"Закуската изяж сам...

• 38 714
  • 812
  •   1
Отговори
# 30
  • София
От много години насам закусвам само плодове.
Това е моя навик.
Така деня ми започва свежо и приятно.
Не съм го променяла дори и по време на двете ми бременности.

# 31
От дете не мога сутрин да ям. Поне не и преди 11 ч.
Сутрин пия кафе с 1 цигара /от близо 2 месеца това ми е единствената цигара за деня/.
Обядвам задължително добре - тогава съм най-гладна и си хапвам добре - обикновено салата + готвено. Хляб не ям от години. Десерт хапвам, ако второто е било по-леко.
Вечерям салата с печено месо.
Уикендите закусвам към 11-12 ч. капучино и кроасан, но пък тогава не пуша и правя обедо-вечеря в едно

Последна редакция: ср, 18 апр 2012, 22:27 от azaf

# 32
  • Насред хаоса
Закусвам рядко, и то ако някой ме подсети. От 16-17-годишна може би. Не чувствам необходимост от закуска, кафе с цигара ми стига.

# 33
Винаги закусвам сутрин. Понякога повече, понякога по-малко, дали овесена каша или пържени яйца с бекон, но задължително трябва да се яде. Докато бях пушач, никога не палех преди да съм закусила, защо гастритът ми ме убиваше. Една цигара и/или кафе на гладно и три дена търкаляне по килима от болки. Пропускането на вечерята, обаче, винаги ми се е отразявала много позитивно на съня  Simple Smile
Като цяло, режимът на хранене зависи от метаболизма и здравословното състояние на човек. Започвам да се убеждавам все повече, че увеличаването на броя хранения/ден е предпоставка за загуба на тегло. В момента се храня по пет пъти на ден, следвайки специална диета с готова храна. Има ефект  Simple Smile  Специалистите, с които се консултирах, много наблягат на петте хранения, защото иначе метаболизмът се забавя. Особено закуската, която всъщност го "разбужда" и подготвя организма за новия ден.

# 34
  • Sofia
Рядко закусвам ,не изпитвам глад до обяд,не ми прималява,дори съм по-работоспособна

# 35
мога да закусвам, обядвам и вечерям по три пъти на всяко, стига да има кой да ми готви обаче и ако не се страхувам, че ще надебелея, а за мен това е равно на кошмар.

не се интересувам от здравословно хранене и най обичам абс нездравословните баници , мекици, тутманици Laughing, ама ако му отпусна края - резултатът може да е потресаващ.

така че - не закусвам, изобщо се храня адски икономично, но само и защото ме е страх, че ще надебеля. за друго - пет пари не давам.

# 36
Закусвам като 80 годишна- мляко с ацидофилус и мюсли Flutter
 Някой ден, ако се сдобия със собствен готвач, треньор и няколко милиона ще започвам деня с английска закуска докато съзерцавам английската си ливада през френските си прозорци.

# 37
е, английска закуска не е ли бекон с пържени яйца?
това едва ли е ... идеалната закуска, от там трябва да скачаш на велоергометъра

Но аз след като гледах Желязната лейди изкарах 1 седмица на сварено рохко яйце и препечена филийка с масло, много се бях впечатлила Simple Smile

# 38
От известно време съм на режим, при който закуската задължително е плод, освен кафето.  Изненадана бях колко лесно свикнах и колко по-добре се чувствам, откакто закуската ми е плод, предвид дългогодишните ми навици да закусвам неща като филийки, мюсли, баница и т.н. Не знам кое е по-правилно - солидно, оскъдно или никакво закусване. За мен кафето сутрин е по-приятната част всъщност. Но най ми е уютно вечер, само тогава се храним всички заедно, най-вкусно ми е тогава.

# 39
  • В уютен дом! Елените
От години не закусвам, може би откакто пропуших. Кафе и цигара и така до обяд, но когато забременях, не пушех и закусвах веднага.Забелязала съм, че дори и една "троха" да изям, цял ден се тъпча Rolling Eyes Сега ще минавам на режим на хранене, при който се закусва, и то с плод, та да видим докъде ще я докарам  Mr. Green

# 40
е, английска закуска не е ли бекон с пържени яйца?
това едва ли е ... идеалната закуска, от там трябва да скачаш на велоергометъра

Но аз след като гледах Желязната лейди изкарах 1 седмица на сварено рохко яйце и препечена филийка с масло, много се бях впечатлила Simple Smile
Това е, ама аз и треньор си пожелах:)

Мен само плод ми остъргва стомаха, но явно всеки си  има особености и предпочитания.

# 41
  • В заешката дупка
Не закусвам. Въобще не ми се яде сутрин, освен ако не съм преяла вечерта.  Crazy

# 42
Аз съм безнадеждна сова която е толкова умряла сутрин, че предпочитам да не закусвам, ако това ще ми спечели дори пет минутки допълнителен сън  Laughing Следователно, всичко което може да се изреже от сутринта е изрязано - без закуска, душът е вечер, всичко е приготвено от вечерта, само да стана и да се приведа в човешки вид и беж на работа. Затова само пия кафе като пристигна, на бюрото. Вечерята е най-важното и най-приятното хранене за деня за мен, защото тогава сме си всички вкъщи, спокойни, никой за никъде не бърза, и (обикновено) ядем домашно сготвена хубава храна, не кой каквото намери около работа за обяд. Откакто се помня се опитвам да се нагодя към ставане рано - първо за детска градина, после за училище, после за курсове, сега за работа... Не успях! Не мога да се променя, така че закуската през седмицата няма никакъв шанс.

# 43
  • София
Почти няма пушач, който да закусва. Те пият кафе с няколко цигари и така до обяд. Това е много вреден навик, но пушачите нямат апетит сутрин.
Аз не пуша. Закусвам няколко филийки с нещо и голямо кафе със сметана.
Явно съм изключение от правилото, тъй като не съм пушач, но закуската винаги я пропускам.

# 44
А пък ние и двамата с мъжа ми пушим, но закусваме всяка сутрин.
Той казва, че ако запали цигара на празен стомах, го боли.
А на мен ми става лошо , ако запаля цигара , без да съм хапнала поне няколко хапки....Всъщност, от години не ми се е случвало.

Общи условия

Активация на акаунт