Любители на котки тема 60

• 41 338
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
  • софия
magi mei Далеч съм от мисълта да ти давам акъл или тон в живота какво животно да си вземеш, но наистина защо точно персийка? Защо не намериш някое животинче прибрано от улицата има толкова много,които търсят дом и любящи стопани и повярвай ми голяма част от породистите котки са много особени по характер и не са така любвеобилни и подходящи за деца (не слагам всички естествено по добщ знаменател). Обичта и радостта, която ти дава животното не зависи от дължината на козината, породата, цвета и т.н. Разбира се, преди да вземеш такова коте, то е обезпаразитено, изкъпано и ваксинирано. А и кастрирано,което ти давам свобода да избереш коте и от мъжки пол, което няма да ти прави бели при разгонване. Вснимавай с магазините за домашни любимци- те предлагат животни развъждани  само с цел пе1алба, които често както са споеменали преди мен са с генетични заболявания.

Благодаря ти всяко мнение е ценно,що се отнася до персийките аз ги харесвам .Знаете ,че всяко дете иска а после мама гледа така че предпочитам да е това което аз харесвам.Иначе за превъзходните имам 3бр.Една на двора в къщи,и две на работата ми.Майката дойде от някъде и реши че там и е дома   Grinning това е и аз я гледам.Мислех си за развъдниците и ще се наложи да ги гледам ,но това ще е юли месец .Иначе юнаците ми имат алергий но покрай другата котка не съм забелязала да е от тях.Не сте ли купували от развъдник да ми препоръчате някой.
Всичко това ти го казвам от ЛИЧЕН опит! Успех и ти желая най- милото и сладко коте на света да си вземете!

# 181
  • софия
Seti Beti къде ще е изложбата?

# 182
Ето тук има информация:
http://nffe-bg.com/shows-bg.html

# 183
  • In a surreal moment!
magi mei
http://www.vbox7.com/play:4e781b88
Това е персийчето на моя приятелка. Съжителствах с него 1 седмица. Обичам животните и макар да живея в къща ги завирам вътре и в леглото си. През него са минали булонки, пудели, немски овчарки котки и зайци... Знам какво е косми навсякъде и по всичко. Космите от персийско коте са нещо неописуемо...поне за мен беше стряскащо... Те не само са полепнали по дрехи и мебели, те хвърчат и се реят по въздуха и си ги вадиш от устата и носа... Нужна е наистина много любов и себеотдаденост за да изтърпиш и износиш това съжиътелство години наред.
Лично аз съм много скептична към хора, които взимат животно само от убедеността си , че харесват породата му. Живея на село и веждам как се изтърсват при баби и дядовци порасналите "Харесвам го пък" и как от бели пухчета се превръщат в сиви дрипльовци и ...гробчета....Ох, че едната баба им слага и кръстове  Confused

Не те разубеждавам, ти каквото си си наумила ще го свършиш, но отвори приказка и не се въздържам да ти дам факти от това, което съм видяла.

пп. котарачето е глухо...познай защо...

# 184
Много е сладурско това персийско коте, че и гледайте само колко е пъргаво.
Това, че стопанката го нарече "кученцето ми" , ми напомни за една съседка, която извежда две много стари и бавноподвижни булонки и им казва: "На мама котето" Laughing
Много тъжно ми беше да науча за съдбата на белите пухчета Confused

А защо е глухо котето?

Като казахте изложба, момичето, от което взех Мацухи, твърди, че все пак и Европейска късокосместа си било порода, така че сме можели да го водим на изложби  Mr. Green
Много ми е интересно обаче какви са критериите по принцип.

# 185
  • In a surreal moment!
buttinsky - тази, която снима и гальосва с разни имена съм ...аз  Embarassed не е стопанката му.
Чочинко е глух защото е плод на неправилно домашно развъждане с близкородствени връзки. Това е най-краткото обяснение, за по-подробното е писала многократно Дидитка.

На мен ми е тъжно за съдбата на всякакви изритани душици...и имам грях да изкупвам голям, та прибирам и храня до колкото мога, но положението отдавна е извън контрол...Хората сме много непостоянни в обичта си, много... Сега ми се къса сърцето за две много красиви кучета, които някой изхвърли късно есента. Приютиха се в нашата улица и циркулират между вратата на един комшия, който ги храни и вратата на магазина в началото на улицата. Вървят след всеки, който носи хляб и е възможно да ги почерпи. Доста хора протестират и мърморят, защото се страхуват от тях, кучетата са високи и едри. Започнаха да ги гърмят с пиратки и те горките търчат насам натам... Страхувам се , че ще се озлобят... Не знам как да им помогна. Имам 2 кучета прибрани, едвам смогваме да ги нахраним, трябва да ги скопим... абе...сложно е . Кмета е информиран, няма никакви мерки по въпроса. Оффф, мъка...

Последна редакция: сб, 28 апр 2012, 18:49 от ИКСИ

# 186
Здравейте, може ли малко акъл да ми дадете - маца днес цял ден повръща - до сега 5 пъти повръща, като изкарва жълтеникава течност и примеси от топченца косми. Знам, че принципно е нормално котките да порвъщат косми, но досега никога не го е правила и се притеснявам. В къщи сме в ремонт, много се тревожа да не е изяла нещо отровно и това да я дразни, пък космите да са страничен ефект...

Знам, че при кучета се дава белтък при такива проблеми, но не знам за котка дали ще е ефикасно?

# 187
  • София
Това дупенце искам да го виждам на всяка страница поне по 2-3 пъти. Може и повече Whistling
  Hug
Момичета,обади се баба ми да ми каже,че котето й е починало  smile3518 а то беше от предпоследното котило на моята мачка-на 16 години беше.Стана ми много мъчно  Cry

Относно мъника да ви попитам нещо.Сега е на 40 дена,кога трябва да му поставя ваксини  newsm78 След толкова години съвсем съм забравила какво е да гледаш коте-бебе    Rolling Eyes

# 188
  • София
Момичета извинявам се ,че нахлувам така в темичката ви Sad
но ще трябва да се откажа от Хънито ми  Cry
преди година  ми откриха алергия към котешка козина , но само кихах , но от седмица започнах да получавам и обриви консултирах се с дерматолог и се оказа ,че алергията ми се е изострила и за съжаление трябва да потърся нов дом на Хънито ако се сещате за човек, който си търси коте ме имайте в предвид
(хънито е на около 3години , бях я прибрала от улицата Sad , кастрирана е , с хигиени навици, малко е плашлива към непознати , но щом свикне с тях е много гальовна https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150256044873551.3340 … &l=04c4bfa278 )

# 189
Оле, толкова е красивааа. Дано да си намери стопани. Ако имах къща веднага бих я взела, но за съжаление в момента се гушим натясно и Мацухито владее положението.
Jiam, защо не заведеш котето на лекар? Или поне да се обадиш до някоя клиника.
ИКСИ, наистина сме големи изверги хората, опитвайки се да овладеем и озабтим всичко живо. Но белият персиец изобщо не дава вид на нечуващ котак. Много бодро реагира, да е жив и здрав. Много умилно ми стана за него. Heart Eyes

# 190
# 191
Ммм, какъв готин цвят. Кафе с мляко, или по-скоро карамел Simple Smile

# 192
  • Варна
Простете, че пак ще натъжа темата. Грей рязко се влоши, само за няколко часа. Започна да диша много тежко и да се опитва да повръща. Рентгенът на бели дробове, стомах, черва, показа много лошо състояние.  Няма да изпадам в подробности, но дори и да направим рискована операция на черва и стомах, не се знае дали ще може да диша после. В понеделник ще обсъдим с неговите лекари какво да правим.
В понеделник ще се реши всичко и може би ще трябва да вземем онова решение. Cry

# 193
Много тъжна вест, kihaha1 Cry
Не знам какво да кажа.
Ние по подобен начин се наложи да се разделим с кучето ни, което беше част от семейството ни 11 години. Знам, че е много трудно да се вземе такова решение и много боли.
Кураж...

# 194
kikaha1 Sad Прегръщам теб и Грей...

Общи условия

Активация на акаунт