Турска кухня *5*

  • 521 393
  • 1 748
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 293
С орехи!  Peace

Правила съм тази -  Най-вкусната баклава

Последна редакция: нд, 24 юни 2012, 21:08 от nela_66

# 136
  • София
  • Мнения: 561
Най-лесна и вкусна е с орехи PeaceКорите ги разделяш на 3 части,ред кори,ръсиш обилно
счукани орехи,1с.л.грис,настъргана лим.кора,пак кори,пак орехи и др.,завършваш с третия пласт
кори.С остър нож нарязваш баклавата на ромбове.Сгорещяваш 250 г краве масло и поливаш навсякъде по разрезите.Печеш до зачервяване.Баклавата се залива студена с горещ сироп,в който е изцеден половин лимон.Получава се перфектната баклава(винаги така я правя за Коледа и НГ).Ако има в сиропа
да се сложи и медицинска дъвка(аромат на бор),но отдавна не съм виждала.
 Тази баклава я научих преди 30 години(като млада домакиня) от една професионална готвачка
и оттогава друга не съм харесала и останах вярна на тази рецепта.

Последна редакция: нд, 24 юни 2012, 21:26 от Bqla breza

# 137
  • Мнения: 26
Най-лесна и вкусна е с орехи PeaceКорите ги разделяш на 3 части,ред кори,ръсиш обилно
счукани орехи,1с.л.грис,настъргана лим.кора,пак кори,пак орехи и др.,завършваш с третия пласт
кори.С остър нож нарязваш баклавата на ромбове.Сгорещяваш 250 г краве масло и поливаш навсякъде по разрезите.Печеш до зачервяване.Баклавата се залива студена с горещ сироп,в който е изцеден половин лимон.Получава се перфектната баклава(винаги така я правя за Коледа и НГ).Ако има в сиропа
да се сложи и медицинска дъвка(аромат на бор),но отдавна не съм виждала.
 Тази баклава я научих преди 30 години(като млада домакиня) от една професионална готвачка
и оттогава друга не съм харесала и останах вярна на тази рецепта.
Peace и на мен е любима

# 138
  • Мнения: 2 893
Как се прави мусаката в Турция, знам, че има патладжан, но дали е като гръцката или има нещо по-различно?

# 139
  • Мнения: 573
Турската мусаkkа се прави от патладжани, лук, кайма и домати.

# 140
  • София
  • Мнения: 3 090
Попаднах на един разкошен сайт с хубави рецепти, който освен това е и на английски.
http://www.turkishcookbook.com/

# 141
  • София
  • Мнения: 17 652
Записвам се да следя и отивам да видя какво съум изтървала...

# 142
  • Мнения: 0
Да ви се похваля с моята първа баклава  newsm68 стана невероятно вкусна и сочна !!! Ползвах за основа рецептата от Bqla breza , но взаимствах и от други рецепти . Благодаря за помоща  Hug
http://venito0o0o.blogspot.com.es/2012/07/blog-post_11.html

# 143
  • София
  • Мнения: 561
Браво!Чудесно изглежда .  chefРадвам се, че съм била полезна.
Неотдавна реших да купя готова баклава за гости от Фантастико
и така се изложих Embarassed Embarassed EmbarassedСлед като я опитахме, я изхвърлихме
на боклука!
Затова е най-добре да си правим сами,с хубави продукти и няма да останем
разочаровани.

Последна редакция: ср, 11 юли 2012, 21:47 от Bqla breza

# 144
  • Мнения: 74
Най-сетне си направих в домашни условия:

КЮНЕФЕ / Künefe / - божествен десерт от турската кухня


Последна редакция: ср, 18 юли 2012, 11:01 от pepelia6kata

# 145
  • близо под тепетата
  • Мнения: 679
Попаднах на един разкошен сайт с хубави рецепти, който освен това е и на английски.
http://www.turkishcookbook.com/


Аз тук съм правила кекса с моркови и канела....много сполучлив беше! Peace

Пепеляшке, хххмммм.... утре ще си го поръчам Grinning с тия баклави и кюнефета, няма начин да не се почерпи човек!

# 146
# 147
  • София
  • Мнения: 561
Пепеляшке,много благодаря,че си споделила рецептата за КЮНЕФЕ.
Досега само съм чела за него,и в Турция два пъти ходих, но не го опитах.
Откъде намери суров кадаиф?
Аз често посещавам твоя блог и се възхищавам на твоите пътеписи,а също и на
кулинарните ти постижения.  bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: пт, 20 юли 2012, 15:13 от Bqla breza

# 148
  • Мнения: 293
Оооо, Пепеляшка, страхотно кюнефе!!! Аз така се бях запалила да си направя, но не открих суров кадаиф. Поръчах да ми донесат от София, но не ми изпълниха поръчката.  Twisted Evil  Дали не мога сама да си го направя?

# 149
  • Мнения: 22
Невероятни сте! Записвам се да ви следя с най-голямо удоволствие!

Общи условия

Активация на акаунт