Партитата тука се задават, МАЙ-четата на годинка стават! - Тема 17

• 48 362
  • 721
  •   1
Отговори
# 615

Честит 1ви рожден ден на  Фифо на мама Хоуп,Вики на мама  ДЖЕЙ
и  Дани на мама !

Марте,и от мен стиснати палци! Peace

Момичета,благодаря на всички за хубавите пожелания за рождения ден на Лазар!Времето вчера беше с нас - не валя дъжд и си изкарахме много хубаво.

За обувките - Лазар носи 18 номер.

# 616
Марте,Елфи,благодаря за отговорите.Ние с баща и нямаме такива зъби,обаче сестрата на ММ има.Незнам до каква степен се наследява и дали е от родител на дете,или може и по -отдалече,затова се притеснявам,но ще изчакам и ще видя.

Мисля,че преди време Нели,беше споменала за новата серия памперси на ДМ- ПРЕМИУМ.
Вчера пратих ММ за памперси и той купил такива,нямало от другите,та наистина имат ластик на гръбчето,но според мен височината на предница и гръбче е намалена,както и че май са по големи от предичните,или лепките им са по-дълги,Използвала съм 3-4 броя,като единият беше нощен и издържа на напрежението

# 617
  • София
Здравейтеее Simple Smile
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МАЛКИТЕ БУБОЛЕЧЕТА! ДА РАСТАТ ЗДРАВИЧКИ И ЩАСТЛИВИ И МНОГО АМА МНОГО ДА РАДВАТ ВСИЧКИ - Най-вече мама Simple Smile

Това за зъбките ме заинтересува. На Яна има доста растояние между горните два- първите. Баща й е с подобно, но много по-голямо растояние, обаче всички около мен ме успокояват, че няма да са като неговите, ама...  newsm78 май няма да е така.
Вчера търкулнахме питка за прощъпулника и Янчето хвана четките и боичките, както и една моя гривна, та се надявам да има кой да ми прави бижута Simple Smile
Бисквитка, може да ми викате Вили Simple Smile Как се справяш с това "залепяне"? Яна също постоянно се държи за мен и си търка лицето я в панталона ми, я в полата... Не мога да свърша нищичко. Само киселее и така идва при мен. Започва да се дърпа и от непознати и пак да се крие в мен. Попринцип винаги съм я давала на всички да я гушкат, оставяла съм я и на приятелки в парка за малко и на бабите да я гледат... не знам що станаха така нещата. А още по-кофти е, че мъжа ми се дразни и смята, че съм я разглезила и не иска да разбере, че това е така, защото за нея аз сега съм "всичко". Не знам.. надявам се да превъзмогнем тези неща и ако имаш някой "трик" - ще се радвам да разкажеш Simple Smile

# 618
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА  ФИФО, ДАНИ И ВИКИ!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК ХОУПИ, ДЖУФЧЕ И ДЖЕЙ!

Много здраве и щастливи моменти с прекрасните малчовци ви пожелавам!
Честит рожден ден на другите ни рожденици!

Гале аз още не съм отворила пакета , че имам от пуфиса. Дано да ни харесат и на нас  Peace
Шени , онзи ден гледах един лосион против комари на Чико който е подходящ за бебета. Аутана май беше за след 2 годинки  newsm78 . Има и някакви гривни . Виж срещу кърлежите нямам идея как да се борим  Tired. При нас гледат овце , кози и  крави и опасността е по-голяма от колкото в градът. До сега с Алекс съм избягвала да го пускам по тревните площи, а и тук пръскат редовно градинките. Ако някой  все пак каже как да се предпазим от тази напаст ще съм много благодарна  Peace
Аз пак да си отворя темата за смученето на палеца ( нали ми е на главата  Close ) реших преди да купя този лосион да пробвам разни други методи. Сега съм сложила лейкопласт на палците и като , че ли има ефект. Само дето се научи да го маха , та се налага вече няколко пъти да се облепваме  Mr. Green . Много се дразни детето , но ще трябва да отвикне   Wink
Марте , браво на Кики. И аз си рева всеки път на тържествата на Алекс Simple Smile

Спасдиди какви мъфини ще правиш? Правилно помниш , всичко си бях подготвила 1-2 дена предварително  Wink .  

# 619
Здравейте мами,  Hug

Точно преди една година ЕдиСян беше "тръгнал" за живота, по това време имах 2-3см разкритие  Mr. Green А една година по - късно днес празнуват първият си рожден ден ето тези страхотни деца, на едни страхотни майки:

чаровния Филип на мама Хоуп, за тебе мамче:

усмихнатия Дани на мама Джуф, за тебе Люба:

хубавата Вики на мама Джей, за тебе мамче:

сладкия Жорко на мама НоваМама, и за теб мамо:

Да сте живи и здрави дечица, да растете сред много обич и доброта!

Честит празник и на вас скъпи мами

Марте, радвам се за Кики и Вики - съгласна съм с Нели и Къщи, че студ със студент вървят заедно  Mr. Green Стискам палци на математиката! fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

СпасДиди, благодарим ви за подаръчето, получихме го и утре ще си го отворим! А ти направо си ме разплака с размислите си  Hug

Шени, за кърлежи и комари, още не съм мислила... но ще трябва.. ще видим и другите какво ще кажат по въпроса. Rolling Eyes

Мария, за съжаление аз не успявам да видя снимките ви..  Confused newsm78

Аз още съм в чуденка дали да правим утре прощапулник или не... щото Еди се пуска, обаче когато му е кеф... ето на обяд на майтап му казах "айде към кухнята" иииии.... ТОЙ тръгна  Shocked Mr. Green Heart Eyes, та ще го мисля и в последния момент ще реша явно.. Crazy Много ми се искаше баща му да си е тук, поне за прощапулника, нооо пък до 5-6 юни има още доста време... Tired

Елфи, ние също сме с 3 зъба, даже единия само милиметър излезнах отгоре.. 4тия напира и до там сме я докарали  Mr. Green Та искам да кажа, че сте ОК  Mr. Green

А аз тая коса на Еди, ще трябва да я мия по честичко, че много се поти милинкия Rolling Eyes...

май имаше и още нещо... ама забравих... Blush - по - късно (евентуално ) ще продължа Peace, че тази вечер пристига и свеки ... тааа лудницата е пълна, няколко дни с две баби уауууу  Mr. Green ooooh! Crazy Crazy Crazy

# 620
ГЕри....и нашият е милиметър,ами...даже по-малко,защото вчера видях,че е избил напълно  Mr. Green
А долните два се мъдрят от 7-мия месец,та чаааак сега се усети и единият горен   Joy

И само да кажа,че ме очароват честитките,които пускаш.Изисква се наистина страхотно отношение и желание,за да направиш такива постове  Crazy Heart Eyes

# 621
  • До морето :)
Гале, Вили, и според мен е нормално да има разстояние между двата зъба, поне при всички деца които съм виждала е така. Не се шашкайте излишно

Гери, и аз не бях сигурна за нашия прощапулник, но предния ден "тествах" Ели дали ще мине сама пътя до предметите. Успя и 10-те пъти и го направих  hahaha

Мария, много сте хубави  Heart Eyes

Скрит текст:
Ето снимка от нашия прощапулник:

# 622
  • при палмите и алигаторите,FL

Честит рожден ден на Фифо и на Дани!!! Да растат здрави и щастливи, да са много усмихнати и много обичани!!!

Честит първи рожден ден на прекрасната Вики!!!

И да почерпим за порастването на Соничка, днес моето прекрасно момиченце става на 6 годинки!! Да ми е жива и здрава!!!

# 623
УРА,УРА,УРА newsm44 newsm44 newsm44
Този път изследванията ни са читави.......пфууу камък ми падна от сърцето Whistling Др.седмица сме на хематолог,дано и там нещата минат ок и дет се вика спокойно мога да ... почерпя Wink

Бубе,в къв смисъл що сме остригали В. Rolling Eyes Няма въшки ако това си си помислила   hahaha Искам да му порастне нова и хубава коса,този мъх беше започнал да ме дразни,щото ми прилича на баща си с два косъма на главата Mr. Green
БТВ,нИ сЪ праЙ,че не схвана посланието на Мариетката,мноУ Убаво си ти го е рекла даже Mr. Green

За колите Теди го е казала най-точно - като скачени съдове сме с нея Naughty Особено преди да родя човек не можеше да ме види пеша никъде,вечно почекната на колата  Crazy
И в тази връзка - снощи по нощите ми я върнаха,всичко е наред,само джоба ми олекна с 200 кинта  Twisted Evil

И пак към теб(ииииииии мноУ си питала вчера Laughing) - като ме питат на колко ми е детето,обикновено запецвам,не че не го знам,ама докато пресметна година и колко е в случая...ужасТ,а ако някой ми каже 19-22 месеца,смятай не моА го сметна нивга (математиката не ми е силна страна Mr. Green)

Виоленца,споко бе,това че множеството Близнаци в темата не са любопитни Mr. Green, аз като виден представител на зодия Лъв съм любопитна за всите взети заедно Joy Та,питах те от чисто любопитство и то още не ми е задоволено,защото не мога да разбера къде другаде се подвизаваш Mr. Green За косата ти - не моА да повярвам Shocked На мен пък миглите ми станаха кошмарни,а преди това имах почти толкова Убави колкото на В. Heart Eyes

Алекс,ще ме умориш бе жена Hug Искаме също толкова описателно включване и след партито Naughty Стискам палци за хубаво време,че да не ни простудиш Наденичката Heart Eyes

Марте,браво на Кики,а Вики не би те разочаровал....ееее ама си перфекционист и ти... ooooh! Hug Тебе направо си те представих,с насълзени очи от щастие и гордост Heart Eyes

хмм,Мариетке,вчера направо съм те минала не по диагонал,ами като куцо пиле домат Embarassed Честити ви краченца Hug Въпреки,че е рано да се каже още,защото ние сме с първи крачки отпреди 11-ия месец,но все още не иска да се пусне сам,а сме на година и един(Бубе,това беше  специално за теб Joy)

Страхотни снимки от страхотни партита Heart Eyes

Нелли,вчера знаеш ли защо не ти отговорих за този крем ли е,лосион ли е,какво е не разбрах,защото нИ го щЪ Mr. Green Честно ако това смукане на пръст поне за малко ме спасява от рев,писъци и куп други екстри,ако с това смукане той се успокоява по някакъв начин,ако с това смукане заспива....е,коя съм аз,че да му развалям рахата Mr. Green Joy А сега сериозно,наистина мисля да поизчакам с това,но ако пробваш и има ефект,сподели плийЗ Hug

Абе нали Жени миналата година разправяше за някви гривни ли,що ли...да вземе да се включи викам аз,щото и аз не знам вече как и от какво да се пазим Mr. Green

Нелкеее,спретнахте ли прощъпулника вече???Е,кога се похвали,кога и прощъпулник направи Crazy Супер,браво!Много сте готини Heart Eyes(не моА да разбЕра кво е хванала Елито Thinking)

Геринце,точно Едика ще се е утвърдил в ходенето до 5-6 юни  hahaha Така с един куршум - два заека  Peace

Вчера май и за обувките ви го спестих - та ние носим 19 номер,но нещо май взеха да ни утесняват Crazy

МноУ сте потайни - кво криете сЯ откъде вземате читави плодове и зеленчуци Mr. Green Аре кажете бе,нЕма ви ги изядеме  Naughty

За разстоянието между зъбите имаше поверие - мисля,че беше,че такива хора ще са много щастливи и ще пътуват надалеч newsm78 Аз като малка съм имала доста голямо такова,ха познайте сега дали имам  Mr. Green 

Въпрооооооооооос - как се предвижвате когато сте без кола,а трябва да отидете някъде по работа и няма на кого да оставите дребните? Пеша - не е задоволителен отговор,по-скоро ме интересува тези,които са ползвали таксита как точно се случват нещата,има ли право детето да се вози там без столче Thinking (май се налага да имам и вариант Б за спешни случаи Mr. Green)
Абе само на мен ли ми тежи детето и като тръгна да го влача нанякъде имам чувството,че го нося с последни усилия и всеки момент ще се строполя на земята и ще трябва да викат Бърза помощ да ми правят изкуствено дишане,освен ако в това време не се появи някой услужлив и красив джентълмен,който да ме избави от мъките ми Joy Сериозно,детето ми е в средната категория,а не се справям,а какво ще кажат майките с тежка категория...не искам и да знам ooooh! Wink
Ако трябва да съм честна - аз лично не мога да се справям сама с детето си когато трябва да ходя по институци,до магазина,по изследвания...не толкова,че не се справям,защото все се намира някоя добра душа да удари едно рамо,но аз се чувствам някак си некомфортно и сдухано Crazy

Ааааа виж сЯ как хванах Нандисимата в крачка Naughty Да ти е жива и здрава прекрасната Соник,много да те радва,да има весело и щастливо детство! Heart Eyes Hug (ще взема и да се почерпя на изпрододяк Mr. Green)

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ДНЕШНИТЕ ЕДНОГОДИНКОВЦИ!ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ,ВСЕ ТАКА ПРЕКРАСНИ И МНОГО,МНОГО ДА РАДВАТ СВОИТЕ РОДИТЕЛИ!
Весел празник на Хоупова,Джейкова,Елджуфиса(която днес е с голяма черна точка,че не се завъртя да почерпи,а тя ги умее тия неща) и Нова мама Hug  bouquet

П.П.Айде де някой не пусна ли прословутите контролни изследвания на годинката Naughty Нали знаете,че има един човек в тази тема,който винаги ще е заинтересован от вашите отговори  Mr. Green

# 624
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН И НА КАКА СОНИК!!!    bigdance2 newsm59  party023

Нанди тая торта дъга се опитах да я направя,но уви....боичките не ми бяха читави.

Луси,радвам се,че изследванията на В. са добри,и че вече имаш кола.
Аз с дете и без кола,ходя само в парка-хахахахха.В Била гледам да профуча за най необходимото,докато тя протяга ръце за да пипне всичко,гризе солети,или дъвче някоя още неплатена кутия. Ако ще и взимат кръв,ММ идва за да я държи,че мен ми става зле и припадам,иначе вече и на консултация я водя без количка защото така или иначе не стои в нея. На ръце я нося,ама ми тежи-има няма 12кг е вече,то аз не съм слабичка,ама пак ми тежи и на дипломирането на брат ми,когато и се доспа и неискаше никой друг да я гушка или разхожда,щях да пукна,на другия ден имах мускулна треска.

За предвижването с такси-ми най-вероятно бих я държала седнала в мен ако се наложи и недай си боже да се случи нещо.

Мами,търся столче за кола,което да е лесно преносимо,та дори сгъваемо.Става на въпрос да мога да го използвам в служебната си кола,за да водя Мариела на градина.Намерих едни,които стават на чанта,но те са за хранене и не съм убедена,че може да се използва в кола.

Последна редакция: чт, 10 май 2012, 17:34 от danaq_lv

# 625
  • До морето :)
Лусинда:
1. Как да не виждаш?!?!?! Спринцовката от Нурофена грабна. Докторка ще я правим!
2. Браво за изследванията на Мистър В. Много се радвам!
3. Честито ти обедняване с 200 лв.  Grinning
4. Аз се предвижвам с аУтобЯса  Laughing Таксито ще ми излезе златно, а пеша - крака няма да ми останат. Иначе да ви разправям случка онзи ден... Разхождаме се с Ели и сестра ми У центрутО и ще си хващам автобуса, да се прибирам. Съответно спира такъв, в какъвто аз не мога да се кача с количката, защото няма място за нея. Шофьора слезе да ми отключва багажното и аз с ееееей такива очи:  Shocked "Ама със спящото дете ли да кача количката вътре или не?!" Тъкмо съм приспала звяра, той - да съм я събудела. Хайдеее, има и друг автобус. Тъкмо повече време по улиците  Mr. Green За мой късмет следващия "автобус" се оказа маршрутка. Лошо ми стана, но нямаше начин, трябваше да си дойда, за да вземе племенника ми от градина  ooooh! С любопитна Елена в ръце се намърдах вътре, количката в багажника (вече беше свободна) и се прибрахме по живо, по здраво (под секрет - Елена напълни памперса в маршрутката и познайте дали не исках да се хвърля по пътя някъде  Joy) Та, весело ми е на мен по пътищата, отчайващо имам нужда от кола, но увиииииии  ooooh!
5. За разстоянието между зъбите - и аз знам, че това са много щастливи хора. Това с пътуването не го знаех!

Шени, и аз не мога да ти дам отговор за предпазването. Тука на село май ще трябва да се примиря или да й купя за кучета лекарстов, от тези които се слагат между плешките  Joy Joy Joy

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА КАКА СОНЯ! ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА, МНОГО УСМИХНАТА И С МНОГО, МНОГО КЪСМЕТ

# 626
Честит Рожден Ден на кака Соник!!!Да е жива и здрава, и много щастлива!!!! Сватя,пожелавам ви весел празник  Hug

# 627
Честит Рожден Ден на кака Соник-да е здрава,много палава и щастлива
  Лече страхотна Ели видях!!!!  bouquet  bouquet  bouquet Големи приключения сте имали ooooh!
  ЛускЪ много се радвам,че В. е здравичък и нямате проблем с исзследванията на урината.Дано е така и при кръвните Praynig Praynig Praynig
 Без кола не се придвижвам Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 628
Марте все се каня да те питам и все забравям - На Мариела предните ,централни ,два горни резеца имат разстояние между тях,според мен завидно,дали това може да се коригира по някакъв начин,и дали когато паднат млечните и постоянните ще са и с разстояние. Ох дано си ме разбрала,че се оплетох.
Гале, не се тревожи! За сега такова разстояние е нормално! Peace Още не са изникнали всички зъби и не са се наместили нещата! Може да остане и така ( ако има къса юздичка на горната устна)-ако искаш я покажи на стоматолог да види, но с млечните зъби според мен е рано да се предприема каквото и да е! Peace При възрастните такова разстояние се нарича диастема и обикновено има наследствен фактор-така,че ако нямате в семейството- вероятността Мариелка да има е малка.

Аз бях с такива разделени големи зъби- по наследство, както е казала Мартето. Оперираха ми тез юздички и на стари години (година преди завършването) носих шини. Оправи се работата, но не трябва да се чака до толкова късно. Аз хванах последния влак. А колко съм ходила по зъболекари.... и пак не ме бяха видяли не времето.

# 629

Аз пак набързо зачетох, защото бързам да се включа по важните за деня теми, пък после по-адекватно  bowuu

Фифо, ЧРД, прекрасен! Знам сега как мама си спомня всяки час, всяка минута от днешната дата преди една година! Знам как те гледа с умиление и насълзени очи от радост и любов! Затова Фифо, ти се едно щастливо дете и ти пожелавам да станеш и щастлив и стойностен младеж! Но сега е още рано, поиграй си и се радвай пълноценно на бебешките дни! ВЕСЕЛ ПРАЗНИК Хоупка, наздраве виртуално, а скоро и реално  Wink  Hug

Люфис и Джей, вие също празнувате на днешната дата първите рождени дни на първородните си дечица! Нека бъде прекрасен денят за вас и дълъг празника Simple Smile   bouquet

Лус, аз съм бивша блондинка- загрявам бавнУ. Вервай, ама ич не се досетих, че Мариетка говори за това, което казах за Рая  ooooh!  Joy
За подстригването- ми да, викам въшки завъдиха тез, затуй остригаха детето, горкото  Crossing Arms  Mr. Green Не, мари! Питам защо решихте да го подтсригвате, какво се чудиш толкоз  Crazy Топло ли му е, какво. Сега разбрах- заради двата косъма.   bowuu Аз лично го харесвах така перушинест, но е факт, че и така му отива, браво за куража, аз го немам и Р. ще си ходи рошаФ и ще развява перушина още дълго  bowuu

Нанди, ти също разнуваш днес  Wink  Hug Да ви е жива и здрава Соня! Да бъде прилежна и успенша ученичка, да ви носи само радост и да бъде все така красива  Heart Eyes Много подаръци и пожелавам  Hug

За нас- Рафаел започна да прави все повече и повече самостоятелни крачки. Лошот е, че така няма да мога да разбера и да отбележа кога точно е прооходил  Thinking
С първото ми дете не беше така и сега съм малко в чуденка  ooooh!
Дефакто вече е проходил, защото се пуска и ходи съмвсем сам по 10-тина крачки от едно място до друго. Но после изведнъж се срутва и продължава да пълзи?!  newsm78

Така, че аз все още не го водяя проходил, макар последните три дена да има видим напредък  Crazy

Елфи, съвсем си е факт, че ми липсваш много и както ти писах и преди- надявам се да дойдеш на срещата в Стара Загора за да се видим и наживо!  Blush

СпасДиди- наистина си невероятна скица- човек, който заразява околните с позитивизъм и настроение! Има ли шанс и ти да бъдеш на срещата в Стара Загора?

Зъбките- и на Ралфи са с разстояние  Thinking Но при него имам притеснения, така или иначе, защото той имаше скъсена юздичка под езичето и има голяма вероятност да е скъсена и горната и зъбките да останат така. Миналото лято отрязаха долната и сега всичко е наред, но горната казаха, че е още рано и може би ще поизчакам още докато направя консултация и решим какво да правим  Thinking

Марте, ти си една щастлива жена с тези деца, няма какво друго да кажа   bouquet

За изследванията- при децата знам, че може да има известни отклонения в някои от стойностите, но абсолютно адекватно и точно не мога да кажа, може би само педиатър може да направи пълен и най-точен анализ. Иначе повечето стойсности са си като при възрастните  Wink Луска, не влизай у филмите  Hug
И на Ралфи му взеха кръв- от вената  Confused онзи ден, за хемоглобин и желязо и за Lead в кръвта или това е олово. Тук е практика да ги изследват, изобщо са луди на тема Lead poisoning, че чак и аз малко взех да параноясвам, дано всичко е наред с изследванията все пак. Последно- преди една седмица пак му взимаха кръв-за желязо и беше на долната граница, та ме иннструктираха да давам повече месо. Аз уж давам- и месо и спанак, и други зелении, но...пак е гранична стойността му и е почти анемичен (пък не изглежда така  ooooh! )

Виоленза, много си хубава! Искам и аз да попитам в кой друг форум пишеш и защо той не е достатъчен, а пишеш и тук, тоест на две места? На мен този форум напълно ми стига и пиша само тук (че и за тук понякога нямам време). Просто да пиша едни и същи неща на две места..би ми било малко страннно  Embarassed Освен това пишейки само на едно място ставаш близък с останалите списващи и е много по-приятно, иначе ми се гуми смисъла, някакси  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт