(Био) зеленчукова градина 16

• 68 679
  • 735
  •   1
Отговори
# 555
  • Русе
Вес какво не харесва майка ти при отглеждането на доматите? Сортовете ли или начина ти на градинарстване.

# 556
...Начинът,Анн,моето духовно отношение към земеделието... Sad
Тя е прекарала цял живот в Златията.В златната земя.
100 пъти отварях твоя албум.
"Погледни-това момиче  е Работар!На фитирийки,дълбоко,оплевено,прекопано...."
Страшна фенка ти е.Аз също!
Тук всичко е наобратно с краката.Пореста,бедна почва и влага,която изчезва за часове.И непрестанен вятър брули.
Мама не разбира,че почвата в лехите е изкуственно създадена.С натрупване,на пластове.
Няма нужда от мотика.
Така лекинко,с клатене ражда... Laughing

# 557
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
...Начинът,Анн,моето духовно отношение към земеделието... Sad
...

и моята мамКа ми беше на гости  Tired сега се чувствам овъргаляна, оплюта и аПЦелютно некадърна  Tired

Rolling Eyes пипера ми бил малък, краставиците - буренясали, царевицата - рядка...  Tired и не така трябва да плевя, а инак... и не така да поливам, а както тя каже...  Tired
цветята, че са цветя и те не са каквито трябва  Confused

Wink само картофите не поиска да погледне, защото са по-големи от нейните Wink

# 558
сега се чувствам овъргаляна, оплюта и аПЦелютно некадърна  Tired

Joy  Спокойно... Имам собствено семейство, жилище, градина, работа, две деца гледам, но съм неграмотна да си обуя гащите ако питате някои мои близки роднини...  Laughing

# 559
Рецепта за агро грамотни майки или как да сееш вятър и да не жънеш бури

необходими продукти
1. мил поглед, (ако имате снимка от периода 3-5 годинки, извадете я и потренирайте)
2. мотика
3. малка мотичка
4. здрав канап
5. добро настроение
6. един брой майка/баща или друг агрозависим роднина

начин на приготвяне
При приближаване на по-малко от 10 метра от входната ви врата на т. 6, поставете т. 1 и се въоръжете с т. 2. Посрещнете т. 6 с т. 5 и с помощта на т. 2 се помолете за помощ, като същевременно с т. 3 изпълнявате суфлираща роля, имитираща дейност. Точка 4 почти не е необходина, освен, ако не подготвяте лехи и/или при отказ на т.6 да действа по посочения план, но това вече е друга рецепта.

При мен работи, още повече, че имам млада и бойна майка, дето преди две седмици прекопа всичкото, дет бях насадила, щото сега се е запалила по здравословен глад, здравословно движение и д-р Емилова и в последните месеци не можем да я съберем от Варна.  Joy
В четвъртък я чакам да се прибере от морето и ако още е на тема здравословно движение ....

# 560
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

Рецепта за агро грамотни майки или как да сееш вятър и да не жънеш бури

....

Joy Joy Joy помага, но най-много помага родителката само да чува за агро-напъните ти  Wink

Скрит текст:
то май не е за споделяне, но милата и майчица дойде да наглежда детето, че бащицата беше командировка, а аз на 12 часови смени. резултатът е ясен, аз гледах две деца, не спях повече от два часа на денонощие в продължение на седмица и може и затова "градинските истории" ми идват в повече  Hug
но пък вече ми става смешно като се сетя как хитро се измъква когато не я гледам, грабва мотиката и копае с бясна скорост пътечката, която съм казала 1000 пъти, че не давам да разкопава.
слабо утешение е, че плевейки краставиците сгази тиквичките и после гледа гузно  Wink

# 561
Добри, утре ако имаш път към нас, мини да ти дам разсад тиквички и някое стръкче чубрица. Ама сме дневни и ще сме на вилата след 5-5,30 ч.

# 562
оф,това в скрития текст и аз го познавам  #Crazy
само дето е не майчинско,а свекървенско тяло
от време на време се отпуска,но аз съм люта и в повечето случаи се поспира и ползва т.7/допълнение към рецептата/-добра дума и похвала  bowuu

# 563
Здравейте ,аз да се пуфаля ,че тиквичките засяти направо в земята са три пъти по големи от разсада ,който засадих.Благодарение на вашите безценни съвети  bouquet

Преди две седмици накиснах кокоши акита във вода,но ги забравихме и почти не са бъркани.Седи си кофата и мирише ,ама мирише.Сега мога ли да ползвам този тор или като не съм го бъркала не става?

# 564
  • на пъпа на Златията
Златийски майки.Смях се от сърце. Hug
Мойта е на 87 г.
Има сили да се държи за тояжката  а   устата и не спират. Ако и закача един генератор за устата , няма да има нужда от АЕЦ , ша има и за износ за Турция..
- Нема ли а оплевиш ,таа трЕва от тоа  пипер?
- Нема.
Най ми е кеф  обаче, като обера пипера да рече.
 -Ка се роди 100 кила пипер , с таа трЕва  до колена?

Скела,
!!! Ще изгориш пипера.
Шербета се прави като наливаш по малко вода.Като набъбне пак, разбъркваш и пак така....
Растенията ти имат нужда от тор. Тогава , сипи вода , разбъркай и   я прецеди. Да вземеш само разтвореното.

Таа , Вес сложила 3 еднакви фотки, та 15 минути са чуда, се компир гледам..

.

Последна редакция: нд, 13 май 2012, 01:48 от rorik

# 565
Рорик бях сложила половин кофа акита и половин кофа вода.Сега гледам ,че се е поизпарила водата.Имаш предвид ,чак когато набъбне тогава да доливам?
Ако сега всеки ден доливам вода и бъркам 7-8 дена ,дали ще се получи?
Освен това аз разбрах,че от тази смес се взима едно канче и се долива с 10л. вода и чак тогава се поливат растенията. newsm78
Чета ,чета и се оплитам,докато не го приложа на практика .....ще е така.. Laughing

# 566
  • Пазете Гор
Нали в похлупена кофа разбъка акото, skela? Пропорцията е точна. Сместа от кофата разреждаш 1:10 с вода, намираш един стар голям черпак от около 400 мл и поливаш индивидуално покрай коренчетата. Пипкаво е, но си струва. Аз ползвам пресен или прегорял птичи тор, като при втория разреждам по-малко. Шербетувам през 7-10 дена, следя прогнозите - предпочитам да е ден преди дъжд.
Уча голямата щерка да бърка птичи тор. А комшията от мерак тореше индивидуално всяко копърче.

При нас копърът не върви. Две шепи семе пръснати из градината дават не повече от десет връзки пресен копър, и двадесетина растения стигат до семе. В селото на благоверната копърът е като бурен в градината, често израства на метър и повече. И чесън имат, ако питате за таратор  Laughing. А при мене...Загубена работа. Август месец късам стръкчета копър по малко, внимателно, като че ли не съм зарзаватчия, ами някой учен ботаник.
Мислех, че е от климата. Обаче при подобен, а и по-хладен климат в планината Чепън миналата година гледах по дворовете в селата копър, изкласил до пояс. Ще взема от това семе. пък да видим.

Посях бамята. От спестовност ще правя една допълнителна лехичка, по скоро браздичка покрай оградата. Жал ми е да хвърля ей-така коренчетата краставици, дето хартисват при прореждането в гнездата, и ще ги набода там - пък колкото оцелеят.

Ех, как се радвам за всички, които имат и животинки! Аз - само охлюви. Тая година готвих два пъти и щетите са минимални. Второто ястие беше специално - панирани охлюви с чесън и копър. Специалното му е, че охлювите се угояваха с маруля само. Половин кофа събрах там, чревоугодници недни.

# 567
Куркума, не вярвам да е от климат и почви, копърът е доста непретенциозен. По-скоро не си случил на семена. Имам купувани семена от различни места, както и мои такива. Миналата година сях само мои семена копър и всичко поникна, но не си събрах нови, защото имах останали много. Тази година сях и купени, и мои. Купените поникнаха и вече даже могат и да се берат, моите, явно са остарели, покълнаха едва 5-10 %. Забелязах и, че макар и в срок на годност, семената са слабо къляеми, когато са стояли повече от година. Вече не поръчвам през интернет, точно заради сроковете на годност и кълняемостта. Проблеми със семена на каквото и да е, купени от големи маркети - Баумакс, Пени, Бриколаж и др. не съм имала. Та, това е моя опит. Може и да греша, но това забелязах за 3 години градинарстване.

Забравих да ви покажа мамината градина:
http://prikachi.com/images/725/4758725o.jpg
http://prikachi.com/images/728/4758728v.jpg
http://prikachi.com/images/729/4758729A.jpg
http://prikachi.com/images/733/4758733S.jpg

Гледат си я сами и живеят на 80 км. Ходят през седмица-две. Луда работа.

Цитат
Таа , Вес сложила 3 еднакви фотки, та 15 минути са чуда, се компир гледам..
Рорик, и я се дзверих, таа Вес сака да окьоравеем, лааса. Те й манку череши, белким пущи още снимки

http://prikachi.com/images/789/4758789z.jpg
Черешката ми е на годинка и половина.

Последна редакция: нд, 13 май 2012, 10:57 от lady_Blu

# 568
Момичета-поздравления не знаете как ми олекна на душата ,като ви четох!!! JoyАз си мислех , че такова чудо като мойта майка имало само у нас, пък то пък имало навред Peace.
Цитат
и моята мамКа ми беше на гости   сега се чувствам овъргаляна, оплюта и аПЦелютно некадърна  

пипера ми бил малък, краставиците - буренясали, царевицата - рядка...   и не така трябва да плевя, а инак... и не така да поливам, а както тя каже...  
цветята, че са цветя и те не са каквито трябва  

само картофите не поиска да погледне, защото са по-големи от нейните  

Това е едно към едно с вчерашният ден у нас , само,че заформих лют скандал.Колко години вече в този форум се учим ,кой какво е препатил ,кой какво е научил а пък тя ми заявява, че градина с "ИНТЕРНЕТ" се не гледала.Е нали се сещате, че ми залепи релето  Twisted Evil Twisted Evil
И Рорик това с генератора и износа на ток тотално ме уби  bouquetСега си пия кафето и се смея от сърце-денят ми се оправи и се чувствам чудесно Hug Hug Hug
Цитат
Спокойно... Имам собствено семейство, жилище, градина, работа, две деца гледам, но съм неграмотна да си обуя гащите ако питате някои мои близки
Ето това са точно мойте думи Peace

Последна редакция: нд, 13 май 2012, 10:38 от valqq

# 569
Да се похваля, имам си тарос, нито съм го чувала, нито съм го виждала това растение, ама ще си го гледам, евентуално ползвам  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт