"Закуската изяж сам...

• 43 521
  • 812
  •   1
Отговори
# 585
 hahaha Това го договори с тези, за които готвиш.

# 586
колко време престой в кухнята трябва да имам за едни хубави обувки newsm78

По мои наблюдения колкото по-малко стоиш в кухнята, толкова по-хубави обувки получаваш.  Joy А дето се вика тези обувки трябва и да ги разхождаш до ресторанта по-често, че в кухнята кво ще правиш на токчета, м?

P.S. Докладвам за супата - екстра става с чедър.   bouquet

# 587
час и половина в кухнята  Crazy Crazy Crazy
белким изкарах надница за един патък  Mr. Green

посрещнах освирепяла мъжа си с черпака в ръка  Twisted Evil

# 588
Малко офф...

W'A'S'P', теб от доста време искам да те питам нещо, понеже знам, че за готвене ползваш масло. Аз пък навсякъде чета, че маслото не трябва да се нагрява, защото температурата, при която започва да дими е най-ниска, всравнение с останалите мазнини. Как тогава готвиш с това масло?

мазнината в маслото не дими и не изгаря
това, което изгаря, е млечният протеин

има два варианта:
1. мързелив - маслото се слага в топъл съд за готвене, в момента в който изври водата се слагат продуктите, не се чака да стане кафяво
2. времеотнемащ - пречистваш маслото (т.е. правиш гхи) - така елиминираш водата и протеина и остава само чистата мазнина, която издържа вече високи темп

за готвене използвам само наситени (масло, мас, кокосо масло) мазнини, защото ненаситените се окисляват и с времето се натрупват и стават отровни

от темата разбрах едно нещо - за всяко Коледно меню ще искам диамантени обици
за Великден - поне платинен пръстен
за по-сериозни менюта - огърлици с поне 10 диаманта
 Mr. Green

# 589
от темата разбрах едно нещо - за всяко Коледно меню ще искам диамантени обици
за Великден - поне платинен пръстен
за по-сериозни менюта - огърлици с поне 10 диаманта
 Mr. Green
По тази логика, следвана в темата, досега не патъци, ами поне 100-на частни островчета трябваше да имам из най-екзотичните части на света!     Laughing
Патъците и диамантите отдавна съм ги заработила и са ми писнАли....    Mr. Green

# 590
пфу ... а аз намазах само с Волво, на достолепна възраст
вече ще се Абя само за ново БМВ

# 591
  • София
Аз явно съм особено тъпа, защото хем готвя, хем сама си купувам обувките. Егати прецаквацията Crossing Arms

# 592
  • Sofia
Не си само ти... Naughty

# 593
Много алчни станахте бре. Диамантени огърлици, платини, че и острови са ви в главите. Я беж обратно да бъркате супата.  Joy Joy

Смейте се вие ама я Краси да си сметне колко години готви и ако беше готвила професионално за пари (в ресторант) колко БМВ-та щеше да е купила (The Poor Man's Super Car). Мъжът и децата едва ли щяха да се оплакват особено. Питай ги да видиш!

# 594
  • София
Олеее, аз ако трябваше професионално да се издържам с готвене, щях да си умра от глад. Много съм туткава. Мераклийската ги правя нещата, бааавничко Wink Майка ми, като ме гледа как режа картофи за мусака, откача Laughing А пък ако тръгна да правя дребни сладки, направо мога до нервна криза да я докарам Joy

# 595
  • Бургас
Аз явно съм особено тъпа, защото хем готвя, хем сама си купувам обувките. Егати прецаквацията Crossing Arms

Айде и аз в отбора на тъпите. Но веднъж получих бонбонче "Линдор" задето бях направила любимото на мъжа ми мляко с ориз - много се беше зарадвал (оповестих му по телефона, че съм се прежалила).  Crazy Личи си колко съвестна готвачка съм, де...  Blush

# 596
Майка ми, като ме гледа как режа картофи за мусака, откача Laughing А пък ако тръгна да правя дребни сладки, направо мога до нервна криза да я докарам Joy

Как я разбирам жената - и аз не обичам да се туткам или да гледам как някой друг се тутляви.  Mr. Green

Според мен материалното стимулиране или компенсация следва да се прилага ако готвиш нещо, което мразиш. Обаче не знам какво трябва да ми се предложи за да направя шкембе-чорба.  Thinking Частен остров звучи добре.  Mr. Green

# 597
Ох, и аз съм много енергична по природа и също се изнервям от туткащи се хора (и такива, които нямат чувство за ритъм). Дай ми две глави лук и ще ги накълцам като същи нинджа в смъртоносен танц (ама да има и малко музика, че по-лесно да върви работата).
Хм...те ви нова тема - за ритуали по време на готвене (нали е хоби, трябва да е съпроводено с някакви табиети).

Иначе за професионалното готвене съм убедена, че всичко на този свят се учи...и колкото по-професионално работиш, толкова повече време си пестиш. Това важи за всяка сфера.  Peace

# 598
А бавноядящите как ги търпите? Аз хич не ги.  Mr. Green Под бавноядящи имам предвид не тези, които (като мен) ядат дълго, а тези, които преживят една хапка по сто часа с бавни движения на челюстта, абе флегматични.

Хм...те ви нова тема - за ритуали по време на готвене (нали е хоби, трябва да е съпроводено с някакви табиети).

На печивата им пожелавам успех преди да ги пъхна във фурната.  Grinning

Съвсем вярно е това за професионализирането на разни действия.

# 599
А бавноядящите как ги търпите? Аз хич не ги.  Mr. Green Под бавноядящи имам предвид не тези, които (като мен) ядат дълго, а тези, които преживят една хапка по сто часа с бавни движения на челюстта, абе флегматични.
Имах двама колеги, ужасни флегми. Значи влизаме заедно в стола, то първо се оставят чанти, след това се връщат да си мият ръцете, след това едно, друго, трето- и когато аз съм се наяла, те тепърва си започват със супата. Явно и в работата бяха така, защото разбрах, че са ги включили в един семинар на тема пълноценно използване на времето Laughing Laughing

Аз гоня домашните от кухнята, сипвам си вино и пускам нещо разтоварващо за гледане/слушане.

Общи условия

Активация на акаунт