Бързам, бързам аз - да завърша ПЪРВИ клас 2011/2012г.

• 66 722
  • 779
  •   1
Отговори
# 195
  • София
С нас ще си е. Опция бабин дом няма, освен за седмица най-много. Имаме си дядо на морето и се надяваме да прекараме повечко време там. Мисля да й отпусна края, поне един месец няма да поглеждаме учене. Книжки ще чете, разбира е.  Peace
В началото много ми тежеше тази лятна ваканция от ДГ - 1-2 месеца ги пускат и всеки а се оправя. Бях опищяла форума.  Mr. Green Обаче то като нямаш опция и му намираш "колая".

# 196
  • София
Нашата последна родителска среща беше сега, в сряда.
Решихме, че децата ще празнуват края на учебната година, вкл. раздаване на грамоти и празнична програма и всичко това да се случи в Палавници на 30 май.
Децата ще се радват много, сигурна съм. Hug
Събрахме и парички за аниматор и черпня и така- този въпрос е вече изяснен. Wink

Иначе, за тези 4 дена сме замислили семейна почивка на Банско. Heart Eyes Че и ние да си починем покрай децата. Mr. Green
Имаха оферта за зелено училище на Велинград, но едно, че инвестираме в семейната почивка сега, а имаме още 2 организирани ходения извън БГ, и друго, че малката не пожела да спи, където мама я няма-отказахме офертата.
За лятото- при майка ми и баща ми. В провинцията. На въздух, колелета и басейн. Hug

Последна редакция: пт, 27 апр 2012, 15:21 от kopche

# 197
  • Варна
И в класа на малкия органзацията по края на уч.година е направена.След като мине церемонията в двора им на 24ти всички ще се занесем до едно заведение приятно,където аниматор ще ги занимава и класната ще им раздаде свидетелствата. Simple Smile
Лятото си е с мен-плажуване,колело,игри с деца и ще почита малко книжки.Няма да има учебен процес със сигурност! NaughtyЮли ще отиде с баба си и дядо си на планина за седмица.А юни с нас за 4-5 дни на едно любимо наше място. Heart EyesЗасега това е планувано.
Утре заминаваме за Габровско.Етъра и Боженци ни чакат.

Хубави ви почивни дни! Hug

# 198
  • Пловдив
Ние пък от утре сме на Девин! Дано минем леко пътя, че с тези завои...

Лятото ще си е с мен, така и така гледам малката. То не че има друг избор,де. Иначе трябваше да е с мен в офиса. Планираме няколко почивки лятото, та да видим.

За края на учебната година- ще бъдат всички първи класове в един театър, ще си направят тържеството, песни, танци. Вчера на 5-6 деца са им раздали думички, и нашата има, та ги научихме още снощи. След това всеки клас ще си влезне в отделна стая, окрасена, и там класната ще раздаде на всяко дете свидетелството за завършен първи клас и характеристиките им. Това ще е на 24 май. Ще учат до 18.05. На 22.05 ще ходят на екскурзия до Карлово и Сопот и се едни вълнения...   Simple Smile

# 199
  • В светлината на слънцето
И от мен весело изкарване на почивните дни. Моите вече броят с нетърпение оставащите часове до "ваканцията". Grinning

# 200
Момичета, как са резултатите от ВМС? Вчера обявиха резултатите за Варна и ние имаме точно толкова, колкото ги бях пресметнала и аз - по средата сме с 38 т. Както бях писала и преди, знам че задачите бяха лесни, а сина ми - разсеян, но съм доволна, че дори в обърканите от недоглеждани задачи записките на листа, които е писал са във вярната посока и че по-голямата част от верните му задачи са в по-сложната втора част на теста. Поздравления на всички деца, които са били по-концентрирани от нас!
Ами не са добри в сравнение с КМС /91т./, сега са само 34, от 75. Синът ми е разочарован, че този път няма да получи грамота. Ако беше по-внимателен, по моя преценка можеше да го докара до 60. Максимума е мираж, тъй като не се подготвя допълнително, а разчита само на наученото в у-ще, което за състезания като КМС и ВМС, не е достатъчно, няма какво да се лъжем. Аз, за разлика от детето не съм разочарована, защото това беше добър урок, че ако иска да успява, трябва да се потруди повече, да бъде по-внимателен и да не бърза.  Simple Smile

За логопеда - водих сина ми, почти цяла година при училищната логопедка, заради френското "р". При нея се справяше отлично. Вече не ходи на логопед, тъй като тя направи, каквото трябваше. Сега, когато го накарам да каже правилно "р", той го изговаря както трябва, но после превключва на "автоматичен режим" и отново не го произнася както трябва.  Confused

Весело изкарване на почивните дни!  Hug Не знам с какво нетърпение децата очакват ваканцията, но ако знаете аз с какво нетърпение я чакам......   Wink

# 201
  • София
при нас логопед в училище не е минавал, в детската беше минавал в началото на септември, когато детската работеше със сборни групи и синът беше в къщи заедно с щерката, която си беше бебе... водила съм го на логопед - не че има проблем, просто много мънка като иска да каже нещо важно - едно мънкане, ънкане, хънкане, тънкане настава  ooooh!. Всичко си му беше наред, но нямам нищо против да го заведа пак, дори мисля да го направя - за да ми е спокойно на душата. Логопедите не се занимават само с р-то и л-то, но и с доста други неща, така че най-вероятно ще посетим логопедката на района - тя е в детската градина точно до нашето училище.

За лятото - двамата ще ходят на частен градски лагер - детето на моя приятелка го е посещавало миналата година и е много доволна. Само не знам ситната дали няма да пречи на брат си, но казаха, че ще има още едно дете на нейната възраст, та дано двечките се занимават и не досаждат на големите. Ние опция баби и село нямаме, така че и голям избор нямаме... миналата година ги оставих в къщи с детегледачка - ами големия умря от скука - голям е вече за висене по градинките - така че тази година сестра му ще трябва да мине на неговия ритъм, дано издържи Peace

# 202
  • В светлината на слънцето
Не знам с какво нетърпение децата очакват ваканцията, но ако знаете аз с какво нетърпение я чакам......   Wink

И аз така.  Mr. Green

# 203
  • София
Нашето тържество ще си бъде в класната стая. Имаше оферти от клубове и подобни, но госпожата предложи да направят отново голямо и хубаво тържество като това за буквите, да има открит урок, почерпка....и всички родители приехме това предложение като по-добро. По клубове и ние можем да си ги заведем, както каза една майка. Simple Smile
В нашето училище има сериозен проблем с осигуряването на занималня. Догодина за всички 6 първи класа ще има осигурен само един клас занималня за 36 деца. Тоест от клас максимум по 6 деца ще могат да се възползват.
За лятото- малката ще посещава един страхотен център за работа с деца, който голямата и сестра посещава целогодишно- Пумпелина. Вече получихме лятната програма, много интересни неща ще правят, ще ги водят по музеи, на кино. Всяка седмица имат сензитивен тренинг възоснова на някоя приказка. Много ще им бъде забавно, сигурна съм.
 На родителската среща класната даде съвет лятото децта всеки ден да отделят по около час за четене на книжка, диктовка и решаване на задачи. Каза, че ще им е много трудно, ако ваканцията не пипват за учене редовно, пък макар и за по малко време. Дори ни посъветва ако някое дете проявява желание да учи таблицата за умножение да не го спираме, напротив- да го поощряваме. Щяла да изпрати на желаещите родители на скайпа някаква игричка за таблицата за умножение, с която децата могат лесно и забавно да я учат.

# 204
  • София
Нашето тържество ще бъде на 19.05. В клуб. Купихме и по 1 книжка с препоръчителните за лятото книжки. От 26.05 са на зелено училище. Много се чудих дали да го пускам, защото повечето ходят в учебно време, а нашите след като завършат, но го записах. Гледам доста деца ще бъдат.
Лятото основно - на бабин дом, освен когато съм в отпуска.

# 205
При нас ще раздават свидетелствата на 18.05. После щяло да има матури в училището. Ще имат тържество в стаята, ще им подарят книжки и някакво малко подаръче.

# 206
  • Пловдив
Здравейте момичета,моят син тръгва на 7.05 на зелено училище, и аз съм малко притеснена.Но той очакваше този ден с нетърпение - явно много иска да отиде.
Ще ходят на хижа Здравец в Екохотел-Здравец за 4 нощувки.На 3.05 ще имаме родителска среща и ще обсъдим някои неща относно зеленото училище.
Цяло лято Дани ще бъде при нашите в Труд,но през почивните дни ще си го взимам - там има много приятели и подат големи игри.А лятото когато баща ми изкара басейна,се събират мноооого деца, и става голяма лудница Laughing
Това е от мен, с пожелание за приятни почивни дни Grinning

# 207
  • София
Дзвер,може ли инфо за градския лагер,който ще посещавате-може и на лични.Благодаря!

# 208
  • София
Аааа, пускайте инфо тук, едва ли ще се приеме за реклама. Просто всички работещи без баби и детегледачки ще търсят варианти  Hug

# 209
Нащето тържество ще е на 22.05 в актовата зала заедно с първи А клас,тогава ще им раздават   и свидетелствата.Да ви питам минаха ли ви изходните нива на нас само по роден край,беше в Петък,на 09и10 Май ще бъдат по БЕЛ и математика.

Общи условия

Активация на акаунт