Втора бледа черта на теста за бременност?

• 531 113
  • 3 380
  •   1
Отговори
# 3 195
Много добре знаете , че не винаги появата на втора черта означава бременност . Съгласна съм с Хепи мами , но има изключения . Така , че , когато човек не е сигурен в резултата , няма лошо да попита . Нали за това е темата . Ако на всички отговаряме с : " Нали има втора черта , какво питаш ...?" , няма смисъл да има подобна тема . Пък и не е задължително да отговаряш подигравателно на въпрос , който според теб е ненужен . Или подмини , или отговори нормално .

# 3 196
  • София
.

Последна редакция: вт, 04 дек 2018, 23:55 от Nandin

# 3 197
последния ми редовен цикъл беше август на 29 ти.. след това ми закъсня 2 месеца и ми дойде на 19ти октомври  този месец чакаках на 19 отново но уви пак не мидойде ходих на Аг той ме видя и каза че вс е наред предписа ми утрогестан да го пия 5 дни по 2 за да ми дойде и след това дуфастон от деня в когото ми дойде да започна да го пия до 16 ден по схема някой бил ли е в тази ситуация 🤔🤔🤔😏🙄 дайте ми някаква стимолация .😥

# 3 198
  • София
Сигурна ли си, че си разбрала правилно, дуфастона обикновено се изписва ОТ 16 ден, не до 16. А вай добре след доказана овулация.

# 3 199
не така ми е казах защо нямам овулация 😑 зотова ми каза така

# 3 200
  • Sofia
не така ми е казах защо нямам овулация 😑 зотова ми каза така
Това изречение е неразбираемо.

# 3 201
  • София
Определено, както е казала Nandin, трябва отново да звъннеш на доктора ти.
Няма логика да пиеш дуфастон от 1-ви до 16-ти ден, защото по този начин НИКОГА няма да имаш овулация, прогестерона подтиска овулацията, а дуфастона е прогестеронов препарат.

Също така ако почнеш да го пиеш на 16-ти ден, но овулация до тогава не е настъпила, тя няма и да настъпи, защото почвайки да пиеш Дуфастон, той ще подтисне овулацията.

Та, това което искам да кажа е, че Дуфастон или утрогестан се взимат САМО ако е имало овулация, или ако примерно закъснява цикъла, след преглед се види, че овулация не е имало, тогава се изписва за предизвикване на цикъл.

Щом според него нямаш овулация, това което трябва да направиш е да проследиш следващия цикъл дали ще имаш и ако ще пиеш дуфастон да го пиеш след нея.

п.п. Това са най-честите простотии на масовката лекар, да ме извиняват.
Виждат при някоя жена, че на 14-ти ден няма овулация, без да помислят, че дадената жена може да овулира на 20-22-ден и веднага заключават: "ти нямаш овулация" и изписват дуфастон по схема от 16-ти до 26-ти ден или от 15-ти до 21-ви и тнт и след това цикъла идва. Жените си мислят, че са с редовна менстроация и че имат овулация, а в същност ако не им настъпи овулацията преди да почнат да приемат Дуфастона, то такава не настъпва в този цикъл.

# 3 202
Здравейте, включвам се и аз с вълненията покрай бременеенето.Имам редовен сравнително цикъл, но този месец малко преди датата на която трябваше да ми дойде, ми се появи кафеникаво- розовеещо  зацапване. От 7 до днес не е спирало, много е слабо.Цикълът трябваше да ми дойде на 9- 10 официално. Не се пазим от 2 месеца с мъжа ми/ малкият ми син е на 3 и най- сетне решихме , че сме готови за 2 ри дубъл/.Днес си направих един тест, clear test, на който се появи много бледа втора  чертичка. Усещания ивам долу ниско в коремната област, леки придърпващи, подути гърди. Притеснява ме, че зацапването не спира 4- ти ден. Някакви съвети, препоръки?

# 3 203
Или повтори теста или пусни кръвен 2 пъти през 48 часа. Зацапването може да бъде и признак за нисък прогестерон. Моят съвет е да посетиш лекар, който би трябвало да вземе адекватни мерки в случай, че има бременност. Дано вдичко е наред и има бебче. Би било чудесен подарък за Коледа

# 3 204
  • Sofia
На мен ми се вижда положителен Simple Smile

# 3 205
Така мисля да направя, ще взема друг тест да повторя, днес или утре сутрин. Честно казано се притеснявам да не е извъматочна някаква история, заради продължителното слабо течение / 4 дни вече/и мравучкащите болки в корема. Но не знам дали не е рано за лекар. Дали ще се види каквото и да е, при все че ок. днешна дата трябваше да ми дойде м.Чудя се, да изчакам ли още  малко преди да запиша час.

# 3 206
  • София
препоръчвам да си изследваш прогестерона, става във всяка лаб. не е нужно да си на гладно, може да се изследва по всяко време, заедно с резултата, който излиза в същия ден, ако не е към горна граница на референтните за лутеална фаза е хубаво да се видиш или чуеш с АГ, късмет

# 3 207
  • София
Така мисля да направя, ще взема друг тест да повторя, днес или утре сутрин. Честно казано се притеснявам да не е извъматочна някаква история, заради продължителното слабо течение / 4 дни вече/и мравучкащите болки в корема. Но не знам дали не е рано за лекар. Дали ще се види каквото и да е, при все че ок. днешна дата трябваше да ми дойде м.Чудя се, да изчакам ли още  малко преди да запиша час.
Запиши си по-скоро час, за да види лекар дали няма проблем. Иначе е рано да се види "точица" това да не те притеснява, но трябва да се види дали няма конкретен проблем за това течение.

# 3 208
Първо, както са ти казали, пусни прогестерон и заедно с него може и ЧХГ, и тогава отиди на лекар. Тестът е положителен, но чертичката е доста бледа и имаш зацапване, така че трябва да се установи причината за зацапването.

# 3 209
Пуснах кръвен и тсх по препоръка на док. Нищо не видя с вагинален ехограф.Няма бременност според нея.Матката като преди цикъл по- скоро.Течението маалко ми се засили днес след прегледа.Сутринта преди прегледа си направих и един шуър чек, с една черта си беше само.Може нещо да не е наред с хормоните. Здрави да сме само, ще продължаваме да пробваме. Хубав ден на всички, дано скоро имаме по- хубави поводи за обсъждане!

Общи условия

Активация на акаунт