"Закуската изяж сам...

• 38 718
  • 812
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Задължително закусвам. Събуждам се гладна. Много гладна! До 13ч. изяждам 2/3 от храната за деня. После огладнявам отново към 5-6 и до там. Не съм гладна по-късно, за компания на масата обикновено бодвам салата или малко сирене. Големи проблеми ми създава когато имаме уговорки за вечеря, което при нас е доста често. Освирепявам от глад преди да излезем. И или ям у дома и после страдам , че не мога повече  Mr. Green , или търпя, карам се с домашните и се натъпквам после, защото съм прегладняла. Проблемът е, че след обилна вечеря не спя добре-будя се, зле ми е, не съм отпочинала....
Опитвала съм се да променя режима, но ми е много трудно и не се получава добре-боли ме стомах, уморявам се, пълнея... Crazy Явно това е моят метаболизъм, който не търпи възражения.  Joy

# 46
  • София
Ха, тази тема ми идва тъкмо навреме Simple Smile Напоследък реших да се уча да закусвам. Никога не съм го правила, освен както повечето хора - когато не работя, т.е. по време на отпуск и понякога през уикендите. Но напоследък забелязвам, че метаболизмът ми нещо се е побъркал и работи като луд - т.е. без особена физическа активност/ не спортувам, само ходя пеш/ непрекъснато съм гладна Crazy Изяждам порции, които преди са били немислими за мен. Не пълнея, но това е засега. Мисля, че рано или късно, ако продължавам да имам такъв апетит, ще започна да качвам, която идея хич не ми харесва. Затова започнах да закусвам. С надеждата, че така на обяд няма да съм прималяла от глад и ще мина с нормална порция храна. Засега не ми се получава, но предполагам организнът има нужда от време, за да свикне. Любопитно ми е дали ще мога да си изградя подобен навик на 30+, дано не е късно вече Thinking

# 47
А пък ние и двамата с мъжа ми пушим, но закусваме всяка сутрин.
Той казва, че ако запали цигара на празен стомах, го боли.
А на мен ми става лошо , ако запаля цигара , без да съм хапнала поне няколко хапки....Всъщност, от години не ми се е случвало.

Така е. Важното е да се "подложи" нещо, пък макар и малко, преди цигарата . Знам, защото и а мен ми се е случвало да пуша. На гладно кафе с цигари е... Sick

# 48
  • София
tonkabonka  не си изключение, аз също не пуша, но сутрин не закусвам. Чаша кафе ми е достатъчна, но към 12ч съм зверски огладняла Simple Smile

# 49
В по-голямата част от живота си съм закусвала. Преди около година открига чудесно кафененце до офиса и почти всяка сутрин с мъжа ми закусвахме там - прясно изпечени кроасани, превъзходно френско кафе и фреш. Беше ни като ритуал и не се отрази на фигурата ми. Събота и неделя си правехме късна закуска с домашно приготвени сандвичи и капучино.
От почти месец обаче сме на режим, който изисква да се ядат плодове за закуска и много ми липсват 'нашите закуски', защото наистина си бяха ритуал и време 'за нас'.
Детето всяка сутрин закусва в къщи едно и също нещо от около 4 години насам, после закусва и в детската - ако му хареса храната.

# 50

Детето всяка сутрин закусва в къщи едно и също нещо от около 4 години насам,
И моето, и моето Laughing. Викам, хайде да сменим нещо...не, та не Tired

# 51
Детето всяка сутрин закусва в къщи едно и също нещо от около 4 години насам,
И моето, и моето Laughing. Викам, хайде да сменим нещо...не, та не Tired
Така е по-лесно за нас. Пък и това се случва само в къщи - ако сме на почивка или гости - яде други неща.  bouquet

# 52
  • София
tonkabonka  не си изключение, аз също не пуша, но сутрин не закусвам. Чаша кафе ми е достатъчна, но към 12ч съм зверски огладняла Simple Smile
Аз и кафе не пия. До обяд съм на пост и молитви - нито ядене, нито пиене. Просто не ме влече.

# 53
е, английска закуска не е ли бекон с пържени яйца?
това едва ли е ... идеалната закуска, от там трябва да скачаш на велоергометъра

Английска закуска е яйца, бекон, боб, домат, гъби - всичко на тиган, страхотна е. Аз я свих до бекон с яйца без хляб и през дните на големия студ така стартирах всеки ден, като в най-студените дни добавях и масло. Плюс черно кафе.

Напоследък смених режима, защото се оказа, че ми понася да ям след глад и натоварване. Има една поговорка, че който яде трети път за деня, сяда да яде с дявола. Забравяме, че храненето кара организма да се адаптира към външни фактори, някои от които- леки алергени. Така че колкото по-малко прозорци на ядене има, толкова по-добре.

Пробвала съм 6 хранения на ден: непрекъснато си в паника, че ще останеш гладен, а на всяко едно преяждаш.

Пробвала съм и 1 голямо хранене на ден- чувствам се чудесно, особено през седмицата. Гладът не е за подценяване и не е вярно, че не  е полезен: даваш на тялото шанс да се саморемонтира, вместо да се адаптира към поредната порция храна.

Общо взето най-полезно е да се яде след период на глад, когато тялото е готово да всмуче храната и да се ремонтира.

Гладът не е страшен, няма да ти спаднат мускулите или да ти се забави метаболизма, ако не ядеш през 2 часа. Пък и като се адаптираш към горене на мазнини, никога не си без енергия и не се случва да озверееш от глад. Наслаждаваш се на истинска храна и може да почакаш, вместо на минутата да се натъпчеш с джънк. Мога да чакам с часове за перфектното ядене.

Не изглеждам като анорексичка- при ръст 165 съм 57-58 кг. с доста видими мускули и сравнително малко мазнини.

# 54

Не изглеждам като анорексичка- при ръст 165 съм 57-58 кг. с доста видими мускули и сравнително малко мазнини.

Това е добро тегло за този ръст Peace. Аз съм 171, 56 кг. съм в момента.

# 55
Понякога съм гладна сутрин, понякога не, както някой вече каза, хапна ли сутрин. цял ден ми се хапва  Mr. Green

За съжаление вечерята ми е най- обилна, и най- приятна  Heart Eyes

Тонка, как 11 кг бе  Shocked, бързо издай тайната  Wink

# 56
  • в здрача
През работната седмица закусвам рано задължително със супа /без хляб/, на обяд хапвам сандвичи, които съм си приготвила от предната вечер, а вечерята у дома за мен е салата. Пушач съм. Първото кафе си взимам от автомата до офиса и паля с него първата цигара. Следващата е чак на обяд. През уикендите ставаме късно и не закусваме преди 12. Ако сме си в къщи приготвяме някоя по-засукана закуска /кифлички, баница, палачинки, питки със сирене, обикновено децата избират вида на закуската и участват активно в приготвянето и/ и съответно правим обед-вечеря някъде към 17-18 ч, т.е. през уикендите се храним само 2 пъти дневно. Децата наваксват с много плодове.

# 57
  • София
Тонка, как 11 кг бе  Shocked, бързо издай тайната  Wink
Как, как - благодарение на форума, разбира се.  Grinning
С 90-дневната диета. Ако се бях постарала, можех да сваля и повечко. Лятото пак ще врътна диетката и дано да мирясам.
Ето линк:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=651950.0

# 58
Знам я тази, половината колеги бяха на нея, нещо не ме мотивираха  Mr. Green
От нея спазвам само яденето на плод до обяд, другото нещо не мога, уж съм инат пък.... Confused Confused

# 59
  • Пловдив

Как, как - благодарение на форума, разбира се.  Grinning
С 90-дневната диета. Ако се бях постарала, можех да сваля и повечко. Лятото пак ще врътна диетката и дано да мирясам.
Ето линк:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=651950.0

Много е ефикасна наистина.
Само тоя воден ден .... е гаден

Общи условия

Активация на акаунт