Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 2

• 219 173
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 525
take a smile, мнението ти за  Ibili наклони везните  Laughing

Dao, имам огнеупорни съдове, но колкото и да ги мия винаги остава около ръбчето малко загоряло.
Искам керамика и за лазаня и мусака, питки и козунак, но наскоро имаше коментари, че тестени изделия се пекат в тънки, метални съдове  Hug

Еми, аз като чета хората си купуват чугунени тенджери специално, за да пекат хляб в тях Simple Smile

Ами не знам, това беше коментар на една потребителка от форума, че баба й така казала ...., не беше май в тази тема ....  Rolling Eyes
Аз съм пекла хляб в чугунена тенджера, разкошен си стана Simple Smile

Търся си тава. Гледам в последните страници са се коментирали, но основно керамични, а аз си я представям метална някак... Трябва да си помисля, дали толкова държа на метала Simple Smile Ако остане това изискване, какво бихте ми препоръчали? Досега за готвене ползвам чугунен тиган и тенджера на Lodge, като и двете ползвам и във фурната, тъй като са изцяло чугунени. Много ми допада чугунът като материал. Свикнах с поддръжката му и теглото, а храната ми харесва като вкус, така че и за тава бих ползвала чугун, но май не съм попадала на такава.

От нещата, които разглеждах, дотук ми допадна това: http://2styrkela.com/dom-i-kuhnia/sudove-i-instrumenti/tavi/tava … argan-3432-172801, макар че ми идва малко скъпа, но ще я потърся от другаде най-вероятно (в amazon.de е към 80 евра). Интересно ми е каква е разликата с тази: http://2styrkela.com/dom-i-kuhnia/sudove-i-instrumenti/tavi/tava … kapak-3432-040011, която е над 50лв отгоре... Т.е. какво точно и е професионалното на втората, след като пак си е от Silargan?

# 526
  • Пловдив
Някой има ли тиган с керамично покритие? "Читави" ли са?
Гледам, че са на промоция в Кауфланд следващата седмица и се замислих.... newsm78

# 527
  • Варна
Някой има ли тиган с керамично покритие? "Читави" ли са?
Гледам, че са на промоция в Кауфланд следващата седмица и се замислих.... newsm78

имам такива http://www.kaufland.bg/Nachalo/01_Aktualni_predlozhenia/002_Sled … sedmica/index.jsp
тигани Сега тояа зъби за тавичката и тенджерката Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 528
Аз ги гледах вчера. Зареждаха тенджерите, а тиганите си ги има по рафтовете на редовна цена все още. Прочетох на етикета на тиганите Ferrero, че са без PFOA и кадмий, а за PTFE нищо.

# 529
Аз ги гледах вчера. Зареждаха тенджерите, а тиганите си ги има по рафтовете на редовна цена все още. Прочетох на етикета на тиганите Ferrero, че са без PFOA и кадмий, а за PTFE нищо.
обикновено когато пишат само, че е без PFOA, са използвали PTFE , но с друг разредител. Confused

# 530
  • София
Аз днес отидох до Гама Елит да си купя тиган Fissler Maxeo Classic. И без това отдавна съм си го наумила. Продавачката започна да ме убеждава как всички тигани на Fissler са с тефлоново покритие. Не била чувала някой от техните тигани да били с керамично. В крайна сметка се оказа, че тигана го нямаше въобще де, ама направо ме вкара в размисъл. А и от вас и от сайта им знам, че е с керамично:
"Тиганът "Maxeo Classic" е проектиран с незалепващо керамично покритие Ceratal. "
http://shop.gamaelit.bg/product/tigan-maxeo-classic-s-keramichno-pokritie-l0i10zc
Въпросът е продавачката ли не е на център и нали това е един от тиганите, който препоръчвахте?
Или аз нещо съм в грешка.

# 531
Продавачката се е объркала или просто е некомпетентна. Peace

# 532
  • София
Смайли, мерси! А хем чете, гледа разни каталози...

# 533
  • София
Аз днес отидох до Гама Елит да си купя тиган Fissler Maxeo Classic. И без това отдавна съм си го наумила. Продавачката започна да ме убеждава как всички тигани на Fissler са с тефлоново покритие. Не била чувала някой от техните тигани да били с керамично. В крайна сметка се оказа, че тигана го нямаше въобще де, ама направо ме вкара в размисъл. А и от вас и от сайта им знам, че е с керамично:
"Тиганът "Maxeo Classic" е проектиран с незалепващо керамично покритие Ceratal. "
http://shop.gamaelit.bg/product/tigan-maxeo-classic-s-keramichno-pokritie-l0i10zc
Въпросът е продавачката ли не е на център и нали това е един от тиганите, който препоръчвахте?

Хи хи хи много готин лаф, ще го запомня!
Не е на център със сигурност!

# 534
  • София
  Mr. Green абе на вас ви е смешно, ама мен мъжа ми на какво ме направи-не можело момичето да бърка, нали 15 минути чела каталозите, то тогава и каталозите бъркали. Ако просто съм си харесала нов тиган, защо трябвало глупости да му обяснявам колко бил безвреден   Mr. Green

# 535
Някой дали може да препоръча хубав термос? Какъв трябва да е съставът на термоса отвътре, за да е читав?

# 536
Някой дали може да препоръча хубав термос? Какъв трябва да е съставът на термоса отвътре, за да е читав?
Откъм качество съм много доволна от термуса на Primus - изключително добра изолация - примерно чай налят сутринта, следобяда все още е горещ (т.е. не може да се пие без да изчакаш да изстине), при положение, че сме се разхождали или сме карали ски в зимна планина през целия ден.

Откъм безопасност - в сайта им пише, че е стомана, което би значело, че е ок, ама дали е само това, не знам... Може да потърсиш повече инфо евентуално.

# 537
Аз препоръчвам термос на Sigg. Имаме същия от тази статия, купуван от книжарница Orange за около 50 лв.

# 538
  • София

Ако си била в City Center Sofia, със сигурност грешката е в продавачката, по некомпетентен служител от нея не съм срещала  ooooh!, аз имам "Maxeo Comfort" и за сега съм много доволна  Peace

# 539
  • Бургас
Момичета, знаете ли къде в Бургас се продават Emile Henry? Ако знаете онлайн магазин освен Пазарувай лесно също ще ми е от полза. Благодаря предваритело  Hug

Общи условия

Активация на акаунт