Операция на щитовидната жлеза-6

• 82 968
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
  • В уютен дом!
sun sea   при мен доцента ми назначи тази дозировка, а пък без нея се чувствам най добре  Hug

# 61
в момента си играеш безотговорно с жлезата.ден,два без хапче,резултата няма да ти го отчете реално след няколко дена.а от 50мг на нищо,си е стрес и за жлезата,и за организма.
лично мнение,с което не те ангажирам..

# 62
  • В уютен дом!
вероятно си права мила   bouquet

# 63
pipi81, преди да пия метизола фт4 ми беше 21,62 а фт3 - 7,16.
Хирургът обаче казва, че до операцията метизола не трябва да се намаля под 2табл. дневно - това било най-новото, а указанията на ендокриноложката били по остарели методи.
Моля помагайте, ако има оперирани с хиперфункция - до кога пихте метизол.
Ще трябва пак да тръгвам по доктори и да търся други мнения.

Последна редакция: ср, 09 май 2012, 16:54 от dobi_bi

# 64
dobi_bi ,ти къде ще се оперираш,останах с впечатление че ще е в търново?!
моята ендо е там,дори вчера я посетих,а хирурга ,койта ме оперира и е съпруг.За мен са страхотен екип двамта и съм доволна-ако се за търново пиши ми на лични ще ти давам координати,без естественно да те ангажирвам с моето мнение,просто ако искаш помощ-насреща съм.
аз пия метизол от 6 месеца,и както ина казва намаляването става постепенно и трае месеци.тсх ми е в норма,но ще си пия още няколко месеца минимална доза.
my_dream и аз си назначавам самолечение,но например като ми казваха да пия по 2 ,пиех по 1,5,а сега вместо по 1 си пия по 1/2,но не е хубаво да спираш ,според мен де..ти си знаеш.аз бъркам ли или ти си с цял десен лоб?Аз съм така и  след операцията година и половина не съм пила нищо,но после за моя изненада се наложи да пия метизол,защото съм с хипер функция,при половин жлеза,та се зачудих защо на теб веднага са ти изписали еутирокс.
Инка,Пепи,Гелика и всички останали Hug Hug Hug

# 65
  • В уютен дом!
Четирилистна детелинке , не бъркаш мила, така е, десния лоб е оставен, но незная защо доцента ми даде Тирокс още дори преди да ме изпише... Rolling Eyes
Но да кажа, че аз имах силно сърцебиене, може и това да го е накарало, само гадая, незнам.
А иначе сега както ми е ниско нивото на ТСХ, даже сега го погледнах, че е при мен 0,025, при норма 0,27-4,20 , доста ниско, хапвам си и продължавам да слабея, не е нормално нали?
Ще изследвам скоро пак хормончето и ще се види, пък може и с доцента да се видя, за да каже как да продължавам!
Хубав ден на всички, страхотни сладури сте!  Hug Hug Hug

# 66
ти с един лоб,реално е можело и без лекарства.жлезата е имала потенциал да възпроизвежда.
отслабването е от забързаният метаболизъм в следствие на хипертиреоидизма.

# 67
  • В уютен дом!
 Heart Eyes  bouquet Heart Eyes

# 68
Здравейте, след като последните изследвания за хормони бяха най-накрая добри и след консултация с ендокриноложката ми писа амбулаторен лист? и ме прати да си избера хирург. При мен жлезата е много уголемена, без възли и др., но е много голяма. Вчера ходих в Каспела и се срещнах с доцент Димов, който прегледа жлезата отново на ехограф и каза че е за операция. Силно се надявах да не се наложи да се маха цялата, но според него това било най-добре. В Сряда трябва да постъпа и вероятно 100% ще ме оперират тогава или Четвъртък. Повече от всякога се притеснявам за предстоящата процедура, или по-точно за живота който ще живея без щитовидна жлеза. До скоро се чувствах доста добре, ходих интензивно всред природата на дълги преходи, карах колело. Сега дали защото съм в другата крайност се чувствам повече изморен, нямам като че ли толкова сили дори да карам колелото, имам проблеми със ставите и болки в тях. Като чета колко трудно се вкарват тези хормони без жлеза в норма и колко трудно пък после се поддържа това състояние, и се притеснявам да не направя голяма непоправима грешка. Мои колежки ме съветват да пробвам лечение с хомеопатия, но първо че не вярвам в него по принцип а и че това мое заболяване го имам от 2007ма и ми се влоши общото ми състояние не ми се екпериментира никак.

Това което търся е да мога да продължа да спортувам активно, да се чувствам по-добре, и общо подобрение.

Не търся от вас отговор дали да се оперирам или не, това си е мое решение и ще си нося последствията от това до края на живота си.

Искам да чуя отзиви за това колко често им се сменят дозите, и дали сега се чувстват по-добре без жлеза отколкото преди.

# 69
  • при моите деца .....
Сега дали защото съм в другата крайност се чувствам повече изморен, нямам като че ли толкова сили дори да карам колелото, имам проблеми със ставите и болки в тях. Като чета колко трудно се вкарват тези хормони без жлеза в норма и колко трудно пък после се поддържа това състояние, и се притеснявам да не направя голяма непоправима грешка. Мои колежки ме съветват да пробвам лечение с хомеопатия, но първо че не вярвам в него по принцип а и че това мое заболяване го имам от 2007ма и ми се влоши общото ми състояние не ми се екпериментира никак.

Това което търся е да мога да продължа да спортувам активно, да се чувствам по-добре, и общо подобрение.

Не търся от вас отговор дали да се оперирам или не, това си е мое решение и ще си нося последствията от това до края на живота си.

Искам да чуя отзиви за това колко често им се сменят дозите, и дали сега се чувстват по-добре без жлеза отколкото преди.
Живея пълноценен живот, 5 години почти не променях дозата, а промяната се наложи по-скоро по моя глупост.
Спортувам - до скоро 5 пъти в седмицата, ходя много пеша имам дете на 8 - водя го на танци, на уроци, учи се да кара колело.....
Не се уморявам.... не ми остава време дори да мисля за умора....
Изследвам си хормона 1 път, около септември....
Тази година го изследвах и март, заради разбърканите хормони септември

# 70
много по-лесно се "намира"дозата при тотално липсваща жлеза,отколкото при налична.там не знае колко произвежда и във времето как ще продължи.
ако си от пловдив,след,но дори и предоперативно посети д-р нончев.а и за хормоните след операция е много добър,без излишни разходи и ненужни месечни прегледи.
успех! Peace

# 71
Аз съм от гр. Ямбол, насочих се към Пловдив след доста положителни коментари за тази болница и конкретно за този доцент. А да ви попитам не трябва ли да се направи някаква предоперативна подготовка, ендото ме прати за консултация, евентуална подготовка и операция. До колкото разбрах влизам в Сряда, правят ми някакви изследвания и ме оперират, а аз съм на пет таблетки тирозол. Имам доста силно изявена офталмопатия и очаквах да ми се направи някаква предварителна терапия за това, а те директно, а терапията за очите след това. Такава ли е практиката и по другите клиники ? Нормално ли е това ?

Освен това, досега не са ми открили възли, карциноми и т.н. образования, но е значително уголемена, но въпреки това искат да я отстранят. Вярно че заболяването го имам от 2007ма година и досега не се е повлияло, отделно се появиха доста други здравословни проблеми, които не знам дали имат или не връзка но все пак отстраняването не е ли крайна мярка ?

Последна редакция: сб, 12 май 2012, 16:16 от LZ1GJD

# 72
Ако правилно те разбирам, изследванията ти най-после са добри след като си на 5 таблетки тирозол? Ако 5 таблетки са ти необходими за да са ти добре изследванията, то моето много скромно мнение е - по-бързо се оперирай... , всички са доволни от Димов и Каспела и ги хвалят, успех и късмет  Praynig

# 73
А какво ще кажете по повод предоперативната подготовка или както изглежда в моя случай липсата на такава ?

# 74
аз не разбрах каква е.но и аз съм оперирана там.и съм много доволна,казвам го и като човек,многократно опериран и по други поводи,в други болници,включително и "токуда"
та на мен ми пусна изследвания в деня на прегледа.след 20 дена,когато ми беше насрочена операцията,отидох,бях подготвена алергологично,но пак минах и правих изследвания,които искаше анестезиолога.същият ден ме оперираха,на др.си тръгнах и от тогава лекарствената ми терапия се води от д-р нончев.
вече 3-4г.по-късно-нямам рецидив,нови образования,сраствания и оплаквания.

Общи условия

Активация на акаунт