Любители на котки тема 60

• 41 342
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
Този гларус не го ли е страх от котките?
Ама че наглец, ще им яде от храната.
Сори, но имам ужасна фобия от птици...

# 166
  • София
Беше доста нахален, но те не му обръщаха никакво внимание. Както се казва - всеки се бори за хляба си Simple Smile

# 167
  • In a surreal moment!
Мами ,освен всичките ни домашни любимци си оказва ,че юли ще купуваме котка .Бихте ли ми дали съвет от къде да купя персийско коте  newsm78?

Само и единствено от специализиран развъдник!  От всякакви други места не ти препоръчвам! Рискуваш котето да не е точно персийче, а нещо приличащо на такова, с множество генетични заболявания и прочие лошотии.

пп. А, защо точно персийче? Имаш ли представа от космите, които ще залеят дома ти, които ще хвърчат във въздуха ежесекундно? Виждам, че имаш три деца - как сте с алергиите?

# 168
  • София

и ние се нареждаме на опашката за данък, такса и  налог  Wink с момичетата

и топли-топли в момента сме така - в чантата, нали е торба  Laughing
- коментар на другите две - "Тая пък Далида, къде си влязла ма?" Wink

Творческия поздрав на Дидитка е актуален за темата
Иглика я разпознахме, но майка и се е преименила  Wink, показвай я по-често  Hug
kikaha1, Грей за член на екипа в командировката.
Таня67, къде може да видим още принцеси?

На всички гушки  по гушките

За тези, които се интересуват от горещи оферти Кастрация на котки на половин цена от 25 лв във Ветеринарна клиника, д-р Ирена Андонова

# 169
Мами ,освен всичките ни домашни любимци си оказва ,че юли ще купуваме котка .Бихте ли ми дали съвет от къде да купя персийско коте  newsm78?

Само и единствено от специализиран развъдник!  От всякакви други места не ти препоръчвам! Рискуваш котето да не е точно персийче, а нещо приличащо на такова, с множество генетични заболявания и прочие лошотии.

пп. А, защо точно персийче? Имаш ли представа от космите, които ще залеят дома ти, които ще хвърчат във въздуха ежесекундно? Виждам, че имаш три деца - как сте с алергиите?

Относно алергиите бих те посъветвала да си вземеш Сибирска котка - и те са пухкавки като персийките, но поне по това, което гледах по Animal Planet била много подходяща за хора с алергиии и съответно против това, да се получи алергия - не отделяла толкова секрети колкото другите котки ( или нещо подобно, но горовя по спомен). Пък и били добрички и спокойни.

Само не знам за какви пари се продават...

# 170
  • София
Леле,Eliadn, аз реша Каси редовно, пускам прахосмукачка веднъж на ден и ми се струва недостатъчно, та представям си ако бях с три принцеси  Laughing Сигурно щях да се срастна с прахосмукачката. Как решаваш проблема с опадалите им косми?

# 171
  • София
Ние нещо бяхме объркали датата  ooooh! та чак днес взехме котенцето.Разкошно е  Heart Eyes
Ето няколко снимки,не са с много добро качество,но са правени от телефона в апартамента на майката на котето.

Моя калпазанин я кръсти Съни,чисто бяла е има само 2-3 черни петънца на главата.
Женската ми котка не я забелязва даже,но с мъжкия май ще е проблем  Tired Съска и ръмжи срещу нея и се крие  ooooh!Надявам се с времето да я приеме,защото е страшно сладка,но и на 1 четене ще е доста щура  Flutter

Последна редакция: пт, 27 апр 2012, 23:50 от amor_

# 172
  • София
Снежа, щом детето и котето са добре, значи е било малкото зло! Кураж! Ще ти бъде трудно да влезеш отново в релси, но важното е, че сте здрави.  Hug

Мейдж е невероятно красив!  Heart Eyes  А защо вече не е Мацухи?  newsm78

Hug  за 3-те принцеси на eliadn и за розовото носле на Иглика!  Heart Eyes

Грей добре се е намърдал в чантата.  hahaha

sabah, ама на твоите снимки май няма принцеси. Всичките са рибарки от класа.  Laughing  Поне така ми изглежда.

Интересно, че котките на острова нямаха никакъв страх. Вече някак ми се вижда нормално турските котки да не бягат, но тези ме изумиха. Например "принцесата" на площада - търкаля се, около нея минават тълпи от хора, колелетата едва я заобикалят, а на нея не ѝ пукаше изобщо.  Shocked

Eliadn, засега няма други котки. Ако мъжът ми направи пак някое албумче, ще го покажа.

amor_, честито попълнение! Много е красиво!  Heart Eyes

# 173
magi mei Далеч съм от мисълта да ти давам акъл или тон в живота какво животно да си вземеш, но наистина защо точно персийка? Защо не намериш някое животинче прибрано от улицата има толкова много,които търсят дом и любящи стопани и повярвай ми голяма част от породистите котки са много особени по характер и не са така любвеобилни и подходящи за деца (не слагам всички естествено по добщ знаменател). Обичта и радостта, която ти дава животното не зависи от дължината на козината, породата, цвета и т.н. Разбира се, преди да вземеш такова коте, то е обезпаразитено, изкъпано и ваксинирано. А и кастрирано,което ти давам свобода да избереш коте и от мъжки пол, което няма да ти прави бели при разгонване. Вснимавай с магазините за домашни любимци- те предлагат животни развъждани  само с цел пе1алба, които често както са споеменали преди мен са с генетични заболявания.

Всичко това ти го казвам от ЛИЧЕН опит! Успех и ти желая най- милото и сладко коте на света да си вземете!

# 174
  • Варна
magi mei, най- важното при избора на котка е цветът.  Mr. GreenЗаложи на сивото.   Grinning

И аз щях да питам за името на Мацухи.  newsm78

# 175
  • на брега на морето

Да се свия на клъбце на слънцето до Мацухито Grinning, а той да ми предееееееееее. Няма да мръдна цял ден.

# 176
  • на морето
Здравейте , писета и мацки !  Hug Hug Hug
Не съм се отчитала май от доста време , но това не значи ,че съм ви забравила .
Първо -добре дошли на всички нови котанчета -пуханчета и техните мами ! Peace  bouquet Hug
Надявам се болните писета вече да са добре !  Peace Praynig
Изчетох на бързо доста  постове - натоварено ми е напоследък и няма да успея в насмогването на натрупания материал.  Embarassed

Новото при нас са двамата прясно обезтопчени момчурляци .Събитието се организира в началото на седмицата и вече само обръснатите им д-та напомнят за интервенцията - те са си луди диваци по старо му .. Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green още от първия миг , когато се върнаха в къщи .

МисНели - особенно специални благодарности    Heart Eyes  bouquetHug Hug и за 60 -тата Юбилейна темичка !
Данък ще платя в най- скоро време ! С лихвите  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Гушки и цунки на всички муцунки ! Laughing Laughing

# 177
Мейдж е невероятно красив!  Heart Eyes  А защо вече не е Мацухи?  newsm78

A не Мацухито си е все още, просто това е едно от съкратените му имена.
Тъй като на император Мацухито са му казвали Мей Джи, така казваме и ние на нашия.
Мей Джи, Мейджи или Мейдж. Laughing

# 178
  • Costa Rica
Това дупенце искам да го виждам на всяка страница поне по 2-3 пъти. Може и повече Whistling

Снеже,  Hug , друго не мога да кажа.

Интересно, че котките на острова нямаха никакъв страх. Вече някак ми се вижда нормално турските котки да не бягат, но тези ме изумиха. Например "принцесата" на площада - търкаля се, около нея минават тълпи от хора, колелетата едва я заобикалят, а на нея не ѝ пукаше изобщо.  Shocked
Явно не е попадала на 'нормални хора", затова.
Ще ме извинявате, но напоследък терминът  "нормални" заменя куп непечатни епитети Wink

Гуш, цун и мач на всички топки, да не изброявам поименно Flutter

# 179
magi mei, след 10-ина дни в София ще има изложба на котки, където има всякакви породи, включително и домашни котки. Може на място да отидете и да ги разгледате - може да ви е от полза при избора на коте. Също така и там може да има свободни котенца и да си вземете от там (участниците са развъдници от цялата страна, пък и от чужбина). Конкретно за персийките мога да кажа, че са с много по-спокоен характер в сравнение с домашните котки. Те са мързеливи, поспаливи, глезени, не са агресивни и мисля че добре съжителстват с деца. А за космите - трябва да се решат редовно, тъкмо децата ще свикнат да се грижат за котето, а не да го търсят само за игра. Аз имам една персийка и всяко лято я подстригваме, не ни прави бели, по-високо от столовете на масата за хранене не се качва. Проблеми може да имате с очите и носа - затова трябва често да се почистват.
Успех при избора и вземете това, което ВИЕ искате! Тук в темата масово се агитира да се вземат бездомни котета, но за всяко коте си има кой да го обича.

Общи условия

Активация на акаунт