(Био) зеленчукова градина 16

• 68 587
  • 735
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна-София
Не ми се е случвало да не помогне. Да не е болест - бяло гниене, например. При мен не съм го виждала.

# 76
  • на пъпа на Златията
МХ,
Разряза ли една глава да видиш да не са се излюпили в средата луковите мухички?Ако е така  "нема начин" да се оправи.
Как ги подхрани с азот? Разтвори ли го с вода или направо поръси?Поля ли ги или ги пръска? Да не си ги  прегорила с азота?

# 77
Здравейте, Авосет-чудесна си!
Много е красиво днес на двора след последния дъжд-свежо и чисто, цъфнало и ухаещо, и обещаващо Hug Част от градината ми в момента-под найлоните дондуркам домати и краставици: http://s019.radikal.ru/i618/1204/22/dcbd0711beb1.jpg

# 78
Леле, Амика, аз с правата лопата копах много близо до прасковата, рязах едни корени, уж да са на бадема, ама май са били нейни, горкичката ми праскова  Sad

# 79
  • Пазете Гор
Пиперовият ми разсад надмина на размери доматения, което си е срамота и провал, мен ако питате. Причината е, че пиперовият е на топло, а доматения го грее само един лист полиетилен. Ама и тия синоптици.

Гледах днеска по пазарите - разсад, разсад, разсад. Ще се окаже, че тоя народ сади повече, отколкото съм очаквал.

# 80
Кога ще изнасяте навън? С кое ще започнете? След 25 го дават по-стабилно и топло.
Хм?

# 81
Аз започвам с доматите, то само това и имам  hahaha Ама имам изнесени навън в тунелче, кога завити, кога не, добре се чувстват, утре ще засадя още, без тунелче.

# 82
утре ще засадя още, без тунелче.
Още един ако се произнесе "за" изнасянето на доматите - и се престрашавам и аз!  Laughing

# 83
.....Никакъв пипер по-рано от квалификациите по волейбол за Олимпиада в Лондон! Naughty
Ранни пиперки не влизат в листата ми.Искам късни,наедрели от слънце на есен.За червени.
Моласата е подсладител.Нали правя настойка от люцерна,за да повиша азота и виталността на растенията и ми трябва захар за начало на ферментация.
Според газдите в градинския център,чесънът хубаво жълтее от студ.Особенно,когато има голяма разлика м/у дневната и нощна температура.А луковата муха се вижда с просто око.
Като нагърчи външните листенца на стъблото.
Е,вече е късно....
Хубаво ми е в Троян,Ани Иванова! Laughing
Гледах клип за отглеждане на картофи завити в руло от рогоска.Тръстикова щора вертикално поставена.Сега се чудя дали да я прережа на две,че ще станат растенията като небостъргачи.
Добре де,не им ли трябва на картофите слънце,за да се развиват?
Ами то не пече цял ден като на обяд ,отгоре.....
Златия,минете да кажете дали ни отнесе пороя? Hug
Мамо,Гали,пиши за прасенцата.Не се кахъри с дръвчето.
Поливай,насипи прясна оборска тор.Тук гледах в една ферма за здравина на корените направо от под кравите момчето с мотокар возеше под младите дръвчета.
Пролетта събужда всички в Прерията.
И гризене,гризене...

Последна редакция: сб, 21 апр 2012, 17:28 от Веселчето

# 84
А зелен фасул садихте ли вече? Thinking

Моля някой от компостиращите да каже как ще се чувства компостът ми с черупки от великденски яйца, около 20-30 броя, събирам си ги прилежно в една кутия?

# 85
PS.ПС.Доматите навън за 1-ви май!Нали е ден на труда,ако не мине торнадо. Sick
Нова,посадих увивен зелен боб,но под найлон.  Sunglasses
Онзи с царевицата чака.Кат се разлисти царевицата до коляно тогава.И тиквите накрая.

# 86
  • Вече на светло в София
При нас фасула след 6 май.
Половината от доматите ще ги сложа в градината на 1 май ама ще им треперя да ни ги попари. Пак ще гледам прогнозата за кюстендилско, ще мисля Thinking

# 87
Много интересно предаване.
Амика, още един номер за съхранение на фасул  Wink
Не гледайте, ако още не сте вечеряли - готвят много и може да се задавите от слюноотделяне  Laughing

# 88

Гледах днеска по пазарите - разсад, разсад, разсад.

Цените как вървят?

Моят доматен разсад е пълна скръб. От няколко дена изнасям половината от него на южната тераса да се закалява уж и всеки път все повече умрели стръкчета намирам като го прибирам. Другата половина от разсада държа на северния балкон, който е остъклен, но и там нещата не вървят добре. Имам чувството, че изобщо не расте. Сяла съм го в края на февруари и вървеше добре, докато го пикирах. От тогава насам на нищо не прилича  Sad.
Така че явно ще купувам, въпреки мерака сама да си го отгледам.

Сега имам семена за консервни домати (безколови). Дали мога да ги сея направо в земята, без да правя разсад и кога е най-добре?

# 89
  • Вече на светло в София
Белла Донна, да няма сечение? Ако е така може да се спаси част от него

Общи условия

Активация на акаунт