Любители на котки тема 60

• 41 297
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
  • Кюстендил
Мъркачев стегна акото, няма температура, ще го бъде Mr. Green Сега имам мисия да му дам хапчеТА за паразити, изяде половин кренвирш в опити да ги маскирам в парченцата, ама ги обикаляше толкова умело, че се отказах. Сложих му ги да се разтворят в порцията консерва за вечеря и няма да получи друга храна докато не омете всичко в паницата Naughty И доктора каза да му намалим яденето, че е наедрял доста и е окръглил шкембето повече от допустимото Rolling Eyes

buttinsky, майка ми гледа котарак в селска къща с двор. Животинякът е на свободен режим и обикаля доста голяма територия, виждали сме го на километър от къщи. Не е кастриран (не успях да се преборя с предразсъдъци Confused) и е тарторът на махалата, щото е най-едър. Случвало се е да не се прибира и по 2-3 дни, но си идва когато много прегладнее, яде и заспива внезапно за 24 часа Mr. Green и после пак така.
Научат ли къде им е храната винаги се връщат, но малко живеят на такъв режим за съжаление  Sad

На Мери ще й изям хубавия мустак! Да е жива и здрава още дълги години!

# 256
Здравейте Simple Smile

Честит рожден ден на коте Мери. Жилая ви ощке дълги годинки да ви мърка и да ви радва!  Hug

Нашето маценце си е още на същото дередже - не яде, не пие вода, не ходи до тоалетната и само лежи в едан поза и не мърда много много. Единствено се мести през 1-2 часа на различно място да лежи. Довечера пак сме на лекар, че трябва през 24 часа да и се бие антибиотика. Направо не знам какво да правя. Дори не иска да седи близо до нас, само се крие и като се задържиш по-дълго около нея се мести.  Cry

# 257
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, на Мери! hbday baloni Още много години да засуква мустака и да позира за снимки! Grinning

Jia_m, дано скоро да се оправите! fingerscrossed
Трепет, вие също! fingerscrossed

# 258
  • Costa Rica
Mери днес порасна, става на 12, да си покажем дългия мустак  Flutter
Когато я видях за пръв път и се влюбих в  нея беше на колко? На 8 ли newsm78 Порасна дитето. Милата ми дебеланка тя, да е жива и здрава още много годинки Hug
Ще те критикувм обаче - не е честно да криеш такава прелест и да не я споделяш с другите Naughty От кога не сме я виждали, добре че е фейса, че да оплакна окото Wink

ТОВА Е АБСОЛЮТНО ВЯРНО!!! Изпитах го на гърба си. Делфин, как ме уцелваш на точното място Hug
Аз съм богиня на синхроничността, не си ли го разбрала.
Изфуках се. Пък Whistling

Весел празничен ден на всички!

# 259
Да е жива и здрава още дълги години Мери и да й се глади косъмът.
А всички болници да оздравяват, че се запролетява вече. Стига толкоз болести за тази година.

# 260
  • на брега на морето
Направо не знам какво да правя.

Отиди до нея и й кажи: Мацко, днес е ден за чудеса. Днес ще ти се случат З.
И наблюдавай Peace и най-слабото подобрение е чудо.

# 261
Наистина му е малко тесничко у нас на Мацухи.
Ако вземем къщата на баба ми вече ще има доста по-голяма територия, но пък по този начин почти няма да се различава от уличните котараци.
Днес го водихме в един парк близо до града, където има много хубави полянки с дръвчета. Нещо като изкуствено създадена гора представлява. Заведохме го в клетката и като стигнахме до парка я отворихме и го пуснахме да се разхожда на каишка. Ами, много плах беше и веднага се скри отново в клетката.
Като стигнахме до нашия блок мъжът ми отново реших да го поразходи и той се измъкна от каишката и се навря под една кола.
Реших, че за днес повече не му се полагат разходки и го прибрах. До преди малко се опитваше да изкопае прозореца, от който беше скочил вчера. Голяма маймуна значи...
Би ми било интересно тези от вас, които си гледат котките в къща с двор да разкажат как стоят при тях нещата. Как ограничавате котките си да не се отдалечават много и да не бродят в цялата махала. Или ако все пак бродят, сами ли се връщат?

Аз пусках моята котка да се разхожда навън. Недей! Последния път изчезна и още не съм я намерила. Cry

# 262
Ами, аз мисля да говоря сериозно с мъжа ми да спре да го извежда. Струва ми се, че точно след най-дългите разходки, започва неудържимо да иска да излиза навън.
Мъжът ми пък явно си търси компания за дълги разходки. Но е объркал домашния любимец в този случай.
Трябва му куче, нещо от типа на немска овчарка, което да издържа на ходене на дълги разстояния. Преместим ли се в къщата, това ще е първото нещо, което ще му подаря. Хем да пази двора, хем да го придружава като скитосва. И само да е посмял да ми говори колко глупаво животно било кучето в сравнение с котката Twisted Evil

# 263
Току що го видях в клюкарника - коте, мияч на чинии Joy

# 264
Здравейте Simple Smile

Честит рожден ден на коте Мери. Жилая ви ощке дълги годинки да ви мърка и да ви радва!  Hug

Нашето маценце си е още на същото дередже - не яде, не пие вода, не ходи до тоалетната и само лежи в едан поза и не мърда много много. Единствено се мести през 1-2 часа на различно място да лежи. Довечера пак сме на лекар, че трябва през 24 часа да и се бие антибиотика. Направо не знам какво да правя. Дори не иска да седи близо до нас, само се крие и като се задържиш по-дълго около нея се мести.  Cry
Moята Маца също беше така - оказа се, че е имала възпаление на аналната жлеза, която впоследствие е инфектирала де що има лимфна система ooooh! Цяла седмица, всеки ден - антибиотици. Върнахме я от оня свят направо. Сега е на 9 години, а миналата година стана мама за сефте Crazy на едно бебе Crazy

# 265
  • София и Морето от време на време
Как ограничавате котките си да не се отдалечават много и да не бродят в цялата махала. Или ако все пак бродят, сами ли се връщат?

Навлизаш в сферата на мечтите и фантастиката. Grinning Такава котка няма, поне аз не съм чувала де.

Наш Чочо и вече и Мърчо лятото идват с нас на морето в къщата и както се сещате не можем да ги ограничим никак. Първото лято и на двамата имаше страх какво ли ще стане - ами нищо - обикалят в близката околност и си се прибират. (Най-често в съседния двор се скриват от синовете ми)
Чочо за 1 път беше вече кастриран и на 9г възраст.
Мърчо всъщност откакто ги намерихме до 2м възраст там живя и щъкаха и те по съседните дворове. Миналото лято спа няколко нощи навън и се прибираше на сутринта. Инциденти не е имало - явно няма други котаци наоколо. Ще го видим това лято (вече кастриран) как ще е.

Последна редакция: вт, 01 май 2012, 23:17 от TINA.K

# 266
Братовчед ми имаше много хубав бял дългокосмест котарак Снежко, показвах ви го миналото лято, който беше домашен от бебе но като порасна и дойде лятото, им дожаля и взеха да го пускат из двора. Първо обикаля из двора, после из махалата, после взе да зачезва за по няколко дни... Сега вече два месеца не са го виждали, и сигурно няма и да го видят. Някои котки са по-кротки и им стига да обикалят двора, но други са завоеватели които скитат надалече... риск си е.

Не помня тук ли го четох, или в друг форум, но някой наскоро разказваше как си пускат котката на двора, на дълга котешка каишка чийто край е примка надяната на дълга тел опъната хоризонтално между оградата и там нещо друго. Както връзват кучетата на село - така има максимален обхват, първо дължината на каишката и после тя се плъзга по дължината на телта, и понеже е вързана високо, не се оплита около разни неща толкова лесно. Та, въпросната котка обичала да препуска от единия край на телта до другия и да си дивее на двора, но без да може да излиза извън него. Като се умори си я прибират и вътре кротува. Това ми изглежда добър компромис.

Честит рожден ден на красавица Мери и от нас!  Hug  Heart Eyes

Току що го видях в клюкарника - коте, мияч на чинии Joy
Joy  Joy Как ми трябва едно такова в момента... че мивката е пълнааа  Laughing

# 267
С малко закъснение честит рожден ден на Мери.Да е жива и здрава и много да ви радва  newsm59  bigdance2 nbirthday

# 268
Момичета, минавам да споделя една тъжна новина. Драко (за нашите Мишо) е бил прегазен от кола  преди нялколко дни. Миличкия ми той, толкова много се гушкахме с него по Великден, толкова любвеобилен и мъркащ беше ..... На децата сърце не ми дава да им кажа, толкова много го обичаха и те и чакаха с нетърпение лятото, когато ще са при баба и дядо и ще мачкотят котаците. Дано поне Лъки и Добри се пазят повече, то е ясно, че шофьорите няма да ги пазят  Tired А е  малка, тясна, квартална уличка, какво толкова карат бясно, не мога да разбера, така и дете ще прегазят.

Почивай в мир, мила душичке.

И още една тъжна новина...  Cry
Сестрата на моя Бени също я няма вече. Удавена е от животно (предполага се куче) с разкъсни рани около врата.

Съжалявам, че така с лоши новини се включвам, но исках да споделя...

# 269
Teдка, много съжалявам... Прекрасни животинчета са били!

Общи условия

Активация на акаунт