Турска кухня *5*

  • 521 396
  • 1 748
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 5
Момичета с интерес ви чета инкогнито и приготвям доста от рецептите на Берина .Искам да ви помоля за рецепта със зелен фасул най-добре постничък,защото този зеленчук си го ям само аз и мн. го обичам

# 121
  • София
  • Мнения: 561
Рецепта за много вкусен постен зелен фасул,както го готвя аз.
Ползвам жълтия сорт.Задушавам 2-3 гл. лук,2-3 моркова,чесън,зеления боб,
след 20 мин.добавям домати настъргани,ако е много воднисто 1 суп.л.брашно
разтворено във вода.Друг вариант за сгъстяване е да добавим4-5 картофа на кубчета.
Накрая -много копър,магданоз и счукан чесън.
 Друга рецепта,която приготвяме в нашето семейство е БОБНИК ПО МОНТАНСКИ,
има я в сайта в-к 24 часа,приготвена от моя син.Тази рецепта е по-подходяща за зимата.

# 122
  • Мнения: 293
Bqla breza, благодаря за рецептите, запазих си ги и двете!   bouquet

# 123
  • Мнения: 5
Bqla breza благодаря ти за рецептите и аз  го правя по този начин с картофки.Пак така ще си го направя  Simple Smile .Днес ще правя ляхмаджу да видим какви ще ги сътворим.Вчера правих палачинки и мляко с ориз на фурна по рецепти на Берина и развалих диетата на съседката,бяха мн. вкусни Laughing

# 124
  • Мнения: 5
Моля ви, даите нещо по-изчанчено за зелен фасул.

# 125
  • София
  • Мнения: 561
А зелен фасул,  паниран  опитвали ли сте?
Прави се с жълтия сорт,млад,без зърна. Фасулът леко се бланшира в
солена вода.Отцежда се,потапя се един по един в панировка от яйца и брашно и се пържи
в маслена баня.Отцежда се върху хартия.При сервиране може да се поръси с копър,чесън и оцет
или лимон.Великолепно е!

# 126
  • Мнения: 2 201
А зелен фасул,  паниран  опитвали ли сте?
Прави се с жълтия сорт,млад,без зърна. Фасулът леко се бланшира в
солена вода.Отцежда се,потапя се един по един в панировка от яйца и брашно и се пържи
в маслена баня.Отцежда се върху хартия.При сервиране може да се поръси с копър,чесън и оцет
или лимон.Великолепно е!


О да, много обичам  Embarassed

Аз се записвам с паниран пресен жълт боб

# 127
  • София
  • Мнения: 561
По същия начин се панират и връхчета от коприва-невероятни са!

# 128
  • USA
  • Мнения: 5
И аз да добавя рецепта за зелен фасул- по възможност от жълтия!
Сварява се с малко сол,след това се оцежда в цедка!
Загрява се в тиган масло и се запържва отцедения фасул!
Изсипва се в чиния и се залива с кисело млеко,малко чесън и копър!
Да ви е сладко !

# 129
  • Варна
  • Мнения: 1 576
Днес от Гюрлата си купихме баклава. Оказа се много вкусна. Като я разгледах ми направи впечатление че имаше само около 8 точени листа, 4 отдолу и 4 отгоре, а посредата имаше повече от 2 пръста плънка, която не беше само от орехи и стоеше някак си бухнала като кекс. Някой има ли представа как се прави такава плънка. newsm78

# 130
  • близо под тепетата
  • Мнения: 679
Днес от Гюрлата си купихме баклава. Оказа се много вкусна. Като я разгледах ми направи впечатление че имаше само около 8 точени листа, 4 отдолу и 4 отгоре, а посредата имаше повече от 2 пръста плънка, която не беше само от орехи и стоеше някак си бухнала като кекс. Някой има ли представа как се прави такава плънка. newsm78

пробвай тази , става наистина много вкусна Peace но не е с турски кори, а с нашите-тънките. Турските не знам дали ще се опекат хубаво newsm78  Някой я наричат наложена, някой - гръцка...за мен това е баклавата на мама Laughing

# 131
  • Варна
  • Мнения: 1 576
Днес от Гюрлата си купихме баклава. Оказа се много вкусна. Като я разгледах ми направи впечатление че имаше само около 8 точени листа, 4 отдолу и 4 отгоре, а посредата имаше повече от 2 пръста плънка, която не беше само от орехи и стоеше някак си бухнала като кекс. Някой има ли представа как се прави такава плънка. newsm78

пробвай тази , става наистина много вкусна Peace но не е с турски кори, а с нашите-тънките. Турските не знам дали ще се опекат хубаво newsm78  Някой я наричат наложена, някой - гръцка...за мен това е баклавата на мама Laughing

Много ти благодаря. Направих я тази сутрин, стана абсолютно същата. Препоръчвам я на всички.   bouquet

# 132
  • Мнения: 26
А зелен фасул,  паниран  опитвали ли сте?
Прави се с жълтия сорт,млад,без зърна. Фасулът леко се бланшира в
солена вода.Отцежда се,потапя се един по един в панировка от яйца и брашно и се пържи
в маслена баня.Отцежда се върху хартия.При сервиране може да се поръси с копър,чесън и оцет
или лимон.Великолепно е!

И аз го обичам пържен,без панировка,с чесън,копър и оцет. Laughing

# 133
  • близо под тепетата
  • Мнения: 679
Много ти благодаря. Направих я тази сутрин, стана абсолютно същата. Препоръчвам я на всички.   bouquet

Радвам се, че ти е харесала Peace ох, как ми се прияде и на мен Whistling

# 134
  • Мнения: 0
Помагайте! Искам да направя баклава. Кажете ми (според вас) коя е най-вкусната  Praynig  За първи път ще правя и искам да стане перфектна  Blush  Изчетох много рецепти.. с брашно, с грис, с галета и т.н. но не знам коя е най-добрата рецепта  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт