Любители на котки тема 60

• 41 324
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
аххх, ах ooooh! толкова се радвам, че съм изпуснала тежките теми, чееее щях да избеснея и да хвърчат глави  hahaha Joy  майтапя се, разбира се- за втората част... иначе сериозно се радвам, че съм пропуснала споровете по болни за мен теми. ( не, че от пусто любопитство не се върнах 3- 4 стр назад - да почета и да се поизнервя  Whistling Laughing мазохизъм  Laughing )

А моето крайно възпитано котенцеее, от няколко седмици, спи на масата... и т.к ми писна да пера покривки, сгъвам наполовина покривката, докато ме няма в стаята, за да ляга на дървото.... е, не - то хитро- как без 'чаршаф'...  ooooh! Grinning

# 571
 Heart Eyes Постели му едно одеалце, хем ще му е мекичко, хем покривката ти ще е чиста.

# 572
  • София
Тази Моли просто ще я изям! Има много сладка физиономийка.

# 573
  • In a surreal moment!
Котьо Тръмп - ама защо такъв драматизъм сега...и Маша и Писанчо се хранят с живи твари и през ум не ми минава да ги спирам. Когато имахме бидони с фураж в сайвана често аз им хващах мишките паднали във фуража. За опашчицата - щип и право в мазната муЧунка. Такава им е храната, естествената, пълноценната. Няма да го отрека и да хукна да купувам консерви и барабонки...то и пари нямам , де, така , че най добре каквото е разпоредил дядо Боже.

Фея Кръстница - Кефиш! Така гръмко не се бях смяла от много отдавна! Кастрирането и храненето са извор на много нерви в темата, така си е било и май така ще си и остане...

ros4enka - Моли се оформя като голяма красавица! Да ти е жива и здрава!

# 574
Рос4енка, моята рагдолка пък само чака да извадя прането от сушилнята и веднага се намества на него. Големи чистници са това котките, ей!

А твоята мУца е направо въплъщение на това, към което се стремя в края на всяка йога сесия.

ИКСИHug

# 575
  • Варна
П.П. Кикаха, радвам се, че намирате заобиколни пътища.
Стриктно изпълняваме каквото кажат неговите лекари, а пък аз вярвам, че желаят най- доброто на котчо. И намират решение за сега. Днес даже им занесохме снимки от пикника.

Молито така сладко спи, че и аз взех да се прозявам!  Laughing

А за мишките- уф, знам, че това е естествена храна за котките, ама да си я хванат сами пък. Имам чувството, че ще тръгна да спасявам мишката, ако така му я предложа на тепсия. Случвало ми се е да спасявам врабчета и гълъбчета от котове. По - силно е от мен.  Confused

# 576
А за мишките- уф, знам, че това е естествена храна за котките, ама да си я хванат сами пък.
Кикаха, аз това ще предложа на моите котки. В известна степен ще ги улесня, като само набавя мишките. Иначе няма как да стане, при положение, че и двете котки не излизат изобщо. Не мога да ги пусна навън, защото може да ги сгази кола. Пък и службата за защита на животните може да насмете всяка свободно разхождаща се котка като едното нищо. Ще я закарат в приют, пък аз ще трябва да я търся. Като я намеря, ще трябва и глоба да платя.

За мен приемането на хранителната верига в естествения й вид е част от разбирането за крайността на физическото ни съществуване. Така изцяло се премахва представата за преднамерено злата природа на смъртта.

# 577
  • София
ИКСИ, различно е. При теб мишките са вредители. Дори в повечето случаи на село котките са взети с тази цел - да ловят мишки. Не мога да си представя, че ще отида в магазина, ще купя бяло мишле (невероятно сладки са) и ще го дам на разглезения си и преял домашен любимец просто ей така, за забавление. Те дори не ги ядат, а само играят с тях до достигане на фаталния край. Виждала съм Мъро какво прави с насекомите и буболечките. Да не говорим, че много от пишещите тук гледат мишки/хамстери като домашни любимци, а не като храна за котки.

# 578
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Фея, просто тук има хора, които обичат и отглеждат не само котки, а и кучета, зайчета, хамстери и мишлета. Simple Smile ПроявИ малко милост Praynig !

Изобщо, бих искала да помоля всички да сте малко по-толерантни към хората с мнение противно на вашето. Не е нужно да си отстоявате позициите със зъби и нокти.  Laughing Оставете този начин на борба за пухчетата ни Peace . На моменти форумът заприличва на курник и сАмо Пачето ни липсва за да е пълна картинката. Joy
Образец за поведение е Моли  Hughahaha

kikaha1, ох сладичкият Грей  Hug ! Ами ако спасението е пасиранко - пасирано да е! От нас гушки и цунки! Heart Eyes

П.С. Докато пишех, Таня ме е изпреварила.  Grinning

# 579
Когато имахме бидони с фураж в сайвана често аз им хващах мишките паднали във фуража. За опашчицата - щип и право в мазната муЧунка. Такава им е
За белите мишки и на мен ми стана гадно, все пак някои хора ги гледат като домашни любимци. Изобщо не си и представям да дам жива твар на котката или кучето. Но това са си мои размисли.
Обаче за мишките във фуража мога да възразя доста по други причини. Всеизвестно е какви болести пренасят гризачите и колко са опасни, както за хората, така и за останалите животни.

# 580
Миналото лято една котка така си замина.През нощта сме излезли на балкона да си говорим,че жега и от долу нещо се дави,дави.Абе викам това котката трябва да е.Ама пусто му,не ми се слизаше да видя,че тъмно,а и ме е шубе да не ми излезе някоя змия или друго.Та на сутринта хазайката каза,че котката - майка,която преди няколко месеца беше родила явно е хванала мишка,с която се е задавила и си умря милата  Sad Хубава котана беше...
В дворни условия да гониш мишките е нормално за котките.Но за домашна котка да й пуснеш зорлем мишки... Tired

# 581
И аз съм против купуването на живи същества за храненето на други....в естествената природа да си ги хващат,както и хората,които си гледат животните на двора,но специално да купиш,за да чакаш котката да го убие....наистина малко жестоко,още повече че аз вечно съм гледала хамстери и дори като са ми умирали толкова съм го преживявала....

# 582
  Мацки, не се  стягайте толкова с това хранене Peace Имах позната ветеринар и според  нея  е по-добре животинката да яде човешка храна, отколкото  котешка.Още повече, аз например за детето си нямам възможност да купувам качествена храна, какво остава за котката.Все пак това  е животно, не изпадайте в крайности.По-добре то да яде от моята храна, а да похарча пари за някой гладен човек.Такива има в изобилие, но за тях никой не подхваща теми.
   И както казва br , по-добре е у дома, нахранено , отколкото на улицата под някоя кола или в  устата на кварталните кучета.А колко ще живее и от какво ще боледува е божа работа.Ние и за себе си не знаем.

Да и аз съм чувала, че е добре да се хранят с човешка храна...но не знам. Аз уж гледам да не се захласвам много и все си повтарям, че в крайна сметка неговите братовчеди ползват кофите за боклук като хранилки и пак се справят, но все пак. Колкото до децата и храненето - там не смятам, че е до пари, а по-скоро до родителска воля да устоиш на желанието им за "боклуци", защото, ако питаш големия ми син, то той би ял само шоколад и желирани бонбони.
Относно волята за хранене на децата аз я имам.Моето например изобщо не пие газирано, не яде почти никакви  боклуци и пр. Просто  финансовото ми състояние понякога е такова, че трябва да избирам дали да ядем или да платим сметките и заемите.Всеки може да изпадне в такава ситуация и тогава ядеш  нискокачествена , но евтина храна, просто за да оцелееш.Такава е реалността .Когато мога купувам  нормална храна за нас и за  котката да речем. Когато не мога - не мога. Но  отдавна не правя драми от това, къде по-зле може да бъде.
  Ако съм засегнала някого се извинявам Praynig

# 583
Ох, хора, какво ви стана! То една тема не може да се дискутира нормално вече. Все някой се е докачил. В карая на краищата сме в тема за котки...говори се за кастрации, хранене, грижи, болести....за какво да пишем тогава. Peace

# 584
Говори се и се коментира....затова са форумите Peace Верно,че тук за всяко нещо има караници,ама с много жени на едно място също е така  Peace
Леи,много правилно си написала всичко!Нормално е ако имаш повече пари да купуваш скъпи неща и за вас и за любимците,ако нямаш....ще вземеш нещо,колкото да ядете пък няма толкова да те интересува качеството!Ама като ми кажат как може да взимаш Уискас...какво да взимам?На Роял Канин паучовете са близо 2 лв...ние ядем по 2 примерно...ми не мога 4 лв на ден да давам!Дори не сме ги и пробвали,може и да не ги яде,както не яде нищо друго.Какво да направим пък сега....важното е,че ги гледаме и обичаме и не са лишени от нищо,пък ако ще и някой да ги храни с храна от 10 ст за толкова има,за толкова купува! Peace

Общи условия

Активация на акаунт