Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 2

• 219 103
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 555
  • София
благодаря, take a smileHug точно за металните ми беше въпроса - няма фини/тънки шпатули дървени, или поне не съм попадала на такива; а пластмасовите са от гадни пластмаси и само металната ми се видя като вариант

# 556
Редактирах и допълних Simple Smile
Странно, няколко пъти редактирам, но линка не излиза верен, след като публикувам, се променя!
Значи сайта е -
трябва да се замести в линка на мястото на тирето след www.
Не става, сигурна е забранен по някакъв начин  Shocked
тогава на бг го пиша - здравословен.ком

Последна редакция: вт, 19 фев 2013, 15:50 от dee

# 557
Галя, много ми хареса твоята кана, ще се замисля за една такава.

А и да си повторя въпроса за термоса - някой може ли да препоча читав? Или поне от какъв метал да гледам да е? newsm78

# 558
Момичета,имам тенджера на le creuset и днес какво да видя-на дъното една чертичка одраскано,много тънка и късичка,но все пак я има.Направо съм бясна на ММ-само той е бръкнал с нещо метално в нея  Sad Тенджерaта ми няма и 1 година откакто съм я купила.Сега ще ми се разруши ли цялото покритие и безопасно ли е да я ползвам?
Оплаках се.

# 559
  • град-държава
Нищо ѝ няма, не се притеснявай. Емайла е наранен/повреден, ако липсва парче от него и отдолу се подава чугуна (както се вижда ръба, който не е емайлиран), което не прави тенджерата вредна или негодна за употреба.  Simple Smile

# 560
тъкмо изчетох старата тема, и се оказа, че тук има обобщени нещицата от нея  Laughing Сега ще видя и тук и дано и аз мога да ви бъда полезна, а дотогава - приятно хапване  Peace

# 561

ahasver   bouquet  ти ме успокои-въпреки,че още много ме е яд,но поне ще си я ползвам спокойно.

# 562
  • Sofia
kanekorso, здравей, обикновено в сайтове като ebay, продават всичко, от което би имала нужда, аз съм пазарувала много неща главно за лаптопа ми, но съм забелязала, че има всичко, ето например един сет на Силит от 4 тенджерки - излиза 300 лв (160 евро):

http://www.ebay.de/itm/Silit-Topfset-Lindo-4-tlg-Silargan-Topf-S … ac5#ht_4145wt_929

Много хубав сет, това е Силарган серията, нали?
Не съм добре с немския, може ли да поръчам до България?

# 563
Харесах си - Тези тигани пише че се готви без мазнина , лят алуминий но не срещам за PTOFA i ...

http://www.very-titan.de/Nach+Marke+Hersteller/STONE/STONE+Pfanne+20+cm+ROT.html

някой да има идея?

# 564
  • София
kanekorso, здравей, обикновено в сайтове като ebay, продават всичко, от което би имала нужда, аз съм пазарувала много неща главно за лаптопа ми, но съм забелязала, че има всичко, ето например един сет на Силит от 4 тенджерки - излиза 300 лв (160 евро):

http://www.ebay.de/itm/Silit-Topfset-Lindo-4-tlg-Silargan-Topf-S … ac5#ht_4145wt_929

Много хубав сет, това е Силарган серията, нали?
Не съм добре с немския, може ли да поръчам до България?

конкретно този не - проверих, за всяко нещо скролваш надолу на страницата и цъкаш на таб "Versand und Zahlungsmethoden" - там ако има доставки до България - трябва в дроп даун менюто да се появи Bulgarien, като я избереш ти показва колко струва доставката; има много оферти на Cilit и конкретна на Silargan серията

във Френския ebay е по-евтин Simple Smile и доставят до България:

http://www.ebay.fr/itm/SILIT-Topfset-LINDO-Silargan-4-teilig-Sil … 0a#ht_3130wt_1139

180 евро е и доставката е 15 евро:)

# 565
  • София
 Здравейте. В темата се дискутираха много тави, запазих си и линкове, но има ли някоя изцяло керамична, която мога да си я поръчам/купя тук в БГ. Не ми се чака да поръчвам от Амазон. Какво ви е мнението за тези, които се продават в Кауфланд, например?

# 566
  • Виена
Здравейте, момичета!

Попаднах случайно на темата, хареса ми, изтърбуших цялата кухня в 4 часа през нощта (това го правих преди време с пластмасите, сега пак) и реших, че ми трябват тигани и тави Simple Smile Прочетох обобщенията и хайде на пазар Wink До тук добре. С тавата се справих по всички напътствия и марки, обаче с тиганите май малко избързах... Видях, че първата марка, която беше отбелязана в обобщенията беше Ело и купих (без да търся повече) това: http://www.ebay.de/itm/Keramik-Pfannen-von-ELO-3tlg-Set-Pfanne-2 … sh=item416c2f2f30

Пристигна, но забелязах, че никъде по кутията или в инструкцията не пише нито за PFOA, нито за PTFE, за нано-частици пък съвсем... Да не говорим, че тази серия даже я няма в каталога на Elo.

Сега ги ПОДмествам от едно място на друго, но имам усещането, че накрая ще завършат в кофата Simple Smile

Иначе са много красиви и са в цветовете на кухнята  Twisted Evil

# 567
elitsa77 , не разбрах дали задаваш въпрос или просто споделяш.
На ELO името на керамичното покритие е със запазена марка  THERMOCERAMICA. Това написано ли е в инструкцията при теб?
Защо не питаш  продавача или производителя дали серията, която ти си купила  фигурира/е фигурирала  в някой от каталозите на ЕLO?

# 568
  • Виена
take a smile, имах идеята да попитам дали някой е попадал на тези тигани и най-вече дали да ги изхвърля за по-сигурно, но май не се изразих добре Simple Smile Благодаря ти за отговора.

Единственото, което пише на кутията е, че покритието е на "ILAG non stick swiss technology ceramic"... Може би наистина е най-добре да им пиша, въпреки че сериозно подозирам, че или е някакво менте, или пък е от доста стар каталог, което реално не означава, че информацията, която намирам за ILAG сега, е била актуална и тогава. Уффф... 367542-рото нещо, което купувам без да гледам Simple Smile Все бързам:)

Не знам дали някой е пускал това: http://www.amazon.com/Best-PFOA-Cookware-Nonstick-Eco-Friendly/lm/R3LCDXHCVIXTS9 Аз май ще се насоча към някой от тези комплекти и ще Ви притесня за съвет, когато ги огранича до два избора Simple Smile

Последна редакция: ср, 27 фев 2013, 14:52 от elitsa77

# 569
Моля ви, препоръчайте ми тиган с керамично покритие без PFOA и PTFE /от бг сайт или магазин по възможност/, до 100 лв.
Доколкото разбирам тези на Делимано са само без PFOA, а за PTFE не пише нищо, нали така? За керамичните тигани на Тескома не намерих информация он-лайн, може би на опаковката му ще пише.

Общи условия

Активация на акаунт