Операция на щитовидната жлеза-6

• 81 875
  • 738
  •   1
Отговори
# 45
ами туморен маркер е. и аз си го правя на всеки два месеца по негов съвет. спокойно. важното е че задържате с рязането. Peace

# 46
Здравейте,момичета!
Отново търся помощ.Касае се за валиден мейл на доц Пандев.Този на Дойче клиник мълчи,а неговият в Дир-а ми връща писмата с обяснение за грешка.Или аз правя нещата не както трябва или грешката не е в моят телевизор newsm78До сега нямах проблем със свързването по телефона,но от два дни и това не успявам да направя Close
Бъдете здрави Hug

# 47
Здравейте, момичета,
някой оперирал ли се е в МЦ "Авицена", Велико Търново? Д-р Ганчев от ендокринологичната хирургия в София оперира там. Аз май натам съм се насочила. Но нямам достатъчно информация.

# 48
Честит празник ! Нека пребъдем във вярата си,  защото сме наистина храбър и кръвно свързан със земята си  народ! Желая здраве, сила, търпение и мъдрост... Нека св. Георги ви закриля и води само към добро...

В деня на храбростта пожелавам на всички да сме смели в мечтите си и решителни в осъществяването им!
Да е живо и здраво името на всички носещи го!
Прекрасен ден!

# 49
Честит празник и от мен. Нека имаме само свели дни и сбъднати мечти!  bouquet

# 50
  • при моите деца .....
Честит празник ! Нека пребъдем във вярата си,  защото сме наистина храбър и кръвно свързан със земята си  народ! Желая здраве, сила, търпение и мъдрост... Нека св. Георги ви закриля и води само към добро...
В деня на храбростта пожелавам на всички да сме смели в мечтите си и решителни в осъществяването им!
Честит празник и от мен. Нека имаме само светли дни и сбъднати мечти!  bouquet
ДАНО
Честит празник!

# 51
  • гр.Гоце Делчев
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ,КОИТО ПРАЗНУВАТ .Виртуална почерпка от мен ,че моя съпруг има имен ден  Wine Glass beer3така и не се научих да свалям картинки,все се сещам да пробвам,когато имам ровод и нямам много време.Е Инка най-накрая реши да пишеш два реда. Hug Hug Hug сэщо така и на Меци и Гелика  Hug Hug Hug

# 52
 Честит празник и от мен!
dobi_bi,аз съм оперирана във Велико Търново,но преди 2 години и от общ хирург.Доволна съм и бих му се доверила отново,ако се наложи.

# 53
momi4eta ima li nqkoq ot vas koqto da e operirana ot hiperfunkciq+ha6imoto i ako ima kak se 4ustva sled operaciqta???

# 54
Здравейте, днес си изследвах хормони: TSH   3.16   mIU/L /0.27 - 4.20/, fT4   15.88pmol/L/12.00 - 22.00/
fT3   5.25   pmol/L/3.10 - 6.80/ след един месец на метизол - в началото на 2т. а после ми ги увеличиха на 3. Обадих се на ендокриноложката и тя каза още 10дни на 2т., после 10дни на 1 таблетка, мин една седмица без метизол и - операция /аз имам възли и в двата лоба - в левия 2,5см, в десния - 1см/. Преди терапията TSH ми беше 0,212 - дали няма да изпадна от хипер в хипофункция след още 20дни на метизол newsm78

# 55
Здравейте, днес си изследвах хормони: TSH   3.16   mIU/L /0.27 - 4.20/, fT4   15.88pmol/L/12.00 - 22.00/
fT3   5.25   pmol/L/3.10 - 6.80/ след един месец на метизол - в началото на 2т. а после ми ги увеличиха на 3. Обадих се на ендокриноложката и тя каза още 10дни на 2т., после 10дни на 1 таблетка, мин една седмица без метизол и - операция /аз имам възли и в двата лоба - в левия 2,5см, в десния - 1см/. Преди терапията TSH ми беше 0,212 - дали няма да изпадна от хипер в хипофункция след още 20дни на метизол newsm78

zdravei predi da pie6 metizola osven tsh drugite hormoni kak ti bqha??

# 56
  • В уютен дом!
Здравейте милички  Hug Hug Hug Надявам се всички да сте в добро здраве и настроение  Simple Smile
Да Ви споделя при мен как се развиват нещата..на 20,04 изследвах хормона ТСХ, така када доц.Пандев(операцията ми беше на 15,03) и нивото му бе много ниско 0.05 или нещо подобно  Rolling Eyes
Четох, че при ниски нива на ТСХ има хиперфункция и обратното, т.е обратнопропорционална зависимост.Звъннах му да се консултирам и той каза да намаля дозата на Еутирокс от 1/2 на 1/4, от 100 мг.са таблетките.
Тези дни пак ще изследвам да видя, но мисълта ми е, не е ли по правилно да го спра щом се наблюдава тази хиперфункция?При операцията е премахнат възел, това е.
Желая Ви прекрасен ден изпълнен с повече положителни емоции  Hug  bouquet Hug

# 57
my_dream, на мен ми изрязаха 5 възела на операцията, а един ми оставиха (по небрежност). Преди операцията бях с ТСХ 0.69, а 1 месец след операцията - 0.63 без въобще да съм пила каквито и да е хапчета -на прегледа ми казаха че жлезата си стои там не е изрязана и си работи.... 6 месеца след това без да съм пила нито 1 хапче еутирокс или метизол -  ТСХ беше 1.4, което според мен си е нормално.
Обясниха ми го че след операцията хормоните били разбъркани, сигурно и при теб още е така.

А на консултацията по тел - това и за dobi_bi и за my_dream - колкото и да е готин някой лекар работи главно за пари (освен за слава и удоволствие  Laughing) и според мен не разчитайте на това което казват по телефона....  вземете си изследванията и идете на нормален преглед да не си сбъркате нещо с тия лекарства.
хубав ден   bouquet

# 58
my_dream,на мен не ми е махната цялата жлеза(имам по 1см),но ендото ме остави месец на собствен ход след нея,за да види реалните стойности на тсх.и тогава започнах еутирокс и го нагласявахме..
а спирането трябва да е дозопонижаващо.

# 59
  • В уютен дом!
my_dream, на мен ми изрязаха 5 възела на операцията, а един ми оставиха (по небрежност). Преди операцията бях с ТСХ 0.69, а 1 месец след операцията - 0.63 без въобще да съм пила каквито и да е хапчета -на прегледа ми казаха че жлезата си стои там не е изрязана и си работи.... 6 месеца след това без да съм пила нито 1 хапче еутирокс или метизол -  ТСХ беше 1.4, което според мен си е нормално.
Обясниха ми го че след операцията хормоните били разбъркани, сигурно и при теб още е така.

А на консултацията по тел - това и за dobi_bi и за my_dream - колкото и да е готин някой лекар работи главно за пари (освен за слава и удоволствие  Laughing) и според мен не разчитайте на това което казват по телефона....  вземете си изследванията и идете на нормален преглед да не си сбъркате нещо с тия лекарства.
хубав ден   bouquet
Хммм, вероятно и при мен е така мила, но да ти кажа, от вчера не взимам никакво хапче и днес се чувствам значително по - добре...не че уважавам самолечението, но докато запиша час и отида при него поне да се чувствам по гот, а иначе ще отида тея дни пак да го изследвам и така
права си, че трябва да се разговаря с оператора и да се обърне внимание по сериозно на нещата, хубав ден миличка  Hug

Общи условия

Активация на акаунт