Ин-витро в Истанбул 6

• 104 115
  • 727
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Вероятно не са минали разрешение за внос в МЗ. Освен това на кой му пука за пациентите в БГ?

# 541
Чудя се, като са толкова добри и в пъти по-полезни от изписваните нам Утрогестан/Дуфастон, защо не ни ги изписват и тук newsm78, едва ли е само оправданието, че не се внасят е БГ Thinking Стискам палци на всички  Praynig
Скрит текст:
Към МЗ има една агенция по лекарствата, където обществена тайна е, че не лекарствата, а финикийските знаци са на почит. Т.е. фирмите, вносителки на определени медикаменти "дават своята лепта" така да се каже, за да останат само те на пазара и да не се одобряват подобните продукти на конкурентните фирми. 

Горното е неофициално, непотвърдено и не се споменава конкретно име на фирма- вносител  Peace

# 542
  • София
Чудя се, като са толкова добри и в пъти по-полезни от изписваните нам Утрогестан/Дуфастон, защо не ни ги изписват и тук newsm78, едва ли е само оправданието, че не се внасят е БГ Thinking Стискам палци на всички  Praynig

Горното е неофициално, непотвърдено и не се споменава конкретно име на фирма- вносител  Peace

Напълно потвърждавам.

# 543
Скрит текст:
Към МЗ има една агенция по лекарствата, където обществена тайна е, че не лекарствата, а финикийските знаци са на почит. Т.е. фирмите, вносителки на определени медикаменти "дават своята лепта" така да се каже, за да останат само те на пазара и да не се одобряват подобните продукти на конкурентните фирми. 

Аз знам за 3 търговски марки прогестерон на инжекции в Европейския съюз - освен вече цитираните Пронтогест (италиански) и Аголутин (словашки), има и Гестон (Нордик фарма), които са най-скъпи (наистина доста скъпи) и май от фирмата нямат производствен капацитет да осигурят непрекъснато снабдяване дори за най-големите държави в ЕС (като Великобритания например)... Възможно е да има и други търговски марки в ЕС.
Може би проблемът е, че не са скъпи лекарства, а таксите за регистрация са високи, пазарът в БГ е малък, та затова... Иначе в Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ) не могат да откажат регистрация на лекарство, чието активно вещество вече е регистрирано в ЕС...По скоро е въпрос на търговска политика на фирмите, преценка на съотношението разходи-приходи, вкл. колко маркетингов бюджет трябва да отделят, за да "цакат" на българските гинеколози, за да предписват инжекциите... Ако пуснете Инжекции прогестерон в Гугъл, ще видите, че е имало и българско производство, но май някъде към 2009-2010 г. спира...
Аз вече бях писала кратка калкулация-сравнение между 12 бр. Утрогестан на ден, колкото си слагах аз (всички знаете колко струва) и 1 бр. Пронтогест на ден, който излизаше около 2-3 лв., при това няма нужда да се правиме на гинеколози по 2-3 пъти дневно ... Но трябва да се има предвид, че все пак вагиналната и инжекционна употреба се предписват паралелно...
И след като можем да си поръчваме от други страни на ЕС, май единственият проблем са нашите доктори и нашите рецепти...

# 544
  • София
Здравейте момичета, днес трябваше да ми бъде трансфера на 5 ден, но ми казаха, че ще е утре. Много се притесних, има ли и други с трансфер на 6 ден в Мемориал? И ако някой знае защо се налага нека ми пише.

# 545
  • София
koffe01, най-добре отиди да попиташ ембриолозите - няма да ти откажат информация. Отиваш на рецепцията на втория етаж, представяш се и молиш да извикат някого, който да ти отговори на въпросите...

# 546
  • София
Момичета, аз май нещо съм объркала, така че въпроса ми не е актуален. Забравих, че деня на пункцията не се брой, а и сестрата малко ме подведе и си ги броя аз та днес да ми е пети ден, а то ми е било 4. Вече се осъзнах де  Embarassed Мерси за отговорите все пак.

# 547
Бихте ли ми казали каква е подготовката за ЗЕТ в МЕМОРИАЛ?

# 548
Здравейте, момичета!В последно време нещата при нас се влошиха доста и в момента се чудя на къде да тръгна и какво да направя.Накратко - имам едно лапаро с диагноза ендометриоза, 6-ст месеца на Лукрин и възстановяване на цикъл.Започнах подготовка на документите за ФАР и си направих за първи път изследване на хормона FSH - резултатът беше ужасно високи стойности.Направихме проследяване в следващите два цикъла, но той продължаваше да ръсте.Преди около две седмици си изследвах и АМХ и резултата беше красноречив - ИЯР.Докато свикна с ендометриозата и мисълта за  инвитро, сега и ИЯР. CryИскам да ви попитам в Мемориал правят ли инвитро с дон.яйцеклетки и има ли смисъл да се насочвам към тях.Благодаря предварително.Успех на всички момичета, които водят тази дълга и тежка битка да имат свое детенце.Вярвам, че въпреки трудностите всички ще успеем .... или поне силно искам да е така.

# 549
В Турция донорството на яйцеклетки и сперматозоиди е забранено със закон. Ако отидеш в Мемориал с такъв въпрос, ще те насочат към болница в Кипър. Но все пак драсни един мейл на Кюбра- тя ще ти отговори най- добре  Peace

# 550
zdraveite,az sam nova tuk i se interesuvam ,ako niakoi e pravil invitro v Istanbul v klinika Memorial kak stoiat ne6tata s kvartirite?

# 551
Привет, Ан! Как така при твоята възраст се получава ИЯР? Та ти нямаш и 30 години според това, което виждам. Това резултат от ендометриозата ли е или някакво друго обяснение ти дадоха докторите. Нас, наближаващите 40 години, с ИЯР ни посрещат и с това ни изпращат принципно, но при теб....  На какво се дължи според докторите това?

# 552
По въпроса за прогестерона или Утрогестан.Някога 2001г Simple Smile след положителен тест биех 3м прогестерон за задържане.Лъжа или измама сина ми е на 10г.А сега два пъти с положителен тест,накрая мисед...кюртаж.
Искам октомври пак да опитам,макар и на възраст Simple Smile ,но силно се замислих за тоя прогестерон .Следя развитието.От Турция може ли да се закупи.И без това от там взимаме гонала и останалите лекарства.

# 553

Привет, Ан! Как така при твоята възраст се получава ИЯР? Та ти нямаш и 30 години според това, което виждам. Това резултат от ендометриозата ли е или някакво друго обяснение ти дадоха докторите. Нас, наближаващите 40 години, с ИЯР ни посрещат и с това ни изпращат принципно, но при теб....  На какво се дължи според докторите това?

За съжаление на 29 г съм с ИЯР.За тази диагноза може би има основно вина и ендото, но може би и много други неща, които не са ми известни към този момент.Сега се опитва да събера колкото се може повече информация за дон.яйцеклетки, доктори и клиники, за да мога да направя правилния избор и да продължа напред.Преди около половин година си записах час за Стаменов, но той е чак за м.юли 2013, а на мен до тогава не ми чака, защото явно при мен нещата за една година и половина се развиха твърде бързо и за съжаление  в лоша посока.Съдба.Това е положението и затова исках да проуча как стоят нещата с Мемориал и Турция, но явно и тук удрям на камък.....

# 554
Пожелавам ти да вземеш най-доброто решение, въпреки всички трудности.  Hug  От поста ти личи, че си борбена личност и дано един ден децата ти бъдат горди с такава мама! Успех!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт