Любители на котки тема 60

• 42 432
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
Ох, като ги видя така котетата по необезопасени тераси и ми става лошо да ви кажа. Котката е толкова бърза, че нищо няма да можете да направите, ако реши да скочи. И да, и те губят равновесие! Четете темите по-назад и вижте, колко нещастни случаи има с нелепо загинали котки, поради човешко невнимание и безотговорност.  Confused С какво сърце ги оставяте да ходят по тераси и по прозорци, направо ви се чудя!  Shocked

Прекрасни са всички пухчовци!

kikaha1, много ми е тежко за Грей, моля се, да стане така, че да не страда и да има още много години спокоен и щастлив живот с вас.  Praynig

# 361
На една колежка преди около месец котката и скочи и повече не се появи забегна на някъде  Rolling Eyes

# 362
Влизам набързо, преди малко видях, че Бекс има глисти, то  е ясно, че ще се дават хапчета, въпроса ми е да давам ли и на Сони?
ИКСИ, този гущер без опашка ли си беше или висшистката му я откъсна?
Много сладки котета видях на последните страници  Heart Eyes
И аз искам да кажа да не си правите експерименти с котета и необезопасени тераси, белята става един път!
Ей, за малко да забравя, специални гушки за Грей  Hug

# 363
За вътрешно обезпаразитяване давам на 2-3 м,ако не си давала скоро дай и на другото.

# 364
Давам и на двамата през 3 месеца, на Сони давах скоро, но  ако се наложи пак ще дам.

# 365
Котките могат да си предадат глистите,така че за по-сигурно третирай и другата.Аз пък никога не съм виждала глисти в котките си,макар че казват,че ако примерно домашна котка има бълхи,сигурно има и глисти,ама не съм виждала честно казано.Иначе сега средата на месеца ще и сложа външно обезпразитяване за всеки случай.

# 366
gerche , според мен им дай и на двамата.

Сега се върнах да попрочета и назад темата -
buttinsky, не му правите добро на котето така според мен. Само го обърквате, а и вие си създавате изкуствено неприятности. Бъдете твърди и единодушни, че ще стои само вътре,  и ще отвикне. Но такова разиграване не е добре за никой.  Peace

# 367
  • Варна
Не мога да сваря да нацелувам и напрегръщам косматият от всички!  Heart Eyes Сега Грей е добре, даже в момента бие шутове на един самотен чорап.   Grinning

Красиви нови попълнения виждам!  Heart Eyes
Котки висшисти, среднисти, ох, много се забавлявах. Детето като учи пък, Грей често сяда на учебника, да ѝ пречи или държи да ѝ открадне химикала.   33uu Учението не е за нас.  Crossing Arms hahaha

# 368
leidiM благодаря ти, но това не би помогнало. Тя знае къде трябва да ака, просто..имам чувството, че напук ака пред входната врата  Shocked ... преди си акаше където трябва, сега нещо и стана.  Sad Дано някой да каже някой хубав препарат за отблъскване.....

Няма такова нещо като напук. Ако е емоционална причината, може да е за да покаже надмощие, търси внимание, отбелязва си територията, въпреки че са по-характерни за уринирането, но напук или за отмъщение - не, това са митове. Напук и отмъщение са човешки емоции, животните нямат такива концепции.
Възможно е да има проблем и с тоалетната си - недостатъчно често почистване, неприятна за котката смес за тоалетна, недостатъчно за да рови, неудобно място, ограничен достъп...
Има и здравословни проблеми, които биха довели до подобен ефект, например котета  с пълни мнооого глисти не могат да контролират изхождането.
С препарат за отблъскване няма да стане - ако има проблем някакъв животното, само ще се премести да го прави на друго място. Трябва да анализирате ситуацията за да установите корена на проблема, и да го премахнете.

# 369
Добре дошли на новите котета!  Hug Двете бели пухени възглавнички са страшно сладки  Heart Eyes И всички други, разбира се.

Относно дискусията за британските и по принцип породистите котки, искам само да отбележа че аргументът "нямаме пари за истинска" не оправдава безразборното домашно развъждане на болнави и дефектни кръвосмесени котета, или продажбата на какви да е под претекст че са породисти. Като нямаш пари, няма да имаш породиста котка. Има достатъчно голям избор на други. То и аз искам мерцедес за сто лева, ама няма, и това че не мога да си го купя не ми дава правото да подхранвам черния пазар на ментетата, защото за разлика от фалшивите маратонки и други евтини ментета, тук става въпрос за живи същества които търпят здравословни проблеми в резултат.

Другото нещо което искам да коментирам, което често се споменава, е митът че породистите котки изискват "специална" храна от висок клас, само защото са породисти, пък видиш ли селските обикновени могат да живеят и на попара. Глупости. Храносмилателната система на всички котки е еднаква, и уличните се нуждаят от добра храна точно толкова колкото и аристокотките. Единственото, по което породистите се различават, е че често са дефектни в резултат на малкия генен фонд на породата, имат вродени болести или повишени рискове за това-онова, което от своя страна може да наложи определена диета. Но това е защото и когато не са здрави, а не защото са специални. Но много често потенциалните собственици биват наплашвани че породистите животни имали "скъпа поддръжка" защото изисквали черен хайвер в златна паничка. И съответно хората се чувстват виновни ако не могат да си го позволят, когато всъщност това не е необходимо. Само защото самото животно е скъпо като първоначална цена, не значи че може да живее само в палат със собствена прислуга и специална храна  Wink Скъпата поддръжка идва от медицинските разходи за болестите, които съпътстват много породи, особено когато животното идва от съмнителен развъждач.

# 370
Цитат
безразборното домашно развъждане на болнави и дефектни кръвосмесени котета,

Откъде накъде пък домашното развъждане да е синоним на болни и дефектни котета??? Който е тръгнал да го прави вероятно ще е прочел все нещо по темата.
 Моята котка например навремето струваше 250 долара, което се равняваше на 2 и половина средни заплати. Беше внос от Украйна и си вървеше с родословие. Винаги сме я събирали с подходящ котарак от съответната порода, намирахме се по изложбите. Когато имахме малки, се свързах с хората, които председателстваха тогава ... ох, даже вече името ми е изхвърчало от главата, но беше нещо като фелиноложки съюз. Можех да им извадя родословия, но се оказа доста сложна задача без особен смисъл. По онова време развъдници в БГ нямаше. Така че в крайна сметка сме създали непородисти и дефектни котета ли ?  newsm78 Здрава котка и здрав котарак дават нормално поколение в повечето случаи, рискът е в пъти по-малък от случайно чифтосали се бездомни такива.

# 371
  • на морето
Здравейте , скъпи дружки !  Hug Hug Hug
Честит Гергьовден !
На всички скъпи именнички в темата  Laughing, както и на всички именници около вас от все сърце желая здраве ,късмет и щастие!

# 372
MissNellie нямах в предвид, че го прави, за да ми върне за нещо.. думата "напук", в случая беше малко метафорична. Все пак, всичко започна, докато беше разгонена, а за разгонено коте, тези изпълнения са що-годе нормални... но при нея това просто не спира. Наистина не разбирам какъв е проблема  Sad . А, със сиииииигурност, внимание не й липсва. Аз често съм вкъщи и през повечето време с нея се занимавам.. чешкаме се, галим се, храним се, дресираме се, обичаме се. Наистина много си я глезя. Може би опитва да покаже надмощие.... но за какво ли ще и е да го прави? Хм... Иначе четох в някои форуми, че някои хора са успели да откажат котките си от кофти навик, именно с такъв отблъскващ спрей. Мисля, че не пречи да пробвам  Thinking освен ако не е вреден... вреден ли е?

# 373
Summer Smile, аз пък разбрах Дидитка по съвсем друг начин. Тя говори за масовата практика за развъждане на "породисти" котета в БГ. Или на котета изобщо. В много случаи то става на принципа "много обичам котето си и не мога да си представя живота без него; искам да си има потомство, за да запазя част от любимото си животинче". Сиреч, на чисто емоционална основа.

Другият вариант е развъждането на породисти котки с цел печалба, без оглед на подобряване здравните характеристики на породата и изтъкване на типичните за нея черти. Или пък развъждането на псевдо породисти животни. Което е в другата крайност: само за печалба.

Разбира се, че има хора, които подхождат отговорно към подбора на партньор за тяхната котка или котарак. Разбира се, че има такива, които следят и родословието. Но в БГ, поради липса на знания и нормативна база в областта, такива развъдчици са единици.

За съжаление, покрай сухото гори и суровото. Разправиите по темата за домашните кучета са доказателство...

# 374
Фея Кръстница, съгласна съм, че има различини случаи, но да обобщиш ей така с една дума за всички не е правилно. В крайна сметка дори да поискаш коте като продължение на домашния любимец при положение, че се погрижиш и за останалите от котилото, не ми се вижда никак осъдително. А да се развъждат безогледно котки с печалбарска цел .. ми ако котетата не приличат на породата или са увредени, кой балък ще даде пари за тях, следователно пак трябва да има някаква мисъл и познания.

Общи условия

Активация на акаунт