"Закуската изяж сам...

• 43 522
  • 812
  •   1
Отговори
# 435
То темата малко не е съвсем тази ама...да допълня и аз за чая какво ми прави впечатление - в тия турски сериали, а явно и в реалния живот там здраво жулят по 5-6 чая на ден. А техния удря в петите - аз съм пробвала в Турция такъв в тия малките стъклени чашки. Как издържат тия хора с толкова много кофеин не знам.

# 436
  • гр. София
Най-високо ниво кофеин има в черния чай. В Турция само черен чай ли пият?
Зеленият чай също може да е с много силен и наситен вкус в зависимост от сорта, но пак има по-малко кофеин от черния.

# 437
А, за тибетския чай да кажа: като хвана големият студ, си направихме подобен микс. Черен, зелен чай, джинджифил, кардамон, карамфил и канела. Като стана още по-студено, наистина го пих с масло. Дава енергия, подобрява кръвообращението, загрява- култова напитка за студени утрини.

Грузинският ми е любим именно заради безсънните нощи, ефектът е по-различен от кафето и по-приятен.

# 438
А за мурсалския чай какво ще кажете  Laughing Голям смях с този чай, излизаме от пещерата Дяволското гърло аз и мъжа ми , бабичките го наобиколиха и си хвалят чая, как помагал на потентността.
Излиза приятелката ми с детето си - на нея пък и го хвалеха, колко е полезен за кашлица  Joy
Аз нали чай не обичам, пък и не кашлям, така и не го опитах

# 439
Най-високо ниво кофеин има в черния чай.

Но за единица тегло, не за чаша.  Grinning По едно време върлуваше слух, че в чаша чай имало повече кофеин отколкото в чаша кафе, ау, какъв ужас. Пък то не било съвсем така. Също като с диуретичните свойства на кафето. Едва ли не толкова е диуретичен, че от една чаша кафе ще изгубиш повече течност, отколкото си поел с нея. Laughing

Това, което аз знам е че където няма вино, хората пият чай.

Ми братята брити? Ако е за призводство - важи, ама откъм консумация лочат вино доста. Laughing

# 440
Мурсалският не е лош на вкус, точно от Триград се снабдих - едни циганета ми продадоха, а и хазайката ми сложи в една торба и ми смигна Simple Smile Не знам влияе ли на потентността.

# 441
  • гр. София
Най-високо ниво кофеин има в черния чай.

Но за единица тегло, не за чаша.  Grinning По едно време върлуваше слух, че в чаша чай имало повече кофеин отколкото в чаша кафе, ау, какъв ужас. Пък то не било съвсем така. Също като с диуретичните свойства на кафето. Едва ли не толкова е диуретичен, че от една чаша кафе ще изгубиш повече течност, отколкото си поел с нея. Laughing

Абсолютно!  Peace

# 442
Това, което аз знам е че където няма вино, хората пият чай.

Ми братята брити? Ако е за призводство - важи, ама откъм консумация лочат вино доста. Laughing

За производство, де. То и китайците вече пият вино, пък и чукчите сигурно. А братята брити лочат всичко  Joy, лошото е че вече и много плюскат.

# 443
Наскоро допих една бутилка оризово вино, донесено ми от Макао. Имаше вкус и цвят на ликьор и малко гаден мирис, обаче се оказа много добро за мариноване на свинско.

# 444
Аз съм пила оригинално парагвайско мате, ама нещо хич не бях впечатлена. Тревица.

пък и чукчите сигурно.

Представи си само.  hahaha Ей това е то глобализацията.

# 445
слънчева* да разкаже за джойнта в Холандия. Кога го консумират холандците - на сутрешна или на следобедна закуска  Joy

Тя да разкаже за онези, специалните курабийки Mr. Green Дали вървят с чая или с кафето newsm78

# 446
Слънчева, кажи за курабийките че съм изпуснала  Praynig

Мммм, чаша кафе - черно като нощ, горчиво като грях.
Сутрин без чаша кафе не мога да си отворя очите. Докато не го изпия съм зла и мрънкаща.
Обичам кафето чисто, без добавки. те само му развалят вкуса. Не разбирам тези, които изсипват половината захарница в кафето.

# 447
ще рече човек, че ставам и почвам с джойнта  Laughing

аз съм възможно най-невежата по отношение на холандските нрави, независимо от /вече/ 12- тте ми години отшелничество тук.

минавала към само покрай кофишоп  в утрехт, смърди на някаква гнус, ама аз принципно никога цигара не съм палила , та не мога да го наподобя на нищо.

за курабийките само съм чувала, ама нито съм виждала, нито пък пробвала  Twisted Evil. това ми се струва по-вероятно на студентски купони да си ги менкат тия курабийки  Twisted Evil. а, и предполагам, че едва ли повече от една получават. икономии. по холандски Mr. Green

давам думата на феновете на потопените в  холандските нрави и обичаи Simple Smile

аз съм българче, сутрин кафе, после попарата, баницата, лютеницата, ей такива прости неща.  Laughing

ей, сетих се, една позната преди време си носи от тук в Бг чай от канабис, минал бе  Rolling Eyes, и без проблеми  Crazy

----------------
от три дни пия чай от карамфил. карамфилясах отвсякъде  Crazy, не помня вече за кое точно беше полезно, че много болести имам и дори сутрин ако нещо не ме боли се чудя дали вече не съм се преселила в отвъдното. обаче-  важно е да се пие, аз най-много харесвам на свекъра на аззи виното, ама нЕма тази година. да се счита за критикувана Mr. Green Laughing

Последна редакция: ср, 25 апр 2012, 23:50 от слънчева*

# 448
  • София
Едва ли не толкова е диуретичен, че от една чаша кафе ще изгубиш повече течност, отколкото си поел с нея. Laughing
Това не ми звучи като градка легенда. Аз пия сутрин едно кафе и до обяд пишкам поне 4 пъти Crazy Понеже без кафе не мога, ако ще пътувам и не искам да спирам на всяка бензиностанция по пътя, единственото което ме спасява са солети, сухари и други такива хрупащи нещица. Някак ми " попиват" излишните течности Laughing Иначе нямам спирка...

# 449
Може да е градска легенда, но още се опитвам да постигна концентрираното кафе, което ще изцеди повече вода от собственото си тегло. Понякога почти успявам

Иначе в планината ако се пият кофеинови напитки, се смята, че се поема ефективно половината им вода.

Иначе закуската е невинно и девствено ядене, поставящо ново начало; ядене, при което никой не съди преяждането. След закуската е светлият ден, след вечерята- грехът.

Общи условия

Активация на акаунт