Турска кухня *5*

• 521 403
  • 1 748
  •   1
Отговори
# 150
Споделям с вас прекрасни рецепти, които открих

http://venko-g.blogspot.com/2010/05/istanbul-pilavi.html

# 151
Кливия, доста широко е интерпретирана турската кухня в този блог Simple Smile)))

# 152
Като за широката публика като мен  Wink

Явно не е съвсем турска, но пък на мен ми допада  Hug

# 153
Много хубаво, но всички рецепти са преведени от блога който от време на време се споменава като източник и снимките са от съответния блог, т.е това е български вариант на блога на Бинур Simple Smile

# 154
Мащерче, аз дори не знам коя е Бинур, но е добре, че са преведени и че е посочено откъде са  Peace

# 155
Мащерче, аз дори не знам коя е Бинур, но е добре, че са преведени и че е посочено откъде са  Peace

http://turkishcookbook.com/

Peace

# 156
От мен -дъхава супичка, рецептата - тук:

Крем-супа от червена леща / KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI /

# 157
  • Там, където ме обичат

Привет дами, ако приемате още почитатели на турската кухня, ще приседна до вас.  Praynig
И ще си позволя едно питане. Преди време бяхме в турския ресторант на Венелин и опитах сютляш, ама много малко, че изобщо не обичам. Ама това не беше прост сютляш, а фантазЕ. Та оттогава търся рецептата. Различното беше, че оризът беше пасиран, т.е. стои гладичък като крем карамел и май беше запечен във фурна. Някой да знае как се приготвя туй чудо невиждано?

# 158
foxysilver, привет!
Аз съм правила по рецептата на Берина - мноооого вкусно, наистина!- Мляко с ориз на фурна - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=252149.msg5978259#msg5978259

# 159
  • Там, където ме обичат
foxysilver, привет!
Аз съм правила по рецептата на Берина - мноооого вкусно, наистина!- Мляко с ориз на фурна - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=252149.msg5978259#msg5978259
nela_66, мерси, звучи на вкус като това, което търся, но оризът беше пасиран.
Та се чудя кога да пусна пасатора, когато се свари оризът или като е готова сместа?  newsm78

# 160
Ориза в сутляча не се пасира, просто добре се сварява.

# 161
  • Там, където ме обичат
Ориза в сутляча не се пасира, просто добре се сварява.
Сигурно си права, но питането ми беше за сутляш/ч, който опитах в турския ресторант на Венелин. Десертът беше с гладка консистенция и затова попитах тук, ако някой е приготвял по подобна рецепта.

# 162
Здравейте на всички! Признавам си, че много често чета форума, но изключително рядко пиша.
Сега имам нужда от помощ и вие сте точните хора. Обожавам всички турски кебапи от кайма, но много се затруднявам с подправките за каймата. Чудя се има ли някакви готови смеси от подправки, които могат да се купят и да придават автентичния вкус на адана или бейти кебап например. Или трябва сам да си знаеш подправките и да си ги смесваш при всяко готвене. Не успявам да извадя адекватни резултати от чичко Гугъл, когато търся "подправки турски кебап" и други подобни комбинации. Моля ви помогнете, защото любимото ми местенце за хапване на турски благинки е на 90км. от вкъщи, а всеки път когато съм там съм прекалено "заета" eat eat eat, за да се сетя да разпитвам за подправките  Grinning

# 163
здравей pleasure_little_treasure ,
рецептите за повечето кебапи ги има на първа страница, пък и лесно се намират в нета (на турски, предполагам и на български).
подправки готови има всякакви,но в БГ не съм ги виждала.  на мен ми носят от ТР приятели - кой когато заминава за Истанбул, първата му приказка е "какви подправки искаш" Simple Smile

# 164
  • на острова на мечтите
Запис и веднага въпрос, кадаифът предполагам че се прави както на първа страница този сладкиш със сиренето"Кюнефе". Аз съм нова тук и не съм ви изчела,т.е. ако вече сте писали а аз от мързел не съм изровила рецептата, та ако не ви се отговаря недейте Hug.

Общи условия

Активация на акаунт