Лондон - 3

• 72 128
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
Направих избор за хотел Park Plaza Westminster Bridge.Ako някой е отсядал там,да драсне нещо.Другото е,как да стигна от летище Хийтроу до хотела? Хващам синята линия на метрото и пътувам до Пикадили или следващата спирка,оттам сивата линия ли се качвам? Хотела се намира на 200 метра от аквариума ,тоест трябва да се премине Темза по Уестминстърския мост.Коя ще ми бъде най-близката спирка до хотела  най-ве4е за пристигането и заминаването.Надявам се да няма вариант само пеша с куфарите по моста.
И понеже много четох за транспорта в Лондон,но не разбрах за около 5 дни каква карта да се вземе -ойстер или травел.
Благодаря на всички,които вземат отношение по въпросите ми!

Пускам линк с описание, но да, с Пикадили лайн, след това със сивата линия - мързи ме да сменям на латиница, и след това пеша през моста. Пътуване с метро - 90 минути. Много изгубено време според мен, но, разбира се, въпрос на избор.

http://www.parkplaza.com/westminsterbridge/directions?int_cid3=t … rections.20120115

# 496
jfjallen,мерси за инфото,но ме притесни като казваш,че много време се губи.Това ме навежда на мисълта,че трябва да сменя или хотела или начина по който да стигна до него.А аз си мислех,че съм направила добър избор,да гледам всеки ден от хотела Темза,Парламента,Биг Бен и дори да походя пеша до близките места.Кажи ми моля те ако греша някъде?!

# 497
Петя , за Лондон това са нормални разстояния и няма как хем да си близо до летището, хем да си близо до центъра. Пътуването няма как да го избегнеш освен ако не си решила да нощуваш в някой хотел до летището и да не ходиш никъде  Wink

# 498
Петя, няма смисъл да си сменяш хотела, нали идеята е да си близо до забележителностите, а не до летището. Ако толкова държиш да намалиш времето за път, можеш да хванеш Heathrow Express от летището /билет отиване и връщане е 34 паунда/ до Paddington и от там кафявата линия до Waterloo. Така ще спестиш около 40 минути на посока и няма да минаваш през моста, но пак ще трябва да повървиш до хотела.

# 499
Troy i Aia,благодаря Ви,значи съм на прав път с хотела.Само дано има живот и здраве да се осъществи мечтания ми Лондон.Дано и  времето да е с мен, че билетите ми са за средата на декември,нещо като предколедна екскурзия.
Не разбрах за картата-ойстер или трейвъл?Имам 7 нощувки,но смятам единия ден да е с буса хоп он,хоп оф,първия и последния ден ще е нещо наблизо,така 4е остават 5 дни за които ще ми трябва карта.

# 500
Ойстер карта е представлява една пластика като кредитна карта , един вид електронен билет Simple Smile
А травъл кард се казва на еднодневна карта , седмична или месечна Simple Smile Та в тази осйетер карта пожеш да си заредиш каквото искаш, кеф ти е седмична карта или просто един билет за еднократно пътуване Simple Smile

# 501
Петя , за Лондон това са нормални разстояния и няма как хем да си близо до летището, хем да си близо до центъра. Пътуването няма как да го избегнеш освен ако не си решила да нощуваш в някой хотел до летището и да не ходиш никъде  Wink

Ако живееш в Лондон и трябва да пътуваш за работа или учение, или забавление - 90 минути може и да са нормални като време, но за турист - според мен са в малко повече. По-важно е, кога ви е полета на връщане - ако е в 8.30 - може и да е трудно да стигнете навреме - с изискванията за 2-3 ч. по-рано да бъдете на летището. Варианта с Хитроу ескпреса за мен е най-добър, макар и скъп, а след това - хотел близо до Падингтон. Хубаво е да се гледа Темза от хотела, но колко време ще прекарате на терасата на стаята, ако има такава, в съзерцание на тези гледки. За мен специално хотела винаги е място за преспиване, лесно достъпно, а след това - времето е мое - каквото искам да видя - го посещавам. Но, въпрос на избор и желания.

# 502
И какво и препоръчваш ? да си намери хотел близо до летището и всеки ден да пътува до центъра ли ?
в крайна сметка до летището ще пътува само веднъж а не всеки ден. И 90 мин пътуване си е нормално независимо дали си студент, турист или живееш там Wink знам че ти е трудно да си представиш мащабите на града , но това е огромен град и разстоянията също  Wink

# 503
И какво и препоръчваш ? да си намери хотел близо до летището и всеки ден да пътува до центъра ли ?
в крайна сметка до летището ще пътува само веднъж а не всеки ден. И 90 мин пътуване си е нормално независимо дали си студент, турист или живееш там Wink знам че ти е трудно да си представиш мащабите на града , но това е огромен град и разстоянията също  Wink

Смяташ ли, че Радингтон е близо до летището? А, ако имаш ранен полет и метрото все още не работи?
Защо смяташ, че само, ако живееш там си наясно със всичко - аз не живея в Лондон, но през последните 10 години ходя по 1-2 пъти на година и то не само като турист, и да, познавам мащабите на града, но разсъждавам от гледна точка на удобството, свободното време и комуникативността на мястото, където преспивам. Peace

# 504
Има денонощен транспорт до всички летища така че не виждам какъв е проблема. В крайна сметка така и не ми отговори кой е по добрия вариант ? хотел до летището ли ? 

# 505
Има денонощен транспорт до всички летища така че не виждам какъв е проблема. В крайна сметка така и не ми отговори кой е по добрия вариант ? хотел до летището ли ? 

Офф, стана диалог между нас, а идеята е да помогнем с познанията си на някой, който може би за пръв път отива в този невероятен град и с желанието да се наслади на всичко, което той предлага в максимална степен.

За статистиката - ако кацам на Хитроу - взимат експреса и спя в хотел в близост до гара Падингтон, ако кацам на Гетуик - взимам отново експреса и спя в близост до гара Виктория - и двете места са лесни по време на престоя ми, и, ако имам куфари - не непременно от шопинг - не ги мъкна на голямо разстояние. А иначе може и с такси от хотела до съответната гара и от там отново с експреса, но да, за 2-ма души 60-70+ паунда за билети идват малко в повече - за тези пари можеш да си купиш на късмет билети за някой мюзикъл. Peace

# 506
По твоята логика трябва да има хотели само около Падингтън или Виктория Wink

# 507
  • Отвъд алеята зад шкафа
Не е невъзможно ако е по-далеч хотела от центъра, но пътуването наистина си е доста. Ние спахме в Гринуич и всеки ден пътувахме поне по 1 час до центъра. Но не е чак толкова неприятно, т.к бяхме с DLR-а, а той е интересен за пътуване сам по себе си, особено през доковете. Но Гринуич е по-близо от летищата, за мен варианта да се спи близо до летището е неприемлив. При всички положения по-добре да се спи по-близо до центъра, ако престоят е за няколко дни и един път да се пътува до летището.

# 508
Не е невъзможно ако е по-далеч хотела от центъра, но пътуването наистина си е доста. Ние спахме в Гринуич и всеки ден пътувахме поне по 1 час до центъра. Но не е чак толкова неприятно, т.к бяхме с DLR-а, а той е интересен за пътуване сам по себе си, особено през доковете. Но Гринуич е по-близо от летищата, за мен варианта да се спи близо до летището е неприемлив. При всички положения по-добре да се спи по-близо до центъра, ако престоят е за няколко дни и един път да се пътува до летището.

newsm74 newsm10  202uu

# 509
  • София
Здравейте, позволявам си да попитам тук, за да не пускам нова тема. Съпругът ми ще ходи на семинар в северна Англия, но не е сигурен дали ще му трябва международен паспорт при влизането в страната. Бихте ли ми казали дали се влиза само с лична карта или трябва паспорт? Много ще съм ви благодарна за информацията!

Общи условия

Активация на акаунт