Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 2

• 218 827
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 840
Добра ти е стратегията, няма спор. И аз не съм богата и гледам да харча разумно, но със съдовете за приготвяне на храна компромис не бива да се прави. Ще ги видя и тези тенджери, за които пишеш, ама миналата година си купих на Фагор тенджера под налягане от инокс и още ми е рано да я хвърлям, та ще си ги запазя за по-нататък. Аз пък преди повече от 20 години си купих един комплект от иноксови съдове за храна на Привилег - немски. Дадох една торба пари...обаче още готвя в тези тенджери, тиганът ми е здрав, само термометрите на капаците се развалиха. И не възнамерявам да ги сменям въобще. Всъщност аналог на Цептерските са, но цената е сигурно два пъти по-ниска.

# 841
  • София
sylya, може ли линк или снимка за гастро тавата!

# 842
  • 1st floor
Момичета, търся си тава, но на по-прилична цена. Rolling Eyes Нещата на Хром Силистра добри ли са?  Confused

# 843
  • Sofia
Момичета, търся си тава, но на по-прилична цена. Rolling Eyes Нещата на Хром Силистра добри ли са?  Confused

Имам две и съм много доволна от тях.

# 844
  • 1st floor

Благодаря!  bouquet Защото като гледам, май само те са ми по джоба за момента! Пък имам спешно нужда от смяна на тавите. Някакви гадни бях взела на промоция - станаха на петна, надраскаха се и сега не смея да готвя в тях.

# 845

Благодаря!  bouquet Защото като гледам, май само те са ми по джоба за момента! Пък имам спешно нужда от смяна на тавите. Някакви гадни бях взела на промоция - станаха на петна, надраскаха се и сега не смея да готвя в тях.
На Женски пазар в частта към Тодор Александров има голям магазин за домакински уреди, има и тави на една шуменска фирма, мисля Купро се казваше или нещо подобно. Най-различни размери и дълбочини. Наистина има голям избор. Който харесва емайл може от там да си вземе - цените са към 15-20 лв за най-големите тави.

# 846
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
днес си взех 4.5 литра тенджера под налягане Sillit Silargan.
консултантът потвърди, че е с нано сребро Whistling
сега ще се поровя в нета, ако намеря някакво изследване, че се предава в храната и я връщам. Tired

# 847
днес си взех 4.5 литра тенджера под налягане Sillit Silargan.
консултантът потвърди, че е с нано сребро Whistling
сега ще се поровя в нета, ако намеря някакво изследване, че се предава в храната и я връщам. Tired
Преди повече от 3 години и аз се рових. Много. Тогава не можах да открия ясна и точна инфо и затова писах на Силит писмо с конкретни въпроси. Те ми отговориха доста изчерпателно. Успяха да ме убедят да си ползвам отново тенджерата без да се безпокоя.
ето част от отговора им:
Цитат
Concerning your questions on Silargan, first you have to mention that the most similar product of your daily use coming next to Silargan is glass. There are some major differences between glass and Silargan, but to describe some topics and to give you a model of the behavior of Silargan, you can use glass.

The procedure of bringing glass on the surface of a steel body is complicated. First you have to produce the glass frit within a very hot oven at ~2.500°C where all ingredients are molten. So when you have a molten glass you don't have any nano particles up to then. That glass frit is being poured out and milled when crystallized. So you have a glass powder. The size of the glass powder is ways to big to call them nano scaled. Nano scaled material reaches from 10Å (a single atom or molecule) up to ~100nm, where 1nm is 10-9m. Our finest milling grade is ways above 10µm, where 1µm is 10-6m. That's 100 to 1000 times bigger than the largest nano scaled particles.

So I can definitely tell you that we are not using any nano scaled material for producing our Silargan.

Anyway, that powder is also molten twice to combine with the pot after application of Silargan to the pot. After those melting processes it is impossible to have nano scaled particles in our Silargan.

Any metal ions are molten in the Silargan surface, so that it is impossible for all components to migrate into the food. You have a completely closed surface of Silargan on your pots.

The metal we are using for production of our pots is a special iron based metal with a defined carbon grade to have the highest ability to be deep drawn and being coated with Silargan.

# 848
Поръчах си тази овална касерола (29см.) и нямам търпение да ми я доставят  Mr. Green

Предвид факта, че може да се използва и във фурната се чудя дали да си купувам и тава, но ще изчакам да видя дали изобщо ще ми бъде нужна.
Споделете моля, в кой от продуктите на Le Creuset могат да се правят палачинки  Praynig

# 849
Момичета имам спешна нужда от тиган.Размер незная,среден такъв.Тиган който се ползва почти постоянно.Не искам обаче да ми залепва.Ориентирайте ме,Силит имат ли такъв вариант?Или пък друга марка?

# 850
Тичай в Карфур страхотни Италиански пише на картона SUPREME нон стик алуминии черни целите поносим тежки
от 74лв. намалени на 53лв и днес има допълнително -10% = излизат по 49лв. 28см.

# 851
  • София
Пинко, какво е проучването ти за марката и модела/материала?

sylya, алпака и инокс са различни неща (алпака не е за тази тема).

# 852
  • 1st floor
Моля, разяснете ми какво е алпака, инокс, неръждаема стомана, стомана 18/10? Embarassed  И кое е за предпочитане пред другото? Май не е това, което си мислех до сега, и съвсем се обърках.

# 853
...
Споделете моля, в кой от продуктите на Le Creuset могат да се правят палачинки  Praynig
Аз ги правя в касеролата. Необходимо е да се работи с оптималната температура, и преди да се сложи сместа намазвам леко с мазнина.

# 854
...
Аз ги правя в касеролата. Необходимо е да се работи с оптималната температура, и преди да се сложи сместа намазвам леко с мазнина.

Какво ще рече "оптималната температура"  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт