Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 2

• 218 749
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 915
  • Пловдив
mamulq77 ти с този сайт и стези цени за WMF много ме заинтересува!

Другото, което ми хвана окото е Le Creuset. Търся къде ли по форумите отзиви за тази фирма. Така и не разбрах защо тенджерата я наричат "фурна"???!!!
Притеснява ме бавното готвене в нея. Не ми се чака много време за да се сготви нещо.  newsm78

Имам две тенджери на La Creuset и един грил тиган. За мен по добри съдове няма. Те са от чугун и емайлирани, дори някой ден да се излющи емайла, пак няма да са вредни за ползвани. На практика са вечни, особено ако се пазят.
Недостатъците са че са тежки. Да, загряват се малко по бавно, но и много равномерно, което е добре. В тях не се готви по-бавно отколкото в други съдове. Наричат ги "френска кухня" защото в тях можеш да готвиш всичко. Аз си пека дори хляб - става идеален. Ако купуваш прецени си добре диаметъра и дълбочината според това колко души сте в домакинството. Моите са купувани от английския амазон, там понякога има добри намаления. Цените им в БГ са безумни.

# 916
  • Бургас
Здравейте.Искам да изкажа мнението си относно  керамичните тигани- SKK.Просто съм разочарована.На пръв поглед прекрасни тигани като качество ,леки и красиви.Безбожно скъпи,но това е най-малкото,ако бяха и толкова добри.Тъй като предпочитам качествените стоки и здравословният начин на живот прежалих сумата от близо 200лв. с намерението няколко години да не помисля за нов.Но уви издържа точно 10месеца.Сигурно толкова би изкарал и по-евтин керамичен тиган.Според продавачите този вид съдове не издържали много,но след като си вложил такава сума очакваш и нещо повече в замяна.За сведение спазвах напълно инструкциите за употреба.Не държах храна в него повече от един ден,ползвах силиконови и тефлонови бъркалки,не го миех в съдомиялна.Всъщност  да си призная за тези месеци го измих точно 2 пъти и не мисля ,че в това е причината да си замине покритието.Никога не го заливах със студена вода ,когато е горещ.Преди този имах и титанов ,от който бях  много по-доволна.Предявих иск за рекламация.Отговорът бе ,че така се получавало с покритието след време -забележете това време е толкова кратко.Отговорът -да го напръскам с обезмаслител ,измия и да си реша проблемът. Но уви -нямаше никаква промяна.Тиганът си остана с пожълтяло дъно и продължи да залепва при всяко готвене.Миенето се превърна в някакъв кошмар.Никога повече няма да си купя такъв!!!

# 917
  • Пловдив
Благодаря, че сподели! Няма ли гаранция този тиган?! Сигнализирай КЗП.

# 918
  • София
Може ли някой да даде повече информация за тази съдове за готвене? И нещо за тигана?
http://www.amazon.co.uk/Le-Creuset-3-Ply-Stainless-Cookware/dp/B … 91667&sr=1-37
Различни са от техните основни съдове за готвене. Rolling Eyes
Харесала съм си и тези....
http://www.xxxlshop.de/kuechen-essen-haushalt/kochen-zubereiten/ … rodukt-0037240525

Много труден се оказва изборът.  ooooh!

# 919
Този комплект,който си дала като линк, е от неръждаема стомана, а другите за които се писа по-напред са от чугун, който чугун е с някакво друго покритие, поне аз така го разбирам.

Някой може ли даде в какво точно се изразява разликата между обикновения чугун и такъв с покритие? Това покритие от какво е точно?

# 920
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Харесала съм си и тези....
http://www.xxxlshop.de/kuechen-essen-haushalt/kochen-zubereiten/ … rodukt-0037240525

Много труден се оказва изборът.  ooooh!

тези ги имам от няколко години и съм доволна. лесно се мият. дори да загори нещо - накисвам с топла вода и след 20мин. само пада...

# 921
  • София

тези ги имам от няколко години и съм доволна. лесно се мият. дори да загори нещо - накисвам с топла вода и след 20мин. само пада...

Много ти благодаря, изглеждат на доста добра цена а и тук са комнтирани съдовете на тази марка.

# 922

Много ти благодаря, изглеждат на доста добра цена а и тук са комнтирани съдовете на тази марка.

аз, мисля ги взех на по-ниска цена, но директно от магазина.
също и тенджерата под налягане я взех на по-ниска цена от в този сайт, но на място съм ги купувала при промоции... Peace

# 923
  • София
На фона на цените в БГ си ми изглеждат на добра цена. Мисля да предствая довечера желанието на половинката и да решим дали да ги поръчаме.
Съхраняваш ли храна в тях?
Аз повече имам нужда от тиган но и тенджерите са ми доста стари макар, че като започнах да чета в темата им обърнах чак тогава внимание какви са. Подарък са ми за сватбата от кумовете преди и се оказаха 18/10 стомана, немски, с вдойно дъно и след толкова годими си имат надраскване по тях но като цяло са доста запазени.

# 924
не, не оставям храна вътре, аз готвя за едно ядене. даже голямата тенджера до сега не съм я ползвала  Blush
след като си имаш свестни тенджери, за какво са ти нови?

в тиганите не мога да помогна - имам един стар чугунен и един на WMF. трябва ми и някакъв друг, но не мога да се спра на големина и марка. Thinking

# 925
  • Бургас
Гаранция-Франция.Колкото и цинично да звучи за съдовете с марка SKK.Не ми се занимава и  с КЗП.Стигала съм до тях по друг повод и разбрах ,че там всичко е на добра воля-що се отнася продавача да те обезщети по някакъв начин. Т.е дори и да си прав комисията няма правомощията да задължи продавача да те компенсира .По скоро го " помолва" ,опитва се да направи нещо ,ако въобще успее.А да не говорим ,че нямат пари за вещи лица от тяхна страна ,за да е субективен даден процес.Ако си заинтерисован трябва да си намериш сам  вещо лице и да му платиш.Всичко това съответно струва  много нерви и загуба на време .

# 926
  • град-държава
Този комплект,който си дала като линк, е от неръждаема стомана, а другите за които се писа по-напред са от чугун, който чугун е с някакво друго покритие, поне аз така го разбирам.

Някой може ли даде в какво точно се изразява разликата между обикновения чугун и такъв с покритие? Това покритие от какво е точно?

За стотен път - съдовете са емайлиран чугун, не някакво друго и пр. покритие - емайл е точното покритие.
Разликата е в това, че неемайлирания чугун трябва да го поддържаш с цел образуване и поддържане на патина.

# 927
Този тиган според вас дали си заслужава:
http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=89173  ?

# 928
  • Пловдив
Този тиган според вас дали си заслужава:
http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=89173  ?

Някъде напред в темата мисля някой беше похвалил тиганите на Икея. Този иглежда супер и цената е добра.

# 929
Разгледах и други чугунени съдове на Икеа - някой има ли отзиви за ето това:емайлиран чугунен съд
http://www.ikea.bg//Files/Products/89133/500_500_2013_9_26_14_26_24.jpg

Общи условия

Активация на акаунт