Операция на щитовидната жлеза-6

• 83 021
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Този проблем се проявява дори и без натоварване, макар и не толкова често. Тренирам за тонус, и с надеждата да подобря като цяло здравословното си състояние. Освен това след "премахването на жлезата за няколко месеца качих около 10 килограма които искам да сваля. Бях около 72 а бях стигнал 82, сега съм 79 и бих искал да сваля до около 75кг поне - това при ръст 175см. Жалко, че започнах да обръщам повече внимание на тялото си едва в близката година, надявам се да не е късно ...

Последна редакция: чт, 20 сеп 2012, 22:04 от LZ1GJD

# 631
  • София
Извинявам се за спама! /Ще изтрия съобщението/
YALA, разчисти си личните съобщения, че ти е препълнена пощата.

# 632
Simple Smile Разчистих я Смехоранке! Пазех си съобщенията от всички вас, затова беше препълнена:) Аз вече съм добре ходя даже да танцувам, но заради силната музика в заведението много се надвикваме за да се чуем и взе да ме боли празното място където е бил левия лоб на щитовидната жлеза и се чудя дали е вътрешния шев на операцията или гласните струни просто  ме болят:) Утре като ходя обещавам само да танцувам и ще мълча цяла вечер:)) Целувки на всички и много здраве! Смехоранке, чакам да ми пишеш ,че си добре вече! Много поздрави на МЕА !

# 633
yala,МЕА също те поздравява.  superuu

# 634
Аз разбрах, че доц Пандев идвал и в Хасково да преглежда в една клиника, но никога не се знаело кога точно. Трябва да се обадя сега в края на седмицата, за да ми дадат някаква информация.Дали няма начин да се свържа лично с него и да се уговоря с него направо?

# 635
Аз разбрах, че доц Пандев идвал и в Хасково да преглежда в една клиника, но никога не се знаело кога точно. Трябва да се обадя сега в края на седмицата, за да ми дадат някаква информация.Дали няма начин да се свържа лично с него и да се уговоря с него направо?
Сигурно има начин като му звъннеш на личния номер.
Иначе разбрах от него, че оперира и преглежда в няколко клиники в страната, за мое съжаление във Варна не идва.
Ще ти пратя номера на лични.  bouquet

# 636
  • При елфите ...
Иначе разбрах от него, че оперира и преглежда в няколко клиники в страната, за мое съжаление във Варна не идва.

Merelenda, кои са по-точно тези клиники, ако ги знаеш разбира се?   bouquet

# 637

Да ти кажа, така бързо ми ги каза, че не запомних. Каза ми, като реша да се оперирам, че тогава ще обсъждаме и ще избера къде да ме оперира. Помня че спомена ИСУЛ - еднодневна хирургия, ендокринологията, Токуда, още някаква болница спомена, ама в Плевен ли беше, в Пловдив ли беше - не запомних. Говорихме за цени на частни клиники, където си плащаш операцията и спомена цени от 750 лв, до 1200 лв. Не помня точно, но примерно една частна болница май в Плевен или Пловдив , с която имал договор да оперира, взимала 850 лв, а Токуда 1100 лв + неговия хонорар, който се плаща отделно - от 450 до 900 лв таван (избор на екип). Сумата определя преди операцията и я казва - няма проблем относно това.
Иначе за болници опериращи по каса, каза че касата поема операцията, а ние си плащаме само неговия хонорар - избор на екип.
Каза ми 3-4 града където оперира и ми каза, че за съжаление във Варна не оперира, поне за сега. Simple Smile Да си помисля и като се реша да се договорим по телефон за кой град, къде и що да бъде извършена операцията. Иначе ми остави там досие, за да се знае за какво става дума.

# 638
  • При елфите ...

Да ти кажа, така бързо ми ги каза, че не запомних. Каза ми, като реша да се оперирам, че тогава ще обсъждаме и ще избера къде да ме оперира. Помня че спомена ИСУЛ - еднодневна хирургия, ендокринологията, Токуда, още някаква болница спомена, ама в Плевен ли беше, в Пловдив ли беше - не запомних. Говорихме за цени на частни клиники, където си плащаш операцията и спомена цени от 750 лв, до 1200 лв. Не помня точно, но примерно една частна болница май в Плевен или Пловдив , с която имал договор да оперира, взимала 850 лв, а Токуда 1100 лв + неговия хонорар, който се плаща отделно - от 450 до 900 лв таван (избор на екип). Сумата определя преди операцията и я казва - няма проблем относно това.
Иначе за болници опериращи по каса, каза че касата поема операцията, а ние си плащаме само неговия хонорар - избор на екип.
Каза ми 3-4 града където оперира и ми каза, че за съжаление във Варна не оперира, поне за сега. Simple Smile Да си помисля и като се реша да се договорим по телефон за кой град, къде и що да бъде извършена операцията. Иначе ми остави там досие, за да се знае за какво става дума.

Много ти благодаря, мила!   bouquet

# 639
И аз благодаря

# 640

Здравейте! Нова съм във форума и ще Ви бъда много благодарна, ако ми отговорите на някои въпроси. Месец април постъпих в Ендокринологията за оперативно лечение на аденом на паращитовидна жлеза и възли на щит. жлеза. Отстранен ми е десния лоб и частично в ляво. След операцията ми казаха,че нямам аденом. Два месеца след направени ехографски изследвания и биопсия се доказа, че имам аденом, който са пропуснали и сега ми предстои нова операция.

Искам да попитам опериран ли е някой при доц. Пандев (ИСУЛ) от аденом на паращитовидна жлеза? Каква е цената за избор на екип и има ли други такси? Благодаря предварително!
Желая ви здраве и добро настроение!

# 641
  • София
Здравейте,
прибрах се от консултация с доц.Пандев след операцията. Махнат ми е целия десен дял и по-голяма част от левия. Според него би могла останалата жлеза да се справи и да не пия Л-тироксин, но не е много сигурно. През октомври каза да пусна ТСХ и да му звънна да ми каже какво да правя. Според доц. Пандев за забременяване трябва да изчакам 3-4 месеца, че да видим как ще се държи жлезата.
В момента чуденката ми е дали да започна пак да ходя на консултацията при старата ми лекарка д-р Еленкова или да звъня и да ходя при Пандев.
Момичета след операцията кой ви следи приема на Л-тироксин - хирурга или някой друг ендокринолог?

# 642
Дана,здравей!
Аз съм оперирана два пъти в Ендокринология и веднъж при доц.Пандев,но с различна от твоята диагноза.Съжалявам,че ти се налага следваща операция.
Има такса за избор на екип и проследяващ преглед,както и сума за първичен преглед в Дойче клиник.
Имам и координатите на доц.Пандев,ще ти ги дам,ако си решила да го потърсиш.
Успех!!!!
Смехорана,аз съм лош пример за пациент и си следя тсх сама на около два месеца,като междувременно се вслушвам в тялото си и ако има проблем тогава предприемам мерки.В твоя случай обаче си е хубаво да имаш ендокринолог,защото ти предстоят важни неща.Довери се на Пандев и бъди сигурна,че всичко ще е наред.
 Hug

Последна редакция: вт, 25 сеп 2012, 21:06 от М Е А

# 643

Здравей, Меа!
Ще съм благодарна, ако ми изпратиш координатите на доцента и подробности относно таксите.  Предполагам на лични е най-удачно.

# 644
Здравейте, да ви представя и моя проблем и ако някой може да ми отговори.
През м. април правих операция на 2 възела на щитов.жлеза. Самата жлеза не е пипана. Изписаха ме с диагноза хашимото нодозен вариант. Два месеца по късно правих ТСН и беше в норма- каза ела след 4 мес. Преди 3 дена идваха в службата да ни правят профилактични прегледи на щитовидната. Ехографа каза че вс е наред и да си изследвам ТСН ФТ3 и ФТ4. Като отидох при ендокриноложката тя ми каза че ще изследва само ТСН и че др не са важни. Но аз си платих и ги изследвах. Резултатите бяха следните ТСН е на ръба на горната граница 4,17 при граница 4,20 , а ФТ4 е под мин граница 11,55 при мин граница 12. Изписа и Еутирокс 0,25 по 1 таблетка сутрин и Селен 100 по 2 таблетки на ден сутрин и вечер.
Въпроса ми е Селена не е ли много , защото навсякъде пише по 1 таблетка дневно и второ някъде четох че еутирокса се пие цял живот - вярно ли е това.

Общи условия

Активация на акаунт