Бързам, бързам аз - да завърша ПЪРВИ клас 2011/2012г.

• 66 809
  • 779
  •   1
Отговори
# 330
аз ще подарявам за малкия Никола.

обаче точно днес съм доста разочарована. Имаха поетичен рецитал в училище. Всички рецитираха, нашият не. Не бях подготвена, че се е отказал от участие, нищо не ми каза, няма и смислено обяснение, освен че не било задължително да участва. там е работата, че учителите наистина не ги натискат. А би трябвало. Сега синът ми го дава толкова лежерно, понеже много пропуски се отмятат в училище с "не е проблем". Адски вредно, а дори няма смисъл да го обсъждаме нашироко с учителката, защото догодина ще е друга. И ми е тъпо. Не че не може да чете и да смята, но седи в училище като муха без глава и само се усмихва сладко. И пак мама е цербер.

# 331
  • София
На нас ни пратиха това в мейл :
Ето го и списъкът:

1." БЪЛГАРСКИ НАРОДНИ ПРИКАЗКИ "/ или  приказки на Ран Босилек, Ангел Каралийчев, Валери Петров - "Пет приказки"/ - по избор
2." ПАТИЛАНСКО ЦАРСТВО" -Ран Босилек / или "През води и гори" - Ем.Станев, "Писма на един дакел" - Станка Пенчева/     - по избор
3. "ПРИКАЗКИ "-  Х.Кр.Андерсен, Братя Грим / ако не са ги чели / -  по избор
4. "ПРИКАЗКИ ПО ТЕЛЕФОНА" - Дж. Родари  или "НЕБИВАЛИЦИ" - Доналд Бисет  - по избор
5. "МЕЧО ПУХ" - А.Милн   или  "ПИПИ  ДЪЛГОТО ЧОРАПЧЕ" - А. Линдгрен    - по избор

Отделно мейл с помагалата за 2ри клас.
Не съм мислила какво ще подарявам. Всички родители събрахме пари и на тържеството ще им се подари по една книжка. Но тази с ваканцията, която сте пуснали много ми хареса.

# 332
  • Варна
Нашите ще приключат учебната година на 22-ри - с раздаване на свидетелствата, списъка с книжки за лятото и после почерпка в Аксаково Rolling Eyes. Участието в парада за 24-ти за първокласниците било само пожелателно, аз съм решила да я заведа в училище, но, ако няма други деца от класа, явно няма да може да участва... което е жалко.

За подарък взех тази книжка, интересна ми се стори:
http://www.book.store.bg/p16428/vakancionna-knizhka-za-bydeshtit … fka-krysteva.html

Реално, останаха само още 2 дни, в които ще се учи... Малко е тъжно, да...

# 333
Интересно ми е, какви са тези изходни нива? Тестове с избиране на верния отговор ли?

# 334
  • Пловдив
Интересни книжки споделяте. Браво и благодаря. Ще ги разгледам и аз по книжарниците.

Изходните нива поне при нас не са в тестова форма - по математика имаше задачи със сибиране и изваждане до 20 под различни форми, фигури и отсечки и един лист с текстови задачи.
По БЕЛ имаха диктовка, звуков и буквен анализ на думи, проверка на правопис...

# 335
Изходните нива са върху целия материал и при нас имаше диктовка.
Искам да попитам майките на момчета,забранили ли сте им да удрят момичета.Аз на моя му обяснявах доста и той не удря,но започвам вече да съжелявам,защото днес едно момиче така му е извила,увредената ръка,че чак е синя и леко подута на кокалчето и то от другия клас,заедно правят репетиция.Утре ще говоря с нашата класна.Казах му на него ако същата госпожичка пак му направи нещо,да си отвърне.

# 336
  • В светлината на слънцето
И ние имаме списък с книжки за четене. Повечето вече са прочетени, така че май ще го обогатя с допълнителни предложения. Thinking

# 337
Нашите ще приключат учебната година на 22-ри - с раздаване на свидетелствата, списъка с книжки за лятото и после почерпка в Аксаково Rolling Eyes. Участието в парада за 24-ти за първокласниците било само пожелателно, аз съм решила да я заведа в училище, но, ако няма други деца от класа, явно няма да може да участва... което е жалко.

За подарък взех тази книжка, интересна ми се стори:
http://www.book.store.bg/p16428/vakancionna-knizhka-za-bydeshtit … fka-krysteva.html

Реално, останаха само още 2 дни, в които ще се учи... Малко е тъжно, да...
И аз съм я взела тази книжка+ още 3, но ще допълвам списъка.Имам от една книжка за първокласници 50 диктовки, които ще ми стигнат, но мисля и сборниците на Неда Птрова да потърся.
Списък за лятото още нямаме.Минаха ни изходните нива, но какво е изкарал,се знае.

# 338
Ние имаме списък за лятото, но от него трябва да се прочетат по избор максимум 5 книжки. Поствам го тук, може да е полезен за някого:

1.   Български народни приказки
2.   Приказки – Ран Босилек
3.   Приказки – Братя Грим
4.   Приказки – Шарл Перо
5.   Приказки - Андерсен
6.   „ Ние, врабчетата” – Йордан Радичков
7.   „През води и гори” – Емилиян Станев
8.   „Мечо Пух” – Алън Милн
9.   „Пипи Дългото чорапче” – Астрид Линдгрен
10.   „Приказки по телефон” – Джани Родари
11.   „Небивалици” – Доналд Бисет
12.    „Патиланско царство” – Ран Босилек
13.    „Доктор Дулитъл” – Хю Лофтинг
14.   „Пет приказки” – Валери Петров
15.   "Приказки за теб” – Константин Константинов
16.    „Хитър Петър и Настрадин Ходжа” – издателство „Софтпрес”
17.   „Хитър Петър” – Сава Попов
18.    „Приказки за животни” – издателство „Софтпрес”
19.    Приказки – Светослав Минков
20.    Най-хубавите приказки на света – том 1 и 2
21.    Африкански приказки
22.    Френски приказки
23.    Стихотворения – Леда Милева

Момичета, дописвам си поста, защото има лек проблем и не знам как да реагирам. Разчитам на съвети.

Днес едно момченце от класа на Виктория я е обвинило, че му е загубила топката и иска да му я купим. Малката реве неудържимо от половин час. Успя да ми обясни, че преди 2 дни той дал топката на нея и на още няколко деца да играят в двора на училището, докато обядва в стола. Те играли и я оставили до оградата. Ние си тръгваме на обяд, не стоим на занималня. Днес /2 дни по-късно/ е станал скандал, момчето й крещяло, че му е загубило топката и иска да му купи топка. Виктория е много разстроена заради неговата реакция, а и не чувства вина, че му е изгубила топката. Аз успокоявах досега, че не е кой знае какъв проблем, това е нещо, което може да се реши, да се купи топка.
Сега въпросът ми е как да реагирам - тя не смята, че е виновна, защото топката е била оставена в двора, до чантите им. Освен това, младежът /който е много възпитан и симпатичен, не е калпазанин Simple Smile / се е сетил 2 дни по-късно, че му няма топката. Освен това, носенето на топките е забранено в училище. От друга страна, моята госпожица наистина е оставила топката без надзор в двора при положение, че е играла с нея. Госпожата е запозната със случая, но не е реагирала по никакъв начин или поне аз не зная. Не ми е за парите, които ще дам, за да му купим топка на момченцето. Чудя се, след като Виктория не се смята за виновна, купуването на топка дали няма да й насади чувство за вина? Не съм говорила с родителите, не знам те какво мислят. От друга страна не смятам, че една топка е повод да си вдигаме скандали и да се разправяме. Помагайте, че не знам как да реагирам.

Последна редакция: ср, 16 май 2012, 19:12 от Алекс1

# 339
Купете топка най-добре, кажи и че е трябвало да я върне на момчето а не да я оставя на двора.
Аз съм против носенето на игачки в училище, обаче носят и ги губят, а на моя му откраднаха едно фенерче от раницата, което му беше за урок. 

След като носят неща, които не трябва, не е редно да занимаваме учителките с последващите драми.

# 340
Във връзка с книгите: Голяма част от литературата, смятана от нас за прекрасна, децата не я харесват и приемат.
Алекс, аз топка бих взела, мир да има, и после да не се носи на у-ще. По-голямата част от списъка ако не ти е наличен го потърси в читалището, библиотеката скоро отваря. Hug

# 341
Благодаря, момичета. Аз също мислех да купя топка и да я дам тайно на момченцето. Хем вълкът сит, хем агнето цяло. Досега обяснявах, че не трябва да има нищо общо с чужди неща, да не поема ангажимент да пази вещите на друго дете, защото винаги може да се случи подобно недоразумение. Пак плака, помоли ме да не казвам на баща й. Страх я било да не й се кара. А той е най-благият човек на света, никога не й е повишавал тон. Аз съм по-строгата, но... детска му работа.
Люлин, благодаря за съвета! Имаме ги повечето книги, аз съм болна на тема книги. Имаме и електронен четец, който малката чете с удоволствие. Може и него да ползваме. Мечо Пух и Пипи ги е прочела вече. Ще й дам да си избере какво иска да чете.

# 342
  • София
Алекс, аз бих купила топка, но не бих я дала тайно на момченцето. Защо тайно? Според мен ще стане по-зле така, ако после то каже на дъщеря ти.
Освен това ако това се случи на моето дете бих му казала, че всъщност е отговорно за чуждата играчка, щом я е взело да играе. Не бих използвала думата "виновно", но отговорно- да.

# 343
Ох, не знам. Объркана съм. Тя плака много, разстроена беше. Обяснявах, че трябва да пази, след като е поела ангажимент, но тя твърди, че там е имало и други деца, които са играли с топката. Принудих се да й кажа, че не е виновна, че чак взе да трепери от плач. И сега, след като съм й казала, че не е виновна, ако види, че съм купила и давам топка на момченцето... не знам. Божееее, то не било никак лесно да си родител!

# 344
  • Sofia
Алекс, кажи й, че не е виновна, но и на момчето му е мъчно за топката, затова ще купите, да е спокойно и то и да не са в лоши отношения.
Знам ли и аз...

Нашето тържество ще е в петък, цялата седмица само репетират. В крайна сметка няма да свири девойката на пиано, разкиснала се работата, а и тя пропусна доста часове предните 2 седмици.
Днес й купихме официални обувки за тържеството и сега ще иска да спи с тях.  Laughing
Довлече учебниците за следващата година, от някои по два, явно единият брой е за вкъщи. Състоянието им е от много добро до много парцаливо, чак не знам парцаливите как ще ги опазим до края на годината. Но пък тя е много въодушевена, цял ден пее песничките от учебника по музика. Crazy Избра си и допълнителните предмети за другата година - приложно изкуство и керамика.

Общи условия

Активация на акаунт