МАЙ 2012 - тема 14

• 43 096
  • 757
  •   1
Отговори
# 120
krasichka, тези ампули могат ли да се ползват докато кърмиш? Аз ги гледах вчера на един сайт, но там нищо не пишеше. За Галеник примерно пишеше да не се ползва при бременност и кърмене, за гела на Лиерак пише, че е подходящ, но на ампулите нямаше информация.
А лазера май не става докато кърмиш Confused

Хубав ден на всички! Аз вчера прекалих с разходките и днес ще лежа и работя в нас Simple Smile

# 121
little_didi4, предполагам 19см. ти е входът на таза, тясната част е изхода-там е зора. Не могат ли да ти я измерят? До колко знам изходът на таза е около10см. Все пак нали за това природата е направила главичката на бебето мека,за да минава от там.  newsm78 Не се притеснявай,ще мине бебчо,стискам палци   bouquet

# 122
  • София - Младост 1А
Добро утро момичета,

Вчера пак имах разправии в градината на Пепи. Направо вече ми омръзна. Добре че остава само още месец и приключвам с тази отвратителна сага, че направо вече не знам... да се карам ли, жалби в инспектората ли да пиша, да ги бия ли...
Днес ще изнасям леките неща от кухнята и ще облепвам с лепенки, че утре продължаваме с боядисването.

maiski_topcho, вчера забравих да ти пиша, че ние с Жанинчето ходим на лекциите в The Mall. Но не ходим всеки път. Ето сега пропуснахме в сряда, днес... а аз и във вторник няма да мога да отида. Живот и здраве, следващата сряда ще сме там.

...
Какво мазило ти предписаха за перинеума? Аз също исках да се мажа с нещо и с чудех с какво  newsm78
...

Маслото на Икаров против стрии. Докторката каза, че много вършело работа.

По някаква случайност точно с него се мажа  Mr. Green Колко често,всеки ден ли?

Да, всяка вечер.

Арлина, епизиотомията се прави в процеса на раждането. Тоест лекаря преценява на момента къде и колко да среже. При мен например, Пепи излезе с лакътя напред. Така освен епизиотомията се получи едно малко разкъсване, само с 1 шев. Ако нямах епизиотомията, сигурно щяха да са повече.

...
Ние вчера се засякохме със Суити в ТК.
...

Ииии и аз бях там вчера. В 16 часа. Пууу ако е било по едно и също време, ще се ухапя от яд.

# 123
добро утро
Артемида козметика ми каза, че може да се ползват и е много важно ако сега ползваш някакъв продукт да продукт трябва да се ползва и след като започнеш  да сваляш килограми

# 124
Добро утро, дами Simple Smile

Аз да питам - нормално е с наближаване на 9я месец на беб да му е по-тясно и да не ритка както преди, нали? Преди боксуваше яко вътре, но от 2-3 дни насам само го усещам как се врътка от време на време...след случката с милата Ели вече не мога и да спя добре - само се буда да проверявам добрели е и дали мърда...

# 125
  • София
asselina и мен ме чака същото в ТК и сега като те чета ми става лошо. Всъщност май само при интернист трябва да мина, срещата с анестезиолога направих миналата седмица, а изследванията ще ги правя в медицинския център, в който ходя. Кажи ми как става посещението при интерниста, записваш си час или отиваш направо?

Вчера моята докторка си говореше с нейна колежка от ТК и коментираха, че в момента много доктори напускали. Едното име, което спомена беше на Петра Семерджиева. Имам спомен, че май sweety85 щеше да ражда при нея.

little_didi4 какво да ти кажа за размерите на таза. Моя таз е със следните размери D.sp:24, D.cr:27, D.tr:30, C.ext.18 + (мисля, че ти говориш за последния размер), бебето се роди с обиколка на главата 35см., което явно за моите размери е било голямо и се наложи секцио. След това съм коментирала с моята докторка, дали е възможно нормално раждане при тези размери на таза и тя ми каза, че няма проблем, зависи колко е голяма главата на бебето и как е разположена спрямо входа на таза. Моя бебо не се беше позиционирал много правилно и затова неможа да излезе. Не се тревожи излишно, в хода на раждане ще стане ясно, преди това няма смисъл да го мислиш.
Сега си разгледах данните от епикризата за първото раждане, и установявам че съм била много финна бременна  Embarassed Обиколката на корема ми в деня на раждането е била 93см, а сега е 95 см почти месец преди термин. Извинявайте за отклонението, ама така си повдигам самочувствието ха-ха.

Jia_m нормално е, няма да го усещаш чак толкова активно, но движенията на ръчички и крачета се усещат-  едно такова като опипване отвътре на корема ти, може да се забелязва и под дрехите ако бебчето е решло да се протегне.

# 126
Jia_m, и аз съм така  Sad постоянно го побутвам да се раздвижи, защото от седмица е по-малко активен. Доки ми рече че му е тесничко вече и би трябвало да го усещам само в горната част на корема, ама аз от притеснение не го оставям на мира, даже нощно време и аз като теб се будя и го ръчкам... Joy

Dilqnski, ти си фина мадама, повече от ясно е  Grinning, моята обиколка на корема е 120 см.  Shocked

# 127
Аз от близо месец само в горната част на корема го усещам, а от няколко дни насам само ми се издува ту от ляво, ту от дясно (дупе ли е, гръб ли е не знам..)....не трябва да го мислим толкова, чак си се дразня, че си позволявам лоши мисли.... Confused

# 128
Добро утро! Снощи за първа нощ не можах да спя Sad Следобяд мисля обаче да си наваксам Simple Smile

Искам да ви питам на колко градуса изпрахте бебешките грешки? В голяма чуденка съм. На етикетите на дрешките пише 30-40 градуса, нашата пералня обаче има програма за пране на бебешки дрехи и забелзах, че е програмирана да пере на 95 градуса. Знам, че памукът се пере на висока температура, но пък малко ме е страх да не ги направя съвсем кукленски дрехите Laughing

# 129
аз да питам освен за температурата на пране на бебешките дрешки, за които е питала и Mi estrella и за прането на частите от количката на колко градуса...

# 130
Dilqnski, можеш ли да разкажеш малко повече по въпроса как в хода на раждането се разбира, че бебето няма да мине? След като получиш пълно разкритие ли става?

Никога не съм прала на повече от 60 градуса. Моята пералня има до 90, но ми се струва прекалено Rolling Eyes Бебешките неща сега ги изпрах на 40, но не знам на колко е добре като почнат да се обличат... Не знам и сушилнята ми колко вдига, никъде в указанията не намерих информация.
Количката не се бях замисляла да я пера преди първа употреба, но вие ме вкарахте в размисли... Тя дори не е в къщи. Оставях я при родителите ми, за да не ни се пречка.

# 131
  • София ж.к. Надежда 1
Момичета, тук съм вече:)Една седмица имах проблеми с нета и не съм влизала SadОтивам да прочета старата тема и тази до тук и тогава ще пиша повече PeaceИначе още съм 2 в 1 де Crazy

# 132
  • София - Младост 1А
Jia_m, нормално е да не те рита толкова много. Усещанията сега са други. По-плавни и меки. И на мен корема ми се издува и се получават много смешни форми.

Dilqnski, asselina, на мен нищо повече не са ми казали освен тестуването и консултацията с анестезиолог. Аз вече я направих, уговорили сме се с докторката какво да правя, като тръгне раждането и нищо повече не ме кара. Само да си нося документите и ако е посред нощ, да идем да я вземем. Това да не е само за секцио?

Mi estrella, аз никога не съм прала на 90 градуса. Винаги пера на 40 цветните дрехи и на 60 чаршафи и кърпи. Мисля цветните дрешки на бебето да ги изпера на 40 градуса, а пеленки, одеалца и чаршафи и т.н. на 60 градуса.
Частите на количката мисля на по-ниска температура да ги пера – 30 градуса примерно. Там материята е по-особена и ме е страх да не я съсипя нещо. Но аз няма да пера цялата количка, а само вътрешната част на коша за новородено. Другото не виждам смисъл да го пера.

# 133
  • София
Арлина в процеса на раждането се разбира. Тъй като таза се разширява и по време на раждането, докторите чакат за да видят как ще се позиционира бебето. Мен ме приеха с изтекли води и 9+ разкритие, вкараха ме веднага в родилна зала, но бебето си седеше високо. Сложиха ми упойка за да се поотпусна малко и за отпускане на мускулите на тазовото дъно и зачакахме около 20 - 30 мин. бебето да слезе. Аз вече не чувствах болка и ми беше все тази колко време ще си вися в родилна зала, а и акушерките бяха супер. От време на време идваше докторката да провери как се развиват нещата, започнах да усещам напъните, акушерката казваше кога да напъвам, но нищо не се случваше. Опитаха се да помогнат на бебето да излезе, като ме натискаха в горната част на корема, но просто бебето не можеше да мине през таза. Нямаше смисъл да ползват форцепс или вакуум и единствения начин да извадят бебето беше през корема. При мен всичко се разви много бързо. В 21.20 ме приеха, а в 22.47 извадиха бебето. Въпреки спешното секцио и опитите за нормално раждане, съм с много добри спомени от този момент, а и както се вижда нямах търпение да забременея отново ха-ха. Майка ентусиастка  Grinning

Относно прането на дрехите, аз ги пера на 40 градуса, после ги суша в сушилня. Мисля, че температурата в сушилнята е около 80градуса. Ако имам муза ще гладя, ама хич не обичам затова ползвам сушилнята, а и дрехите излизат мекички и ароматни. Понеже дрехите от памук се смаляват малко в сушилнята, винаги взимам поне един, два номера отгоре, така нямам проблем с малки дрехи.

Drina за планово секцио става въпрос. Преди две години нямаше консултация с интернист, но сега са я въвели. Правят се и предоперативни изследвания. Спокойно, ти си ОК.

# 134
Ето ме и мен с въпросчета, малко глупави ама... Embarassed
Понеже съм си набелязала 2 педиатърки реших да ходя да се видя с тях лично...добре амяа не знам какво да ги питам Embarassed...за първи път ще ставам мама и въобще си нямам идея как да си избера педиатър...вие какво си говорихте с тях?

Общи условия

Активация на акаунт