(Био) зеленчукова градина 16

• 69 150
  • 735
  •   1
Отговори
# 135
  • на брега на Дунава
Добре де ,но аз посях морковите до лука и те не са изникнали ,а лукът е една педя висок вече.Кога ще се пазят? newsm78
 bushkata   Hug Това филмче го гледах,както и доста от руските/добре ,че съм завършила руска гимназия и с руския съм на ти/ . Изобщо много ми харесват - имат толкова идеи . Пробвам някои от тях.  bouquet

# 136
  • Варна-София
Довечера ще ви покажа снимка на една моя "смешана посадка". Започнала съм я от октомври-ноември миналата година и ще я завърша през есента тази година. Все ми се бавят снимките, защото идват от ДжиЕсЕма на мъжо.

Дано не ми се наложи да се защитавам от лукова муха с моркови, защото моркови на моя брулен хълм не поникват. За да си защитя мястото от вятъра ще трябва да си купя и съседното лозе или да мисля за архитектурни решения.  ooooh!

# 137
  • на брега на Дунава
И аз опитвам разни неща.Например: късам салатка за обяд и на мястото й засаждам патладжан.Лукче за салатата и на негово място-стрък домат "идеал". На редицата спанак за супата - чушки от рорик  и т.н.Резултат - след няколко месеца.И се заричам да записвам ,че после се разсейвам .

# 138
Днес съм много щастлива..от 12г съм тук и само веднъж преди сигурно 6г зърнах Люляк който в последствие беше изсъхнал..
И днес чудоо точно до нас в една обществена градинка намерих един такъв цъфнал Party
Как мога а си го захвана?Дали ако сложа клончето във вода ще пусне коренчета?И дали сега в този сезон може да се захване? Thinking

# 139
  • Вече на светло в София
Знае ли някой какво означава детерминантен сорт домати?

# 140
  • на брега на Дунава
MAD65 Едните домати са за колове ,а другите - си растат по земята.Разликата е в това ,че се задънват сами,т.е. спират да цъфтят и връзват над определено съцветие на основното стебло.Обикновено зреят дружно през лятото , а не до късна есен  като индетерминантните . Детерминантни са тези домати ,които се отглеждат без колове .Аз съм сяла сорт "Миляна" ,който е такъв

# 141
  • Варна-София
Детерминантен - с ограничен растеж.
Индетерминантен - с неограничен растеж.
Нали determine значи "определям". Лесно се помни.

# 142
  • Вече на светло в София
Мерси дружина!  bouquet
Днес минах през пазара за да си набележа какъв ранен сорт да си купя (5 корена ). Прилежно си записах какво предлагат и сега чета в нета и тези термини ме шашнаха ooooh!
По-добре е да избера индетерминантен Предлагат Ванеса, Прекос. Чета сега за другите

# 143
Детерминантните са като храстче.Няма колкци,няма тел.И не се култучат.
Лозева,сменям един цитрус в почвата за всичките люляци наоколо. Hug
Разбирай-с височина на волейболна мрежа.За аромат и люлякови нощи не говоря....
От клонче няма да стане.Разрови корените за странична издънка и с растителен хормон във вода,докато пусне корен.Посаждането на завет обаче.
По-близо до прозорец,до утрините ти...
Момичета,стреснахте ме с луковата муха.Ще ходя да прежаля от моите бройки.
А дали е студ и вятър наоколо.Ужас.
Да му се радвате на хубавото време.И вие.И Градините ви! Laughing
ПС.Дайте да оправим пъпешите на Мамагемелар.Прочетох,че е хубаво почвата преди посаждане(разсаждане) да се покрие с много обгоряла тор и се завие с черен найлон.Топлина,азот и поливка им трябвало. Thinking

# 144
Посаждането на завет обаче.

Не е задължително. В Калгари вирееха засети къде ли не  и издържаха до -48С. Люлякът се оказва, че е много лесно за гледане растение

# 145
Заменям Wink с удоволствие...набрах си 3 клонки..и сега цялата къща ухаееее...
Ще ходя да разровя струва ми се ще намеря израстък..млад е люяка и са няколко пръчки Peace
А какво е растителен хормон newsm78 може би тор?Имам бели и сини топчета Thinking

# 146
....Те и портокалите така,в Португалия! Joy
Титинко,връзват ли тиквичките.Похвали се,де. Heart Eyes
Лозева,природно в настойката от млади върбови клонки има много хормон.Иначе в агроаптеката-синтетичен.Така се нарича.Бяла прах....

# 147
моите тиквички са показали връхче вече  Grinning
Благодаря за инфото за пъпешите  Hug конски тор имам,става ли?или свински и кокоши?
опитвам се да завъдя една мента,дето все се сърди нещо-беше в купешка смес,мислех ,че е от нея-изместих я...беше на слънце-изместих я ...какво да я правя не знам  newsm78

# 148
Тиквичките - още не ( онзи ден сях поредните), но пък пипер и чорбаджийски чушки имам  Mr. Green
Предполагам, че след седмица ще бера и първите краставици. Чакам да избие новия пипер и чушките, та да сея между тях цвекло Mr. Green

Нали опасах градинките с чесън заради пустите змии, ами той си расте, та май ще има и да раздавам

# 149
Ох тук и върба не съм виждала ooooh! Но ще се информирам Peace
Титина чесъна от скилидка ли го садиш ?Единия ми се загуби сега втори насадих  да видим дали ще имам късмет..
Деси хортелата(мента)май сянка обича...аз бучнах миналата година клонки до оградата и тази ще имам вече...може би трябва да изчакаш newsm78

Общи условия

Активация на акаунт