АВГУСТинчета с палави ръчички, не спират да правят белички.....тема №31

• 55 008
  • 732
  •   1
Отговори
# 675
  • На плажа
Добро утро мили мами,толкова се радвам да видя такава активност в нашата тема  Hug
По въпросите...

1.В колко часа заспиват/ се събуждат вашите деца, спят ли в отделна стая и заспиват ли самостоятелно?-Нико заспива късно,към 10,30-11 часа,за което хич не съм съгласна,така ми се иска да заспива по навреме.Не желае да спи при кака си,иска с мен на голямото легло и откарва до 2-3 часа при мен,понеже пък таткото заспива пред телевизора и по това време се премества в спалнята.по някога го местя в неговото легло,по-някога не.Става за градина към 7,30,малко е кривичък,но бързо се разсънва и няма търпение да отиде на градината.
2.Записали ли сте ги на спорт/ други занимания извън ДГ?-
Не ходи на никакъв спорт,докато беше топло караше активно колело,даже преди няколко дни пак го подкара,ама то и в Обзор няма кой знае каква възможност за спортуване.
3. Обличат ли се/ хранят ли се / пишкат ли самостоятелно?- Сам се съблича,но за обличането аз просто нямам това свободно време да го чакам...винаги закъснявам затова го обличам,иначе сам си пишка,даже на голямата тоалетна си ходи сам,слага си приставката и се качва,мие ръцете с моя помощ и зъбите също,задължително и сутрин и вечер.А за храненето,не помня от кога не съм му помагала.Доста одавна се храни сам.
4.Наказвате ли ги и по-какъв начин им показвате, че не е редно да правят разни бели и как се справяте, когато се инатят?
Не го наказвам,защото той мен не ме слуша изобщо т.к. и не ме вижда по цял ден.Прави ме луда,затова и доста викам и аз като Мариелка,и после съжалявам.Като цяло успявам да го игнорирам и той сам идва при мен,гушка ме и винаги ми казва колко много ме обича.Той по принцип често го споменава,и на кака си и на татко си...особенно на него Laughing Залепил се е за баща си като гербова марка,само него търси за всичко.
5. Татковците включват ли се активно в игри и занимания?
На по горния въпрос почти отговорих,таткото е най-активен в къщи-води го на градина,взима го,води го на разходка,играят си,къпят се двамата,спят наобяд,когато Нико не е на градина....изобщо сами си се гледат-мъжа ми даже вика"мама ще ми казваш вече"  Mr. Green
7.Мамите с едно дете, каква разлика мислите, че е ОК за второ бебче, ако е рекъл Господ?-
Аз вече имам две с 6 години разлика,от една страна ми харесва тази разлика понеже каката е самостоятелна,но пък двамата изобщо не се разбират,затова и не спят заедно,вечно се карат.Затова си миля,че 4 години ще е ок за разлика...

Янче[/b не и слагай повече памперс вечер,и аз съм на това мнение,особенно щом тя не желае.Запаси се с медицинските чаршафи,и аз ги ползвах в болницата,много ми харесаха.Може би ще отмине бързо,когато Анди усети два-три пъти,че и е мокро и ще започне да се събужда сама.Моя Нико пие страшно много вода-вечер.Лягаме си и той през две минути става да пие вода,но пък нито веднъж не се събужда да пишка,явно издържа доста.При всеки е различно.

Бързо да казава бременната мама коя е,че нямам време да се ровя из бременеещите теми Laughing

Рокси нищо не редно не виждам при вас,според мен, а и според всички май,процеса ще  епо-бавен точно заради многоезичието,търпение му е майката и време.На моята колежка детето е с година по -голямо то Нико и почти няма дума,която да му разбирам.

За приятелчетата имаме си едно голямо приятелче Яни,само него споменава,а и той само Нико търси.Един ден неговата госпожа ми разказва как Яни си държал ръчичката на столчето до нега,тя го попитала защо,а той и отговорил " ами ако моя приятел Ники дойде днес да седна до мен "  Grinning

Ама аз защо не го видях Филип...Амбишъс много си бърза,веданага махна снимката му..да сложиш една заедно със Савана 

Последна редакция: сб, 19 яну 2013, 09:10 от Дaни

# 676
Ама много сте гадни.  Mr. Green Сега ще ме карате и мен да се ровя и да се правя на детектив! То като толкова от вас вече знаят, егати тайната остана.  Laughing Но както и да е. Който и да е и аз честитя и се радвам от сърце!   bouquet Heart Eyes

Благодаря ви за съветите. Просто не съм знаела, че съществуват такива чаршафи за еднократна употреба. Точно те са това, от което имаме нужда в момента!!! Ще ги търся!   bouquet

Роки, искам специално към теб да се обърна. Моята племенница живее в държава, където официалните езици са три, а освен това е дете от смесен брак. Реално, интензивно й се говори на 3 езика, при това кой от кой по-различен! Всички роднини много се притесняваха, че "това дете няма да проговори".  Shocked Мен такива приказки страшно ме дразнят. Е разбира се, че не проговори като моята дърдорка на година и 4-5 месеца със сложни съставни изречения, проговори на около 2,5г. Но едновременно на 3 езика! И се справя страхотно! Всеки път, като я  слушам как превключва, ми пълни душата и истински се възхищавам от това на колко много е способен детският ум! На бг има много сладък френски акцент. На другите езици не знам дали й се усеща акцент. Но това наистина няма значение. Всичко е до време! Въобще не се притеснявай, а се гордей, че детето ти знае цели 4 езика!  Heart Eyes За останалите работи мисля, че повече се вглеждаш и притесняваш неоснователно. От това, което описваш, ми се струва, че си имаш едно съвсем здраво, нормално развито и умно дете!  Hug

Александра, Анди си разказва - както истински истории и случки, така и приказки, така и пълни измишльотини.  Laughing Понякога ме изумява какво въображение има! От време на време като я хване лигата, вкарва и някакъв бебешки език. Просто знае, че така привлича внимание.  Laughing Но спокойно пък и ти. Няма да забравя пролазилата на 6м Кати и Анди, която пролази чак на около 11м, при това в стил "ранен войник на бойното поле".  Mr. Green Ей го сега продължава да е една от последните тук с нощен памперс. Просто за абсолютно всяко едно нещо, свързано с развитието им, децата се различават. Но дали по-рано или малко по-късно, всички започват да правят едни и същи дяволийки.  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 18 яну 2013, 16:58 от ♥Пандичка♥

# 677
  • Sofia
Ей, мами, идеята, която е дала Елия, за среща е страхотна! Толкова отдавна не сме се виждали. Ако се организира среща, аз също ще дойда, само решете дали ще е с деца или без.

Пандичка, аз от аптеката ги взимах тези чаршафчета, за които Италиана говори. В яслата ми ги искаха. Те са различни размери и струват стотинки.

Александра, Софи не разказва с толкова сложни думи, каквито използва Марти на Италиана, но пък иначе разказва де. Къде малко пропуска, къде си забравя мисълта, но се получава все пак някакъв разказ, на който хващаш за какво иде реч. Не се тревожи, ще се получи и при Кати.  Hug

Амбишъс, много е сладък Филип.  Hug Hug

Роки, аз също като момичетата, смятам че не трябва да се притесняваш, че изоставате в развитието и самостоятелността. Точно 4-те езика са причина детето да се отпусне и да започне да говори добре. Ще му трябва време и сам ще се справи, не се притеснявай. Казват че децата, които израстват в двуезична среда, проговарят по-късно, а пък какво остава за 4. При всички деца едни неща са по-напред, други по-назад, различно е, децата ни са различни. Пък и съществува факторът глезене, което всички в даден момент прилагаме на децата си, нали са ни мамините Съкровища, нормално е понякога да искат мама да направи нещо вместо тях, хем е по-лесно, хем ще ги поглезим.  Simple Smile

Тони, честит имен ден на патерици!   bouquet

Честит празник и на дон Антонио!   Hug   bouquet Руми, как го изкарахте?

Сега вече не се стърпявам и аз ще се ровя, да видя коя е бременната мама.  Laughing Хайде, тя няма ли да ме улесни и да се предаде....  Hug

PS. Ей, разкрих я.  Laughing Да е жива и здрава, много й се радвам. Очакваме я сама да се похвали и да й честитим официално.  Grinning

Последна редакция: пт, 18 яну 2013, 17:10 от Hariela

# 678
  • Кърджали
Ама сте гадни. Само подхвърляте "разкрих я". Сега и мен ще вкарате в бременлийските теми да се правя на детектив.
Благодаря и за отговорите. Да, знам, всяко дете си има свое темпо на развитие. Затова се опитвам да не си вкарвам излишни притеснения. Обаче, от време на време ми се иска да стане по - бързо. Опитвам се уж да се занимавам повече с нея, но тя си предпочита самостоятелните игри, куклите, пъзели. Търпение да и чета приказки няма, рядко се заслушва и задължително трябва да е нещо кратко.
Спомням си колко повтарях на братовчедкс ни, че трябва да заведе сина си на логопед, защото има сериозен проблем с проговарянето. Та от време на време си мисля дали пък не си затварям очите за моето дете. Но пък реално погледнато напредъка е видим, та просто се въображаема с търпение.
Извинете за лирическото отклонение, ит врече на време ме налягат някакви мисли.
Сега май ще ходя да се правя на детектив. Събудихте любопитството ми.к

Последна редакция: пт, 18 яну 2013, 18:43 от Aлекcандрa

# 679
  • София
Ей, клюкарки такива, мира нямате  Hug

Признавам си аз, че съм бременна, но бързам да уточня, че не съм се крила, а нямах време да пиша Simple Smile Големи се клюки, да знаете  Hug  Сега майтапът ще е, ако сте разконспирирали някоя друга, а аз - "гузен негонен бяга" да съм си признала без бой Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Да отговоря и на въпросите на Италиана (Честит имен ден, да си много щастлива и слънчева! Hug )

1. Заспива към 10, става към 8. Спим в една стая, заспиваме заедно, обикновено аз малко преди него Simple Smile

2. Ходи на народни танци в градината, пита ме за ски, ако е здравичък, може и да го огрее другия месец. Иначе искам на плуване да го запиша, но нямаме басейн наблизо, иска ми се и на тенис, но за там пък е още много малък.

3. Съблича се перфектно, облича се прилично. Чорапите не са му силната страна, дрехите с отвор отпред- жилетка, яке, суичер също. Оплита се в тях. Иначе с циповете са му слабост, много обича дрехи с цип за да се откопчава и закопчава сам.

Може да се храни сам, но предпочита друг да го храни.

В градината казвал на учителките "Ти трябва да ме облечеш/нахраниш, аз сам не мога" и се оказа, че често му се отваря парашута.

С акането и пишкането е много самостоятелен, вика ни само за да му светнем лампата в тоалетната. Ориентира се кога трябва да вдига и сваля дъската, сяда си направо, не ползва вече приставката. Не се справя с избърсването след акане, там ние помагаме. Ръцете си мие сам, качва се на едно стъпалце и се оправя, даже си пази вече ръкавите да не ги намокри.

Зъбките мие сам,  аз минавам по още веднъж за всеки случай.

4. Обикновено не се стига до наказание, казвам, че ще го лиша от нещо любимо и е готов.

5. Включва се- играят много заедно, излизат на разходка, карат колело, ритат топка и разни други неща "по мъжки".

6.Справям се единствено защото сега си работя основно вкъщи. И така ми е малко тегаво, защото ставам през нощта за да отметна работа докато той спи и ми е спокойно.Ако трябваше да присъствам нон-стоп в офиса- не го виждам, наистина.

7. Живот и здраве ще е 4 години без малко. Аз имам такава разлика с брат ми и винаги ми се е струвала прекрасна, но не мисля,че има универсално "добра" разлика. За всеки случай е различно, мисля.

Александра, Малчо се опитва да разказва, но не му е много разбираем разказът.Иначе си измисля, разиграва разни сцени с играчките, но не е като да прави баш преразказ.

Амбишъс, много е хубав Филип!

Елия, аз на кънки едва ли ще се престраша, но за среща съм навита много!

Пандичка, аз също мисля, че е време да я оставиш без памперс, да не сесдухва детето, щом й е толкова неприятно. Тези чаршафи ще ти решат проблема, единственото неприятно е, че не могат нея да запазят сухичка нощем, но лека полека ще се научи детето.

Роки, на детето не му е лесно с толкова езици, но със сигурност ще се научи, не се притеснявай! Иначе с говоренето- аз единственото, което правя съзнателно е да го поправям когато казва грешно думите или изреченията, другото ще се случи само, в това съм убедена.

Иначе ние сме добре, гледаме се като е болен (често), през останалото време си ходи на градина и се кефи там, има си разни приятелчета и една конкретна приятелка, с която "спинкаме заедно и й пипам косичката, а тя моята косичка". Мирише на любов май там Simple Smile
Вкъщи ни побърква с разни игри, зариби се покрай татко си да играе на плейстейшън и на компютъра, оцветява криво-ляво, но пък се гордее с произведенията си, "пее" и " свири" на пиано и голям тормоз ми прилага като сме навън да изучаваме цифрите и буквите по регистрационните номера на колите. Голям интерес, голямо чудо! Simple Smile

Аааа, спирам да пиша, този пост го пиша от часове и аха да публикувам и го затрих, но се напънах отново за да ви спестя детективстването в петък вечер Simple SmileSimple Smile

Целувки и да се пазите здравички! Hug

# 680
  • Кърджали
Е, Тепсихора, честито! Лека и безпроблемна бременност ти желая. Съвсем добронамерено ти завидях. Все по - често и на мен ми се иска.

# 681
много ви благодаря за отговорите, много позитивно ми подействаха Simple Smile

Честито Терпсихора за страхотната новина. И аз мисля скоро да се пробвам по въпроса но това си е божа работа.

Поздрави на всички ви и хубав край на седмицата.

# 682
Леле, вярвате ли ми, че докато ей сега оправях Андреа за сън, си мислех коя ли пък е бременна, при това очевидно все пак влизаща във форума от време на време, щом я чакахте сама да се похвали. И изведнъж ми проблясва един разговор с Ани от предния път, когато се виждахме!  Mr. Green И тичам ли, тичам по стълбите и какво да видя? Тя тамън се разписала/похвалила.  Laughing Аничка, да не се повтарям, но и тук ЧЕС-ТИ-ТО! Много, ама много се радвам, и аз като Александра благородно завиждам.  Heart Eyes И въобще на всички мами, които вече се престрашиха за второ детенце. Браво, момичета!  Hug    bouquet  Hug Italiana, Ribkata, Шайн, Ра Ив, Елия, Александра и който още пропускам, хайде момичета, страхливките станахме малцинство.  Mr. Green Гануша не я броя, тя работи по въпроса.  Wink

Ние тази вечер имахме тържество в градината - Коледно.  Mr. Green Нали ни преместиха градината в нова сграда в средата на декември и отложиха коледния концерт за след н.г. Представлението се състоеше от нар. танци (нали танцуват два пъти в седмицата). Бяха ги облекли в носии, а на момиченцата бяха направили и специални прически. Тропкаха, подскачаха, въртяха се, то цяла постановка със специално измислена хореография... Абе адски сладки.  Heart Eyes И си личи, че и преподавателят им, и директорката истински се раздават за децата, което много ме радва!  Heart Eyes

PS, искате ли да се пробвам да сътворя нова тема в следващите дни? Отдавна не съм го правила, но ме чака дълга работна седмица с вероятни моменти на скука, та мога да се пробвам. Само, че мисля да не я обвързвам с определен период от годината, че все още сме на Easter is here, пък то скоро другият Easter ще дойде!  Mr. Green Ако има желаещ за нов колаж (който аз не умея да правя), моля нека не се срамува да си предложи услугите.  Mr. Green Би било супер да обновим снимките на децата на 1стр.  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 18 яну 2013, 22:11 от ♥Пандичка♥

# 683
  • София
terpsyhora - каква хубава новина. Честито и от мен.

# 684
  • Кърджали
Идеята за колажа е хубава. Аз колажи не умея да правя, та ще се включа само със снимка. Пък и ми интересно да видя колко са пораснали девицата. Тези на които ви имам профилите във фейса, си ги следя редовно.

# 685
  • На плажа
Ани честито и от мен,лека ,безпроблемна и със щастлив финал бременност ти пожелавам и една красавица този път  Hug

Колаж,супер...много искам да се пробвам да направя,понеже обичам да се занимавам с такива неща,но нямам никакво време.
И аз като Магаре съм се впуснала в дебрите на плетките и сега плета на любимата ми племенница сладурски пантофки и чанта за мен.Както и шал и шапка за Вики и за мен.

# 686
  • Sofia
Аничка,  Hug  Hug  Hug Супер, супер ме зарадва новината, че си бременна. Страшно много се радвам за теб, за вас и ти пожелавам най-спокойната и прекрасна бременност до края!  Hug  Heart Eyes  Hug

Пожелавам на всички мами, които искат скоро да имат второ детенце, бързо да стане и да се похвалят тук, за да се радваме всички, заедно с тях!  Praynig  Hug

Пандичке, много хубаво... Представям си как сте се кефили и гордели с дечицата си, облечени в носии, накипрени, нагиздени и танцуващи, показващи какво са научили...  Laughing И аз го чакам този момент.  Grinning

Дани, какво плетеш? Я, покажи.  Hug

Моите деца все по-често започват да се занимават заедно. Кога се карат, кога си играят тихо и кротко, но определено вече си обръщат внимание една на друга. Много им се радвам...  Heart Eyes

Колаж не съм се научила да правя, иначе бих запретнала ръце. Не знам как се прави и не се наемам, за да не останете излъгани.

Супер много искам да видя повечето от вас... Няма ли наистина да организираме една среща??

# 687
С Дани се разбрахме. Ще се опитаме да направим някакъв колаж. За целта в снимка.бг съм създала албум "Колаж 2013". Качвайте снимки там до края на Януари. Ако ви иска парола, тя е същата като за акаунта ни. Wink

Хари, ей за това мечтая - някой ден деца ми да се обичат безгранично и да са неразделни.  Heart Eyes

# 688
  • София
Хари, ей за това мечтая - някой ден деца ми да се обичат безгранично и да са неразделни.  Heart Eyes

Хахаха, Янче, то първо май трябва да мечтаеш да са две, пък после да се обичат  Blush

Аничка, честитоооо Simple Smile Дано мине всичко леко и безпроблемно.

Хари, честно казано съм много навита на среща, ама до края на месеца съм полудяла от работа, та никакво време нямам. Иначе имам идея за заведение с хубав детски кът/клуб към него. Има цяла тема във форума за това, но нямам време да я чета. Дори днес съм на работа  Sad бях изостанала много и дойдох на спокойствие да наваксам малко.

МАрти днес се е оплакал на баща си, че го боли гърлото. Какво да приложа? Компреси някакви? Че не ми се звъни на хомеопатичката все още. Дайте съвет моля ви.

Аз сега се прибирам да си почивам.

Чао и до скоро

# 689
Точно за това написах "някой ден", а и то май на всички стана ясно, че много искам второ детенце, че и трето.  Grinning Живот и здраве.  Simple Smile

А за среща в хубаво заведение с нелош детски клуб за през зимата мога да предложа Канел на ул. Черковна.  newsm10

Общи условия

Активация на акаунт