Любители на котки тема 60

• 41 295
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
Мацухито днес пак избягал. Скочил през прозореца докато мъжа ми забърсвал перваза и духнал зад блока. Мъжът ми цял следобед го търсил безуспешно. Какви ли не мисли ми минаха през ума като ми каза. След работа го издирвахме в доста голям радиус около нас и точно се бяхме отчаяли вече и го зърнах на тревните площи до съседния блок, та си го прибрахме по живо по здраво.
Не беше много огладнял, но веднага се спусна да пие вода на чешмата. Сега малко мирише на моторно масло. Предполагам, че се е крил под някоя кола.
Много ми стана криво. Явно хич не сме добри стопани, та иска да избяга от нас нашият обичен котарак... Confused
Не че не се радвам, че го намерихме, но като го гледам как търчи към вратата всеки път щом се насоча в тази посока и мяука жално, се чувствам като някой надзирател в затвор.

Най-много ме беше страх да не са го докопали някакви изроди и да не са му сторили нещо. Но е жив и здрав...и сравнително чист. Не знам сега ако го поизкъпя дали няма да ми се разсърди съвсем.

# 241
  • София
Радвам се за Грей! Пикника явно му допада.  Grinning

Трепет, все пак въпросното нещо секрет от аналната жлеза ли е бил? Както го описа на такова ми заприлича. Бързо оздравяване!  Hug

Jia_m, и на твоята маца също!  Hug

Ние сме много разстроени. Днес за втори път загубихме Мацко, този път окончателно. Отидохме на гробчето му и се оказа, че някой изверг го осквернил. Дано му изсъхнат ръцете, с които е вадил камъните и ги е редил наоколо. След като е видял, че няма "имане" е оставил всичко така, за да могат животните да довършат делото му. Срам ме е, че се числя към човешкия род. Срам ме е, че живея сред подобни изроди.  Cry

# 242
 Confused Нямам думи.

# 243
Buttinsky, ти пък що така лично си приела бягството на котьо? Това няма нищо общо с добротата на стопаните. Всяка котка я влече навън. Мацухито не прави изключение.

Изкъпи го, снимай го да го видим каква е мокра мишка, и като изсъхне го нагушкай. За него вашите отношения са си все същите: той е господар, ти си слугиня Wink

Последна редакция: пн, 30 апр 2012, 22:13 от Фея Кръстница

# 244
  • Costa Rica
Грей е феноменално коте. Ако беше човек, след всичко преживяно, да е легнал и да е заоплаквал злата си  съдба. А той търчи като финикиец и изглежда щастлив Hug

Ето нещо от фейса:
‎"Сега ще ви кажа нещо, което съм научил през всичкие тези години, в които спасявам животни…животните са невероятни борци, те не се предават. Да се предадеш е присъщо за нас хората, но не и за животните. Животните са със сигурност Дзен майстори – ако можеха да изберат девиз, то той би бил „Случва се“. Докато имат капка сила, те искат да продължат, да се изправят на крака и да започнат да тичат отново. Но за да направят това, те се нуждаят от нашата помощ, те се нуждаят ние да не се предаваме и да не взимаме най-лесното решение. "

Танче, в последните дни каквото и да кажа за човешкия род, все ще е вярно и със сигурност ще ми докара доживотен бан. Затова ще си мърморя тихичко Rage Rage Rage

Мацухи явно е свободен дух, не го свърта на едно място.

Последна редакция: пн, 30 апр 2012, 22:17 от Делфина фон Ю.

# 245
Метнал се е на баща си. Той го научи да се шляе. running

# 246
  • Кюстендил
Таня, въпросното нещо си е рядко щастие, до сега бях на инспекция и в котешкото WC, за да потвърдя. Утре като го заведа обаче, ще накарам вета все пак да ги провери и жлезите.

А въпросното нещо в моментна отново гони една муха, проявила неб … то да влезе вкъщи

Скрит текст:

buttinsky, не му се ядосвай на дИтето и на татко му, те мъжовете имат някакво тяхно си, мъжко  виждане за свободата на домашните любимци  Crazy Важното е, че сте го намерили и то още в същия ден. Нашият на връх Цветница изкара една нощ навън след скок от втория етаж.

# 247
  • Варна
Ауу, Трепет, къде се е качил само дебначът на мухи!  Grinning

Детето ей сега влетя да ми каже, че Мацухито бил избягал и го намерили! А Мацо го откраднали! Четяла била като гост и всичките ги знае! И мамо, да знаеш, всички много обичат Грей!

Мацо съм убедена, че е щастлив там, в Рая! Таня, от сърцето никой няма как да го отнеме!  Hug
Ето нещо от фейса:
‎"Сега ще ви кажа нещо, което съм научил през всичкие тези години, в които спасявам животни…животните са невероятни борци, те не се предават. Да се предадеш е присъщо за нас хората, но не и за животните. Животните са със сигурност Дзен майстори – ако можеха да изберат девиз, то той би бил „Случва се“. Докато имат капка сила, те искат да продължат, да се изправят на крака и да започнат да тичат отново. Но за да направят това, те се нуждаят от нашата помощ, те се нуждаят ние да не се предаваме и да не взимаме най-лесното решение. "

Колко мъдро! Аз не знаех дали ще живее, а Грей сутринта не пропусна да ни събуди с огалване и целувки.  Grinning

Напоследък съм "на всеки сантиметър".  Flutter

# 248
  • на брега на морето

ТОВА Е АБСОЛЮТНО ВЯРНО!!! Изпитах го на гърба си. Делфин, как ме уцелваш на точното място Hug

Танче, има прекрасни души, на които им все мръсотии се случват. Да знаеш, че това няма да мине без последици за мръсника.

Jia_m, как сте?

# 249
На много неща има да се учим от животните. Толкова сме несъвършени...

# 250
  • София
Здравейте  Hug
Голям палавник този Мацухито  Flutter, котките имат територия за хранене, територия за спане и територия за изследване, явно му е свършила последната вътре и я търси навън  Joy
Танче  Cry
Мери днес порасна, става на 12, да си покажем дългия мустак  Flutter
Обещах и подарък ако застане за снимка, а тя направо си полегна  Mr. Green

# 251
Наистина му е малко тесничко у нас на Мацухи.
Ако вземем къщата на баба ми вече ще има доста по-голяма територия, но пък по този начин почти няма да се различава от уличните котараци.
Днес го водихме в един парк близо до града, където има много хубави полянки с дръвчета. Нещо като изкуствено създадена гора представлява. Заведохме го в клетката и като стигнахме до парка я отворихме и го пуснахме да се разхожда на каишка. Ами, много плах беше и веднага се скри отново в клетката.
Като стигнахме до нашия блок мъжът ми отново реших да го поразходи и той се измъкна от каишката и се навря под една кола.
Реших, че за днес повече не му се полагат разходки и го прибрах. До преди малко се опитваше да изкопае прозореца, от който беше скочил вчера. Голяма маймуна значи...
Би ми било интересно тези от вас, които си гледат котките в къща с двор да разкажат как стоят при тях нещата. Как ограничавате котките си да не се отдалечават много и да не бродят в цялата махала. Или ако все пак бродят, сами ли се връщат?

# 252
  • на брега на морето
Как ограничавате котките си да не се отдалечават много и да не бродят в цялата махала. Или ако все пак бродят, сами ли се връщат?

Навлизаш в сферата на мечтите и фантастиката. Grinning Такава котка няма, поне аз не съм чувала де.

# 253
Честит рожден ден на сладка Мери Hug

А  Грей е страхотен смел котор Heart Eyes Друго си е то на пикник Sunglasses

buttinsky, аз живея в къща но никога не бих пуснала Мърльо навън. Улицата е втора главна в града и повечето коли просто профучават по нея (отделен е въпроса, че точно срещу нашата къща има училище, но това шофьорите не ги трогва Close). Само и единствено от заплахата да бъде премазан моят котак си стои у дома. Пробвала съм го - пускала съм го на двора, но той пристъпва плахо и се врътва да влиза (пристъпва е силно казано - лази по земята от страх Mr. Green)
Съседът до дома гледа котки в двора си. Котките излизат и се шляят по улицата, съседни дворове. Винаги се връщат - знаят къде е храната Wink (е... някои не се завърнаха заради гореспоменатите коли Cry)

# 254
  • София
Честит рожден ден на Мери!  newsm59 Пожелавам ѝ още дълги години безгрижен котешки живот!   bouquet

buttinsky, всички котки са любопитни и гледат навън. В крайна сметка ако не излизат, апартаментът им е напълно достатъчен. Дори в един момент страха надделява и спират дори да любопитстват. Обаче веднъж опитали и престрашили се да излязат, спирачки нямат. Имах такъв котарак. Бягаше от третия етаж. Оцеля само 2-3 години, защото доброжелателни съседи решиха да отровят котките в квартала.  Sad Иначе преди това винаги се връщаше - мръсен, с бълхи, с рани.  Sad  Ако съм на твое място ще се направя на стражар.

Общи условия

Активация на акаунт