Любители на котки тема 60

• 41 337
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
 Аз храня Оникс само с паучове и пастети,от тези които са за един път.Купувам на марката на Карфур и на марката на Кауфланд.И двата вида ги яде и ми излиза що годе изгодно.Гранули му давам само на Уискас,други общо взето не иска.От многото проби,които направих с какви ли не консерви стигнах до извода,че той просто не иска да яде нещо,което е било отворено и е стояло в хладилника примерно ден.Винаги ядеше консервата като я отворя,а на 2-рия път не.След като изхвърлих не знам колко вида консерви просто се отказах от тях и реших да му давам от тези за еднократна употреба.Уискас паучовете ми идват скъпи,за това вземам от тези по-горе ,които казах.Един брой излиза 0,50 ст.,както пауча така и пастета.Сутрин и вечер яде пауч/пастет,през другото време си има гранули.Така го храня аз,понякога му давам и варено пилешко месо,на скоро му дадох и варени агнешки дреболии.Но само колкото да си вкуси.Като цяло не му даваме от нашата храна и мисля така да си остане.

# 541
По принцип никога не ми е ядяла гранули,единствено може малко да хапне на Роял Канин,но все пак си предпочита паучове.От начало бяхме само на Уискас,но след като порасна реших да започна да купувам едни от Лидл,защото тях ги ядеше много,другите марки обикновени не ги харесваше-идват и по-сухи и не ги яде.Но от скоро и тези от Лидл отказа-може да са и омръзнали,знам ли.Затова реших да сменя малко,но пак не иска другите марки.Затова пак ще минем на Уискас,ако няма да яде друго.Иначе тези сърчица витамини толкова да ги обича,че ще изяде ръката ми ей сега изяде 6 и направо полудя,мъркане,близане....толкова да ги обича,няма ли подобна храна на тях,за да я яде и с такова желание? Rolling Eyes Така че не мисля,че и има нещо,защото трябваше да не се храни изобщо,а не да подбира....може би се променя..като малка ядеше всичко де що е храна от зеленчука до плода...маслини,кисели краставички,чак лимон ближеше..умаряше ме.....сега е като сина ми и той като бебе ядеше всичко,а сега едвам успявам да го нахраня за деня....половината храни не ги обичал вече  ooooh!

# 542
  • град-държава
br , как ти излиза изгодно, като за ден само мократа храна ти струва 1лв и отделно имаш суха храна.
Висок клас суха храна 2кг пакет за 36 дена е около 40лв...  Rolling Eyes
Защо си мислите, че ниския клас храна е по-евтина аз не мога да разбера.
Тя един път е финансово неизгодна и втори път в здравословен и дългосрочен аспект. За мен винаги е било непонятно.
Няма такова нещо като разнообразно хранене, защото Уискас и Фрискас не е разнообразно хранене, изобщо постоянното сменяне особено на нисък клас храна - това е единствено некачествено харнене. Дали е в мокър или сух вариант няма значение, проблема не е в сухата храната, проблема е в нейното качество.

# 543
Проблема при нас е точно в сухото хранене,защото съм купувала много пъти гранули на Роял Канин и едвам ги изяжда...а като и сложа пауч го изяжда на един дъх...и примерно на мен храненето с паучове ми излиза по-скъпо от това с гранулирана храна,ама няма начин,защото ние ядяхме по 2-3 пауча на ден по 1,10 лв..
Сега гледам тези храни:
http://zoocc-bg.com/product/345/animonda-ocean-85-gr-riba-ton-i- … orski-darove.html
но не съм ги виждала по магазините,изглеждат много добре консервите с рибка и мисля,че ще си ги хапва,щом яде и риба тон,ама къде ли ще намеря. Rolling Eyes

# 544
  • Варна
И моя проблем е такъв.Той просто не иска сухи храни,без значение какви са.А и честно казано не мисля,че ако го храня само със суха храна/дори и Роял/ е по-добре за него.Един пакет гранули Уискас от тези малките дето са по 2-3 лв ни стига за 10 дни.Сама си направи сметка колко ги яде и тях.А други ако са сигурно и за месец ще стигнат.На практика се оказва,че ми излиза 1 лв на ден + 2-3 броя Уискас гранули - 30-40 лв месечно.За нас не виждам друг вариант.Нямам пари за паучове и пастети на други марки с цени от порядъка на 2-3 лв за едно хранене. Peace

# 545
  • Бургас
Нашата Белла също е много капризна,макар вече на 3 год. все още не можем да се нагодим към никаква храна, яде по 4-5 пъти и и омръзва. Имаше период в който обожаваше консервите на BILLA после и омръзнаха, после много ядеше само суха храна от най- евтината скъпа храна и още и още не я харесва. Общо взето всеки път гледам да вземам различна храна за да не ми стой гладна. Случвало се е да имаме в шкафа по 5-6 вида различна храна, само и само да и угодим. Сега е фен на пастета, но не този който е за животни, а на КЕН. Взимаме и веднъж с маслини, веднъж с магданоз, веднъж класик и така иначе глад. Като беше малка ей така по едно време ми се мусеше на вичко, хапне по хапка две и не ще. Та търпях търпях 4 дена, не издържах  и я заведах на ветеринар. Оказа се че има ларингит и затова не яде. А ветеринарката една кривотия излезе като ме метна ме нася и навя- как можело на такива като мен в америка не им давали да гледат животни, като не съм можела да гледам животно за какво съм го взела само да го мъча (много, така, тежки думи) направо онемях и от тогава не ходим при нея.Така че ekita не подценявай проблема, може и нищо да няма но все пак според мен не рискувай. Извинявам се дългия пост

# 546
Ще и купя след малко един пауч на Уискас и ако си го изяде целия...ок,но ако не яде ще я заведа още днес! Peace

# 547
  • Варна
П.С.Не се заяждам,но стига вече с тези превземки.Тук едва ли всички сме с доходи,които позволяват купуването на подобни храни.И аз искам да се храня качествено,да сменям сьомгата с калкан,да мажа Филаделфия,да си правя сладкиши с маскарпоне и т.н.Замислете се ние какви боклуци ядем.Един пастет струва от порядъка на 2 лв. за 400-500 грама.Аз не мисля,че в котешкия 100 грамов със същата цена има нещо по-добро. Thinking За мен това е индустрия носеща добри приходи на гърба на загрижени стопани като нас.

Това беше продължение на поста ми по-горе и не е насочено към никой конкретно,просто понякога ми идва в повече като вляза тук и започнат да се сипят "обвинения",че видиш ли като не им даваме Роял сме лоши стопани.

# 548
  • град-държава
Ами аз имам котарак, който не яде, а как е 7 кила и за мен е непонятно.  Mr. Green Въпреки това съм държала храната винаги да е качествена, а не просто стомаха да е пълен с нещо.
По добре 20грама висок клас храна, отколкото 150 грама абсолютен боклук.
Ял е по 10 гр за денонощие и съм стигала съм до крайнсти в усилията си да го накарам да яде, но в живота си е ял единствено и само суха храна от висок клас и компромиси с това не съм правила никога.
До ден днешен (на 4 години е) яде мижаво, ако докара 60 грама за денонощие му ръкопляскам.  Laughing След кастрацията вдигна от 15-20гр на 30-40гр за денонощие, като с времето и годините увеличи още малко. Е, порасна голям и силен котарак в перфектна кондиция и добра маса, и все още не  е приритал от глад. Просто съм държала изключително да се храни качествено дори и да е в малки количества .
С постоянната смяна на храни (особено от нисък клас) не им правите добра услуга.

# 549
  • Варна
ahasver,радвам се за вас.Аз пък имам лоши спомени от храненето само с  гранули при мъжко куче,което започна да образува камъни и изживя 2 операции заради това.Това е друга тема де,но мъжките като цяло са по-склонни към проблеми с уретера.Не бих рискувала. Peace

# 550
  • Бургас
ahasver съгласна съм с теб че не е хубаво да се сменя постоянно храната и да е нисък клас, но такива капризи като моята трътка гладни ли да стоят като не искат скъпа храна и като бързо им омръзва. Взима ли сме и по- висок клас храна но така си стой в паницата. Сега съм и взела Уискас с говеждо еми не и харесва особенно. Добре че хапва от пастетите, но я гледам че напоследък малко и на тях се мръщи. Никога обаче не и омръзва чистото месце- като вземем пиле на грил почти всичкото бяло месце си го изяжа. Ето я даже свила едно цяло бутче и ръба като не видяла

# 551
Моята пък и месо не иска.....

# 552
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Дидитка, холовата ми гарнитура, от зората на българската демокрация, беше изработена с канадски плюш. 3 котарака си точиха ноктите на нея и не можаха даже да оставят следа. Аз протърках дивана от седяне и лежане и моят мъж заяви, че всичко трябва да се претапицира /двадесет години стигат!/, въпреки протестите ми. Е! Претапицирахме всичко, като 2 месеца търсихме дамаска, която хем да ни харесва, хем да е издържлива. Много ни се смееха като обяснявахме, че платът трябва да издържа на хапане, драскане, плюене и т.н. Mr. Green Само че Силвестърчо я унищожи точно за 2 месеца. Просто това дето го внасяха някога в България вече го няма. Вносът в момента е само на някакви боклуци, като дори и по-високата им цена не е гаранция. Моят съвет е - търси плат, който е на т.наречения влог, т.е. не му се виждат тъканите нишки. Кадифето и плюшът, в частност, са такъв тип платове, Елефантът мисля също. Колкото е по-плътно тъкана основата, толкова е по-здрав е платът. Освен това избягвай релефните платове. Изпъкналите части са любимо място за забиване на ноктите с последващо подръпване. Mr. Green Като се прибера в къщи ще снимам калпазанинът на какво ми е направил диваните.

шошкамошка , тая твоя Белла хич не е глупава! Laughing

# 553
  • град-държава
С какво рискуваш br , с това си изказване създаваш предпоставка за неправилно тълкуване на понятията и е изключително безотговорно, защото ти какво си мислиш е без особено значение - храната се дели на класове и от Уискас до Хилс разликата е огромна, независимо дали става въпрос за суха или мокра храна.
Който си мисли, че от консервите на Ускас не може котката в един момент да се окаже с бъбречна недостатъчност, се лъже и то много - това е обикновения развой на събитията в дългосрочен план.
Проблема е единствено в качеството на храната.

шошкамошка, ако даваш месо, то единственото, от което има някаква реална полза е телешкия шол и то в суров вариант. В "най-гладните" моменти на Арчи съм давала суров телешки шол и въпреки това натиснах и го научих да яде това, от което има нужда и трябва. Като няма друго, няма и къде да ходи. Изобщо бих давала и сега, но изпитвам лични страхове към суровото месо и към този вариант съм прибягвала единствено в наистина крайни случаи.

# 554
  • Варна

Споделям моето мнение и опит.Не го налагам на никого.Всеки сам избира с какво да си храни животното.Но по твоята логика  и твоето мнение може да бъде неправилно тълкувано.Няма да споря.За мен Оникс е в много по-добрата позиция да е при мен - нахранен,напоен,обичан.Другата му съдба щеше да е улицата.

Общи условия

Активация на акаунт