Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 2

• 215 921
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 180
Купих си чугунен сач от Метро. Мога ли да очаквам безпроблемно отлепване на палачинките или трябва редовно да го омаслявам след загряване във фурна?

# 181
  • Пловдив
Доколкото ми е известно чугунените съдове трябва да се омазняват. Сподели след като пробваш сача.

# 182
Ето най-сетне и аз реших да си купя Дурадо.

И както повечето от вас, които са се сблъскали с компетентността и професионализма на ексклузивния вносител, аз също станах потърпевша.

От половин година се точа на този тиган и като преценила добре избора си и знаейки цената наизуст, реших, че какво пък толкова се оплакват хората от форума, ще отида и от тях ще си го купя. Не съм конфликтен човек, много положително се настроих (рожден ден имам днес). И хоп - цената 155,90  лв.!!! С повече от 20 лв. отгоре!!! Казах им, че съм го видяла в техния сайт за 134,60, те също провериха, видяха, че така пише, обадиха се в офиса и от там им казаха, че е високата цена, просто сайтът не бил обновен #Cussing out

Аз ги заплаших с КЗП, те тогава пак се обадиха и потвърдиха високата цена, нищо не можело да се направи.  #2gunfireЕ, изгубиха клиент, ето какво направиха. След като се прибрах вече цената в сайта беше коригирана.

Ще го купя от Пазарувай лесно, но се чудя да си правя ли труда да сезирам комисията, или не си струва, още повече, че те, след като сгреших, та се издадох и ги заплаших, веднага са се постарали да заличат следите... Rage

и на мен ми се случи продукт в сайта да е по-евтин от обявената цена в магазина им, но ми го продадоха на по-ниската - 20лв беше разликата за канчето на Силит, не че е кой знае какво, но и аз не се радвам да давам излишни пари, при положение, че може и за по-малко

# 183
Ще Ви следя, темата ми е интересна.
Последно си купих два тигана на Тефал, един за палачинки и друг, който е дълбок...

# 184
  • София
Princess Zvezdichka, много трябва да пазиш "Тефал"-ите  от надраскване, че тефлонът много лесно се драска, а ако се върнеш назад в темата и попрочетеш за него ще ти стане лошо.

А аз да се оплача, че мойто Дурадо залепна  Sad .  Като пишехте, че залепвало, мислех, че не сте улучили температурата, тъй като той доста бързо загрява и я поддържа висока, та лесно може да загори. Но дори и леко загорялото не е проблем, защото лесно се мие.
Обаче вчера правих риба с много малко мазнина. при втората порция даже не слагах мазнина и готвих на слаб огън, да не загори. Рибата се разпадна на парченца, а налепът по тигана не може и не може да се измие  Confused
Къде е take a smile, да каже как се справя...

Последна редакция: пт, 31 авг 2012, 15:17 от Sash

# 185
  • Пловдив
В предната тема бях питала за отзиви от Aubecq http://www.evergreen-by-aubecq.com/
Така и никой не писа тогава.
Скоро в Карфур видях, че са пуснали един тиган от серията евъргрийн. Нямах никакво време да потърся други неща и да им разгледам описанието на бг., нито като цена помня...
Ако някой ги е разглеждал, закупил... Моля да сподели  Mr. Green
Аз търся ето това

# 186
  • Пловдив

А аз да се оплача, че мойто Дурадо залепна  Sad .  Като пишехте, че залепвало, мислех, че не сте улучили температурата, тъй като той доста бързо загрява и я поддържа висока, та лесно може да загори. Но дори и леко загорялото не е проблем, защото лесно се мие.
Обаче вчера правих риба с много малко мазнина. при втората порция даже не слагах мазнина и готвих на слаб огън, да не загори. Рибата се разпадна на парченца, а налепут по тигана не може и не може да се измие  Confused
Къде е take a smile, да каже как се справя...

Не съм take a smile, но опитай да поставиш препарат за съдове и вода и да поврят в тигана за няколко минути. Може и с такъв за миялна машина. После всичко се отстранява мигновено. Поне аз така практикувам. Пък дали с времето ще се съсипе покритието  newsm78, хал хабер си нямам. Посудата е предназначена да ми "служи", не аз на нея.

# 187
  • София
AlexaS, благодаря ти за съвета, аз също мисля така за вещите, но все пак колкото е по-скъпа една вещ, толкова по-дълго искам да ми служи...

# 188
Sash , ето ме, тук съм Simple Smile
Много съжалявам, че имаш несполука със залепване. Пробва ли с препарат за почистване на керамика?
Ти почисти ли след 1 порция риба остатъците от нея или сложи 2-рата в/у 1-та? Според мен такива остатъци са залепнали.
Аз риба не съм готвила, също и никакво месо или млечни. Имам опит само с палачинки и зеленчуци със зърнени. С тях всичко е ОК.
Ако имам някакъв остатък от предишната палачинка, преди да сложа смеската за 2-рата, забърсавам набързо със салфетка/ такава е препоръката в упътването Peace/, така че да е чиста повърхността.
Пробвай и това, което те е посъветвала AlexaS . А после намажи с малко мазнина.
Ще се радвам да пишеш  дали си успяла с почистването. Simple Smile

# 189
Ние си купихме комплект от 5 тенджери на Фислер. Засега съм доволна Simple Smile

# 190
  • София

Радвам се, че си тук, държа на съветите ти. Почистих го. търках доста, но много внимавах, защото не исках да нараня покритието. Слава Богу, че е здраво. Не се бях сетила за препарат за керамика, ще си купя такъв.
Предполагам, че проблемът беше, че рибата беше замразена и след размразяването беше поела доста вода. Аз я изсуших и набрашних, но явно нещо не се е получило. Няма да правя такива експерименти вече. И, да, намазах с мазнина. Аз след 5-6 употреби мажа по малко.

кикимото, този Фислер от рекламираните с точки в Метро ли е? Дали са качествени? Дали са оригинални? Промоцията е валидна още два дена м/у другото. И аз имам точки и се чудя дали да се възползвам.

# 191
5-те тенджери не са от промоцията, но си взехме тигана от там. Малко крив в страни, не дъното. Не вярвам да са оригинални, тъй като са маде ин чайна  Mr. Green И дъното на самия тиган е съвсем различно от дъното на тиган, който гледахме в Гамата. Но засега е добре.

# 192
  • Пловдив
 Crazy  Защо купувате нещо,което не вярвате че е оригинално  newsm78 . Има достатъчно евтини тигани  Laughing  chef  bouquet Money

# 193
Не държа да е оригинално, държа да ми върши работа. Пък и имахме точки, имах нужда от тиган и имах само около 50лв предвидени...

# 194
  • София
Не мисля, чи Фислер от промоцията в Метро са ментета. Купих си уок тигана.
После в мола в един магазин гледах Фислер цяла серия. Същите са, но цените са ужасни.

Общи условия

Активация на акаунт