АВГУСТинчета с палави ръчички, не спират да правят белички.....тема №31

• 55 031
  • 732
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Аз съм против ново теглене. Вече си имаме теглене. Тези които се вклуючват по-късно да си се разберат и да си разменат подаръци.

# 226
  • На плажа
Може пък още някой да се включи за подаръците,има още един месец.Или пък Шайн,Янчето и Бо / SmileLikeHeaven ми идва дългичко  Laughing/ да си разменят една на друга  newsm78  Peace

# 227
  • Кърджали
Ние май приключихме с яслата. Помолиха една - две седмици да не ходи, че почти целия персонал на яслата излиза в отпуска. ОК, няма проблем. Баща и пък вика, щом тъй и тъй ще спрем с яслата, то да приключим направо с нея. Та и се очертават два месеца ваканция, само накрая да не забрави колко много е харесвала ходенето на детска и да се налага наново адаптация... Ама пък, ако смеси в града и очне много да мрънка че иска да ходи, мож еда я пращам от време на време...
За подаръците - няма смисъл от ново теглене, всеки се е настроил вече, един вид това си е късмета. Засега тричките ще се разберат по между си, пък ако се появят още мераклии ще го мислим...

# 228
  • В друго измерение
Ех, чак и с 3-то бебе ме спретнахте...дано, дано! Аз съм много навита, скоро минах и на проф гинекологичен преглед и тук, в Бг, при моята си докторка, дала ми е зелена светлина, мъжът ми леко само се дърпа, но мисля, че ще го навия...Simple Smile

Ели -  Hug аз много рядко съм на скайп, че почти не се задържам вкъщи, дано се засечем. Очертава се да ходим до северна Италия средата/края на август, ще ти пиша да видим дали може да се видим някак си.

Приятни рождени дни на малчовците ви пожелавам!

# 229
Ами мацки, ако случайно има ново теглене да знаете, че аз моя подарък вече съм го пратила за БГ на Дани, така че ..... Май не е добра идея да се тегли наново, незнам. Ако случайно решите нещо такова, да ме изключите мен  Heart Eyes
Амбишъс, браво!!! И аз вече май се навих на трето, но мъжа е категоричен - не!!! Или се примирявам или ще трябва да сменям мъжа  Joy Joy Joy Joy

Последна редакция: ср, 04 юли 2012, 15:40 от tracy_t

# 230
  • Кърджали
Ново теглене няма да има, такъв си е късмета, това ще си остане. Бях споделила, че ми  стана гадно , че не съм изчакала още малко, просто защото не предполагах, че ще се появят нови мераклии, но ето че стана. И затова...Иначе какъвто си е късмета, това ще е... Янчето, Шайн и Бо ще се разпределят помежду си. Това пък си е техния късмет. Не вярвам и не искам да си помисял, че  някой ще е разочарован Simple Smile
Аз използвах момента, че Кати не е на детска, и реших да опитам да махна памперса по време на сън. Вчера при обедния сън имаше голям успех, събуди се суха, чишка на кукуто, нарочно съм и оставила малкото гърне в стаята, да го вижда като се събуди, иначе ползваме тоалетната за тази цел.
Надъхана от това и вечерта я оставих без памперс. През нощта по едно време се завъртя и пробуди, и тогава се напика. Даже и не реагира, че е мокра, продължи да си спи.Преоблякох я ,сложих и памперс, който на сутринта се оказа сух. Но това, че даже и не реагира като се намокри, ми сочи че още и е рано за тази задача.
Днес наобяд все пак пак я оставих без памперс, като се събудила се напикала... Няма да стане този номер засега... Все пак наобяд кще продължа да настоявам, защото тогава сякаш и е по - лесно, пък нощния по - нататък явно..

# 231
Янче, задължително, то пътя ви е през нас така или иначе, май  newsm78, ама от БГ не знам как по друг начин се ходи до Италия (ако сте с кола де  Laughing).

Офф, после ще си допиша, че пак тука на работа ме викат нещо, а пък мислех да приключвам за днес Rolling Eyes

# 232
Здравейте отново - сигурно сте ме позабравили. А то така като се заплеснах в тоя фейсбук и по отхвърлих форума. Май ще се завръщам към него. Не съм писала тук от сто години. Ние сме добре. Ники ходи на ясла от април миналата година, от септември минава в първа група. Хубавото е, че ще си е на същото място само с нова госпожа. Сега сме на фаза тръшкане нещо като си науми, че не е както той го иска. Започнал е да изисква точно определен човек да свърши определена зададена от него задача, като например баба му да го заведе в тоалетната и други такива.
Ралица е записана за ясла от януари догодина, а ако не ни мине котка път може и още ноември тази година. Аз ще оставам без работа и сега съм се заела активно в търсенето на нова такава.
Прочетох,че Александра е  на тема махане на памперса, ние с Ники много бързо се справихме с махането му както през деня така и по време на сън, но с това малкото същество хич не ми стига акъла как ще процедираме, докато си ходеше нормално на гърнето изведнъж почна да се сърди за се тръшка, че е иска да стои на него. А като я оставя по гащички и хич не и пука, че е опикана.

# 233
Здравейте! Ние се завърнахме от едно прекрасно моренце на нашето си място в Синеморец.  Heart Eyes Анди е страшно щастлива на морето. Обожава водата и чака с нетърпение да види морето/басейна и да ходим на плаж. Сутрин трепетно ни будеше с думите "хайдееее, време е за плааааж, мамооо искам си баСкияяяя, ставайтееее".  Joy

Иначе вече трепетно очакваме р.д, който ще отпразнуваме в любимата ясла  Heart Eyes, която точно 2 дни по-късно затваря за 10 дни за ремонт, та имаме страхотен късмет. Simple Smile Там определено детето ще си почувства празника най-осезаемо.  Heart Eyes А вече си усеща, че денят наближава. Почти всеки ден ме пита кога е точно.  Heart Eyes Казва, че иска за подарък колело за баланс. Но аз много се чудя дали и колко още би имало смисъл от него. Два пъти съм я пробвала на такова, втория път горе-долу прояви интерес и дори се разрева, че още тогава не го купихме. А интересът към колело с педали пък хептен е нулев и за такова определено ще чакаме до догодина. Другите ми идеи са бебе, което прави разни неща или принцесешки будоар с разни аксесоари. Вашите идеи (особено към майките на момиченца) какви са? Whistling

Сега разбирам, че и Смайл и Сосми искат да се включат в подаръците. Много се радвам, че са се появили и други "позакъснели"  Simple Smile Само да кажа, че мислейки, че ще си разменяме с Шайнчето, аз вече съм купила подарък за Бела, която освен всичко е рожденичка преди всички и искам да пристигне на време.  Heart Eyes Но мисля ние четирите ще се доуточняваме на лични как да процедираме, да не ви занимаваме.

Сосми, помним те, как не!  Hug Анди също отдавна е на тръшкащата се фаза (която усъвършенства от яслата) и също обожава да ни командори и да се налага определени хора да вършат определено нещо, а понякога дори по определен начин.  Crazy Включително (за огромно съжаление ) често се опитва да отблъсква хората с ръчичка, една такава нервно замахва и "мммм"-ка, което е вербалното тропане с крак. Но ние не спираме да говорим, а когато е по-сериозен случаят и да се понаказваме и се надявам, че сме на правилния път и скоро и тази фаза ще отмине.

Хайде поразпишете се повече деее. Добре, че са подаръците, че оак темата върви с кли*ма.  Mr. Green Hug

Последна редакция: пн, 09 юли 2012, 21:59 от ♥Пандичка♥

# 234
  • Кърджали
Аз подарък за рождения ден не съм измислила още. То има още месец, та имам време. Всъщност самото празнуване виси на косъм, но поне подаръки торта ще има.  З аколелото твърдо съм решила да чакам догодина. Сега си мисял за кукленски неща, конструктори и подобни, но още не съм си измислила. А тя не дава никакви насоки, още не може да схване идеята. Обясних и веднъж, че ще има рожден ден и ще има подаръци за нея.И сега като я питам какво иска за рождения ден и казва "подаръци"... Та въобще, много ми помага, думи нямам...

# 235
  • София
Александра, и ние сме като вас за РД - много много не схваща какво е точно, но знае, че ще има торта и ще става на "тли". За подарък аз съм измислила легло за кукла от Икеа и дъска за писане - черна и магнитна, като статив, пак оттам. В момента сме на вълна ДОРА излследователката и търся в онлайн магазини всякакви неща с Дора. И тортата ще е с Дора...

Ние имаме проблем с памперса - не иска да пика и ака извън него... Стои без памперс и стиска по няколко часа, но когато й дойде музата - идва при мен и вика "исам пасан, мамо, пишам а пасана". Хем е добре, че се усеща, хем няма сила на света, която да я накара да свърши работа вгърнето или тоалетната, а наесен живот и здраве - в градината ни искат да може да ходи в тоалетна. Явно проблемът е психологически, както в повечето случаи, но нямам идея как да постъпя, една психоложка намекна, че ако се стиска много дълго можело да си навреди на бъбреците Sad Реве и не иска да свърши работата в гърнето, камо ли в тоалетна. Иначе седи по няколко минути, но без резултат. Давайте, ако имате идеи как да се борим?  ooooh!

# 236
  • Кърджали
Ночко, няма ли под ръка по - големи или на нейната възраст деца, които да ползват гърнето.... Да види, че не е страшно, да прояви интерес. Нали са големи имитатори на тази възраст... Иначе не знам, освен известно време да не я закачаш на тази тема, защото ако е с характера на Кати - само по - лошо може да стане... Кати беше така, дълго отхвърляше идеята да ползва гърнето по предназначение.Не, че не знаеше за какво се използва, строяваше куклите си да чишкат, като види братовчед си да сяда на гърнето му казваше "чиш", но тя да седне и да свърши нещо - абсурд. Миналата година беше стигнала до ниво на пълна истерия, едва се поуспокои. Та ми беше като обица на ухото  и хич не настоявах. Оставих и гърнето в стаята и нито съм я питала, нито нещо. Явно покрай детската градина беше почнало да и става интересно едно време, та почна сама да си сяда, но нищо не вършеше. То и в детската бяха вдигнали ръце от нея и инатлъка и, идея си нямаха как да помогнат за научаването и вече. Знаех си, че номера е веднъж да седне на гърнето и да си свърши работата, после проблем няма да има.  Обаче тя седи, седи, стане и се напикае някъде. Веднъж по случайност явно успя да си свърши работата, гледаше странно странно, ослушваше се..Разбира се, веднага я похвалих.Така след един - два пъти чудене какво става, почна да и става интересно и си го ползваше вече. Не се е напикавала нито веднъж доста дълго време.С акането пак имахме проблем - близо две - три седмици след това не акаше на гърнето.То не беше подкупване, то не беше чудо, накрая даже нервите ми нещо не издържаха и и се бях и скарала, защото се беше изакала на терасата без нищо да каже след това.Не че имаше ефект от това. Накрая пак веднъж ака по случайност в гърнето, и разбра че не е страшно, но сякаш това по - трудно свикна, че трябва да се прави на гърнето, а не където и падне. После реших да купя дъска за тоалетната и срещнах същия отпор известно време, особено за акането...
Не знам помогнах ли ти с дългия роман...Сега е с памперс само за нощния сън, за обедния  и го махнах. Случва се още да се напикава след сън, но е все по - рядко. За вечерния не бързам обаче, често се буди посред нощ и тогава се напикава. Понякога сутрин се буди суха и си сяда сама на гърнето, без да я подканвам... Но ще изчакам да свикне напълно за обедния сън и тогава ще почна и с нощния. При нея не става с настояване...

# 237
  • София
Привет на всички и от мен Simple Smile

Ние се завърнахме от едноседмична почивка, която не протече точно както искаме ... но все пак не беше и зле Simple Smile

Янче, добре завърнала се Simple Smile Аз май прецедент направих като казах че имаме новина .... ама те всички чели-недочели и станало объркване Wink Моето момче също обожава водата и едва го удържаме край река или море. Искам и аз да видя  Синеморец - само хвалби слушам за там. Тази година живот и здраве обаче ще е Гръцко Simple Smile

sosmy, помним те. Добре дошла Simple Smile

Aлекcандрa, и ние приключихме яслата. Последния ден когато трябваше да почерпи с торта за РД (решихме да му направим купон там, щото иначе никога няма да може да почерпи в яслата) взе че вдигна темп и така и не го заведохме. Занесохме тортата само, поне да я изядат децата.

poly_zoe, дано се оправите бързо от копривеното. Това с кучешкия впряг си звучи много яко. И аз много искам да взема куче на детето, обаче тук в миниатюрните н жилища си е мъка за всички Sad Вие в БГ ли сте или така ми се е сторило?

Аз сега да ви разкажа са нашата провалена почивка на палатка. По-миналта седмица - петък - последен ден на ясла и после уж ще заминем на палатка. Марти вдигна темп. Не отиде на ясла за да почерпи (отиде само тортата без него ), Леко вирусно със зачервено гърло, нашата хомеопатичка в чужбина, прие ни друг доктор. Както и да е - оправи се Мартин. Тръгнахме с ден закъснение. Обаче нощуване в палатката беше кошмар. Марти се събужда, рева, въртя се, не ми даваше да го завия, а си беше много студено през ноща .... На другия ден мрънкаше, че го боляло гърлото, не знам си кво ... и ние накрая си събрахме багажа и обратно в София. Прегледа го най-сетне нашата хомеопатичка. Каза че почти всичко е отшумяло и му даде едно хапче за .... успокояване на цялостното му състояние. Е успокои се на другия ден съвсем. Ходихме на планина без приспиване. Спа в хамак, ужасно го нахапаха комарите, въпреки многобройните мерки, които бях взела. Та на следващия ден-два челото му беше ужасно подуто, а едното око съвсем се затвори. Ей такива истории.

Сега е в Ст Загора при моите родители, играе в надуваем басейн с вода (голям кеф, не мога просто да ви опиша) и така .... ние уж ще си пичиваме. А морето е планирано са септември, ама кой знае какво пак ще ни се случи ... Thinking

За подаръците .. идея си нямам какво да е. Колело за баланс има, истинско купихме и вече го кара дори, конструктори има всякакви, коли, мотори, пързалка .... мислех за ролери или кънки, ама нещо ми мина мерака. Тротинетка да купувам, на толкова други превозни средства също не мисля че е добра идея. Та моля давайте идеи майките на момченца Simple Smile Самият рожден ден ще е на двора в Ст зАгора с родата (баби, дядовци и братовчеди). Ще направим барбекю, ще украсим с балони и вероятно аз ще направя торта .... ако не ме домързи много Simple Smile.

Лек ден на всички и до скоро Simple Smile

ПС Аз да кажа при нас какво е вървежно - писти за колички. Ние сме фенове на колите и имаме три вида писти - и с трите много се играе.
Единият вариант е ето това http://www.toy.store.bg/p61470/pista-igrachka-za-sglobiavane.html. Началният пакет е евтин, може да се купуват още елементи, донадгражда се и става много голямо. Обаче все още само не могат да сглобяват.
Имаме паркинг на три нива и още една електрическа писта с три малки колички - много яка, ама не я намирам в нета.
Също идея - електрическо влакче. Около релсите с конструктор може да се построят мостове и тунели и става голяма игра.

Последна редакция: вт, 10 юли 2012, 11:37 от Elyah

# 238
Здравейте.

Големи премеждия, Елия, дано да няма повече!

Сосми, помним те! Целувки! Hug

Нещо ми се е прецакала клавиатурата, ще ме извините.... Embarassed

Ние купихме вече подаръка за рождения ден на малкия-  кола с педали. Няма такъв кеф!
Милото, голям рев рева за такава кола, че на площадката децата излизат с такива и той иска да кара, а не му дават. А ако случайно някой се излъже да му даде то после нашия не иска да става от нея. И решихме с баща му да му вземем. Сега проблем е баткото, че и на него трябва да купим хубав подарък. Какво да купя на 11 годишно дето желанията му все надхвърлят моите възможности? newsm78
А иначе като превозни средства имаме малко колело с три гуми и по-голямо с помощни колела. Все от батко му наследство. И двете може да ги кара. Даже, ако питате мен, малкото колело повече го харесвам от тая кола с педали, но не. Малкия си има свои виждания.  Laughing

В нас е 31 градуса. Жега голяма! И за капак малкия настина. Почивните дни мъжа ми оставил вратата на терасата отворена цяла нощ. Аз отварям прозореца на кухнята и оставям вратите отворени към хола и така се охлаждаме нощно време, за да не е директно в стаята. Но мъжа ми не го е направил, а аз бях пила един Кларитин и съм спала като заклана. (на мен много ми влияе сънотворното му действие Simple Smile ). А малкия много се изпотява през нощта, преобличаме се и пак е потен. И така е понастинал. Носа тече, а от вчера и кашля доста.
Тая нощ почти не сме спали от кашлица. Давам тука разни неща, дано го пресече. Довечера ще търся и личната да го преслуша.
Хустагил взех да го намажа. Похвалиха ми го в аптеката, уж е по-добро от Пулмекс бебе. Вие имате ли опит с това?
сега на обед ще го намажа да видим как ще е.

ЦЕлувки, не ме оставят да пиша повече - излизаме да караме кола! Heart Eyes Hug

# 239
  • София
Здравейтеееее!

И ние се върнахме от почивка, голям кеф беше! От много време не бях изкарвала толкова дълго море и много хубаво си починах- къща, двор, плаж- какво друго му трябва на човек?! Simple Smile Детето полудяваше във водата, едвам го вадехме за да си тръгнем от плажа, много го уморяваше слънцето и спеше прекрасно! Голямо удоволствие! Сега през 20 минути ме пита искам ли пак във вилата, на морето, качва се на неговата кола, казва ми чао, че тръгвал за плажа Simple Smile Душица, ще има да почака още месец и половина докато види пак море.

Пандичке, били сме почти на едно и също място с теб на море Simple Smile

Миленка, мен пък Синеморец ужасно ме разочарова- не го бях виждала от 4 години и ми се стори отвратително! Навсякъде хотели, къщи за гости и много народ. А си го спомням като прекрасно място за почивка.... Съжалявам, че така ви се е провалила почивката, но и това се случва понякога! Важното е, че сега детето е здраво и щастливо при баба и дядо.

За подаръците идея нямам. Александър се радва на няколко неща, които не мога да му осигуря- бариера, кола и ключове за кола. Но говоря за истински бариери, коли и ключове. Играчките не вършат работа. Освен да му сглобим една бариера в реални размери по средата на хола, друго не се сещам, което да го зарадва Simple Smile А, или едно море да му сложим в стаята, това ще го оцени hahaha

Славенка, Хустагил съм ползвала за детето, доволна съм, имаше бърз ефект. Да оздравяте бързо!

Ночко, аз бих я оставила на мира с памперса.Явно сега е в такъв период, нещо я притеснява. Мисля, че на твое място бих й сложила памперс-гащи, бих я подканвала да пишка и ака в гърнето/тоалетната/парка, но без настояване. Не знам правилно ли е, но съм сигурна, че насила не става! Успех!

Целувки и да се пазите от жегата!

Общи условия

Активация на акаунт