Втора бледа черта на теста за бременност?

• 531 012
  • 3 380
  •   2
Отговори
# 3 270
  • София
Благодаря за отговора 😊 При мен всичко е шантаво вече... Една година се боря с висок пролактин и цикъла ми стана от 28ми дни на 34 дни. Наистина ми се иска това да мине коледния подарък 😊 Ще се заредя с тестчета и ще чакам 😁

# 3 271
  • София
Благодаря за отговора 😊 При мен всичко е шантаво вече... Една година се боря с висок пролактин и цикъла ми стана от 28ми дни на 34 дни. Наистина ми се иска това да мине коледния подарък 😊 Ще се заредя с тестчета и ще чакам 😁
Ами, честито. Това ти е най-големия коледен подарък  Wink

# 3 272
Здравейте дали е възможно да съм бременна? Вчера нямах 2 чертичка, а днес имам бледа. Цикъла ми е редовен, но пих антибиотик и доста витамини. Не знам дали от това ми закъснява 3 дни. Ето и снимка от теста.
Корема и гърдите ме болят все едно ще ми дойде нищо друго.

Здравейте, реших да пиша резултата е положителен потвърдиха го на кръвен тест чхг е 328 при 5 дена закъснение и редовен цикъл на 28 дена. Не знам дали е добре нищо не се видя на ехографа след 5 дневно закъснение. Пиша ви ако ще помогна на някой по този начин при чудене за втора бледа чертичка Blush и още нещо тест от 0.70 ст ми отчете по-ярка черта от шуар чека, така че взимайте по 2 различни Stuck Out Tongue Winking Eye

# 3 273
При ЧХГ над 1000 се вижда Simple Smile Хубави + тестчета имате , момичета ❤❤❤

# 3 274
  • София
При ЧХГ над 1000 се вижда Simple Smile Хубави + тестчета имате , момичета ❤❤❤

Визуализацията на плоден сак зависи не от нивата на ЧХГ, а от срока на бременността!

# 3 275
A "срока" на бременноста се пресмята горе/доло, по количеството чхг.и на база данни от предни месечни цикли (продължителност). След 1000 чхг се смята, че сакчето би трябвало да е нарастнало достатачно, за да се види на ехограф!

# 3 276
  • София
A "срока" на бременноста се пресмята горе/доло, по количеството чхг.и на база данни от предни месечни цикли (продължителност). След 1000 чхг се смята, че сакчето би трябвало да е нарастнало достатачно, за да се види на ехограф!
О не, по количеството на ЧХГ не може да се пресмята срока на бременността!
Има момичета, при които при 2 дни закъснение ЧХГ е 1000 и отгоре, но естествено по това време няма да се види нищо на ехограф!

# 3 277
Така се случва, когато овулацията настъпи по-рано. След като О настъпи по-рано и МЦ трябяа да дойде по-рано. Така реално закъснението не е 2 дни, а повече.Когато не се следи О. ти не знаеш кога е. Така сравняваш с предни цикли. А реално всеки цикал е сам за себе си, защото хормоните се повлияват мн лесно от пътуване, стрес.... и др. Но да.....чхг при всеки нараства различно...но горе/доло, както казах....то се взимат в предвит няколко фактора, не само чхг.

# 3 278
При първата ми бременност направих само уринарен тест за бременност на 1 ден закъснение (т.е. 29тия от МЦ). Чертичката беше бледа. Бях си засякла О точно на 14-тия ден. Отидох на лекар веднага и той макар да беше шокиран, че отивам само на 1 ден закъснение все пак ме прегледа и се видя сакче в матката.
С втората ми бременност имах бледа чертичка вечерта 2 дена преди М, а на следващата сутрин пуснах ЧХГ и стойността по спомен беше над 300.  Засечена О на 12ти ден. Отидох на преглед след 10 дена и едва издържах 😂
И двете ми дъщери родих в петък 39г.с.+1 Simple Smile

# 3 279
  • София
Така се случва, когато овулацията настъпи по-рано. След като О настъпи по-рано и МЦ трябяа да дойде по-рано. Така реално закъснението не е 2 дни, а повече.Когато не се следи О. ти не знаеш кога е. Така сравняваш с предни цикли. А реално всеки цикал е сам за себе си, защото хормоните се повлияват мн лесно от пътуване, стрес.... и др. Но да.....чхг при всеки нараства различно...но горе/доло, както казах....то се взимат в предвит няколко фактора, не само чхг.
Пак казвам, ЧХГ не е никакъв фактор в определянето на срока на бременността!
Хич не се повлияват толкова лесно точно тези хормони! Достатъчно учебници съм изчела, за да знам какво говоря. При ин витро някак си нама как да не се знае денят на овулация и пак има такива случаи.
А и колко момичета тук (във форума) се притесняваха, че ходили на лекар, ЧХГ било над 1000 и не се виждало нищо, просто защото е било рано.

Последна редакция: пт, 21 дек 2018, 21:37 от Nandin

# 3 280
ЧХГ варира в много широки граници при всяка отделна бременност поради простата причина, че при някои се удвоява, например, на 30 часа, а при други-на 72часа. Така че визуализацията на плоден сак зависи само и единствено от срока на бременността, но не и от количеството ЧХГ.

# 3 281
Здравейте. Пиша ви, защото съм объркана и имам нужда от съвет. От 2 месеца с приятеля ми правим опити за бебе. Последната ми менструация беше на 11 ноември. По принцип цикълът ми е редовен на 28 дни, някои месеци +/- 1 ден. Този месец си купих овулационни тестове и ги правих, около датата на предполагаемата овулация, но бяха отрицателни. Трябваше да ми дойде на 9 декември, като 1 седмица преди това започна да ме боли кръста и корема, както обикновено. Но менструация така и не настъпи. Миналия вторник си правих тест за бременност и беше отрицателен. Този четвъртък бях на преглед при гинеколог, който бях запазила преди закъснението, по-скоро като профилактичен. На самия преглед обясних ситуацията на гинеколожката, тя ме прегледа с вагинален ехограф и каза, че в момента не вижда нищо, освен че матката е леко уголемена. Пусна ми и кръвен тест. Същия ден следобед излязоха резултатите, които прегледах онлайн. Стойността на ЧГХ беше 119.5 Прегледах в интернет за някакви референтни стойности и видях , че при резултат над 5 е възможно да има оплождане. Свързах се с гинеколожката, за да ми разясни резултата и тя каза, че стойността е много ниска и ако не ми дойде до 2 Януари да отида на преглед, за да видим какво се случва и ако се наложи да предизвикаме цикъл. Бях доста развълнувана и вечерта реших да си купя тест за бременност. Направих си го и първоначално помислих, че е отрицателен, но после видях или ми се привидя ултра бледа втора черта. И сега съм много объркана, не знам бременна ли съм или не. Менстриация все още не е настъпила,  с 2 седмици закъснение съм, а от 3 седмици ме болят яйчниците. Днес гърдите ми станаха болезни и имам  чувството , че ще ми дойде всеки момент.. Ако съм бременна, ще съм страшно щастлива, ако не съм по-добре да ми дойде, защото се измъчих. Като цяло най-много ме озадачи кръвния тест, той подбуди надеждите ми. Сега не знам какво да правя, да чакам да ми дойде, или ако не дойде на 2 ри да ходя на преглед отново. Мислех си утре да си взема още 1 тест за проба.

Последна редакция: нд, 23 дек 2018, 16:17 от VVVALKOVA

# 3 282
Вълкова, бременна си според мен. Пусни още едно ЧХГ, за да видиш как нараства и пусни стойностите, за да ги коментираме..

# 3 283
Аз съм втрещена от тази лекарка! На 2.01 каза да идеш. Защо? Защото я мързи да работи по празниците ли!?
Вълкова, стискам палци всичко да се развива нормално Simple Smile Ако имаш възможност смени въпросната лекарка.

# 3 284
И аз си мислех, още вчера да си направя още 1, но се отказах. Другата седмица в някой от работните дни трябва да отида в някоя лаборатория, за да се види дали нараства ЧГХ. От друга страна надеждите ми се попарват от болките в кръста и стомаха и чувството, че всеки момент, ще настъпи менстриация.

Общи условия

Активация на акаунт