Любители на котки тема 60

• 42 431
  • 741
  •   1
Отговори
# 495

Аз ли да престана?С кое?Казах,че спирам това и започнах дори да говоря за котката си,Но....някои решават още да пишат и да се дразнят като дори ме обиждат....аз с какво да престана?Да мълча на хора,които ме обиждат ли?

# 496
Аз да кажа нещо по въпроса за бебето и котето. Според психолозите е много добре децата да съжителстват с животни и даже най-добре е това да става още веднага. Четох интересна статия по темата - идеята е, че детето изгражда страхотна връзка с животинката и общува с нея, като това му действа успокояващо, тъй като любимецът не дава оценка на поведението (като хората), а приема безусловно. Освен това има и други предимства - ако детето е приучено да помага при отглеждането на котето, ще започне да осъзнава какво е да се грижиш за някого, защото го обичаш. Ако намеря материала ще ви го копирам...
А негативите могат да се отстранят, ако котето е обезпаразитено и достъпът му до малкото бебе е все пак сравнително ограничен в началото. Аз нямам личен опит с малко бебе и коте, но предполагам, че ще е малко изморително, но не невъзможно. А, ако има някой, който да помага, тогава ще е чудесно.

# 497
  • In a surreal moment!
ekita Еее, недей сега да се обиждаш от дума към която причислих и себе си. Ти само това ли видя от чарфаша...жалко. Аз постовете ти ще ги прескачам. И без това четях 1-2 изречения. Не виждам смисъл да чета как "измъчваш" животинката и себе си. Съжалявам, но от истината боли , знам, преживяла съм го, каквото и да напишеш и кажеш, аз вече съм го казвала като теб.
Аз съм ти, но след някоя друга година живот и натрупан опит, опитай се да не ми се сърдиш, защото е равносилно да се сърдиш на себе си.  Peace

maria_georgievaa
- така е, права си! Аз бих добавила и да се ограмоти детето защо е нужна ранна кастрация на любимеца му и защо е нужно пък да помага с каквото може на животински видове, които са на изчезване. Това е изграждане на отношение към природата - възпирай размножаването на лесно приспособимите и подпомагай трудно приспособимите и изчезващите видове.

# 498
И аз съм в кюпа с неандерталците,споко  Laughing
ИКСИ,аз не съм казала,че съм против кастрацията,защо ме вкарваш в тоя филм. Thinking Прочети какво писах две страници назад,че ако котката ми обърне дома на опаки няма да я търпя Naughty Като му дойде времето ще го мисля,за сега си имам бебе,на което още дори първа ваксина не съм сложила.Кастрацията не ми е на дневен ред Peace
А кога подложих на присмех някой... Rolling Eyes
Според мен всъщност кастрацията трябва да е задължителна за уличните кучета и котки,от където идва проблема с бездомните и осакатени животинчета.За домашните,всеки стопанин си преценява За или Против.В крайна сметка всеки си има глава на раменете да си мисли какво прави в тоя живот  Peace
maria_georgievaa,покажи мароканеца  Heart Eyes  Hug

# 499
Правете си каквото сте си решили, но не апострофирайте и не подлагайте на коментар и присмех неща , които все още не разбирате и проумявате ,защото неадерталците сте вие..
Интересно къде причисли и себе си? Rolling Eyes Явно и аз чета по 1 ред от твоите постове,ама поне чета правилно! Peace
И все пак...не измъчвам по никакъв начин животното си.Незнам твоя опит,но аз съшо съм имала и други котки и никога не ми е пречило мяукането им и не съм си и помисляла за кастрация! Peace

# 500
Последните страници са -
Чак ми е смешно вече Joy

# 501
  • Варна

Аз ли да престана?С кое?Казах,че спирам това и започнах дори да говоря за котката си,Но....някои решават още да пишат и да се дразнят като дори ме обиждат....аз с какво да престана?Да мълча на хора,които ме обиждат ли?
Хващаш се значи за отделни думи и се чудиш как да се обидиш?  Grinning

Все едно списващите в темата да се разсърдят, че си ги нарекла сектанти!  Laughing

# 502
  • на брега на морето

Не схващаш - не си си у дома. Тук е нужно да се  съобразяваш с останалите, дори когато не ти харесва. Темата е за котки, не е за наддумване.

# 503
Ами то направо на това прилича.....всички против заплождането и "за" кастрацията....прекръстете наистина така темата....и който не се "вписва" в това да не ПИШЕ!Тогава ще знаем,да заобикаляме подобни теми!Не може ли да се изказва мнение?То реално ако изкажеш мнение,че ще правиш нещо...ако другите не са съгласни и....става олелия.Ако пък ти не си съгласна с друго нещо....айде пак всички отгоре....ми смешно е вече.Нека всички си пишат каквото искат.

Не схващам явно....тук трябвало да се съобразявам с останалите,дори когато не ми харесва.....трябва и да ги слушам сигурно,каквото ми кажат,така ли?Те съобразяват ли се с казаното от мен?
Честно тук ми прилича на времето от комунизма....хаха...ама аз нещо не го помня,така че ще ме извинявате,живяла съм само в демокрация свободно и не съм се съобразявала с никого. Peace

# 504
Ето тази ми е любимата снимка на малкия http://mariageorgievaa.snimka.bg/animals/maroko.665712.27152047

# 505
Леко ще маркирам по последните страници:

Пластмасовите купички задържат бактерии, оттам замърсяват водата и храната и променят вкуса и. В свободни условия, застоялата вода често е замърсена.  Затова естествения инстинкт на котките да търсят прясна, течаща вода е сравнително силен.
Котките имат добро чувство за равновесие по природа, но понеже то е дадено от природата, е приспособено само за естествените условия на котката - най-много на дърво да се качи. Инстинките им не са предназначени за високи сгради. Дидитка беше подала преди време много полезна информация по въпроса, как над определена височина мозъка на котката просто не може да регистрира това, че под нея е бездна. За феновете на анекдотичните данни, в темата имаме не едно коте, паднало от тераса с фатален край.
Промяна в поведението след кастрация има предимно при мъжките, и тя е само в посока премахване на агресията, породена от хормоните. "Истинката" същност на котките си остава неповлияна.
Няма нищо лошо в това да се гледа котка и бебе заедно. Нормално внимание на хигиената да се обръща, нормалните мерки да са взети за здравето както на човечето, така и на котето. Единствения проблем може да е поведенчески.
Риба е желателно да се дава само като лакомство, а не като основен източник на храна.

Решението за или против кастрацията съм взела сама за себе си - консултирала съм се със специалисти във областта(имам късмета да живея в град, където са едни от най-добрите ветеринари в целия свят, които разработват някой от ваксините, които всички ползваме дори), след което сама съм се информирала на база медицински изследвания, и максимално рационално, без емоции, съм избрала. По същия начин процедирам когато става въпрос за собственото ми здраве, по същия начин ще процедирам когато става въпрос за здравето на децата ми - дали да ги ваксинирам, дали да дам да се отреже апендицит, сливици, дали да им позволя на 14 г да станат родители,не дай си боже нещо по-сериозно. Защото съм отговорен възрастен и се старая да бъда отговорно човешко същество.

Ако някой има желание спокойно и с факти да обсъдим всички страни на кастрацията, с удоволствие ще се включа, както и подканих  вече в предишната тема - но нека разговора е с факти, подкрепени от  медицински изследвания, а не такива с анедоктичен характер. Желая най-доброто не само за любимците си, но и за животинките на другите, и ако има нови изследвания в областта, с които не съм запозната, бих искала да ги видя.
Аз лично не мисля, че е отговорно да взема решение, което има пряко отношение към здравето , базирайки се на ирационилни усещания или данни  тип 'една леля каза'.

ekita ок, твое решение е дали ще кастрираш или не, и дали ще имате поколение или не. НО като човек и майка  те моля, не заплождай котката на тази възраст, нека навърши 2 години. Това, че някой момиченца раждат на 14г.  не означава, че е ок. Просто не е ок.

# 506
  • Бургас
maria_georgievaa много е готин как си спинка- каква порода е. А ето къде нашата цоци си проветрява гъзеца .
Лятото защипваме с габърчета така за завесата и тя спинка там на хладичко

# 507
Да,за заплождането наистина малко ще поотложа нещата поне до 1,5-6 м.  Peace Наистина четох,че не е хубаво по-рано от тази възраст с това съм съгласна! Peace

# 508
Шошкамошка,много е хубава твоята синеока красавица  Heart Eyes

# 509
  • In a surreal moment!
ekita -
...неадерталците сте вие...Казвам го от собствен , лично преживян опит...
Да,за заплождането наистина малко ще поотложа нещата поне до 1,5-6 м.  Peace Наистина четох,че не е хубаво по-рано от тази възраст с това съм съгласна! Peace
Виждам, че по един пункт има промяна в нагласата ти. Това е добро начало. Ти не се сърди, пак те моля, тук сме за да си даваме знания, които ни правят Човеци, колкото и шокиращо да ти звучат в началото. Остани, не си отивай, май има надежда да те изчитам.  Peace

Сънчи - картинката не е точна, на мен ми е като война на поколенията - ти му говориш спокойно ,обяснително, то ти тръшка врати и ти се сопа... Карай, свикнала съм в уч-ще, важното е да не губя желание да обяснявам, щото това ми е професията и да се извинявам, ако съм сгрешила, щото това е човещина.

SunshineMery - нещо явно не съм те разбрала, извинявай!

Общи условия

Активация на акаунт