Партитата тука се задават, МАЙ-четата на годинка стават! - Тема 17

• 48 375
  • 721
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Здравейтеее Simple Smile
Честит рожден ден на Димитър, Валентин, Дейвид и Лазар! Честит рожден ден и на батко Вико! Да са ви живи и здрави дечицата.
Искрено благодаря за пожеланията за Яна още веднъж. Партито не беше това, което трябваше, но няма да изброявам проблемите, които ме заливаха цяла вечер, но като цяло май всички останаха доволни. Времето беше с нас и заваля чак след 20ч, когато всичко приключи. Ето две снимчици на рожденичката :

По другите теми ще пиша следобяд, когато легне да поспи малко и аз имам 2 часа спокойствие

# 571

Валентин на мама Мария,

Лазар на мама Лава,

Димитър на мама Дженеси,

Дейвид на мама Лидето86

За мама Мария, Лава, Дженеси и Лидето:

baloni bdbaloni baloni
Честит Рожден Ден и на батко Виктор!
Елфи да ти е много здрав и послушен!

Тортата е прекрасна! Браво Елфи!  smile3501 [/center]

Гери благодаря за поста.

Сега на въпросите:

1.Искам да попитам майките,които са постоянно навън-Как успявате да давате сок-носите го в шишенце ли?Защото нали покафенява след изцеждането newsm78 - Сок не давам.
2.Всеки ден ли ще миете косата на детето лятото? За сега 2 пъти седмично
3.Има ли още непроходили деца или ние ще сме последни?-Мариела ходи
4.Миете ли вече зъбките и с какво(каква паста,накрайник или четка newsm78)-Не ги мия.Понякога и давам да гризе четката за зъби,ама трябва да започна.
5.Много моля майките,които са сътворили такива прекрасни покани за рождените дни на децата си да ми кажат как и аз да си направя такава(щото съм зле в това отношение).-Не съм правила покани,няма и да правя.В този ред на мисли,Нелка и при мен няма еуфория,можеби защото наистина има време.
6.Водихте ли децата на офталмолог? На мен ми се струва,че едното оче на Калоян стои леко затворено и май ще ходим на преглед Sad. -Аз още преди няколко месеца заведох Мариела,точно поради тази причина. Забелязах,че едното и око е по широко отворено от другото.Педи също го видя и ми даде направление.Понеже във детската очна клиника нямаше свободни часове я заведох в една очна клиника до нас"Дъга" .Лекарката я преглежда,доколкото  това може да се случи на едно бебе,което не изпълнява команди"затвори,отвори,погледни нагоре ,надолу" но все пак каза че няма вродена птоза на клепача и всичко е наред.Изписа ми некво гелче като за конюнктивит (май така се пише) трябваше да го слагам 10 дни вечер,ама не бях постоянна,щото беше трудно и не съм ходила после на контролен преглед,че ни нямаше в София.Скоро не съм я заглеждала в очите но май вече не забелязвам такъв проблем.Като се събуди ще я оглледам пак.
7.Кажете кои триколки са качествени.Похвалиха ми марката Smart trike,но искам и други мнения. -И аз събирам мнения по този въпрос.
8.Обувки-сега купих сандалки 20 номер,но 19 и бяха кажи речи точни.Мариела е с голям крак-широк отпред като моя,и голяма част от обувките не и стават Sad

Марта стискаме палци и да се похвалиш.

Много хубава е Яна,малка къдрокоса кукла.

Бюста-тоя Даколен и аз го гледах ама за около 40 лв и се отказах.

# 572
Забравих да честитя рождения ден на Валентин,Димитър и Дейвид!Честит рожден ден и на батко Виктор!   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 573
Честит първи рожден ден на Валентин, Лазар, Митко и Дейвид!!!

Честит рожден ден на батко Вики!

За мамите:  

Нелка и аз още не съм особено развълнувана. По едно време за малко ме хвана, но за ден-два ми мина и сега нещо... може би наистина защото още ни е далече на нас с теб!  Whistling Hug
Мария, стискаме палци, разбира се!!!  Hug
Къщи, Габи изобщо ли не я тачи куФнята?!
Бубе, затъжила си се нещо гледам!  hahaha
За възрастта на детето - хич не ги признавам тиЯ ми ти месеци, както казваш, да се налага да смятам  Naughty Но тук обикновено си казват: "година и един месец", "година и 5 месеца"...
Виоленза, много е хубава Яна!!!  Heart Eyes
Деннии, желая ви времето да е страхотноооо  sun и един чуден рожден ден на открито!!!  Hug
Марте, успех пожелавам от все сърце!!! fingerscrossed Дано успеят децата! Да се похвалиш после!!!  Hug
Елфи, тортата е много хубава!!!  Hug
Нелили, не знам нищо за този лосион, но ако можеш, откажи я на време, че аз съм си смукала палеца по 5 годишна възраст  Rolling Eyes
За обувките - номерчето ни е 19. Купих й ги на 10 месеца и половина и още й стават.

ИИИииии и вий пък ся с тия аТанасиииии Crazy Много ги обичааам

# 574
Честит рожден ден на Валентин, Лазар, Димитър и Дейвид!
Всички да са много здрави и усмихнати!
Елфи, както винаги страхотна торта.
По въпросите на Златка, ние не ходим самостоятелно, нямаме зъби..Покани няма да правя. Mr. Green
Косата я мием два пъти седмично, но предполагам лятото ще започнем през ден. Голям мерак имам да го тропна в пясъчник, да видя ще се забавлява ли.
Обувки 19-20 взехме, малко са му големи.
За офталмолога - ще гледаме да отидем, че Гого малко криви едното оченце..
Тони, притеснява ме, че не му давам по 400 гр общо пресни плодове и зеленчуци, тази таблица на Бисквитка съм я виждала. Но всъщност без зъби ..ще трябва да поизчакаме или само пасирано да му давам. Thinking Иначи ми се иска да следвам този принцип 1 час преди  и 2 след ядене. Но понеже четох, че след всяко хранене по малко трябва да се дава. Аз ще се сетя ли толкова пъти. Аз самата не прихапвам между храненията и трябва да свикна с него . Simple SmileКолкото до сварени плодове, той още си ги закусва самостоятелно, защото не иска попара и всякакви други производни дето сте писали за закуска, тук беше пълно с идеи. Simple Smile
Нанди ми харесва с нейното захранване. Аз си мисля, че вече могат да ядат почти всичко. Е аз не давам бобови, рядко прясно мляко /освен в купените каши/, сладко / освен в бисквити и козунак/. Чудех се за ягоди и малини? От пюре предполагам им давате, там се водят изчистени от семки? Мисля да му давам лятото от градинските плодове. На мен лично ми омръзна от ябълка и банан, сигурно и на него скоро ще му омръзне. Искам да разнообразя. Ще пробвам сега с портокал и киви.
Свеки пак го беше завила снощи с две стегнати и нагъчкани одеалца, каква е тая работа нейната..просто ужасно ме дразни. Независимо какво казвам, тя си прави каквото реши. Това си е неуважение.
Мариетке, по-добре сме и аз и Гого. Благодаря ти! Hug Моето е на алергична основа. Сега сме пак с Памперс, купен от Метро, уж там били най-свестни. Но ще пробвам и с тези дето ти каза. Изчисти се обрива, малко пак имаше зачервяване, но премина само. Големи преживявания с влака. Дано успееш да си починеш там. И все забравям да ти кажа, че и аз обичам да готвя ама такива чудеса като 7 различни ястия не съм творила. Браво!
Всъщност искам и аз в Бургас.  Laughing Шегувам се, разбира се. Надявам се да стигнем до морето скоро и да видим някое майче от форума. Simple Smile
Марте, стискам палци и за двете! Зази и при вас ще стискаме за Симо.
Яна, много сладка.
Хубаво време на всичкиии празнуващи!
Хайде, че се отплеснах. Thinking

# 575
1.Искам да попитам майките,които са постоянно навън-Как успявате да давате сок-носите го в шишенце ли?Защото нали покафенява след изцеждането  - Сок не давам.
2.Всеки ден ли ще миете косата на детето лятото? Мия я когато преценя, през ден в общия случай
3.Има ли още непроходили деца или ние ще сме последни?-Не сте последни, и Фют не ходи  Crossing Arms
4.Миете ли вече зъбките и с какво(каква паста,накрайник или четка )-Да, с Аквафреш -детска четка и паста. Все пак имаме цели 8 зъба!
5.Водихте ли децата на офталмолог? Днес има час (бях писала за една дупчица), дано всичко е  наред! Praynig
 Peace

# 576
  • София
violenzaa , много сладка рожденничка  Heart Eyes със страхотна рокля.  Много обичам точките ( даже преди малко си купих саксия на точки  Mr. Green ). а защо ви няма в списъка на първа страничка   newsm78 , някъде съм бляла и не съм ви записала  Embarassed за което се извинявам. Пиши ми на  лични данните за да поправим  грешката  Wink Hug  bouquet

Хоупии  Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig  Hug Hug Hug Hug

П.П.:Честит рожден ден на батко Виктор!Пожелавам му  здраве, безброй усмивки и много лудории! Елфиии прекрасна торта си направила  Hug

Последна редакция: ср, 09 май 2012, 16:05 от nellyli

# 577
.

ИИИииии и вий пък ся с тия аТанасиииии Crazy Много ги обичааам

Ми то те са закърмени с тея ананаси  hahaha, още от коремите  hahaha Mr. Green

Яна и мама са много хубави!!!  Heart Eyes

Хоуп, стискам палци! Praynig Hug
Марте, благодаря, душко! Hug Ако знам, че тоя крем Даколен ще свърши работа и 50лв ще дам. Марте, викаш за нас бъдещи мами за втори и трети път да не предприемаме мерки сега, а после, така ли? Mr. Green
Стискам палци на вашия батко!!! Hug fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

Днес купих Фризо 3 - и като се зачетох... ми то на 180мл вода се слагат 3 мерителни лъжички от сухото. И било с вкус на ванилия  Rolling Eyes Имам да откарвам доста време с една кутия  Mr. Green

# 578
  • До морето :)
Гери, като отвориш кутията, ще разбереш защо пише 3 лъжички  hahaha

Хоуп, доживяхме ли деня на прегледа? Успех и стиснати палци от нас  Hug

Марте, стиснати палци и от нас с Ели имате  Praynig

Мама и Яна наистина са много Убави  Heart Eyes

Мили, радвам се, че Гоголино е добре  Grinning

Елфиииии, Ч.Р.Д. на Виктор! Да е жив и здрав! Много да слуша и да помага на мама  Whistling

# 579
Честит първи рожден ден на Валентин, Лазар, Митко и Дейвид!!!

За мамите:  

# 580
Violenza, Яна е страхотна!
Повече не съм чела, защото влизам да се оплача:
От днес официално сме с варицела! smile3514 Cry Cry Cry
Отмених всички тържества, нищо не ми се прави, гадно и тъпо ми е.

# 581
Ииии ама като отвързани сте Mr. Green

Щях да отговарям на въпросите на Златка,ама ги забравих хахаха(чЕкай да погледна последната отговорила,че да се присетя Wink)

1.Просто навън не давам прясно изцеден сок,а само компот разреден с вода
2.Вече няма коса Joy Главата мия през ден Peace
3.Не ходи
4.Мия като се сетя с комплекта на Ненедент
5.Не съм правила покани
6.Не и смятам да пропусна на този етап Naughty
7.Триколка съм аресала една,нито знам марка,нито ме интересува,важното е,че ме устройва Naughty

уффф,ами май това беше Thinking

Марте
,днес определено ще работя за теб и ще стискам палци до откат Wink Praynig Hug

Нелли,споко не си я пропуснала,нали беше писала,че още преди да роди се е преместила в конкурентен форум Peace В тази връзка щях да питам Виоленца кво стана с този форум в крайна сметка Thinking И още нещо - дали случайно не е държавен служител Wink
Много хубава къдрокоска си имаш,ама като гледам това не го е наследила от теб Wink

Любимата ми тема за храната сте засегнали както винаги...Вие верно ли сте въвели вече де що видите newsm78 Само аз ли се скръндзам още и не давам нищо аванта Mr. Green
Откъде аджеба намирате толкова много читави плодове и зеленчуци???
Аз лично не бих дала нищо купено от магазин или от пазар Naughty
(някой беше споменал домати,че то аз не ги ям тези домати,кво остава да ги дам на детето Crazy)

Набързо за нас - медицинската ми седмица засега е пред пълно фиаско Twisted Evil Колата ми издаде багажа и от два дни стои разчекната по сервизи и ми идва да  #2gunfire вече...
Днес поне ме закараха до личната и след хиляди увещания ми даде направление за хематолог и урина(повторно)...Зази,не лимфоцити,а левкоцитите са му увеличени в самата урина Peace,та смятам ако все пак утре благоволят да ми върнат колата да отида да направя поне уринарните Mr. Green БТВ,повредата се оказа много сериозна,имало е реална опасност да гръмне генератора и да се запали Shocked Както и да е,няма да ви занимавам с това,но то е причината да нямам никакво желание да пиша тук и не само Mr. Green След плащането на пътен данък,ГО и преглед,този ремонт ми дойде като студен душ  Twisted Evil Дали не съм влезнала в Сатурнова дупка 3 месеца преди РД  Joy

Зу,онова предложение мноУ ми допадна Wink Hug Дет се вика,ще гледам да се възползвам когато пак ми доскучае Joy

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ВАЛЕНТИН,ДИМИТЪР И ЛАЗАР!ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ,МНОГО ВЕСЕЛИ И УСМИХНАТИ ДЕЦА!
Весел празник и на семействата им! Hug
(верно мъжка дата днес Wink)

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ПРЕКРАСНИЯ ВИКТОР!ЕЛФУНО,ДА ТИ Е ЖИВ И ЗДРАВ,ВСЕ ТАКЪВ УБАВЕЦ И МНОГО ДА ТЕ РАДВА! Hug

П.П.Авал,съжалявам мила,случват се и такива неща Confused  Hug Пожелавам скорошно оздравяване,а за купона не се тревожи,все ще го направите Hug
П.П.П.Личи си,че не съм отваряла друг браузър,нали Mr. Green

# 582

Бубе, а за мен що не питаш ,  Crossing Arms

Щот знам къде да те намеря  Mr. Green

За обувките- пак проверих, на някои има и европейска номерация. Та..същите сме като всички вас- 19/20 номер.  bowuu
Зависи от самата обувка, някои 4-ка (19 номер), някои са 5-ца (20-ти)  Wink

Зази, мерси, че си се включила по темата за казването на възрастта....Другите няма ли да се включат?  Crossing Arms
Кат ми изтърсят, че детето е на 29 месеца..иди та смятай  Tired Кретени  Naughty
Затова на такива отговори клатя разбиращо глава и хич не си и правя труда да гадая  Naughty

Гери, каква марка е показната от теб триколка? Много е хубава, каква и е цената?
Ние в БГ имаме останала от Габ, баба му и дядо му му бяха купили, та ще я ползват и сега за Ралфи. Аз триколка не съм ползвала никога.
Тукашните са ето тези:

Eлфиии, честит рожден ден на красавеца Виктор! Да ти е жив и здрав, умен и разуумен, весело изкарване, страхотна е тортата, с три деца и торти майсториш, вдъхваш ми надежда и като нищо да се престраша и аз някой ден  Hug
П.С. ЛИПСВАШ в темата и най-вече на мен  Blush  Hug

Лус, защо подстригахте мистър В, наистина? Аз Габ, хем имаше мноого коса го подтсригах когато беше на година и 8 месеца и въпреки това мноооого страдах по загубеното бебенце и появилото се на негово място голямо момченце  Cry
Сега също няма да бързаме, харесва ми бебешкото му излъчване, което до голяма степн се дължи на перушинестата му косичка  Heart Eyes
Между другото, отива му така! Но и черепът му е перфектно оформен..а при нас, дори и след каската се съмнявам, че ще се престраша да го подстрижем точно така  Rolling Eyes

За миенето на коса- като го къпем всяка вечер се мокри и косата, но иначе най-много два пъти седмично я мием и то толкова често заради каската, иначе съм забелязала, че и две седмици да не яя измия си стои все така чиста и приятно ухаеща на бебе  Heart Eyes
Ами това е то да си дете...нямаш хормони, не ти се омазнява косата, не мирише като се изпоти..Чист като майчина сълза..След пубертета, обаче..мм....ще бъде друго  Crossing Arms

Пак въпрос- има ли други бебета с още от онези корички по главата? Габ ги имаше до 4-5 годишен, бебето също все още е с такива  Tired Купувах какво ли не, но май резултата е само временен и после пак се образуват (като жълтеникав налеп). Тук му казват cradle cap

A_val, за Ани ли говориш, че е с варицела? Защото нали синът ти я мина, та може би говориш за бебето. Така или иначе варицелата е силно заразна (въздушно капкова инфекция) и е мноого малко вероятно като има едно болно дете в семейството другите да не се заразят, даже би било направо чудо  Crazy
Не се притеснявай, хубавото е, че колкото по-малко е детето, толкова по-леко я кара! Бъро оздравяване, ще празнувате пак само възрастни илище отложиш партито за след три-четири седмици  Hug

Нанди, все забравям да ти кажа, но попитах защо ваксините почват да го слагат в рамото (щото и на Рафаел му ги сложиха там!) Отговорът беше, че искала да използва по-малка игличка (и действително му ги правеше с инсулинова), докато на крака, за да достигне до мускула, трябва да използва по-голяма (дъга и дебела) игла. Моника е по-пухкава, така, че и вашия доктор е искал да избегне по-болезнения начин и затова е използвал по-лесния достъп до мускула- на раменцето  Hug

# 583

Пак съм аз  Mr. Green
Виоленза, сега видях снимките ви!
Яна каква къдравелка е само  Wink И колко е елегантна в малката си рокличка  Heart Eyes
На втората снимка това ти ли си-ти ли я държиш?

# 584
  • София

Пак въпрос- има ли други бебета с още от онези корички по главата? Габ ги имаше до 4-5 годишен, бебето също все още е с такива  Tired Купувах какво ли не, но май резултата е само временен и после пак се образуват (като жълтеникав налеп). Тук му казват cradle cap

И ние ги имаме тези корички ( крусти мисля , че се казват)  Tired Много ме дразнят , но за сега няма отърване.

Преди малко се върнахме от консултация. Мери ни , огледа ни зъбите и това беше. Даде направление за кръв и урина. Питах я за въпросния лосион  за отказването на палеца ( след като никой не  изказа мнение  Mr. Green )  и каза, че става за бебета , та ще го купувам тези дни.

За обувки ние сме 20 ( като има около 0,5-1,0 см. свободно пространство)

П.П.: Естествено забравих  ooooh! :  Мартееее   Hug Praynig Peace

Последна редакция: ср, 09 май 2012, 18:56 от nellyli

Общи условия

Активация на акаунт