Партитата тука се задават, МАЙ-четата на годинка стават! - Тема 17

• 48 869
  • 721
  •   1
Отговори
# 150
Привет!

Използвам части от мнението на Нелли, че горе долу се покрива с моетооо
Адашче  Praynig Praynig Praynig Praynig Peace дано ви изпишат в сряда   Hug
Зазка много се радвам за добрите резултати   Hug

Нанди тортата е страхотна  Heart Eyes . Дай повече подробности, какви са блатовете , какъв фондан ползва , какви кремове ? Аз  нали съм на тази вълна и много ме интересува  Wink
И моля, моля да не е на лични, а на всеослушание, защото забележете, аз 5 дни преди рождения ден решавам да променя концепцията на тортата и сега съм в голяма чуденка...Мъжът ми казва, че дори по сватбата не съм била толкова ..... откачена Joy Иии само да кажа, че явно пеперудите са много популярни, и на нашата торта ще има, чудя се как точно да ги комбинирам с Мечо Пух, но ще го измисля Whistling

П.П.2:  Честит рожден ден на днешните дечица! Няма да ги изброявам, те майките им и без това не влизат и не пишат тук  Confused
Аз също смятам да споменавам само "нашите" деца поименно, сигурно ще е много грозно за някои, те децата не са виновни че майките нямат време/желание/възможност да пишат...Но някак безсмислено ми се струва да си размтаме пожелания, които така или иначе никой няма да види и прочете Peace

Така..снощи ми пристигна роклята за РД и какво да видя - на етикета пше 6-9 месеца Направо изтръпнах ви казвам,...ММ звъни на сестра си да я пита защо така и се оказва,че тя я е купила според килограмите и ръста на малката...Облякоме роклята - ми става и бе  #Crazy Стига и до коленете, добре е в раменете, не и виси...Само че ще и стои така още максимум месец-два и после  ще и е малка, но карай ще го преживея Wink
Сега освен че мисля за тортата, правя и украшения за коса...за моето дете и едно "почти мое", на което ще хдим на рожден ден Wink
Марте - радвам се че всичко е наред Praynig
Бубе, ще вдинем тост за Ралфи и още как Wink А защо отказват - повечето с мотив пътуване - седмицата има само 3 работни дни и много работещи си пускат отпуска и почиват по - дълго...Но си права, че е много неприятно де...Абе който дойде, в края на краищата важното е че ще има хора, които ще ни уважат и съм сигурна, че ще си изкараме добре Hug Само времето да е хубаво Praynig
Хайде усмихнат ден от мен!  Hug

Последна редакция: вт, 24 апр 2012, 11:15 от Бисквитка

# 151
lnellyli ,много красива тема!  bouquet

Честит рожден ден на всички,които са празнували тези дни и на днешните рожденици!Да са живи и здрави!

# 152
Здравейте, момичета,  Hug

Честит Рожден Ден на Ангел на мама Никита, на Мелани на мама Даниели, на Боян на мама Шапчица,  Мелина на мама Милиш!

Марте, радвам се че Маги е добре!!! Hug

Бисквитка, важното е, че роклята и става, а и месец,два си е много добър период на носене на дреха. Иначе пък ще и виси... Тя от Англия ли беше роклята???

Ох, купих от един магазин (внос на дрехи от Англия) подарък за едно момченце, което сега е на 6 месеца... та дрешката беше 6-9мес, пишеше 9кг, и ся много се притеснявам дали няма да е много голямо и дали изобщо ще могат да го облекат лятото... иии че работа... трябваше първо да питам колко кг е детето  Rolling Eyes

А_вал, миличка,  Hug пък за празнуването да РД с децата - не се притеснявай, нека си дойдем с |Еди и ще направим парти на рожденниците заедно... нали все пак са си астрални близначета! Rolling Eyes Hug

Аз не съм карала нито една шарка и ако и детето кара, съм в кюпа.... хем ще е добре сега да я изкара, а не като голям, хем пък гледам и моя г... Rolling Eyes

Нандии, бравос за тортата!!! Ей го на майсторчето си личи!
То тука в темата многоо скрити таланти имаме! Евала ви казвам на всички!!!  smile3501

Мариетка, айде дано Мариска да почне да си хапва, голямо удоволствие е да храниш такова дете!
Ние тук от едната кухня се прехвърлихме на другата частна кухня и ся нямаме проблем... дано и занапред да е така. Peace

# 153
  • на североизток
Здравейте и от нас,

Честит рожден ден и на днешните рожденици! Бъдете живи и здрави! Безгрижно детство!

Използвам момента, докато Ния спи да драсна няколко реда. Накратко - набодаха я, плака, но сега спи. Измериха я  - вече е 11.800 и 81см. Heart Eyes. Дано да не вдига температура, че така се притеснявам.

Благодаря ви на всички, знаете, че много ви обичам Hug Hug Hug

Бубе, ние направихме консулт за ваксините в София - с лекарката, която я оперира. Тя ни каза на последната консултация, че може да започнем да я ваксинираме и дори е написала препоръки за нашето педи. Иначе днес и сложиха стандартните две ваксини - Пентаксим и Синфлорикс.

Нелка, нагушкай Ели и дано ви изпишат в сряда Hug

Марте, радвам се, че Маги е добре Hug

Нанди
, прекрасна торта! Шапка ти свалям!

# 154
  • при палмите и алигаторите,FL
Добър ден Hug

Благодаря ви отново за милите пожелание и хубавите думи за нашето малко теленце Heart Eyes .
Ето една снимка от вчера
Както се вижда сме на пода в кухнята. Това на плота пред нея е Тази торта, от която направих половин доза и измених крема/сложих само кисело мляко, банани, бананово пюре и 1п желатин, спестих сметаната/. Моник не успя да я опита защото се опари на свеща, няма поражения, но реши че няма да пипа повече там.
Изводът, дръжте дечицата далеч от огъня, аз исках да снимам как си хапва торта, но не се получи, нищо другият път ще сътворим мазалото Mr. Green

Сега малко по темите
 Hug Hug за Елинцето, дано утре ви изпишат от болницата и тя да забрави бързо стреса и боцкането Hug Hug
Марте, леко сте се разминали, радвам се че Магеланчето е добре Hug
Мариетка , котенца ли каза, много ги обичам като са малки пухкави мишки Heart Eyes. Завид за Бургаз, а за това че отиваш от трън та на глог , може и да си права, но пък и да смениш обстановката си е вид почивка Hug
Херич, изобщо не знам как се справяш с двамата, шапка ти свалям. Аз като остана у дома с двете за повече от два дена и почвам да давам не заето, ами направо блокирам

За сега толкоз, че нещо ме повикват Mr. Green

По повод тотрата, моят мъж ми каза че му писнало да ми гледа гърба докато си "играех" в кухнята
Скрит текст:
Ето описание как направих тортето, диаметърът е 20 см, а е високо 6см  БЛАТ . Кремът е от 500мл разбита неподсладена течна сметана + една кутийка същото е като това . Това е карамелено мляко, получава се при дълго/3часово/ варене на кутийка с подсладено кондензирано мляко, тук го намирам готово, но знам че много момичета си го правят сами. Към сметаната и карамела добавих 2п желатин и после действах по рецептата за тортата, навих с крем, увих с дом. фолио и в хладилника, измазах с маслен крем, пак в хладилника, покрих с ММ/по рецепта на Наталина Захарен фондан за моделиране / и сложих украсата.Ето и парченце

Немам никВи шансове да стигна Мариетка или Лусидова по дължина на постове, ама колкото толкоЗ Mr. Green

# 155

Сега да не забравя нещо, че искам много да казвам  ooooh!

Зази  Hug Мноого дълга НИя, бре..Рафаелян пак зацикли и на ръст, и на килограми. 10 кг е, 76 см. Седи си така от поне два месеца?!  Rolling Eyes

Докато съм на тема Рафаел да кажа, че като седи прав и си подгъва пръстчетата на крачетата надолу, което го прави още по-нестабилен, изгледи да тръгне скоро сам- няма. Почнах да се притеснявам вече и аз  Confused На консултация сме май месец, ще питам, но и какво ли ще ми кажат- нищо  Tired
Някой друг като нас?

Нанди, от къде взе ДУлче де лече-то?! Аз не съм виждала такова в магазините тук?!  Rolling Eyes

Да цункаш опарените пръстчета на Моник! Хич не се съмнявам, че се е опрарила, ама и ти с какъв акъл си и сложила свещ.  Naughty Рафаел е същата поразяваща ръка и трябва да имам три ръце, за да успея хем да го опазя, хем да снимам  Laughing

Мен адски ме мързи да майсторя торти, ама ще се наложи. Понякога се сдухвам тотално и нищо не ми се прави   33uu

Марти, едва сега разбрах какво е станало с Маги вчера!!!! Пак съм чела по диагонал явно  Rolling Eyes

И аз не разбрах как точно е станала белята? Ясно, че докато сте я къпали, но какво точно се случи?!

Дано ви се е разминало с аспирационната пневмония, че само като си помисля и тръпки ме побиват..
Миналата година аз хем реагирах светкавично за Ралфи, но състоянието му много бързо се влоши и сутринта ни приеха в болницата с тираж (вид дишане, което е израз на респирационен дистрес, неефективно е и води до цианоза- това за тези, които не знаят какво е тираж) и дробовете му ВЕЧЕ бяха с инфилтрат! Все едно е стара инфекция, а то стана в 8 вечерта..До 8 сутринта, когато ни приеха, нещата вече бяха много зле  newsm45 Т не е вдигал...

Абе..........  Confused

Нелка, при вас явно добре се развиват нещата, щом толкова бързо искат да ви изпишат, чак се учудвам, обикновено искат децата да са под наблюдение и дори мен не искаха да ме пуснат, въпреки, че мога да преценя състоянието му и да се грижа за него адекватно..Но той беше на два месеца тогава..
Стресът от болницата- Ели ще го забрави- гаранция  Wink Но ти- не! Винаги ще си спомняш за престоя ви там.........

Шенка  Hug
За рокля-та- На Некст ли е? Техните дрехи са уголемени и то доста и не се учудвам, че и става по-малък размер. По-натам дрехите им стават още по-огромни и може да се получи така, че Али да  е на 3 години, а да носи дреха за 12 месеца  Wink Поне при Габ беше точно така! Като бях в Лондон 2007-ма, той беше на почти 3 години, а му купих дрехи за 12-18 месеца!!!! И ги носи доста дълго време  Crazy

И за финал- ЧРД на Мелани на Даниели- тя не пише ли вече? Защото знам, че Варненки се събират и тя е сред тях, но сякаш не съм я засичала скоро тук  Rolling Eyes Май пише във фейса?!

# 156
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ДНЕШНИТЕ ДЕЧИЦА!!!

Аз влизам да се похваля,че днес Мариела внезапно се пусна да ходи сама и става все по уверена в това,което прави.   smile3539

# 157

Докато съм на тема Рафаел да кажа, че като седи прав и си подгъва пръстчетата на крачетата надолу, което го прави още по-нестабилен, изгледи да тръгне скоро сам- няма. Почнах да се притеснявам вече и аз  Confused На консултация сме май месец, ще питам, но и какво ли ще ми кажат- нищо  Tired
Някой друг като нас?

О да. Ние. Това същото подгъване на пръстчетата го прави и Еди и то от съвсем малък. Но пък ние вече умело правим по 8-9 крачки вече при това сам самичък.
Спокойно, Бубе! Hug

Даная, браво на вашите ходещи крачета!!!  smile3501

# 158
Нандиииии, не те е срам! Що не предупреди какво има в скритият текст? Yum Yum. Парчето торта е ужасно примамливо.
Марте, браво на Маги че спинка непробудно при батковците. Това е защото теб те няма. ДецАта се глезят когато мама е там. Аз открих че когато сме в колата и аз се возя отзад до стотинката , тя се скъсва от рев. Но когато шофирам аз, може да откара и два часа без да и се чуе гласът. Неприятно преживяване сте имали, радвам се че Маги е добре.

Честит рожден ден на всички Майски сладури за които не успях да се включа.

За нас... ние продължаваме да сме от най-финните. Дрехи от 6-9 месеца са ни по мярка, за 12 са ни ужасно големи. По голямата част от времето ни през деня минава в опити да се нахраним. Успех няма почти никога. Та по този повод, понеже влагам всичката си енергия там, нямам никакво желание за празнуване, торти, подготовки  и т.н. Ако някой има идея какжо да правя моля да сподели Sad.

A_VAL, Нели, Бързо оздравяване ви пожелавам.

# 159
# 160
  • Сливен
Честити ходещи крачета на Еди и Мариелка Simple Smile А мамите да правят питката Wink

Бързо оздравяване на всички  Hug Hug Hug

Ние сме вече по добре, но все още на диетка... Ето една снимка от днес - срещичка с ДеСимонка Wink

# 161
Привет!
От ходене по улиците няма време за нищо  Mr. Green и къщата ми е в окаяно състояние, чисто е, но е много разхвърляно /особено гардероба ми/
Около нас нищо ново, днес ходихме на консултация - ба 11м без 3 дни е 10 кг /+300г/ и 80 см/+3см/.
Все още има 2 зъбчета, но 4 горни много го мъчат. От 5-6 дни е с разстройство, а от вчера и с кашлица, а доки днес като го прегледа и преслуша му няма нищо  Thinking
Ходи като го държа за едната ръчичка.
Заспива сам от около 10 дни, по метода, който Рая описа. Аз седя в стаята, но отскоро по малко се отдалечавам, за да може скоро да заспива съвсем сам.
Годинката - почти са готови поканите Simple Smile
Други теми не се сещам, ще попрочета по-внимателно и ще допълня
Ето и някой снимка
Маймунки
Надничаме по чуждите колички
Много обича да се люлее
Усмивка
Усмивка2
Усмивка3

# 162
Ето какви разкошитийски снимчици ни направи Хера днес!!!

Херко, невероятно много съм ти благодарна!!!  smile3525  love001 newsm51

# 163
Гери и ние подарихме на роднинско бебе, без да сме го виждали преди, една мнооого красива рокля, а като го видяхме каква мишелинка е, май няма да може да си я носи и хем ми стана гадно, хем сконфузно - ужас направо! И вече съм решила да питам предварително колко кг е бебето под някакъв претекст   Whistling
Нанди, абсолютно си права! А и там наистина някой ще ми помогне, за разлика от тук - свекърва ми я гледа само за да отида на някой изпит и евентуално следобеда, преди изпита. Докато там помощ ще има всеки ден!  Crazy А и едно е да се скараш с мама и тати - друго е със свекита - в първия случай после пак се обичаме  Wink
Бибе, за стреса, който остава на майките... абсолютно си права - повече нищо няма да кажа, знаем си го  Cry
Даная, браво на Мариела!!! Скоро ще правите прощъпулник ми се струва!!!  Heart Eyes
Десинце, Павката е много, много сладичък!!!  Heart Eyes Hug

За нас: Мариса на почти 11 месеца е 8,650 и 75 см! Много съм доволна от детето - на +300 грама сме, което си е идеалното за тяхната възраст. Док каза, че е идеална, визирайки как изглежда, колко тежи и развитието й като цяло!!  Heart Eyes Доволна съм и аз от себе си  Wink
Фонтанелата ни е изцяло затворена. Не знам дали не е прекалено рано, но доки каза, че няма проблем и няма да се тревожа.
От другия месец започваме с ваксините - бяха ни отложени заради гърчовете (макар според мен да беше излишно, защото гърчовете бяха фибрилни и се получиха заради ненавременната лекарска помощ) и тя реално има ваксини колкото едно 3-месечно бебе  Sad та там ни предстои драма - дано всичко минава нормално  Praynig

Толкова от мен за тази вечер - утре може и повече  lovekiss

# 164
  • Сливен
Добро утро Simple Smile
Нахраних Ели и не можах да заспя повече (за разлика от нея) и реших да видя какво става тук на бързо, но нещо не ми се пише много...  Embarassed
Много сладки са Павката и Мариска Simple Smile Бонбони Simple Smile

Честита последна месечинка на:
МАРИСА

ЕЛЕНА

ДЕА

ДАВИД

МАРИО

Да са здравички, много послушни и винаги усмихнати!

Хубав и усмихнат ден на всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт