алергия към белтъка на млякото и глутена

• 4 217
  • 15
  •   1
Отговори
Да разкажа нашата история .Бебенцето ми е на 11 месеца ,преди един месец се разболя и се наложи да пие антибиотик ,след 5 дена се изрина навсякъде ,наложи се да влезем в болница ,оправи се .След 3 дни пак обрив ,но само по гушката краченцата и ръчичките .Отидохме при д-р Мустаков и му направихме кръвни тестове,оказа се алергия към млякото,но и към глутена.Преди съм му давала каши глутенови,сухари,не е имал реакции никакви. Въпроса ми е ,алергията към глутена не се ли изразява в акото ,неговото е нормално ,без слуз ,няма разстройство.Благодаря предварително

# 1
  • софия
Аз бих подходила с доста резерви по отношение на резултатите от кръвни тестова на тази възраст-има много писано по въпроса, смята се, че преди 3-4 годишна възраст тези тестове не са достоверни, в някои страни изобщо не се правят на толкова малки деца
За сравнение ще ти кажа, че аз правих на дъщеря ми когато беше на 10 месеца-излезе положителен за моркови, а тя вече около 1 година си ги хапва във всякаква форма без реакция, а в същото време отрицателен към мляко,макар че тя е с алергия точно към белтъка на кравето мляко

Въвеждала ли си нова храна в периода около обривите-обикновено на тази възраст скоро след боледуване организмът може да даде реакция към нова храна, ако все още бебо се е възстановявал от боледуването
За АБКМ мога да кажа, че само обрив не стига за поставяне на диагнозата-трябва поне още един симптом-диария, слуз и т.н

# 2
  • София
Хм, на 11 месеца с установена алергия към глутен ми се вижда рано. Пък и без разстройство...  Thinking  Защо не отидеш при специалист за второ мнение? Иначе ето тук има писано по въпроса - http://www.puls.bg/health/news/news_1550.html

# 3
алергията не е ли от АБ? как се установи, че е от млякото?

# 4
На кръвните тестове излезе че има непоносимост към мляко-краве ,пщеница ,моркови ,ябълки .И на мен ми е много чудно защото докато чаках да дойдат резултатите съм му давала моркови и нямаше никакъв обрив.А от млякото предположих че е ,като личния ни лекар ни каза да сменим млеката,той беше на лактана и като започна фризопеп веднага се изчисти обрива.Чудя се дали да пробвам да му дам от него малко и да видя дали ще има реакция

# 5
не съм въвеждала нова храна по време на обрива ,първо си мислех че организма се изчиства от антибиотика,но после тези резултати от теста показаха алергия .И аз четох на много места че кръвните тестове давали много често положителни фалшиви резултати.Ще идем сигурно и при друг специалист.С голям зор го пие това мляко ,слагам малко захар за да го пие ,сирене не трябва ,нали организма му има нужда от калции

# 6
galuhka,
а педиатърът какво казва по този въпрос, от там ли Ви пратиха на алерголог, по принцип избягват поне до 3 г. да пращат, точно заради тези фалшиви резултати.
По-скоро опитайте да смените млеката както Ви е посъветвал личния и не правете експерименти според мен.
Поак се посъветвайте с личния дали можете да давате морков, ябълка и кога, за да проследите има ли реакция и каква.
може приемът на АБ да е отключил алергия, но се надявам да премине и да се израсте Simple Smile

# 7
Да ,педиатъра ни прати при алерголог ,и аз си мисля че АБ е отключил тази алергия ,сега сме на диета безмлена и два месеца противоалергични капки .Дано израстне по скоро

# 8
  • софия
Пробвай да му слагаш 1-2 лъжички каша във Фризопеп-а-диетичните млека са гадни на вкус и особено бебенца, които са били на друго мляко преди това малко трудно свикват да го пият.При нас малката му се мръщи около 10 дни, но после започна да си го пие
Не трябва да го приготвяш с много топла вода, защото му се засилва горчивия вкус- с по-хладка е по-добре

Последна редакция: чт, 19 апр 2012, 13:15 от mozzi

# 9
mozzi,разбирам че и вие сте били на това мляко и вие ли сте с АКБМ,колко време бяхте на диета ,кога започнахте да давате млечни продукти .Ние сме на диета 4 месеца за сега

# 10
  • софия
mozzi,разбирам че и вие сте били на това мляко и вие ли сте с АКБМ,колко време бяхте на диета ,кога започнахте да давате млечни продукти .Ние сме на диета 4 месеца за сега

Ние бяхме на Аптамил АДЦ-просто преди това пиеше Аптамил и аз реших, че по-лесно ще свикне с тяхното диетично мляко.Иначе сме с АБКМ-отключи го късно, на 9.5 месеца
 На диета бяхме 6 месеца-доста строга, спазвала съм я изключително стриктно.След това ни дадоха схема на захранване със забранените продукти.Първата част беше постепенно минаване от диетичното мляко през смес от диетично и хипоалергенна формула, след това само хипоалергенна формула и на края нормално АМ.След това сирене, масло и сега трябваше да дам жълтък, но е с хрема и изчаквам.След това мога да дам бобови, кисело мляко, кашкавал, белтък и риба-всичко е много постепенно, всяка нова храна за по 7-10 дни.След още 6 месеца-цитруси и банан, горски плодове(но за тях ще изчакам следващия сезон) и след година и половина-мед, шоколад, ядки-това е нашата схема,малко по-бавно вървим, защото ни хващаха разни вируси тази зима

# 11
Благодаря ти за информацията ,края на юли ще ходим пак на преглед ,до тогава сме на диета ,дано да можем тогава да въвеждаме забранените храни.Трудно е,но ще се справим

# 12
Относно ваксините имам въпрос ,понеже поради друга причина на нас са ни поставени само две ,д-р Мустаков каза да ги отложим 3 месеца ,а нашият педиатър настоява да ги продължим.Четох че при АКБМ се отлагат а за коклюш изобщо не се поставят.Споделете

# 13
  • софия
При нас са отложени и чак сега получихме разрешение да продължим.И аз знам, че не се слага за коклюш изобщо, но при нас казаха да си я слагаме-може би защото по-късно го отключи, вече имахме 3 Пентаксима и всичко беше наред

# 14
  • Немция
Знам, 4е не сме за пример, тъй като не живеем в Бг, но исках да споделя, 4е в Немско при АБКМ няма отлагане на ваксини, нито нежелателни такива. Може вси4ко да се сложи, ако родителят е сьгласен(ваксините не се водят задьлжителни, а желателни). Да допълня, 4е педиатьрьт ни е и със специалност детска алергология.

Общи условия

Активация на акаунт