Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 2

• 219 131
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 195
Писах за чугунения  сач от метро. Палачинките не  залепват  ако се омаслява. Получи се някакъв загар на повърхността който при нагорещен съд е доста мек. Като цяло е малко неудобно разпределението на сместа поради липса на дръжка.
Имате ли впечатления за чугунения тиган от Икеа или други ако приемем емайла за здравословен .

Този :http://shop.gamaelit.bg/?module=viewProduct&id=60
също изглежда добра оферта имате ли впечатления?

Последна редакция: вт, 04 сеп 2012, 21:46 от чоко и боко

# 196
  • Пловдив
Crazy  Защо купувате нещо,което не вярвате че е оригинално  newsm78 . Има достатъчно евтини тигани  Laughing  chef  bouquet Money

И аз това се чудя. Робуването на марки. Ще се удивиш колко много хора изпадат в летаргия по изявени марки.
Примерно относно тиганите за палачинки до този момент не се е появил човек, който да ме убеди че аджеба това е посудата за съответния десерт, без да залепва, да го прибърсвам със салфетка, да е универсален, да си умирисвам къщата на прегоряло масло (след 3-тата палачинка полудявам и не намесвайте аспиратора ), да е лек, за да не се чувствам сякаш съм във фитнеса, да се мие в съдомиялна, защото не ми се тропа ситно хоро около него. Тиган.  Crossing Arms Не е фин порцелан. Само Тефал, а ги мразя по призумпция, но само с тях нейно Величество палачинката се получава по сравнително "безболезнен" начин. 

Знам, че няма универсални тигани.

Последна редакция: ср, 05 сеп 2012, 08:53 от AlexaS

# 197
  • Пловдив
Явно никой няма отзиви от Aubecq  Confused
А с бюджет около 100лв дали ще мога да си заменя тенджерата - поне 3,5л с нещо безвредно? newsm78
Някакви предложения?

# 198
  • Пловдив
Разгледай в Гама Елит - имат и онлайн магазин, имат тенджери от стомана 18/10 , на доста поносими цени. Закупих тенджери на Бека от там и съм много доволна. Ето моделът, който си купих аз , но на място има и доста по-евтини ,правят промоции на закупуване на 2 броя и така.... За 100лв. можеш да вземеш 2  Peace или една 7 литра. http://shop.gamaelit.bg/?module=viewProduct&id=76

# 199
Направо ти завидях, че си вариш млякото. Сигурно пиете истинско мляко, щом го варите. Ние купуваме само от оная бялата вода, дето я продават в кутии, пием я направо от тях и сме забравили вече какво беше това да вариш мляко. Веднъж реших да кипна т.нар. "мляко", то взе, че изкипя и изобщо не ми замириса на загоряло мляко, онази миризма, дето я помня от детството. На нищо не замириса.

Извинете ме, отклоних се от темата за съдовете amiiii
Ох, и аз съм като теб! Постоянно само от кутиите наливам мляко и не помня от кога не съм варила мляко! Замисли ме!

# 200
  • Пловдив
 Blush Още не съм тръгнала по магазините да видя на живо кое какво, за колко...
Преди малко в Кауфланд видях някакви керамични Био керамик, на не високи цени... но не намерих никакво описание на бг, а на тази част от опаковката не видях никакво инфо на английски от какво са направени  Rolling Eyes Някой да ги е тествал?
И сега в нета попаднах на тези http://www.pazaruvai-lesno.bg/view_product.php?pid=25858
http://www.pazaruvai-lesno.bg/view_product.php?pid=23227
http://www.pazaruvai-lesno.bg/view_product.php?pid=3063
...
Май не съм се изяснила с керамично покритие ли искам или без... И в двата случая ми се иска да съм сигурна дали не е слабо покритието или дали не залепват... newsm78

# 201
  • Пловдив
Имам 7.5 -литровата на Beka. Купена е преди няколко години за около 200 лв., така че ако сега има промоции за под 100лв. като нищо ще забърша една по-малка. Няма такова натоварване на което не е била подложена и изглежда като нова. Загаря, естествено, но се мие лесно в миялна. Имала съм случай на 3-4 сантиметров загар и със сълзи на очи почти я бях отписала, и правех планове за нова, въпреки че в онзи момент имах и по-належащи харчове, но с накисване с миялен препарат за една нощ, всичко се изхлузи като крем карамел от формичка  Joy.

benitta, ако ходиш в онази посока ще разгледаш ли тенджерите и тиганите на Le Creuset? Легнали са ми на сърце, но в Гама Елит нямаше голямо разнообразие, да не кажа никакво. Сега погледнах на сайта им, че има чугунен тиган за палачинки (аз оревах света за подобен  ooooh! ), остава да не е безумно тежък - 2.5 кг  Crossing Arms и да пържи без мазнина.
Не препоръчвам Био керамик и Биалети.  Naughty Трябва да се пазят много. Да се ползват само с дървени (не ги харесвам) или силиконови бъркалки, шпатули и пр. Вторите пък се деформират от топлината. Всичко това - от личен опит с тиганите на тези марки. Уффффф, няма пълно щастие.

# 202
  • град-държава
Няма такова нещо като пържене без мазнина просто... тигана на Le Creuset трябва най-малко да се забърсва с намазнена салфетка при готвене, а на палачинките просто няма равен. Изобщо май няма равен на него за каквото и да е било.

Аз направих 5см въглен в прекрасната ми снежно бяла тенджера на Le Creuset и въпреки това, след като я охладих, накиснах за кратко време и измих е като нова.

# 203
ahasver ползваш ли специален препаарат за измиване на тенджерата?Защото аз варих вчера леща в моята и тя се оцвети леко отвътре. Накиснах,след което я измих с мекото на гъбичката и с веро и но не се изми хубаво,стой като забоядисана от лещата ...леко кафене.Незнам с какъв препарат да я третирам за да не и нараня покритието, а не искам да ми е засечена.

# 204
  • град-държава
Не ползвам специален препарат, така и не успяха да ми поръчат от Гама Елит, измивам с обикновен Пур и четка за домакински съдове-има я показана в книжката. Тигана също го мия по този начин.
На мен капака ми е леко потъмнял от вътрешната чат, но не ми пречи. Все пак с времето е нормално да придобие употребяван вид.

Ако твърдата част на гъбата, с която измиваш не е от тел, няма проблем да ползваш и нея. Емайла се наранява от метал.

# 205
  • Пловдив
тигана на Le Creuset трябва най-малко да се забърсва с намазнена салфетка при готвене, а на палачинките просто няма равен. Изобщо май няма равен на него за каквото и да е било.

Този имаш предвид, нали!? Защото ако става въпрос за другите, те не ме вълнуват. Имам си тигани (2 на silit, 28 сантиметровия в диаметър тежи колкото мен  ooooh!) за така нареченото пържене, макар че аз не го практикувам отдавна. Но пък се случва. Всъщност си права, че технологично няма как да има процес на пържене без мазнина, но аз имах предвид само и единствено за палачинките(ох, станах досадна и на себе си), които си се приготвят перфектно без мазнина в тигани Тефал  Stop, но за тях вече си изказах мнението.

Крьозе-тата са едни бижута, благодаря ви  Hug че споделяте мнение и за тях. Живот и здраве и с такава ще се снабдя, само да ми остане повече време да разуча. В пловдивския представителен  магазин на марката последния път имаше две тенджери и още само 2-3 неща.

Специални препарати и аз не ползвам. Също като ahasver само Пур, но това е защото има съответния цвят, който ми се връзва с готварската престилка  hahaha Joy Не съм ССФ  Naughty.

# 206
  • Пловдив
При тези цени ... е разбираемо, че е малък избора  Laughing . Те специално тук в Пловдив дали продават една тенджера/тиган на няколко месеца изобщо.... Ако решиш да купуваш такава скъпа посуда може да следиш в амазон и разни други чужди сайтове излизат на доста по-изгодни цени, да речем над 100лв. разлика в повечето случаи.  Peace

# 207
  • град-държава
AlexaS, не е този тиган. Правя си ги в скилета без никакви проблеми. Не обичам готварска посуда предназначена само за определено нещо.
Дори и в показания от теб не може да ги правиш без мазнина.
Ако мазнината те притеснява просто използвай олио от гроздови семки, аз готвя с такова.
В книжката си пише да не се нагряват сухи, трябва да са омазнени. Има и друг момент - с  Le Creuset трябва да можеш да боравиш и усещаш добре температури (или търпението да се научиш), при готвенето с тях това е важно най-вече за самата храна, защото може да има и разочаровани.
Това, че е тиган за палачинки не означава, че има нещо общо с Тефал.  Laughing

Последна редакция: чт, 06 сеп 2012, 08:22 от ahasver

# 208
  • Пловдив
 Hug Благодаря за мненията. Ако ходя да видя Беката ще разпитам и за тигана за палачинки.
Аз си мислех, че е лесно да се сдобиеш с чугунен сач с дръжка. Израснах с един такъв и още е жив. Малко му е обгорена дървената дръжка, че и много барбекюта е видял по полянки...
Замислих се и ми се струва, че май клоня повече към керамично покритие newsm78 И аз не знам защо... май си мисля, че ще е незалепващо като тефлона Rolling Eyes
До сега изобщо не бях отворила да  ги видя прословутите делимано... мислех, че са само тигани, но има и тенджера в подходящ размер...  newsm78 голямо умуване ще пада... ooooh!

# 209
  • град-държава
benitta, без никакво колебание избирам Бека.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт