Операция на щитовидната жлеза-6

• 82 998
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
 Embarassed Здравейте,аз за 3 дни от малко се сдобих с огромно топче колкото синя слива което днес ми го установиха че е киста на десният лоб с размер 25мм.. иии следва операция др. седмица по спешност защото ми пречи да дишам и преглъщам Sad макар че изчетох до преди малко почти всичко от вашият опит и въпреки това ме е страх  Cry Имам въпрос утре ще си плащам осигуровките,дали първо да ги платя или направо да си платя изследванията за хормони FT I TSH.

# 661
Плати си осигуровките и максимално се възползвай от нещата,които касата поема.С бележката за платената сума отиди за пълна кръвна картина и снимка на бял дроб.Въпросната снимка струва 33 лв.Не е нужно да ги даваш тези пари щом плащаш осигуровки.
Не се страхувай,довери ми се:)Нищо лошо няма да ти се случи:)Всичко ще е ок,просто очакването е по-трудно от самата операция и възстановителния период.
Успех!!!!

# 662
  • при моите деца .....
Embarassed Здравейте,аз за 3 дни от малко се сдобих с огромно топче колкото синя слива което днес ми го установиха че е киста на десният лоб с размер 25мм.. иии следва операция др. седмица по спешност защото ми пречи да дишам и преглъщам Sad макар че изчетох до преди малко почти всичко от вашият опит и въпреки това ме е страх  Cry Имам въпрос утре ще си плащам осигуровките,дали първо да ги платя или направо да си платя изследванията за хормони FT I TSH.
И хормоните можеш безплатно!
Всичко ще е наред!

# 663
Здравейте момичета, една мила съфорумка ме насочи към тази тема. Искам да Ви разкажа какво ме тревожи, а вие ако знаете да дадете съвет. през 2009г. на мъжа ми му диагностицираха намалена функция на щитов.жлеза. (Варна, Д-р Николай Райков) от тогава пие еутирокс 125. От скоро има оплаквания, т.е. познати симтоми от преди и вчера след контролен преглед, ( в Герм)и ехограф-са му казали, че вече няма щит. жлеза-изчезнала, организма я бил стопил. Веднага са пуснали изследвания, резултатите ги чакаме във вторник.
Моля кажете ми, ако знаете възможно ли е това, и сега цял живот на хапчета и това възможно ли е?
Дали ще даде отражения в/у други органи и с-сми в организма?
Сега се връщам да чета цялата тема, че малко сме в стрес.Гугъл не ми пуска много статии по въпроса

# 664
предполагам че нещо не сте разбрали - може да е много ниска функцията на ЩЖ, а не че е изчезнала...
Какви са тези изследвания с  резултати които стават за толкова дълго време?

# 665
предполагам че нещо не сте разбрали - може да е много ниска функцията на ЩЖ, а не че е изчезнала...
Какви са тези изследвания с  резултати които стават за толкова дълго време?
В Германия ги правят, Фри. Simple Smile
Там ендокринолозите са казали, че се е стопила жлезата.

# 666
 и там ги правят 5 дни ли?

# 667
и там ги правят 5 дни ли?
Явно. Simple Smile
Доста българи в чужбина се оплакват именно от мудна здравна система. Докато се вредят за час при доктор, докато ги изследват и т.н., затова повечето вършат тия неща, като се приберат в БГ.

# 668
аха .... или аз (по-вероятно) съм назад с материала или рекламации при учителката по немски ...

# 669
аха .... или аз (по-вероятно) съм назад с материала или рекламации при учителката по немски ...
Това не го схванах. Embarassed

# 670
Gabinova, щом е бил на еутирокс 125мкг, то жлезата му почти не е работела, т.е. той вече си е на хапчета. Най-вероятно сега малко ще му увеличат хапчето. Моето скромно и некомпетентно мнение е че нищо особено няма да се промени, не се шашкайте.
berinda, не е лошо да си платиш осигуровките, макар че ако съдя по моя опит няма да ползваш кой-знае какво от тях. Аз цяла година се занимавам с щитовидната си жлеза, оперирана съм през м. май и едва сега имам направление за изследване на TSH и FT4. А операцията си я платих - след като се информирах обстойно така предпочетох. М/у другото съм здравно осигурена без прекъсване от дълги години.

Последна редакция: пт, 05 окт 2012, 19:34 от dobi_bi

# 671
Днес си ги платих и оставих при приема да си направя хормоните заедно с изследванията за упойката.Благодаря Ви!За вторник съм планувана за операция,паживьом увидим  Tired

# 672
berinda,всичко ще е ок Hug

# 673
  • при моите деца .....
berinda, всичко ще е ОК!!!!  Hug

# 674
Благодаря Ви доби_би и Мереленда, за насоките. А има ли някоия от Вас, която да приема по висока доза от еутирокс 125?  Вероятно другата седмица и аз ще си запиша час за преглед на жит. жлеза, и аз не се чувствам никак добре. Наследствено ли е заболяването? (майка ми е с хипер функция). Да ви кажа честно   стреса, в който живея в момента, вероятно си оказва влияние.

Общи условия

Активация на акаунт