Любители на котки тема 60

• 41 314
  • 741
  •   1
Отговори
# 270
  • на брега на морето
Милите ми душички.

# 271
  • София
Да почиват в мир!  Cry 

Много мъчно ми стана.  Cry  Не съм ви казвала, но и Черньо, който не веднъж съм показвала и той не доживя дори 1 годинка. Сгази го кола. "Татко" му Ташо също отдавна го няма (от кучета). И едно от по-малките му братчета попадна под гумите на кола. Може да съм егоист и да действам срещу природните закони, но ще си затварям котките между четирите стени, а те нека само гледат през прозореца.  Sad

Теди, Hug

# 272
Аз какво да кажа!
В момента живеем на 17 етаж. Обяснявам на Рижко, че не трябва да се движи по парапета на терасата, но уви... Няма възможност да го изолираме.
Направо не зная какво да кажа.

# 273
Може да съм егоист и да действам срещу природните закони, но ще си затварям котките между четирите стени, а те нека само гледат през прозореца.  Sad

Съседът с котките (за който бях писала преди) почти винаги, когато Мъри е на терасата ми казва "Виж го как гледа моите котки и завижда! Пусни го малко навън!". Е няма да го пусна! По-добре у дома затворен, но жив!

Теди, Таня Hug мъчно е... Cry

# 274
  • София
Аз какво да кажа!
В момента живеем на 17 етаж. Обяснявам на Рижко, че не трябва да се движи по парапета на терасата, но уви... Няма възможност да го изолираме.
Направо не зная какво да кажа.

Снеже, не е шега работа. Гледай да не отваряш прозорци и врати. Живеем на много мръсна и шумна улица. От години отваряме за кратко по 2-3 пъти на ден като правим течение. Свиква се. По-добре да е задушно, но Рижко да не излиза.

# 275
Няма начин, а той  е много хитър. Само да излезеш за нещо на терасата и веднага се е мушнал. Майка ми не може да го гони. Не се страхувам от терасата / терасите там са големи/, а от това, че се качва на парапета, но е страшно дори да го хванеш защото може да се запази и да падне.
Той много не слуша. Свикна с новото място и му харесва, но на мен не.
Направо не зная къде да се помоля, нищо повече да не ни се случва лошо.

# 276
  • София
Много често се качват на парапетите, за да могат да наблюдават. Направи му някакво място за наблюдения. Може би ще ограничи балансирането по парапета. В Пловдив Мъро използва един шкаф, който има плот точно на нивото на парапета и изобщо не проявява други мераци. Стои там с часове и гледа минувачите.  Grinning  Все пак винаги има риск да "хвръкне" след някоя птичка. Sad

Последна редакция: ср, 02 май 2012, 12:20 от Тaня67

# 277
  • София
Момичета само минавам да кажа ,че се отказах да давам хънито ще си се боря с алергията , даже вчера я подстригах с надеждата да ми отмине ( да не казвам колко козина свалих  Mr. Green и колко е смешна сега )
п.с и мойта седи на поставката за цветя на балкона
ето я през зимата : https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/281875_1015 … 302_2933618_n.jpg да Ви кажа не проявява никакъв интерес към птиците  Mr. Green
даже миналата година беше влезнал гълъб в кухнята и тя 3 дена не посмя да влезне и се криеше под гардероба в коридора

# 278
Теди,Таня  Hug Hug

# 279
Вкъщи сме на последния етаж и от терасата прескача на покрива. Няма да казвам колко прилепи ми е донесла...

# 280
Оооо, милите пуфкави душички...да почиват в мир.

lepidopteria, поздравямам те за избора...надявам се след подстрижката да ти намалее алергията. Може да се наложи да се галкате по-рядко, но пък поне котенце ще си е близо до теб.

Нашето маценце се пооправя - днес даже почна отново да мърка като я галя и е изяла цели 5-6 зрънца храна! Даже сутринта се опита да си играе с една капачка. Много ми олекна! Ще продължим с антибиотика де поне още 2-3 дни. Надявам се да почне скоро да яде, че е само кажа и кости.

Иначе нейното любимо маясто също е на балконите. САмо че ние освен перапета имаме и дупка отдолу между пода и оградата на балкона и разбира се излиза от външната старан на оградата, където са няма и 10 см пространство. Принципно сме на 3я етаж и се надявам да няма фатални последици пир падането, по скоро се тревожа ако падне да не зачезне. Но за сега вече от 1 месец седи почти целодневно по балконите и не са и щуквали идеи да скитосва. Но пък определено се чувства много по-добре на балкона...и пчелички гони и на слънце се припича и в саксиите ми рови и се въргаля после в пръст...идилия!  Laughing

# 281
Джиа, като каза пчелички се сетих една случка. Тъпанчев малък на 5-6 месеца някъде. Лято е. Той се шляе по терасата. По едно време влиза и ляга на фотьойла. Ние с мъжа ми го поглеждаме... бе нещо странно изгледа тва коте, не е като преди, ама кво точно му е различното не можем да разберем. Гледаме и се почесваме newsm78 Сигурно 5 минути го зяпахме тва коте, докато най-накрая забелязахме, че брадата му е почти двойна! Shocked Явно е гонил пчела по терасата и тя го жилнала за брадата... добре, че не я беше налапал ooooh!

# 282
Рижко не е клюкарка. Ние също имаме долу ниско на терасата желязо и може да гледа, но той използва парапета да се катери и играе по него.
Не ми е известно колко надалеч виждат котките и какво може да се види от такава височина?

# 283
Джиа, като каза пчелички се сетих една случка. Тъпанчев малък на 5-6 месеца някъде. Лято е. Той се шляе по терасата. По едно време влиза и ляга на фотьойла. Ние с мъжа ми го поглеждаме... бе нещо странно изгледа тва коте, не е като преди, ама кво точно му е различното не можем да разберем. Гледаме и се почесваме newsm78 Сигурно 5 минути го зяпахме тва коте, докато най-накрая забелязахме, че брадата му е почти двойна! Shocked Явно е гонил пчела по терасата и тя го жилнала за брадата... добре, че не я беше налапал ooooh!

Аз имах такава случка, ама с кучето ми като беше малко - идва милото скимтейки с двойно подута буза...добре че им минава на животинките бързичко. Иначе знам, че е много помага да се натрие ужиленото с пръст.  Simple Smile

# 284
  • Варна
Като беше по- малък, Грей го качвахме горе на парапета да погледа, но имаме комарник, а терасата е с дограма. По едно време се уплаших, че като се обляга на комарника, може случайно да го отвори и спряхме.

Радвам се, че коти на Jia_m вече похапва!  Hug

lepidopteria, пробвай да се лекуваш при хомеопат. Детето ми се оправи от хранителна алергия с хомеопатия. Зарадвах се, че Хъни остава с теб и ти пожелавам да се излекуваш.

Аз всъщност влязох в темата да напомня за обезпаразитяването на котаците. Най-вече за разхождащите се навън. Преди малко в клиниката махнаха на Грей един кърлеж( от пикника) и му сложиха фронтлайн. Съвсем бях забравила за тази опасност.  Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт