Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 2

• 219 132
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Еми  Hug

# 541
Здравейте,

Скоро  предстои захранване на малката. По този повод започнах да търся информация за подходящите съдове и начини на приготвяне. Решила съм да й приготвям пюретата, като варя предимно на пара.
До тук добре. Но попадйки на тази тема, съвсем се обърках. Да. Признавам, че не смогвам да изчета цялата информация.
Ще ви помоля да ми препоръчате съд, тенджера, с подходящо сито, за варене на пара, които ще можем да ползваме и за в бъдеще.

Благодаря ви предварително.

# 542
kanekorso , и аз така започнах. Grinning С варене на пара- домашна храна за захранване.
Купих си стоманена мрежичка/сито и  слагах в емайлирана тенджерка.  Peace

# 543
kanekorso , и аз така започнах. Grinning С варене на пара- домашна храна за захранване.
Купих си стоманена мрежичка/сито и  слагах в емайлирана тенджерка.  Peace

Под емайлирана да разбирам с керамично покритие, или?
Прегледах ти публикациите относно темата за безвредните съдове. Смятам, че си добре информирана и ще ти бъда благодарна ако ми препоръчаш конкретен съд. Наистина ще ми бъде трудно, съобразно времето с което разполагам, да изчета всичко.
Хе-хе захранването е след няколко дни.  Shocked

Последна редакция: пт, 15 фев 2013, 13:22 от kanekorso

# 544
Емайлирана не е равно на керамична. И за емайла съм писала Peace

# 545
kanekorso, на първа страница има много добри обобщения, ако не си ги прегледала все още  Peace

Емайлирани съдове

# 546
Благодаря ви, че изтърпяхте глупавите ми въпроси за емайла. Ама то с това недоспиване...
Днес ходих при тенджерките на Силит. Е страхотни неща има. И промоциите на комплектите тенджери са добри. Ама откъде да ги извадя 400 лв?
http://2styrkela.com/dom-i-kuhnia/sudove-i-instrumenti/tendjeri- … hasti-0014-434812

Купих си тази вложка за готвене http://2styrkela.com/dom-i-kuhnia/sudove-i-instrumenti/tendjeri- … niska-8032-701101
За тенджерак ще събирам пари.
Обиколих тук там и не намерих добри емайлирани съдове. Някакви български и румънски ми показваха, ама нещо не бяха добре емайлирани. На места имаше дупки и прозираше метала отдолу. И не купих. Утре пак ще търся.

# 547
  • София
kanekorso, здравей, обикновено в сайтове като ebay, продават всичко, от което би имала нужда, аз съм пазарувала много неща главно за лаптопа ми, но съм забелязала, че има всичко, ето например един сет на Силит от 4 тенджерки - излиза 300 лв (160 евро):

http://www.ebay.de/itm/Silit-Topfset-Lindo-4-tlg-Silargan-Topf-S … ac5#ht_4145wt_929

можеш да ги следиш, гледай ebay в европейските държави - няма да плащаш ДДС и мито при доставка; имам предвид освен немското ebay и ebay.co.uk; ebay.fr и т.н.

не всички правят доставка извън съответната си държава, но ако се поразровиш и следиш, все ще излезе нещо по-евтинко, което пращат и до БГ; успех с тенджерките!

# 548
  • София
Оглеждам се и аз за нови съдове Whistling
но по належащ ми е въпроса с ел.каната....някой ще ми каже ли каква трябва да е?

# 549
  • София
аз също имам въпрос и се извинявам, ако е обсъждано преди, - какви бъркалки, черпаци, шпатули и др. подобни ползвате за керамичните тиган, касероли и тенджери?

# 550
k@li , Ел. кани има стоманени, пластмасови и стъклени. Имам опит със стомана и пластмаса. В резултат, предпочитам стоманата. Стъклените ме привличат, но предполагам, че рискът от счупване е по-голям.
Dao , ползвам всякакви- дърво, пластмаса , дори и метал. За високо-технологичните керамики, ако се ползва внимателно, металът не причинява вреда. Peace

# 551
  • Варна
Оглеждам се и аз за нови съдове Whistling
но по належащ ми е въпроса с ел.каната....някой ще ми каже ли каква трябва да е?

Аз си поръчах ето тази кана. Избрах я защото не е пластмасова, а от неръждаема стомана, което реших, че е безвредно, като съдя по съдовете за готвене. Пластмасата при нагряване отделя вредни вещества, чак и опасни. Каната я поръчах заедно с тиган и тенджера директно до България. Пристигнаха за 10 дни до вратата ми с DHL и доставката ми излезе 7,70 паунда общо за 3-те неща.  Peace

Каната я ползвам вече 2 седмици и съм много доволна. Страшна гъзарийка е. Реотанът е скрит, не е като при пластмасовите кани вътре да се вижда. Има и цедка, така, че да правиш чай директно в каната и да го наливаш без самата билка (дано ме разбра). Аз обаче не го ползвам това, защото не ми се мие каната всеки път, а и ми подариха страхотна стъклена кана за чай с метална цедка.

# 552
Прощавайте, че не мога да прочета цялата тема, сега я намерих и ми е много полезна.
Решила съм да изхвърля стария тефлонов тиган и да си купя такъв с керамично покритие. Колебая се между Тескома и Делимано - кой бихте ми препоръчали като по-безвреден? Или друга марка?
Благодаря предварително!   bouquet

Последна редакция: вт, 19 фев 2013, 09:55 от Barbabelle

# 553
bebaaa,

ето български сайт, в който се предлагат съдовете на Emile Henry
http://www.-spam112-/magazin/sudove-za-gotvene/index.html

Предлагат се и в магазините на Балев (предполагам имат в Бургас). Тъй като питаш за Бургас, вероятно искаш да ги видиш "на живо".
http://www.balevbiomarket.com/nehranitelni-produkti/sudove-za-gotvene.html

Може би е разумно обаче да се ползва чисто информативно, защото в амазон например пускат промоции, при които цените несравнимо по-ниски.

Последна редакция: вт, 19 фев 2013, 15:43 от dee

# 554
  • Бургас
Не ми се отваря ...

Общи условия

Активация на акаунт