Любители на котки тема 60

• 41 332
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
Виждам, че сте писали за храненето и реших да се включа. Мароко се храни доста добре (то му и личи), но и аз като вас се чудя как е най-добре. обикновено му даваме суха храна (висок клас) и някаква консерва (като тук варираме от Гурмет, през Уискас, а се е случвало и други да купуваме). Явно не е добре, че сменяме марки, но това е заради представата ми за разнообразно хранене. Това, което ми прави впечатление е, че полудява по консерви - обожава ги и само за ядене мисли, като му дадем. Някакси е ненаситен за консерви (каквито и да е), докато гранулите ги хапва, но с такава охота... Laughing както казах, проблеми с апетита нямаме. За момента не е дебел и се стараем да не му даваме по много, защото явно е склонен към напълняване  Laughing. Ветеринарят ми каза, че няма значение дали храната е суха или не, важно е да е висок клас. Но от много места чувам, че не е добре да е само суха, а било хубаво и да му се дава човешка - мляко, месо...Моят стаж като котешки стопанин е малко повече от половин година, така че, ако някой е по-компетентен моля да съветва.
П.С. Благодаря на всички, които са ни харесали... Blush Иначе Мароко е намерен (по-скоро той нас намери, защото си дойде до входа самичък и мяукаше настоятелно да го приберем) и по мои наблюдение е нещо като Мейн Кун, но може би не чист.

# 556
Рижко яде само суха храна. Много рядко мога да го излъжа със сурово месо, но от магазина и да ядне няколко хапки. Другата просто я подхвърля да си играе.
Аз на негово място бих постъпила също така. Сухата храна не я зная, но преди време, малко пауч беше попаднал на пръста ми и без да искам се докоснах до устните.  Close Такова отвратително нещо не съм виждала.

Вярно ли е, че при различните видове суха храна на един производител веществата вътре са еднакво балансирани, а само аромата е различен?

# 557
   Мацки, не се  стягайте толкова с това хранене Peace Имах позната ветеринар и според  нея  е по-добре животинката да яде човешка храна, отколкото  котешка.Още повече, аз например за детето си нямам възможност да купувам качествена храна, какво остава за котката.Все пак това  е животно, не изпадайте в крайности.По-добре то да яде от моята храна, а да похарча пари за някой гладен човек.Такива има в изобилие, но за тях никой не подхваща теми.
   И както казва br , по-добре е у дома, нахранено , отколкото на улицата под някоя кола или в  устата на кварталните кучета.А колко ще живее и от какво ще боледува е божа работа.Ние и за себе си не знаем.

# 558
Не разбирам защо на всяка страница трябва да се подхваща нов спор newsm78 Кастрирани, некастрирани, скъпо хранещи се, евтино хранещи се, да се запложда ли, не ли, направо темата започва да става неприятна вече. Всеки има правото да си гледа любимеца, както сметне за добре и както предразполагат финансите му. Не може ли просто да си затворите устите за назидателния тон и наистина да помислите, че е по- добре на сигурно място и нахранен ( независимо дали с гранули от 5 или от 50 лв. ), отколкото поредната бездомна, издрана и тормозена котка на улицата. Понеже тук не говорим за породисти котки, в темата са единици хората, дали пари за котка, говорим за обикновени домашни котки, чиито съдби нямаше да са никак красиви ако не бяха приютени от въпросните стопани. Е, и Пумба яде гранули от 10 лв., ама все ми се струва, че е по- добрия вариант, отколкото да го бях оставила там, където беше - сред 8 възрастни и над 20 бебета в един апартамент от 40 квадрата, където ги хранеха с хляб, накиснат във вода и остатъци от вечерята. И не всички котки харесват скъпата храна, ние сме такъв случай- не докосва Роял Канин, ако ще и 5 дни да седи гладен. Купувам каквото ще яде, за да не го държа гладен. Относно Уискас съм на мнение, че са по- голям боклук и от по- евтините храни. Нямаме случай на хранене с Уискас, след което да не е с разстройство ( двете ми котки в БГ също се подрискват от Уискас ). Но наистина е много грозно така да се обиждате, хапете и надприказвате, без да се замисляте защо някой дава по- евтина храна на котката си. Причините могат да са не само финансови, но вие сте достатъчно големи, за да се сетите сами какви могат да са.

# 559
  Мацки, не се  стягайте толкова с това хранене Peace Имах позната ветеринар и според  нея  е по-добре животинката да яде човешка храна, отколкото  котешка.Още повече, аз например за детето си нямам възможност да купувам качествена храна, какво остава за котката.Все пак това  е животно, не изпадайте в крайности.По-добре то да яде от моята храна, а да похарча пари за някой гладен човек.Такива има в изобилие, но за тях никой не подхваща теми.
   И както казва br , по-добре е у дома, нахранено , отколкото на улицата под някоя кола или в  устата на кварталните кучета.А колко ще живее и от какво ще боледува е божа работа.Ние и за себе си не знаем.

Да и аз съм чувала, че е добре да се хранят с човешка храна...но не знам. Аз уж гледам да не се захласвам много и все си повтарям, че в крайна сметка неговите братовчеди ползват кофите за боклук като хранилки и пак се справят, но все пак. Колкото до децата и храненето - там не смятам, че е до пари, а по-скоро до родителска воля да устоиш на желанието им за "боклуци", защото, ако питаш големия ми син, то той би ял само шоколад и желирани бонбони.

# 560
Дидитка и Кикаха, ветеринарката даде лекарство и каза, че Лили най-вероятно има възпаление. По-малко вероятно е да е камък.

Не успяхме да вземем урина, защото пикочният мехур на котката беше абсолютно празен. Питах дали сухата храна да е причина, а ветката каза, че не е изключено. Посъветва ме да минем на паучове или консерви заряди по-високот съдържание на течност.

Докато чаках да ми върнат Лили след вкарване на течности (подкожно), се зачетох в едно вет списание за котки. И на какво точно да отворя, ако не на статия за ползата от суровоядството. Па си рекох, "аз какво, кучето повече ли го обичам от котките?! Я и те на сурова храна!" Защото в края на краищата дали от пауч, консерва и ли суха, съставът на заводската храна е един и същ, ако че плащам сериозни суми за най-високо качествените продукти на тукашния пазар.

Като се прибрахме, дадох и на Лили, и на Рижик сурово бяло пилешко месо. Нарязах го на малки парченца и го смесих с гранулите, защото преди котките нещо се цупеха на суровото месо. И ти да видиш: Лили опоска само суровото месо! Рижик, понеже се моташе и не дойде веднага, остана само с гранули. Явно това, че съм наситнила месото е било разковничето. Край на гранулите в нашия дом!

Шошка, може и да греша, ама ми се струва, че си дала на котката си готвен кокал. Ти си решаваш, но аз да кажа, че готвените кокали са опасни, защото стават на трески в стомаха на животното. Ветеринарят ни в БГ ми е разказвал за страшно много такива случаи. Даже беше казал на една жена, чиято котка беряла душа "Айде сега, поръчвай надгробен камък, на който да пише 'заклевам се никога повече да не давам на животните готвени кокали'".

# 561
И аз знам, че не трябва да се дават готвени пилешки кокали на кучета и котки, но само тези дето са на бутчето - големите и кухите.

# 562
Високият клас храна, определено е по-добре, но всеки си преценява финансофото състояние, разбира се, това никой не го е отрекъл. Предполагам много хора, като гледат рекламите на Уискас, си мислят, че купуват нещо специално на котката си. И аз съм на мение, че по-добре домашна храна с месо/все пак котката е месоядно животно, без свинско/, без сол, лук, и др.подправки вместо Уискас, Фрискас и др.от този сорт пълни със захар и соя. А най-добре е, както е написала Фея Кръсница, за съжаление моята отказва сурово месо/говоря за пилешко и телешко,свинското е вредно за котката./

Фея Кръсница ти суплементираш ли?

Дидитка, аз имам дамаска от микрофибър и за сега съм доволна, няма видими следи от драскане.

# 563
Аллекса, предполагам, че ме питаш за котките. Смятам в тяхното меню 2/3 да са сурово месо/риба. Останалото ще е сурово мляко (до работата ми има амишка кравеферма) и домашно приготвеното ми кисело мляко. Ще им отглеждам котешка трева, да си пасат.

Още не съм решила дали си струва да им взимам от съплементите на The Honest Kitchen, по-специално Sparkle, Invigor и Perfect Form, защото суровата храна би трябвало да дава нужните вещества за подхранена козина и правилно функциониращи органи.

Все още обмислям идеята да купувам от време на време живи бели мишки. Проблемът е, че и двете ми котки са без предни нокти (решение, взето от предишни собственици). Ще трябва да измисля добре подсигурено и относително малко помещение, в което да пусна мишка и котка...

# 564
  • на брега на морето
Съжалявам, че ще внеса остър тон, но вече не издържам - предостатъчна ми беше снимката с очите на животните и подробното обяснение как чичото яде очи и плюе твърдата им част. Сега на ред са живите мишки.  Фея Кръстница, когато пуснеш снимки на питон, който се храни, ще надникна отново в темата.

Засега  довиждане на всички приятелки от темата.

# 565
Фея Кръстница, когато пуснеш снимки на питон, който се храни, ще надникна отново в темата.

Засега  довиждане на всички приятелки от темата.
Ако това е цената на връщането ти, с удоволствие. Само че ще трябва да издиря нещо от нета, че нямам и не смятам да имам питон. Змиите имат много неприятно миришещи изпражнения.

Peace

# 566
  • на брега на морето
Не, това не е цената на моето връщане. Това беше прозрачен намек колко си жестока.

# 567
  • Варна
От днес Грей минава на пасирана храна. Пак взе да се дави, да диша тежко и пак бяхме на лекар.
Няма хрипове и течност при белите дробове и задъхването идва от позивите за повръщане. За да се намалят спазмите, храната трябвало да е пасирана.
Добре, че не сме знаели предварително за хернията, защото можеше да не му оперират пикочния мехур, а пък знаете какво намериха там.

За суровата храна- в нашия случай се оказа неудачно. Бях опитала да го храня със сурово пилешко месце и няколко дни по- късно, при поредното изследване на урина му откриха цистиновите кристали- от месото. Само за няколко дни хранене с месцето.

Фея, и на мен ми стана мъчно за белите мишки.  Twisted Evil
А за урината на котката- по- добрия вариант е да занесете от вкъщи, защото и при нас Грей все нямаше в мехура за проба.

Ако има начин диалогът в темата да върви спокойно...

# 568
Котьо Тръмп, защо да е жестока? Все пак, ако можеха нашите котки щяха да ядат живи мишки.  Peace И в някои страни се продават замразени мишлета и малки пиленца.  Peace

Да, за котките питам. Чета, че суровата храна трябвало да се суплементира и е сложна процедура. Затова те попитах.

# 569
Това беше прозрачен намек колко си жестока.
Ама ти май сериозно го казваш  Shocked

Защо да съм жестока? Задето взимам предвид природата на домашните си любимци, когато подбирам храната, която да давам? Според мен това е точно обратното: проява на милост към същества, които сме превърнали затворници. Или в името на човешката "цивилизованост" трябва да сервирам на котките и кучето си в порцеланова чиния, да ги карам да ползват нож и вилица, да не сърбат и да седят прилично по време на ядене?

Аллекса, при котките е по-лесно, отколкото при кучетата. Котките са хищници, докато кучетата са всеядни, та даже на мърша налитат.

П.П. Кикаха, радвам се, че намирате заобиколни пътища. Миличък Грейчо!

Последна редакция: ср, 09 май 2012, 18:05 от Фея Кръстница

Общи условия

Активация на акаунт