ваканция я изпрах под душа с четка и светна като нова.  Напълно здрава е и ще я ползва и във втори клас, ако я харесва все още.

# 350
Днес четохме от едно помагало за 1 клас- разказчета за Левски и детето вика...Мамо обичам да чета за Левски-той е любимия ми герой... но от тези думи ми става трудно и не ми се чете...Заптиета, потеря, соба, заптии...башибозук, чауши...

Май тези текстове трябва да са в по-горните класове...наложи се през цялото време да обяснявам думите...а те бяха наистина много....

# 351
Същата работа беше при нас още на Патиланците. На всяко изречение се спира и пита - това какво означава, онова какво означава. И разказите не са му смешни, само аз се хихикам на тях.

Имам бегъл спомен, че този списък не се е променял от времето, когато аз съм била в първи клас.
Смятам, че книжки като тези от поредицата за костенурчето Франклин, са написани много приятно, разбираемо и оказват въздействие върху децата.

Книгите, поне на този етап, трябва да са забавни, занимателни, да са разбираеми, за да може децата да харесат четенето, да им стане интересно да четат. А не да четат, защото има списък и трябва -  "по една приказка всеки ден".

# 352
Страхотна е! Ще ти открадна идеята!!! Казвали ли са ви за манифестация на 24 май? Ние ще ходим bowuu

# 353
  • София
И аз да се похваля с изходните ни нива, днес госпожата им ги е дала за подпис от родителите и има Отличен и по български, и по математика, без нито една грешка! Може би утре ще правят по Роден край. Доволни сме с баща й, той дори каза, че следобедните учители също заслужават награди. Ще очакваме от таткото. Simple Smile

Алекс1, интересни съвети, вярвам, че ще намериш най-правилното решение. И аз се учудвам понякога от отношенията на децата, такива са едни като подготовка за порастване.

Много полезни книжки, и ние сме избрали няколко ваканционни и други сборници. И от вашите препоръки има интересни.

# 354
  • Варна
С риск да не бъда разбрана, аз пък смятам, че децата трябва да четат и такива книги с архаични думи, точно за да им се обогатява речника. Патиланци е чудесна книжка, много любима и забавна на сина ми и може много добре да се използва, за да се търсят непознатите думички в тълковния речник. Лично мое мнение е, че имаме страхотни български автори, които остават доста на заден план, при това незаслужено - Радичков, Емилиян Станев, и т.н. Сега например Роалд Дал е много модерен, ама я сравнете неговата история за лисичето на "Фантастичния г-н Фокс" с "Чернишка" на Ем,Станев - ами мисля, че ползата в името на Ем.Станев е безспорна - и като изказ, и като фабула. Ама децата днес ми се струва, че малко четат и речника им остава на ниво Скайп, яко и гот. Да не би в UK да не четат вече Шекспир и Дикенс защото вече са остарели? Силно се надявам сина ми да продължи да чете по собствено желание - сега поне избор има колкото щеш. За протокола, "Карлсон" (особено 2 и 3 част са четени поне три пъти), А.Линдгрен е невероятна като автор, Ники много я харесва и в "Децата от улица Тряскаджийска", и в "Роня, дъщерята на разбойника", а аз бих допълнила и в "Братята с лъвски сърца", където ревах докато четох. Като изказ много ми допада и Туве Янсон. А към списъка на първокласниците смятам да добавя и "През гори и води" на Ем.Станев и приказките на Елин Пелин - разкошни са. Извинете за литературното отклонение.

# 355
  • България
е как все така се случва
ден преди дългоочакваната екскурзия сме с Т 37гр #Cussing out
миналата седмица и взеха гърлен секрет и се оказа че почти в норма има бактерии и започнахме лечение,като ми обясниха че вероятността  да вдигне температура е много малка.....да ама ни се случи след седмица и то точно когато затихна кашлицата,която я мъчеше цял месец
и сега не знам какво да и отговоря на въпроса мамо ще отида ли на екскурзия,толкова многооо искам......
вероятно от утре ще е на ав #Cussing outколкото и упорито да го избягвам-тези гадини трябва да се победят-имаме час при педиатъра и
не знам как да постъпя,не е заразно болна/не са застрашени дечицата от зараза/
не знам дали е добра идея да отида с нея........../тя никак не ме иска-трябвало да се справи сама за да ми докаже колко е самостоятелна и отговорна/.....
не знам дали е правилно да не я пусна..ще бъде емоционално съсипана...от септември чака този момент...
моля ви дайте ми съвет Praynig...много ми е трудно да реша без да я засегна... Cry

# 356
37 не е повишена температура. Т.е. от това което си описала (ако не настъпи някакво влошаване до утре) не виждам причина да я спираш.

# 357
  • Пловдив
И аз смятам, че тази температура е в реда на нещата. Премери я пак, може да е някакво моментно състояние. Приготви детето за екскурзията, виж тази нощ как ще минат нещата и утре ако няма нещо фрапиращо, я пусни.

# 358
  • Sofia
Росито, даже ти се чудя как си засякла тази Т. Simple Smile На мен ако не ми пари на ръката, не меря температури, а като пари, значи е поне 37.8.
Пусни го детето на екскурзията. Стискам палци тази вечер да няма влошаване все пак.

# 359
  • България
момичета благодаря ви Hugмного за мненията
37гр е трудно поносима за нея,зачервява бузи и започва да пари,очите и парят и така за около половин час,после пада на 36.5 гр......после пак скача на 37гр.........явно организма и се бори здраво и за сега аз не му преча с лекарства...давам чак след 38.5.../нищо че милото ме гледа на криво.../
току що измерихме 37.5...имам беладона и хексалгин........
мъжа ми мисли че ще е по-добре да отида с нея на екскурзията,ако всичко е наред...

Общи условия

Активация на акаунт