Операция на щитовидната жлеза-6

• 83 012
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Моля,ако някой знае къде в страната доц Пандев оперира и преглежда извън София, да ми посочи местата, защото тази седмица нямало да идва в Хасково. Ако ходи някъде в Пловдив, ще отида и там

# 646
Моля,ако някой знае къде в страната доц Пандев оперира и преглежда извън София, да ми посочи местата, защото тази седмица нямало да идва в Хасково. Ако ходи някъде в Пловдив, ще отида и там
Направо му звънни и го попитай. Simple Smile

# 647
  • София
Направо му звънни и го попитай. Simple Smile
anichi, звънни му още тази седмица, защото със сигурност е в България. Във вторник бях на контролен преглед при него. Според мен най-удобното време да го потърсиш е след 12-12.30 ч, защото сутрин обикновено оперира.

# 648
Здравейте. Връщам се от Пловдив. Според единия лекар съм за операция и трябва да се махне цялата щитовидна жлеза. Той погледна всичките ми стари изследвания и ехота. А според сина му, който също е лекар и ми направи ново ехо, може да се направи биопсия и да се следят възлите. Той обаче не погледна старите изследвания. Объркана съм. Как продължава живота без щитовидна жлеза? Знам , че пиеш хормонални хапчета и в началото било трудно да ти напаснат дозата, но само това ли е? Странични ефекти от тези хапчета? Може ли да живееш нормално без щитовидна жлеза? Лекарите казват да. Но на практика оставаш без една жлеза? Едения лекар ми каза, че 20 % от хората живеят с такива възли без да подозират за съществуването им....Ох, незнам....

Последна редакция: вт, 02 окт 2012, 10:58 от anichi

# 649
когато е отстранена цялата жлеза,много по-лесно се дозират хормоните,отколкото при частична или субтотална резекция.
странични ефекти от еутирокс/-исин-няма,страничния ефект е от хипер или хипофункцията при дозирането им.
да,живее се напълно нормално и пълноценно без щит.жлеза.

# 650
anici,живее се без жлеза,и с част от жлеза се живее,и с хормони се живее.Хормон се напасва,още повече като се добие опит тялото  само подсказва кога има нужда от корекция на дозата.Жени раждат здрави бебета и без жлеза ,приемайки л-тирокс-това по повод страничните ефекти.
Биопсията не винаги дава точен поглед върху нещата(това в случай,че пробата не е взета от точното място)но винаги вади още пари от джоба.Образната диагностика-също,зависи от този,който провежда прегледа.Възлите подлежат на наблюдение,но не и на лечение.
Колкото по-бързо вземеш решение,толкова по-добре.Търсенето на още и още мнения си има и лошата страна,защото внася повече объркване отколкото изясняване на ситуацията.
Ще се справиш,просто остави страховете и действай!!!!Успех Hug

# 651
Благодаря, момичета, не знам защо толкова ме е страх и си я искам тази жлеза Simple Smile Но май както каза по-възрастният лекар наблюдението на възлите в моя случай само ще отложи операцията.

# 652
  • София
anichi , моят съвет е да направиш консултация с доц. Пандев. Вярно разход си е, но той няма да ти каже, че си за операция само и само да те оперира, ако не се налага.

# 653
Естествено,че ще те е страх,ще се притесняваш и ще ти се иска това да не се случва.Като се има предвид и цялата ни здравна система-преживяването е голямо изпитание.Хубавото е,че е преодолимо и бързо остава назад във времето.

# 654
Да, момичета, ще си запиша час за Пандев. Ако ми каже операция, ок, ще исам той да я направи . Но кой трябва да ми даде направление ? Вероятно ендокринолога от Кърджали, при когото ще ходя после след операцията?

# 655
Отиваш,преглежда те и решава дали ще те оперира или не.Направление не ти е нужно,защото прегледът при него се заплаща.От там нататък вече ще знаеш какви изследвания са нужни.

# 656
Имах предвид направление за операцията. В Исул добре ли е да се направи?

# 657
  • София
За операцията ти дава личния лекар талон 7. Доц. Пандев ще ти каже какви изследвания да си подготвиш, за които направления взимаш пак от личния лекар - ПКК + протромбиново време /това се плаща и е някъде 2-3 лв/, рентген и консултация с кардиолог.
Клиниката в ИСУЛ е много добра. Чисто е, екипа е много добър и те обгрижват - сестри, лекари , всички които са там.

# 658
А тези изследвания се правят в Исул нали?

# 659
Пълна кръвна картина,снимка на бели дробове се прави с направление от личен лекар (където ти прецениш).Електрокардиограма се прави на място в Еднодневната,от там с нея се отива при кардиолог в ИСУЛ.Всичко това се прави най-много седмица преди операцията.Ден преди това се чака и консулация с анестезилога на екипа.

Общи условия

Активация на акаунт