Партитата тука се задават, МАЙ-четата на годинка стават! - Тема 17

• 48 374
  • 721
  •   1
Отговори
# 555
  • при палмите и алигаторите,FL
Бубе, а за мен що не питаш ,  Crossing Arms

Аз пък да си кажа:
Плодове -вчера опапка една цяла ягодка, преди това ѝ бях давала, но обелена, т.е. изрязах семките, слава богу нямаше реакция. Бяхме в парка и дечицата хапваха та и ние да не останем по назад. Моника  иначе е яла сурови: грозде,ябълки, круши, банани, манго, пъпеш, диня, авокадо, портокал, мандарина, чушки, домати, краставици, пресен лук, може и още да има обаче не помня. Реакция имаше само от портокала-колики, затова и не съм повторила.Ананас не съм давала, щото аз не го обичам, много ми е сладък, но като ви чета ще взема да се поправя.
От миналата седмица предлагам кашкавал/Моцарела/, много се услажда и никога не ми се отказва.

Грах и леща също е яла, както и надробена бобена супичка/без зрънцата боб, само топнато хлебче/.

Сок от кутийка-бебешките  пие понякога, харесва ѝ. Наскоро правих щрудел и след като рендосах ябълките ѝ изстисках сок, разредих го с малко водичка и си го изпи с кеф.

Косата с шампоан я мия най много два пъти седмично, но всеки път я къпем с водичката.

Зъби-не мия Embarassed

За млякото-на кърма, докато иска и когато си иска. Ако давах АМ щях да настоявам да приема колкото се може по дълго/при отказ за пиене, ще го пъхам навсякъде където е възможо-пюрета, попари, кисели млекца и т.н./, мисля че в него има добавки който са необходими за растящото дете Peace

Триколките: имахме най-простата от 40лв, купена от Илиенци. Вършрше ни добра работа, на морето си я закарахме и доста цяло лято я товарехме и ходехме с нея на плаж. Соня никога не я е карала самостоятелно, защото на 2 и половина ѝ купихме колело с помощни педали и си караше него.Да ви предупредя че  триколките имат един голям недостатък, когато детето реши да управлява и да завие наляво, пък пътят ви е надясно настава голяма борба , не е като в количките- контролът да е изцяло в наши ръце

Сега да поздравя всички които пропуснахме

Честит празник на всички рожденковци, пораснали годинарчета!!! Да растат здрави и щастливи!!

И специален поздрав за зетко- Вики на Елфичка става на 3!!

# 556
 Добро утро!
Днес моето юначе става на 1 годинка!По този повод влизад да ви почерпя!

# 557
  • До морето :)

ПП Честит Рожден Ден на днешните (забележете) само мъже Simple Smile
Димитър на genisi
Валентин на Maria_I
Дейвид на lideto86
Лазар на Лава

да са много достойни, храбри и семействата им се гордеят с тях!!!

Ха, добро утро  Mr. Green Направо по темите  Grinning

Жуже, всичко покани са страхотни, но 2 най-много ми харесва
Марте, бързо казвай как ще си оправяш бюста. Аз съм решила като спра да раждам един ден да ида да ми го повдигнат  Embarassed Тъй де, не че сега ек ой знае колко зле, ама за самочувствие. Но ако има друг начин, без нож - СПОДЕЛИИИИ!
За сока - убийте ме, но аз на Елена й давам купен  Embarassed Луда е по тях. Ако я оставя, на 1 дъх ще го изпие  Laughing
За косата - сега я мием през ден, но лятото може и всеки ден. Но това ще стане само ако тя седи стабилно права в банята  Mr. Green
За прохождането - не всички са проходили, то и ние не сме кой знае колко.  Rolling Eyes
За офталмолог - не съм я водила, но може да идем, за наше успокоение. Дано при вас всичко да е наред  Praynig
Триколките - сигурно ще вземем от тези, които показа  Mr. Green Честно казано не съм ходила по магазините и още не знам сис сигурност.
Номер обувки - No 18-19  Laughing Чувала съм от бабите, че децата с по-голям крак стават по-високи  newsm78
Миенето на зъби - и аз още не съм започнала, но ще трябва скоро да й взема такъв накрайник
Снимките от прощапулника на Елена - и аз ги искам  Mr. Green Сестра ми тогава снима с нейния фотоапарат, но замина в гори Тирилейски и не знам кога ще благоволи да ги прати
За почивка - тази година може и да ме огрее  Whistling ММ възложи задачата за събиране на пари на мен, така че пак не е сигурно  hahaha

ПП: Само аз ли не съм в лудо настроение за РД-то на Ели?  newsm78 Или защото още е много далеч, или защото няма да е кой знае какво празненство. След кръщенето ще идем в някъде на заведение, Ели да духне свещичката и да почерпим кръстниците (евентуално сестрите ми и брата на ММ)

Последна редакция: ср, 09 май 2012, 08:22 от Лече-Буболече

# 558
ДУ  Mr. Green Рано-рано се кукнах и аз, още в 6:40  ooooh! , луда гъба.

Почвам да пиша, щот смятам поста ми да е дълъг  Mr. Green ( и тоя зеления адски ме кефи ):
За ясла подадох документи началото на годината, но ми казаха, че едва ли ще ме огрее за септември. Та явно ще се наложи да останем за май 2013. Еми ще си я гледам до 2, нема начин. Дано само тогава да ни приемат, щото.... Thinking

Микровълнова - ползвам за нас и за Гери, постоянно  Crazy

Плодове и зеленчуци - давала съм сурови банан, ябълка, круша, мандарина, ягода, морков, друго май нямаше. Но ги давам настъргани или пасирани едро, само банана така, още ме е страх да не се задави.

Мляко за заспиване мисля да давам докато иска. Не виждам нищо лошо в това, може би ще мине на кисело мляко в един момент, но не бързам - когато тогава.

На почивка няма да отидем и тази година, пак ще се наложи да пропуснем заради тъпата финансова страна  Tired

Номер на обувките - досега бяхме на номер 19, оня ден й взехме 20, сандалки.

Луси, стискам палци това с по-ниските стойности на изследванията да не влияе толкова при деца  fingerscrossed А между другото, аз пих Малтофер през бременносттта - никак не ми се промениха стойностите, явно не дава добри резултати, що не попиташ за нещо друго.

Муше, честито ви зъбче  tooth Да растат бели и здравички.

Мариети, голяма смелост да тръгнете с влак, представям си любопитните очички и ръчички на Мариската. Сигурно щях да изхабя най малко  пакета кърпи  ooooh! Честити ви проходили крачета  Party

Жужи, страхотни покани и колажчета правиш   bouquet От поканите най ми хареса номер 3.

Сега по въпросите на zlatttka :
1. Сок давам само в нас и след хранене. Освен че покафенява, му се губят и всички свойства.
2. Косата с шампоан - 2-3 пъти седмично, че и в нас е екшън миенето. Иначе само с вода - почти всеки ден.
3. Намират се и от едните, и от другите  Mr. Green
4. Все още не мия зъби, но мисля скоро да  се поправя.
5. Покана за РД правя по модел от нета, избрах си такава, която и аз да мога да сътворя и се захванах - естествено е в розовата гама  Mr. Green Вчера бях в час по труд и творчество  Laughing
6. Не сме я водили. Успех с прегледа  Hug
7. Тази марка хич не е лоша, има и по-евтини, но съответно по-бързо се чупят. Ако имате възможност - не се колебайте  Peace

За нас - почти съм подготвила РД, поканите също, тортата е поръчана, другото ще бъде докарано на деня. Засега дават слънчево време, дано си остане такова, че ще сме навън. На другия ден ще сме с бабите, тук в нас, ще направим тогава и прощъпулник, че още не съм правила  Embarassed . Детето вече пробяга, аз още се ослушвам, в неделя ще докладвам каква ще стане като порастне  Mr. Green

Честит Рожден Ден на всички празнуващи дечица днес. Да са много здравички и с много щастливо детство.
Честит рожден ден на патерици и на всички дечица от изминалите дни, както и честит празник на всички с поводи   bouquet

Това ми е най най най дългия пост !!!

# 559
  • гр. София
Здравейте и от нас и се почерпете за здравето на моето пораснало момче!!!

Големия празник при нас ще е в петък.
Бубе, пиша още, но по-рядко. Почнах работа от 10-тия месец на Митко, от 2, 3 дена сме с бавачка ( свикваме), търча да уреждам РД и не ми остава много време, но ви чета редовно. След празника ще пусна снимки от събитието.

# 560
  • Варна
Добро утро!

Да ви почерпя за първия рожден ден на моето слънце Валентин:

Честит рожден ден и на останалите юнаци: Димитър на genisi, Дейвид на lideto86 и Лазар на Лава!

къщичке, Бубе, Нелка, dennii, благодаря, че толкова рано сте се сетили за нас  bouquet

Признавам си не съм чела последните дни, тъй като бях заета с подготовката на рождения ден на малкия. Утре вече ще мога да си отдъхна, да покажа снимки и да се включа по темите!

Пожелавам ви прекрасен ден, а вие ми пожелайте хубаво време следобед, че сутринта във Варна е нещо мрачна. Не че няма вариант в заведението, където ще сме, за празнуване на закрито вътре, ама предпочитам да е навън.

# 561
Добър вечер на всички  Hug

Аз не съм писала отдавна,но редовно чета. Simple Smile
Относно плодове и зеленчуци-давала съм само банан,ябълка,мандарина,морков.
Относно млякото-сега пие само вечер и е така от много време.Но не го търси за заспиване-всъщност изобщо май не го търси-нали сме малко злояди.
Имам няколко въпроса:
1.Искам да попитам майките,които са постоянно навън-Как успявате да давате сок-носите го в шишенце ли?Защото нали покафенява след изцеждането newsm78
Можеш да разредиш с вода, хем е по-леко за стомахчето
2.Всеки ден ли ще миете косата на детето лятото?
да, и зиме и лете мия косата всеки ден
3.Има ли още непроходили деца или ние ще сме последни?
Той върви много отдавна хванат за едно пръстче, но не се пуска
4.Миете ли вече зъбките и с какво(каква паста,накрайник или четка newsm78)
не, сега започват да му излизат зъбите
5.Много моля майките,които са сътворили такива прекрасни покани за рождените дни на децата си да ми кажат как и аз да си направя такава(щото съм зле в това отношение).
аз моите покани си ги рязах и правих сама, но ръчно, но не комп
6.Водихте ли децата на офталмолог? На мен ми се струва,че едното оче на Калоян стои леко затворено и май ще ходим на преглед Sad
не съм го водила, ако забележа нещо, веднага записвам час.
7.Кажете кои триколки са качествени.Похвалиха ми марката Smart trike,но искам и други мнения.
не сме купили триколка. Вчера гледах в Хиполенд има намалени един модел, може и да е същия, сториха ми се добри.

Къщичке,
Максито носи 19-20 номер. Сега за сандали 20 номер се ооглеждам.

Честит Рожден Ден на Валентин, Димитър, Лазар! Бъдете живи и здрави дечица и да радвате мама и татко! Днес празнуват само мъжка банда!

Последна редакция: ср, 09 май 2012, 09:00 от mushence

# 562
  • София
Честит първи  рожден ден на порасналите ни дечица Валентин, Димитър, Лазар и Дейвид!!! Бъдете живи и здрави, много усмихнати, енергични и щастливи дечица! smile3525 newsm59  bigdance2 newsm38 Two Hearts baloni happy bd

Благодарим ви мами за страхотните почерпки!!!Пожелаваме ви хубаво време и днес да направите най-страхотния празник за дечицата си!!! Peace Hug
Гледам...голям интерес проявявате към темата за бюста Mr. Green Аз, за сега за " нож" не мисля! Ето и моите начини за частично справяне с проблема:
1. Като спрете окончателно да кърмите и мине малко време нещата се подобряват, макар и незначително ( времето е около 2 до 3 месеца) Peace
2. Ако заченете пак, ще имате отново най -прекрасните "бомби" на света, затова действайте Mr. Green bowuu-България има нужда от БЪЛГАРЧЕТА!!! Peace Hug bowuu
3. За такива като мен ( които повече няма да раждат bowuu) : Ще действам комбинирано bowuu:
-мисля да ползвам специални кремове за мазане и стягане на бюст-сега ми препоръчаха един( май на" Билка "беше, но пак ще питам), които външно да повлияят разтегнатата кожа! Peace
- ще пия Даколен!!! Проверила съм при нас- струва 33 лв. и ще ми стига за около 20 дни! Той съдържа естествени женски хормони ( фитоестрогени), които ще подпомогнат стягането на бюста отвътре! Peace
- ще включа и "тежката артилерия"- противозачатъчните!!! Ще ги използвам с троен ефект- първо, по предназначение, второ- за изглаждане на кожата на лицето и трето- за стягане на бюста!! bowuu Peace За целта ще използвам не какви да е , а предписаните ми от лекар дерматолог- Диане 35!! В тях женските хормони са балансирани така, че повлияват организма ми максимално благоприятно, вкл. намаляване на окосмяването, улесняване на цикъла ми и т.н.
Та това е моята формула за справяне с проблема! С нея гърдите ми няма да станат като на 20 годишна, но ще придобият форма и вид, които ме удоволетворяват! Peace Hug
Сега към Златка::
1. Сок не давам до годинка заради коликите на Маги. Опитвала съм да и цедя, но много зле и действаше и спрях!!!
2. Косата с шампоан мия 2 пъти седмично, но къпане не пропускам НИКОГА, освен след ваксина. Ще го правя и цяло лято, а зимата ще разредя през ден!
3. Маги вместо да прохожда все повече се страхува да се пуска, явно много я наплаших, като я изпуснах и сега не давам зор:когато- тогава! Peace
4. Зъбите ги почвам от годинка, когато вероятно ще са 10- идеален момент за постепенно приучване към всичко-зъби, гърне, държане на лъжица сам и т.н.
5. Поканите си ги права сама на ФШ, така че не мога да помогна с готова програма  Wink
6. Офталмолог посещавам само при съмнение за проблем- за сега нямам такова и не мисля да ходя! Peace
7. Имам съвсем обикновена триколка от Илиянци и не не мога да изкажа мнение коя марка е хубава! newsm78
Обувки:-17-18, но зависи от модел и марка, а в тази възраст определяща е и дебелината на крачето долу! Peace
Варива: Давам и вече всичко- много добре ги приема и съм доволна!
Всякакви плодове и зеленчуци сме яли на пюре, но не и в суров вид! Peace
АМ: Вечер пие стандартна доза НАН, а през сутрин(вече) се кърмим! Peace
Май това е в общи линии.....а забравих:
Стискайте ни палци днес и утре, както и на 14 и 15.05-Вики е на матури и искренно се надявам да се представи добре! Hug

# 563
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН  ДЕН НА  Димитър, Валентин, Дейвид и Лазар!
Да са  много здрави, умни и палави!
Честит празник на Мария , Лава  и др. майки Hug Hug Hug Hug Hug

Сега малко по темите:
Ягоди- дадох на Алекс на 2 години и половина. На Ели не съм давала и няма да бързам
Плодове яде предимно ябълки и банани. Не ги давам между храненията. Ябълката я яде с овесени ядки за закуска , а банана за следобедна, и цитруси е пробвала няколко пъти. Зеленчуци сурови май не съм давала освен малко краставичка вчера. Не смея да и предлагам все още защото се съмнявам в качеството им ( т.е. наблъскани са с  нитрати)
Косата - не я мием всеки ден.
Сокове - не давам още. Пие си вода, в нас сок пие само Алекс  Wink. Аз съм на принципа , че по добре да изядеш една ябълка от колкото да я изтискаш на сок.
За триколките ние имаме на itlаtraike тази:

До колкото знам и на kettler са хубави, на времето като избирах за Алекс се спрях на тези две марки, но избрах itlаtraike защото е с колани и детето е обезопасено. Недостатъците и на двете обаче са , че волана ( май не се казва така на колелата  Thinking ) се управлява само от детето и е доста трудно завиването. Съветвам ви да си търсите такива които могат да се управляват от дръжката за бутане   Peace
За прохождането - ами Ели все още се страхува да се пусне сама. Беше проходила на 11 месеца и нещо ( правеше по 4-5-6 крачки сама), но после спря  Rolling Eyes Не е падала лошо, не мога да си обясня какво стана и от какво се изплаши  newsm78

Сега и аз с въпросче към мамите на които децата им си смучат палеца  Sad
Как смятате да отучвате децата от този вреден навик? Гледам продават  един лосион за отказване и се чудя дали да не го пробваме  Thinking

# 564
ХИлоУУУ!  wavey
Че съм се покрила,яко-покрила съм се  Laughing,но да се намъкна по терлички и използвам намалението да почерпя за батко Вико,който днес става на 3г.

Тортата е мое производство!/то си и личи де  Laughing /

Нанди,сватя ,благодаря ти,че си се сетила за нас Crazy Heart Eyes Hug
Честит Рожден Ден и на Валентин,Димитър ,Лазар и Дейвид!!!Да са живи и здрави!!!!И много весели и щастливи!

Честит Рожден Ден и на всички дечица,на които  пропуснах да честитя досега Embarassed

# 565
  • София
И сега- специално за рожденниците:
"Щъркелова вест

Днес, в 11.13 се е родил Димитър на мама genisi, 3350, 50 сме, планово секцио. Чух се с нея, леееко замаяна звучеше, явно от упойката.. но пък щастлива "

Написал го е Жени на 09.05 2011 г. в 13.14 часа
"  Щъркелова вест  

С удоволствие ви съобщавам ,че днес на 9 май в 10:45 ч. нашата скъпа MAria_I е станала горда мама на бебе Валентин с мерките 3.100 кг и 49 см.  "

Написал го е мама Елфи на 09.05.2011 г. в 13.21 часа!
Елфиииии: Да ти е жив и здрав Виктор- да донесе много победи в живота ти, да е здраво и щастливо детенце и да ни почерпиш и тук с чудната торта, кято си сътворила за него!!! Peace Hug
И пак за нас: Стискайте палци и на Кики-днес му е тържеството по танци на голяма сцена! bowuu

# 566
  • Сливен

Честит 1-ви рожден ден и на другите 2 сладурчета - Димитър и Дейвид! Да са здравички, много послушни и усмихнати!

Честит рожден ден и на синеочкото Вики на мама Елфи! Да е здрав, все така лъчезарно и усмихнато детенце!

Хубав и усмихнат ден на всички Simple Smile

Скрит текст:
П.П. Нямах снимки на другите сладурчета и затова не успях и на тях да сътворя колажчета Wink

# 567
  • на североизток

Честит рожден ден на Валентин, Лазар, Димитър и Дейвид! Бъдете живи и здрави и много щастливи, мили дечица!

Честити рожденици на Мария, Лава, Джениси и Лидето! Весел празник и хубаво време!

Мили, Гого е прекрасен - толкова е лъчезарен Heart Eyes

По темите:
Плодове
- яде банан, ябълка, портокал. Ягоди не съм давала все още и може би ще пропусна това лято.

Сокове - не давам все още. Пие вода и откакто се отбиваме - сутрин пие АМ Фризо 3.

Косата
- зимата я миех два пъти седмично. Сега през ден.

За прохождането - Ния отскоро се изправя и има желание да върви като я държим за ръцете. Не се притеснявам въобще, че още не е проходила - кака й проходи август месец на година и 3 месеца и вървеше много стабилно.

Зъбите
- мием ги отскоро, но често забравям Embarassed

Офталмолог
- само, ако има проблем.

Триколка
- и на мен ми е трудно да избера. Имахме от баткото, но вече не става.

Марте
, имаш стиснати палци от нас Hug Сигурна съм, че Вики ще се справи страхотно. Мен също ме тресе - Симо ще държи и той другата седмица изходното ниво за първи клас. Стискаме палци и за тържеството на Кики. Да пишеш после как е минало.

Бубе
, за възрастта - аз казвам на година и 1 месец, и два месеца....

За АМ
- смятам да давам, докато иска. Определо й хареса Фризо 3 и си го пие с удоволствие.

За номера на обувките
- последните сандали на Ния са 20 номер.

Честит рожден ден и на Виктор! Да е жив и здрав малкия чаровник!

Елфи, честит рожденик! Весел и незабравим празник!

# 568

Имам няколко въпроса:
1.Искам да попитам майките,които са постоянно навън-Как успявате да давате сок-носите го в шишенце ли?Защото нали покафенява след изцеждането newsm78
2.Всеки ден ли ще миете косата на детето лятото?
3.Има ли още непроходили деца или ние ще сме последни?
4.Миете ли вече зъбките и с какво(каква паста,накрайник или четка newsm78)
5.Много моля майките,които са сътворили такива прекрасни покани за рождените дни на децата си да ми кажат как и аз да си направя такава(щото съм зле в това отношение).
6.Водихте ли децата на офталмолог? На мен ми се струва,че едното оче на Калоян стои леко затворено и май ще ходим на преглед Sad
7.Кажете кои триколки са качествени.Похвалиха ми марката Smart trike,но искам и други мнения.

Отговорям аз:
1. Не съм навън по цял ден. Много ми е изморително, пък и Едик навън не спи следобед. Използвам момента и аз да се опна на диванчето да си почина, когато той спи. Всичко останало върша, когато той е буден. (отплеснах се Mr. Green)

2. миналата година го къпех всеки ден... в момента един-два пъти най-много на седмица мия косата, ще видим лятото, все пак има доста коса, поти се, започва да се цапа повече, тааа ще го мисля... Rolling Eyes

3. .... ние ходим

4. не мия зъби все още на детето.. чакам да изкара и предните, да пораснат достатъчно, за да има кво да мия  Mr. Green

5. поканите са ми готови.. Blush

6. не съм водила детето на офталмолог. Не съм сметнала за нужно. Но ако имаш някакви притеснения - заведи го! Peace

7. триколки - разглеждах доста... за сега се отказахме от триколка, но бях харесала ето тази: , баба и дядо купиха кола за яхане ето тази:

# 569
Преди една година това беше датата на моя термин, а днес на него празнуват първият си рожден ден ето тези сладки момчета:

Валентин на мама Мария,

Лазар на мама Лава,

Димитър на мама Дженеси,

Дейвид на мама Лидето86

За мама Мария, Лава, Дженеси и Лидето:

baloni bdbaloni baloni
Честит Рожден Ден и на батко Виктор!
Елфи да ти е много здрав и послушен!

Тортата е прекрасна! Браво Елфи!  smile3501

Да допълня по темичките:
за номера на обувчиците: ние сме с 19/20 номер.

Общи условия

Активация на акаунт